Author |
Topic  |
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 30/09/2012 : 20:32:24
|
Moj omiljeni bend siz bivse nam drzave. Iako su ves postavljeni stavicu opet moje favorite jer zasluzuju.
|
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
|
mavra
Junior Member

439 Posts
Member since 13/01/2011 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 30/09/2012 : 21:02:05
|
|
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
Edited by - srdjandj on 30/09/2012 21:06:34 |
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2951 Posts
Member since 06/03/2012 |
|
Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
Posted - 30/09/2012 : 22:41:54
|
Prvo originalno je bez sumnje najbolje, no nađe se dobrih pjesama i kod ova 2 kasnija Zabranjena Pušenja. |
Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi! |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1663 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 30/09/2012 : 23:50:42
|
Original je ipak original. Najbolji dokaz za to je alkohol. Od lažnjaka boli glavuša nakon konzumacije. Pretpostavljam i da su nastavili svirati u originalnoj postavi da bi se danas udaljili od izvorne ideje i izlizali. Dokaz za to je cijela plejada bendova koji danas egzistiraju na lovorikama stare slave i predstavljaju karikaturu samih sebe iz nekih boljih dana. |
Elvis has just left the building! |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Member since 14/08/2012 |
Posted - 02/10/2012 : 11:55:24
|
quote: Originally posted by cerichus
Original je ipak original. Najbolji dokaz za to je alkohol. Od lažnjaka boli glavuša nakon konzumacije. Pretpostavljam i da su nastavili svirati u originalnoj postavi da bi se danas udaljili od izvorne ideje i izlizali. Dokaz za to je cijela plejada bendova koji danas egzistiraju na lovorikama stare slave i predstavljaju karikaturu samih sebe iz nekih boljih dana.
Ko se to konkretno izlizao, osim Čorbe?
A da bi se ZP izlizali, ne mogu se složiti, a ni sa tim da bi oni eventualno nastavili. Ceo Primitivizam je bio izuzetno svestan pokret, i oni su sami ukinuli Novi Primitivizam nekoliko godina pre nego što je i počeo rat... 
|
Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15 |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1663 Posts
Posted - 02/10/2012 : 12:58:45
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Original je ipak original. Najbolji dokaz za to je alkohol. Od lažnjaka boli glavuša nakon konzumacije. Pretpostavljam i da su nastavili svirati u originalnoj postavi da bi se danas udaljili od izvorne ideje i izlizali. Dokaz za to je cijela plejada bendova koji danas egzistiraju na lovorikama stare slave i predstavljaju karikaturu samih sebe iz nekih boljih dana.
A da bi se ZP izlizali, ne mogu se složiti, a ni sa tim da bi oni eventualno nastavili. Ceo Primitivizam je bio izuzetno svestan pokret, i oni su sami ukinuli Novi Primitivizam nekoliko godina pre nego što je i počeo rat... 
Pa izlizali su se brate osim Čorbe i Prljavo kazalište, Aerodrom, Štulić, Rundek ... Pa i Plavi orkestar i Crvena jabuka, iako su oni neka druga kategorija :) Uglavnom, većina onih autora i bendova koji su bili aktivni nekad, a i danas egzistiraju, nisu ni blizu onoj izvornoj inventivnosti i energiji. |
Elvis has just left the building! |
 |
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Posted - 02/10/2012 : 13:23:09
|
quote: Originally posted by -jeremija-
Pa izlizali su se brate osim Čorbe i Prljavo kazalište, Aerodrom, Štulić, Rundek ... Pa i Plavi orkestar i Crvena jabuka, iako su oni neka druga kategorija :) Uglavnom, većina onih autora i bendova koji su bili aktivni nekad, a i danas egzistiraju, nisu ni blizu onoj izvornoj inventivnosti i energiji.
Kazalište se izmenilo još onda kad su promenili pevača, Aerodrom nikad qrcu nije valjao, Štulić je... Štulić, o njemu se teško može ocenjivati i diskutovati, za neke on nikad nije ni valjao, dok ka drugi obožavaju do idiotizma. On je možda najsubjektivniji u svojoj muzici i formi, o tome se tek ima pisati... Za Rundeka se slažem.
Orkestar je bio čista komercijala kad se pojavio, takav je ostao i dan danas, stoga ne znam koliko se može govoriti o njima, koliko su se pokvarili, možda nikad nisu ni valjali. Jabuka je crkla onog dana kad su Buha i Ričl stradali, posle toga nema duha primitivizma, i postaju dosta kao Orkestar.
S druge strane, imaš YU Grupu koja, kao i uvek, izbaci kvalitetan gitarski zvuk na ponekom novom albumu, i začini ga sa dve ili tri epik pesme. Oni su, ako mene pitaš, jedan od retkih istinskih ROCK bendova koji je opstao, kojima je muzika onako, porodični posao i kojima je rock u krvi.
Imaš i Partibrejkerse koji razvaljuju sa istom energijom i inatom sa kojim su osnovani. Imaš Majke, Tj. Barea.
Ostali su, manje ili više, bili rock jer je to bilo u modi, pogotovo Parni Valjak, pomenuti Orkestar ili recimo Neki to vole vruće, Tutti Frutti Balkan Bend.
Problem je što su pravi muzičari, tipa članova EKV-a ili Indeksa umrli, što se Točak i Stefanovski bave nekim džezom i bluzom, a ovi koji su danas ostali od većih imena i koji i dalje snimaju, poput pomenutih Čorbe, Kazališta ili oni pokušaji sa 4 asa, povratnički koncert Dugmeta... To su jednostavno ljudi koji ne znaju ništa drugo da rade osim da sviraju i pevaju, i žive od stare slave.
Pa i ovo što Sejo na silu gura je već postalo odvratno, poput ovog Muzeja revolucije. Album od kog može samo da ti se povraća, uz svu dobru volju i ljubav prema Sejinom pesničkom talentu  |
 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1663 Posts
|
-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts
Posted - 02/10/2012 : 16:23:52
|
Jeremija, slažem sa svime što si kazao u prethodnom postu.
Hvala ti, nisam imao više snage da pišem 
Ne znam doduše šta me je i obuzelo, odakle mi želja za tim pisanjem... Valjda introspekcija nakon sinoćnjeg rođendana, kada sam naručio "Svirajte noćas samo za nju" i "Samo jednom srce voli".
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 03/10/2012 : 19:00:10
|
vi mene proglasite ludim, ali ja pušenje danas ne mogu zamislit s neletom i njegovim kreveljenjem sejo mi je, ono, čovek, drug i starešina, 100puta bolji kao frontmen a ratno/poslijeratno pušenje ima legendarne pjesme, kao i ono predratno jugo45, poso, kuća, birtija možeš imat moje tijelo fildžan viška lijepa alma počasna salva laku noć stari takvim sjajem agregat itd
|
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Jasko
Advanced Member

(2).gif)
Nicaragua
6227 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8220 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 05/10/2012 : 13:55:01
|
dosada su postavljene samo stare pjesme, a meni pušenje ima super stvari i kasnije pjesma o legendarnom autu, ili o propaloj zemlji, kako vam drago
pa poso, kuća, birtija i možeš imat moje tijelo
|
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
swamp thing
Advanced Member

.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|