Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 01/10/2012 : 23:22:44
|
quote: Originally posted by Imrahil
Pročitao, odličan strip
odličan ili vrh?
sad dođi u svaštaru da se malo svađamo oko pedera!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
Edited by - anto on 01/10/2012 23:24:14 |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13466 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 01/10/2012 : 23:28:08
|
Da mi se malo slegnu utisci, ali rekao bih vrh posebno ako dodam da su mi ona dva beloputaša koja sam čitao bila užasna, tj. miller mi je bio užasan |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 01/10/2012 : 23:33:33
|
quote: Originally posted by Imrahil
Da mi se malo slegnu utisci, ali rekao bih vrh posebno ako dodam da su mi ona dva beloputaša koja sam čitao bila užasna, tj. miller mi je bio užasan
meni je DKR bio na prvo čitanje loš/dosadan, ali na drugo (jako,jako pažljivo) čitanje do jaaajjjjjja!!! ovaj drugi je ... hmmmm, jako diskutabilan.
A godina prva je baš,baš super (što bi se reklo vrh) |
|
|
Imrahil
Advanced Member
Serbia
13466 Posts
Member since 21/08/2005 |
Posted - 01/10/2012 : 23:39:40
|
DKR-u bi mogao da pružim priliku ponovo, bio mi je dobar do recimo polovine trećeg dela, a onda je počeo da smara. O DKSA ne želim ni da razmišljam. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 02/10/2012 : 00:14:27
|
Dobro, kad će ovo do Zagreba? Tu se toliko priča, a ja želim što prije čitati ovu divotu! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 03/10/2012 : 20:40:08
|
Pročitao sam Betmen: Godina Prva. U ovoj priči imamo dva glavna junaka, a ne jednog. Pored Betmena, ovo je priča i o Gordonu. Ovaj strip nam donosi origin, odnosno početke ove dvojice likova. Prikazan je Gordonov dolazak u novo okruženje, u Gotam, grad kriminala, nasilja, korumpiranih policajaca i političara; kao i početak Brusove "karijere" maskiranog osvetnika i zaštitnika - Betmena. Prikazana je i ne samo borba protiv korupcije i kriminala, već i unutrašnja borba sa samim sobom, pri tom mislim na Gordonov brak i osećanja prema koleginici. Niko nije savršen, čak ni onaj najbolji, heroj-policajac. Tu je naravno i Betmen, koji radi sve ono što drugi nisu mogli ili nisu smeli. Gordon ima jasna naređenja po pitanju Betmena, ali dovodi u pitanje ko je tu zapravo negativac. Jedna velika priča iz koje će se eventualno roditi jedno veliko prijateljstvo.
Zaboravio sam spomenuti i treću, sporednu priču, a to je priča o Selini, iliti Ženi Mački/Catwoman. Ali o tome neki drugi put...
Odličan strip skroz, iako sam već znao šta da očekujem, jer sam gledao animirani film Year One, oduševio sam se. Sviđaju mi se i dodaci na kraju knjige, vidimo postupak izrade jednog dela stripa, tj. scenario sa beleškama kao i skice rađene olovkom, nedovršene table. |
IG: @bricktoygrapher |
Edited by - Zlix on 03/10/2012 20:55:40 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 03/10/2012 : 20:49:54
|
U svakom slučaju, ako se nazivate ljubiteljem stripa, Betmene ne treba propustiti. Obavezna je to lektira, a i prilično rijetka na našim prostorima. I još jedna stvar. Ja sam čitao oba Phoenix-ova Betmena i ranije na engleskom. I bolji su mi prevedeni (ista stvar i sa Fibra Daredevilom). Nije u pitanju nedovoljno znanje jezika. Jednostavno mi nekako dođe toplo oko srca kada vidim naše izdanje. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 11/10/2012 : 11:52:19
|
quote: Originally posted by Obi-wan
U svakom slučaju, ako se nazivate ljubiteljem stripa, Betmene ne treba propustiti. Obavezna je to lektira, a i prilično rijetka na našim prostorima. I još jedna stvar. Ja sam čitao oba Phoenix-ova Betmena i ranije na engleskom. I bolji su mi prevedeni (ista stvar i sa Fibra Daredevilom). Nije u pitanju nedovoljno znanje jezika. Jednostavno mi nekako dođe toplo oko srca kada vidim naše izdanje.
Nisi jedini. |
|
|
night
Senior Member
Serbia
1619 Posts
Member since 07/07/2006 |
Posted - 11/10/2012 : 18:31:17
|
Ja se dvoumim u vezi ovoga. Imam onog pirata, a za taj novac mogu uzeti nešto drugo. Verovatno cu samo Krvnu liniju uzeti. |
Edited by - night on 11/10/2012 18:31:48 |
|
|
feniks
Senior Member
1922 Posts
Member since 08/05/2004 |
Posted - 11/10/2012 : 20:46:19
|
quote: Originally posted by night
Ja se dvoumim u vezi ovoga. Imam onog pirata, a za taj novac mogu uzeti nešto drugo. Verovatno cu samo Krvnu liniju uzeti.
Imam i ja taj piratski ali vec sam ga bacio. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 19/10/2012 : 10:04:04
|
Ja se samo nadam da ako fibra bude izbacivala Year One da ce nakon toga pratit kontinuitet a ne da nakon toga izbaci Dark Knight Returns i tako zbuni ljude..Miller je dobar ali ima puno boljih Batmana..The Man Who Laughs, Prey, The Long Halloween, The Cult, A Death in the Family, Sword of Azrael, Knightfall saga, No Man's Land saga, Morrisonov run itd itd da sad ne nabrajam sve dobro.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 19/10/2012 : 10:09:06
|
quote: Originally posted by Obi-wan
U svakom slučaju, ako se nazivate ljubiteljem stripa, Betmene ne treba propustiti. Obavezna je to lektira, a i prilično rijetka na našim prostorima. I još jedna stvar. Ja sam čitao oba Phoenix-ova Betmena i ranije na engleskom. I bolji su mi prevedeni (ista stvar i sa Fibra Daredevilom). Nije u pitanju nedovoljno znanje jezika. Jednostavno mi nekako dođe toplo oko srca kada vidim naše izdanje.
Meni nista ne moze tuc orginalno izdanje..da je prijevod ne znam kakav.. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/10/2012 : 10:18:28
|
quote: Originally posted by brni Meni nista ne moze tuc orginalno izdanje..da je prijevod ne znam kakav..
Misliš na opremu ili na jezik? MIslim da je sve to stvar navike, kad se navikneš na engleski da ti postane sasvim normalno čitanje, neke stvari na domaće jeziku ne zvuče tako dobro kao u originalu. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Posted - 19/10/2012 : 10:21:52
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by brni Meni nista ne moze tuc orginalno izdanje..da je prijevod ne znam kakav..
Misliš na opremu ili na jezik? MIslim da je sve to stvar navike, kad se navikneš na engleski da ti postane sasvim normalno čitanje, neke stvari na domaće jeziku ne zvuče tako dobro kao u originalu.
da upravo sam na ovo mislia..ali naravno to su nijanse..ako Fibra bude izbacivala Batsa na pravi nacin sigurno cu uzimat.. |
|
|
draskomisterno
Senior Member
Serbia
1003 Posts
Member since 28/03/2004 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 03/11/2012 : 23:30:31
|
PP izdanje Betmena je besprekorno! Prevod,kvalitet stripa,dodatci,... Jedino mi se ne sviđa što imena autora na naslovnoj stranici nisu u originalu. Strip mi je još bolje seo nego kada sam ga čitao pre nekoliko godina u piratskom izdanju - jak, ali baš jak strip.Šteta što ne traje malo duže. |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 25/02/2013 : 20:43:56
|
Tolko hvaljen Betmen: Godina prva ili Batman: Year One dvojac Miller & Mazzucchelli vrijedi svaku pohvalu. Inače ne volim baš američke stripove o superherojima, i stripove sa tamnim depra bojama - od ljubičaste, plave, crna .... ali kapu dole g. Mazzucchelliju. Dinamika i govor tijela je fantastičan, sjene...... ma sve.
Miller je napravio izvanredan scenarij i priču sa jako dobro razrađenim likom Gordona od samog početka, a sa Batmanom nije tako raskošan. Prikazuje ga kao borca protiv kriminala, kojeg javno mnenje ne zanima previše, kao zaštitnika ljudi riskirajuči svoj vlastiti život u nekoliko navrata; kao napuhanog bogatuna ... stereotipni superherojčina koji želi ostati anoniman, pa makar na vlastitu štetu (plači sine plači, niko te ne voli). Gordon voli, pa sumnja, dvoumi se, prihvača, trpi, vara, kaje se....i dobro radi svoj posao. Kompleksniji lik...pravi čovjek, dok je Batman samo superheroj.
Šteta što je tako kratak strip. Več tražim nove Batmane. A da - i puno puno bolji od Ubistvenog vica, koji je bio moj prvi...Batman.
P.S. Phoenix press je napravio vrlo dobro izdanje, al vidi šlamparije - svaki treći list krivo odrezan?!? |
Edited by - trolodtroje on 25/02/2013 20:45:53 |
|
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21136 Posts
Posted - 25/02/2013 : 22:57:12
|
quote: Originally posted by mike
Year One jedan je najboljih stripova o Batmanu. Meni osobno drazi jedino je The Dark Knight Returns.
potpisujem |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 28/02/2013 : 16:43:41
|
YO i KJ uzeo zimus...fantasticne epizode, svaka u svom stilu (male zamerke na prejednostavni crtez u YO)
Navijam za Black and White v.1 i 2 u buducnosti.
dodatni plus za PP-sjajan uvez, tekstualni dodaci(i u YO graficki- kratki autorov strip i kopija scenarija i crtacevih skica tabli). Veliki naklon Phoenix Pressu |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
Edited by - PijaniPatak on 28/02/2013 16:44:16 |
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1855 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 02/10/2014 : 00:35:52
|
Procitao sam Godinu Prvu tek sada.
I strip je vrlo dobar ali nije jedan od najboljih Betmena koje sam procitao. Citajuci strip sve vreme sam ocekivao da ce da se desi nesto posebno, nekakav spektakl, ali ga nije bilo, nije bilo ni uobicajenih Milerovih brutalnosti.
Gordonova prica je sjajno uradjena, bas ga je dobro prikazao, ali zato deo price posvecen Betmenu odnosno Brusu Vejnu mi je bas slab, nije nista posebno opisano njegovo poreklo, sta je radio dok ga nije bilo 11 godina, kako se razvio u Betmena.
Mnogo bolji su mi i Povratak Mracnog Viteza i Odmazda (da, dobro ste procitali i Odmazda mi je bolja od Godine prve) i Ubistveni Vic. A Godina Prva ne moze ni da se meri sa Milerovom genijalnoscu u prva cetiri Sin Citya.
Nazalost ostao sam malo razocaran, ni kraj nije bio nesto posebno spektakularan, dobra je bila ona akcija na mostu ali posle toga samo jos jedna strana i kraj, zbrzano.
|
|
|
Topic |
|