Novo poglavlje TEXAS KIDA je na netu. http://activatecomix.com/ Ispričavam se unaprijed za oktobr, jer ću raditi na novom tajnom projektu i neću moći završti iduću epizodu TEXAS KIDA na vrijeme. Ali, obećavam odmah da se opet čitamo u novembru!
Nevezano uz Texas Kida,pitao bih gosp.Kordeja što je sa novim nastavcima Tarasa Buljbe,Srcem bitaka,Empire,Keltosa u Fr?Vidim da su "en cours" ali davno novi nastavci nisu izašli.Slaba prodaja ili nešto drugo?
JAKI - Taras Buljba, Srce bitaka, Keltos - odgođeni, svi nakon drugog albuma, do daljnjega zbog slabe prodaje u Francuskoj, u vrijeme recesije 2008 -09., s time da Keltos jedini ima šanse da se nastavi iduće godine. Empire - planira se nastavak - slijedeće poglavlje od 3 knjige počevši od iduće godine,ali i to je neizvjesno... Stvar je u tome da su francuski izdavači očekivali prošle godine (kad je izbila još jedna manja recesija zbog vađenja Grčke i Španjolske iz gabule), da će situacija krenuti na bolje u drugoj polovini 2013. međutim, kako i sami vidite ako pratite medije, globalna situacija postaje sve gora - moja je procjena da će sranje trajati još najmnje 20 godina, ili zauvijek....
Situacija se pogoršala drastično početkom milenija, kad je Disney otkupio svjetska prava na Tarzana (zbog onog glupog crtića), uključujući i strip ndustriju, tako da je Dark Horse morao ući u deal sa njima , hoće-neće, a to znači, ako se Tarzan bilo gdje objavljuje, mora biti upeglan i umiven. Znači, ubili su ga... Ondak je opet situacija postala bolja prošle godine kad je prvih pet - šest Tarzan knijga od Burroughsa, u čiji se time-line uklapa i naša priča, postalo public domain, jer je prošlo 99 godina, pa smo Neven ja ponovo vidjeli šansu da poguramo stvar. Međutim sranje - ime i lik Tarzan je još uvijek u vlasništvu porodice Burroughs kao BRAND i mora ih se pitati za dozvolu i naravno, platiti korištenje branda... Jebeš... A ja već godinama razmišljm da samo promijenim imena, tipa da lord Graystoke bude lord Greenstoke, da Jane bude June i sl. To može upaliti za objavljivanje ali se onda gubi magija... a i Nevena je nemoguće natjerati da završi priču... Osim onih 96 objavljenih, postoji oko sedamdeset neobjavljenih završenih C/C tabli, 24 u olovci i još bi trebalo napraviti osamdesetak da se dovrši cijela priča tmo gdje je i počela - u Afrci. Tko će to financijski podržati? Ak se neko javi - ja sam in :)) BTW - već se godinu dana šuška da Craig Brewer (Black snake moan) radi na novom Tarzan filmu za Warner, dok još jedna filmska kuća radi na svojoj verziji Tarzana, animacija u stilu Tin Tina. Bumo vidli... možda se i tu da nešto ušićariti glede stripa...
JAKI - Taras Buljba, Srce bitaka, Keltos - odgođeni, svi nakon drugog albuma, do daljnjega zbog slabe prodaje u Francuskoj, u vrijeme recesije 2008 -09., s time da Keltos jedini ima šanse da se nastavi iduće godine.
Keltos nisam čitao, vijest o prestanku 'Srca bitaka' mi je slomila srce, a za Taras Buljbu bih volio da Algoritam izda i taj drugi album.
'Taras' i 'Srce bitaka' su sjajno štivo, ali me najviše kod njih fascinira koliko ih dugo mogu gledati, samo listati i gledati. Hrana za dušu.