forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 15.CRŠ Okupljanje trapera ili kutak za kolekcionar
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

veber
Senior Member

1138 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 16/09/2012 : 22:05:46  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message  Reply with Quote
O K U P L J A N J E T R A P E R A

Jednom u godini nasušna je potreba da i najokorjeliji samotnjaci napuste svoja skrovišta i pronađu onu dolinu kraj rijeke ili jezera, gdje je te godine zakazano okupljanje trapera. Kako sam skoro cijeli život u svijetu stripa pa si ponekad, ni sam ne znam je li u šali ili u zbilji, govorim kako zapravo to i jest moj stvarni svijet, a sve drugo oko mene jest virtualno, onda se nameće jasna misao kako je pravog stripofila najbolje i jako opisno usporediti s traperom.
Obe osobnosti nastoje pronaći sebe na granicama nečeg, bila to priroda, snovi ili čarobni svijet stripa. Ista su im traganja i bjegovi. Dok traper dere potplate mokasina i znoji se ne bi li oderao kože s krznaša, lovac na stripove to radi neumorno tragajući za nekom prašnjavom antikvarnicom, za nekom čarobnom nakupinom stripova, slučajno baš tog jutra donesenoj na buvljak i kad u toj sreći skine kakav veličanstven skalp, od njegovih samohvala i urlikanja odzvanjaju daleki forumi internetske prašume.
Iako danas stripofili imaju izvrsnu povezanost preko društvenih mreža, sajtova i foruma ipak prisutan je onaj drevni nagon, poriv koji sve barem jednom u godini poziva na okupljanje trapera.
Meni je taj termin uvijek bio motivirajući da ga potenciram u razgovorima koje sam vodio sa prijateljima iz svijeta stripa na svim festivalima i okupljanjima na kojima sam do sad prisustvovao.
Uvijek sam zagovarao ideju da pored onog službenog programa strip festivala koji se odvija po najavljenom redu treba odvijati i onaj neobvezni dio za koji bi svi stripoljupci znali da postoji i da je napravljen u slavu njihova okupljanja.
Najljepše u cijeloj priči je što taj dio festivala gotovo ništa i ne košta. Dovoljno je rezervirati određen broj stolova u nekom prikladnom objektu, u blizini glavnih događanja na festivalu i da na tim stolovima piše – Samo za trapere! I ostalo će se događati samo od sebe.
Ideju sam rekao Slavenu Goričkom i njemu se to dopalo. Na ovogodišnjem festivalu stripa Crtani romani šou u Zagrebu, novost je da će svi sakupljači stripa imati svoj cjelodnevni prostor, najvjerojatnije u Tvornici, gdje će se nalaziti, piti, pričati o starim dobrim vremenima i o stripovima, naravno. E, sad, dragi moji, do vas je želite li biti traperi pa u potpunosti iskoristiti dane okupljanja za druženje, upoznavanje, rasprave i veselice, za izmirenja starih forumaških svađa i skandala te da stvarno upoznate sve te ljude koji se iza maski svojih strip nadimaka pojavljuju u vašim životima . Još jedna dobra strana ovakvog okupljanja je što svatko od nas može odlaziti na izložbe, predstavljanja i sve ono što želi pratiti na CRŠ-u i onda se ponovo vraćati u bazu, siguran da tamo uvijek boravi netko od brojne traperske družine i da tu nikad neće biti nezanimljivo.
Dobrodošli na ovogodišnje okupljanje.
Gradac, 13.09.2012. Milko Peko - Alibaba

Bog je stvorio ženu a Luger Parabellum.

Edited by - veber on 16/09/2012 22:07:23

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/09/2012 : 22:14:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Iliti skraćeno "Hajmo se naći za vrijeme CRŠ-a u Tvornici"

Dobar tekst, ovo s traperima je fora.

Nego dobro, kaj sad - teba nas se skupiti ovdje određeni broj tak da se zna zbog rezervacije ili sam treba doći?

Reci nam Šefu Svih Trapera, što da radimo?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

veber
Senior Member

1138 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 16/09/2012 : 22:42:36  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Iliti skraćeno "Hajmo se naći za vrijeme CRŠ-a u Tvornici"

Dobar tekst, ovo s traperima je fora.

Nego dobro, kaj sad - teba nas se skupiti ovdje određeni broj tak da se zna zbog rezervacije ili sam treba doći?

Reci nam Šefu Svih Trapera, što da radimo?

samo se dogovorite i dođite ,mjesta će biti a bude i neka fešta u subotu il i u petak i u subotu.

Šef je Zagor,ja sam samo šljaker

Go to Top of Page

Zagor i Chico
New Member

Croatia
214 Posts

Member since 14/05/2011

Posted - 17/09/2012 : 08:59:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zagor i Chico a Private Message  Reply with Quote

Šef je Zagor,ja sam samo šljaker
[/quote]

Go to Top of Page

Lastan
Senior Member

1096 Posts

Member since 22/07/2011

Posted - 15/10/2012 : 23:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Lastan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by veber

O K U P L J A N J E T R A P E R A

Jednom u godini nasušna je potreba da i najokorjeliji samotnjaci napuste svoja skrovišta i pronađu onu dolinu kraj rijeke ili jezera, gdje je te godine zakazano okupljanje trapera. Kako sam skoro cijeli život u svijetu stripa pa si ponekad, ni sam ne znam je li u šali ili u zbilji, govorim kako zapravo to i jest moj stvarni svijet, a sve drugo oko mene jest virtualno, onda se nameće jasna misao kako je pravog stripofila najbolje i jako opisno usporediti s traperom.
Obe osobnosti nastoje pronaći sebe na granicama nečeg, bila to priroda, snovi ili čarobni svijet stripa. Ista su im traganja i bjegovi. Dok traper dere potplate mokasina i znoji se ne bi li oderao kože s krznaša, lovac na stripove to radi neumorno tragajući za nekom prašnjavom antikvarnicom, za nekom čarobnom nakupinom stripova, slučajno baš tog jutra donesenoj na buvljak i kad u toj sreći skine kakav veličanstven skalp, od njegovih samohvala i urlikanja odzvanjaju daleki forumi internetske prašume.
Iako danas stripofili imaju izvrsnu povezanost preko društvenih mreža, sajtova i foruma ipak prisutan je onaj drevni nagon, poriv koji sve barem jednom u godini poziva na okupljanje trapera.
Meni je taj termin uvijek bio motivirajući da ga potenciram u razgovorima koje sam vodio sa prijateljima iz svijeta stripa na svim festivalima i okupljanjima na kojima sam do sad prisustvovao.
Uvijek sam zagovarao ideju da pored onog službenog programa strip festivala koji se odvija po najavljenom redu treba odvijati i onaj neobvezni dio za koji bi svi stripoljupci znali da postoji i da je napravljen u slavu njihova okupljanja.
Najljepše u cijeloj priči je što taj dio festivala gotovo ništa i ne košta. Dovoljno je rezervirati određen broj stolova u nekom prikladnom objektu, u blizini glavnih događanja na festivalu i da na tim stolovima piše – Samo za trapere! I ostalo će se događati samo od sebe.
Ideju sam rekao Slavenu Goričkom i njemu se to dopalo. Na ovogodišnjem festivalu stripa Crtani romani šou u Zagrebu, novost je da će svi sakupljači stripa imati svoj cjelodnevni prostor, najvjerojatnije u Tvornici, gdje će se nalaziti, piti, pričati o starim dobrim vremenima i o stripovima, naravno. E, sad, dragi moji, do vas je želite li biti traperi pa u potpunosti iskoristiti dane okupljanja za druženje, upoznavanje, rasprave i veselice, za izmirenja starih forumaških svađa i skandala te da stvarno upoznate sve te ljude koji se iza maski svojih strip nadimaka pojavljuju u vašim životima . Još jedna dobra strana ovakvog okupljanja je što svatko od nas može odlaziti na izložbe, predstavljanja i sve ono što želi pratiti na CRŠ-u i onda se ponovo vraćati u bazu, siguran da tamo uvijek boravi netko od brojne traperske družine i da tu nikad neće biti nezanimljivo.
Dobrodošli na ovogodišnje okupljanje.
Gradac, 13.09.2012. Milko Peko - Alibaba

Jel ovo okupljanje vrijedi za sve?
Ne odgovaraš mi na PM,ne javljaš se na mobitel,ne odgovaraš na poruke,pa da pitam ovdje.Ljepo bih te zamolio da mi se javiš.
Ratko

www.lastan.hr
https://www.facebook.com/lastan.striparnica

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/10/2012 : 23:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Hoćemo se onda okupit, tko sve dolazi?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 16/10/2012 : 12:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja ću sigurno bit.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 16/10/2012 : 15:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
Ja ću non stop bit na cršu, tako da se sigurno vidimo.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

veber
Senior Member

1138 Posts

Member since 18/09/2002

Posted - 18/10/2012 : 21:28:01  Show Profile Show Extended Profile  Send veber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

bit ćeš i moderator na jednom razgovoru s jednim autorom u nedjelju od 17.40 -18.10.

hvala

vrijedi piva u Londonu

Go to Top of Page

Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts

Member since 29/03/2005

Posted - 18/10/2012 : 21:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Raven84 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by veber

quote:
Originally posted by Raven84

bit ćeš i moderator na jednom razgovoru s jednim autorom u nedjelju od 17.40 -18.10.

hvala

vrijedi piva u Londonu

hvala ti sto si me obavijestio.

Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 27/10/2012 : 23:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
I gdje je puklo?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000