Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 12/10/2012 : 13:27:50
|
Mislio sam da je jos jedna dosadna drama, ali nije tako, bar kada se radi o tome da li je film dosadan. Ljubavna prica o dvije nejednake osobe, ima pomalo i humora koji nije vjestacki vec efektivno izveden. Divan film za jedno ugodno vece. |
Edited by - King Warrior on 12/10/2012 13:30:37 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Member since 15/10/2010 |
Posted - 13/10/2012 : 17:27:40
|
Changeling (Zamjena), 2008 IMDB
Žanr: Povijesna drama, krimić (bazirano na istinitom događaju) Režija: Clint Eastwood Uloge: Angelina Jolie, Gattlin Griffith, Michelle Gunn, Michael Kelly, John Malkovich
Godina je 1928. Dok je majka na poslu sin nestaje bez traga. Policija u to doba je korumpirana i nesposobna do boli. Unatoč tome nakon par mjeseci pronalaze dječaka, ali...
Solidnu priču, je dosta pokvarila loša i isforsirana gluma. Posebno iritirajući su Angelina i dva klinca. Dojam donekle popravlja dobar prikaz kraja 20-ih godina prošlog stoljeća.
Film je kao i prethodna Eastwoodova djela obilježen sjetom i starački usporenom radnjom. U ovom slučaju navedeno se solidno uklopilo u vrijeme koje film prikazuje.
Uz bolji odabir glumaca film je mogao postići puno bolju ocjenu.
Zahtjevnost: 4/10 (naprezanje moždanih vijuga) Gluma: Angelina Jolie (4.2/10), Gattlin Griffith (3.5/10), Michael Kelly (5/10), John Malkovich (5.4/10) (glavne i sporedne uloge) Specijalni efekti: - (ne utječe na ukupnu ocjenu) Atmosfera: 6.3/10 (kamera, ambijent...) Tekst: 6.5/10 (monolozi, dijalozi...)
Ocjena: 6.1/10
|
Edited by - stripofil on 22/10/2012 23:21:41 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 13/10/2012 : 17:32:29
|
Eto moja prva "recenzija" pa budite milostivi Slobodno komentirajte i ispravite ako sam nešto fulao...
E da ubacio sam više ocjena, čisto da mi je lakše ocjeniti film jer se to iz samo jedne ocjene ne može očitati. Moguće da to doradim, ako mi padne na pamet bolje rješenje. Od 1 do 5 je ne gledljivo i jedva gledljivo, sve preko 5 se može pogledati. 9 i 10 je vrhunski i remek-djelo
Sad ide još jedna recenzija, na koju sam posebno nabrijan
p.s. nisam niti retka prepisao tako da se nadam da će Dosada biti zadovoljan |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
Posted - 13/10/2012 : 18:05:22
|
Looper, 2012 IMDB
Žanr: SF triler Režija: Rian Johnson Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Jeff Daniels
Godina je 2074. Putovanje kroz vrijeme je davno izmišljeno i u međuvremenu strogo zabranjeno. Naravno mafiji je sve dostupno pa tako i putovanje kroz vrijeme. Sada kad se žele nekoga riješiti dovoljno je poslati plaćenika (looper) u prošlost i ukloniti smetnju.
Zanimljiva priča, zar ne? E pa nekima ni to ne pomaže. Rian Johnson nam je više nego uspješno demonstrirao kako totalno zasrati solidnu priču i napraviti iritirajuće sranje od filma.
Film sam jučer pogledao, i odlučio preskočiti pisanje "instant" recenzije jer sam bio u stanju svašta napisati
Što je dobro u filmu? Zanimljiva priča (ideja), muzika i ok kamera.
Što je loše u filmu? Sve ostalo.
Joseph Gordon-Levitt je neprepoznatljiv, dobro su ga ušminkali kako bi što više ličio na svoje starije izdanje. Gluma mu nažalost nije na najvišem nivou. Dobri stari Bruce, koji je ovdje u sporednoj ulozi je isto odradio ispod prosječan posao. Na momente jedan i drugi podsjećaju na veličanstvenog H iz CSI-a. Tako da inteligentnih pogleda ne manjka :) Emily Blunt, ufff, što napisati. Lik na nivou teen serije. Antologijska scena je cijepanje debla sjekirom u 2044. godini. Da ne govorim da se o kretanju likova uopće nije vodila briga, tako da su uvijek svi tu negdje blizu, jedan pored drugoga
Radnja filma ide ovako: dvije minute akcije, pa pet minuta bezveznog blejanja, pa onda opet dvije minute akcije, pa opet pet minuta blejanja... i to traje i traje, a ja samo gledam na sat i mislim se kad će ovo mučenje završiti. Film dostiže svoj vrhunac gluposti nakon 90 minuta, kada na scenu stupa neizbježni seks.
Imam dojam da je redatelj na papir stavio koje sve elemente (malo akcije, zločeste dečke, opaku curu, ekspresnu ljubavnu priču/seks i Damiena) mora ubaciti u film kako bi zadovoljio "zahtjevnu" publiku, a zatim snimio te scene, ubacio ih u mikser i nama prezentirao na velikom platnu.
Film bez imalo logike. Prepun gluposti, klišea. Mogao bi još puno toga napisati, ali ne želim spoilati onima koji će ga pogledati. Definitivno najlošiji film koji sam pogledao u zadnjih godinu dana.
Pogledati ili ne? Jedini razlog zašto pogledati ovaj kvazi film je kako bi znali cijeniti druge dobre filmove
Zahtjevnost: 4.7/10 (naprezanje moždanih vijuga) Gluma: Joseph Gordon-Levitt (5.6/10), Bruce Willis (5.7/10), Emily Blunt (3.7/10), Noah Segan (5.9/10), Jeff Daniels (6.1/10) (glavne i sporedne uloge) Specijalni efekti: 5.9/10 (ne utječe na ukupnu ocjenu) Atmosfera: 6.1/10 (kamera, ambijent...) Tekst: 5.2/10 (monolozi, dijalozi...)
Ocjena: 3.7/10 (ovako visoka ocjena samo da bi imao lufta za još lošije filmove, inače bi mu najradije dao 1.5 od 10)
|
Edited by - stripofil on 22/10/2012 23:22:48 |
|
|
stripofil
Senior Member
Croatia
1687 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 13/10/2012 : 18:15:58
|
quote: Originally posted by stripofil
Looper, 2012 IMDB
Žanr: SF triler Režija: Rian Johnson Uloge: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Noah Segan, Jeff Daniels
Godina je 2074. Putovanje kroz vrijeme je davno izmišljeno i u međuvremenu strogo zabranjeno. Naravno mafiji je sve dostupno pa tako i putovanje kroz vrijeme. Sada kad se žele nekoga riješiti dovoljno je poslati plaćenika (looper) u prošlost i ukloniti smetnju.
Zanimljiva priča, zar ne? E pa nekima ni to ne pomaže. Rian Johnson nam je više nego uspješno demonstrirao kako totalno zasrati solidnu priču i napraviti iritirajuće sranje od filma.
Film sam jučer pogledao, i odlučio preskočiti pisanje "instant" recenzije jer sam bio u stanju svašta napisati
Što je dobro u filmu? Zanimljiva priča (ideja), muzika i ok kamera.
Što je loše u filmu? Sve ostalo.
Joseph Gordon-Levitt je neprepoznatljiv, dobro su ga ušminkali kako bi što više ličio na svoje starije izdanje. Gluma mu nažalost nije na najvišem nivou. Dobri stari Bruce, koji je ovdje u sporednoj ulozi je isto odradio ispod prosječan posao. Na momente jedan i drugi podsjećaju na veličanstvenog H iz CSI-a. Tako da inteligentnih pogleda ne manjka :) Emily Blunt, ufff, što napisati. Lik na nivou teen serije. Antologijska scena je cijepanje debla sjekirom u 2044. godini. Da ne govorim da se o kretanju likova uopće nije vodila briga, tako da su uvijek svi tu negdje blizu, jedan pored drugoga
Radnja filma ide ovako: dvije minute akcije, pa pet minuta bezveznog blejanja, pa onda opet dvije minute akcije, pa opet pet minuta blejanja... i to traje i traje, a ja samo gledam na sat i mislim se kad će ovo mučenje završiti. Film dostiže svoj vrhunac gluposti nakon 90 minuta, kada na scenu stupa neizbježni seks.
Imam dojam da je redatelj na papir stavio koje sve elemente (malo akcije, zločeste dečke, opaku curu, ekspresnu ljubavnu priču/seks i Damiena) mora ubaciti u film kako bi zadovoljio "zahtjevnu" publiku, a zatim snimio te scene, ubacio ih u mikser i nama prezentirao na velikom platnu.
Film bez imalo logike. Prepun gluposti, klišea. Mogao bi još puno toga napisati, ali ne želim spoilati onima koji će ga pogledati. Definitivno najlošiji film koji sam pogledao u zadnjih godinu dana.
Pogledati ili ne? Jedini razlog zašto pogledati ovaj kvazi film je kako bi znali cijeniti druge dobre filmove
Zahtjevnost: 4.7/10 (naprezanje moždanih vijuga) Gluma: Joseph Gordon-Levitt (5.6/10), Bruce Willis (5.7/10), Emily Blunt (3.7/10), Noah Segan (5.9/10), Jeff Daniels (6.1/10) (glavne i sporedne uloge) Specijalni efekti: 5.9/10 (ne utječe na ukupnu ocjenu) Atmosfera: 6.1/10 (kamera, ambijent...) Tekst: 5.2/10 (monolozi, dijalozi...)
Ocjena: 3.7/10 (ovako visoka ocjena samo da bi imao lufta za još lošije filmove, inače bi mu najradije dao 1.5 od 10)
e ostao sam bez zraka čitajući ovo
najbolji dijelovi:
"Film dostiže svoj vrhunac gluposti nakon 90 minuta, kada na scenu stupa neizbježni seks."
"Imam dojam da je redatelj na papir stavio koje sve elemente (malo akcije, zločeste dečke, opaku curu, ekspresnu ljubavnu priču/seks i Damiena) mora ubaciti u film kako bi zadovoljio "zahtjevnu" publiku, a zatim snimio te scene, ubacio ih u mikser i nama prezentirao na velikom platnu."
"ubacio ih u mikser"
i najjači dio: brojčane ocjene
Zahtjevnost: 4.7/10 (naprezanje moždanih vijuga) Gluma: Joseph Gordon-Levitt (5.6/10), Bruce Willis (5.7/10), Emily Blunt (3.7/10), Noah Segan (5.9/10), Jeff Daniels (6.1/10) (glavne i sporedne uloge) Ocjena: 3.7/10 (ovako visoka ocjena samo da bi imao lufta za još lošije filmove, inače bi mu najradije dao 1.5 od 10)
čekamo još ovakvih recenzija!
btw, kako to da je kraljica Viktorija u glumačkom smislu dobila 3,7? nisam znao da se tako nešto može ocijenit brojčano, i precizno |
"Nothing lasts forever." |
Edited by - Darth Ivan on 13/10/2012 18:18:26 |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 15/10/2012 : 13:13:37
|
Preksinoć sam gledao zoru zivih mrtvaca po drugi puta. Gledao sam i zemlju zivih mrtvaca. Cujem da izlazi i treci dio. Dali itko zna sto o tome?
Inace ne gledam horore nikako, ali ovo sa zivim mrtvacim aje kultno!! |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12919 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
tosha
Average Member
Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 19/10/2012 : 01:58:47
|
Čisto da se malo podsjetimo
I have to return some videotapes
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Posted - 21/10/2012 : 02:29:39
|
The Amazing Spider-Man
Nije baš amazing. Lošiji od trojke. I dosadan.
Glumac mi ipak nije tolko iritantan kao što mi se na početku činio, ali film je bezveze.
6/10 |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 21/10/2012 : 14:38:29
|
quote: Originally posted by Windwalker
The Amazing Spider-Man
Nije baš amazing. Lošiji od trojke. I dosadan.
Glumac mi ipak nije tolko iritantan kao što mi se na početku činio, ali film je bezveze.
6/10
kak to da si mu dao šesticu ak je bezveze? |
"Nothing lasts forever." |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 18:58:13
|
"Abraham Lincoln, Ubojica Vampira"
....vrlo zanimljivo ostvarenje redatelja Timura Bekmambetova. Vrlo svježa ideja koja je povezana u jednu smislenu cijelinu. Zanimljivo je vidjeti u današnjem visokobudžetnom filmu da su i scene međusobno motivirane, a ne samo redom razmještene. Sama poanta o vampirskom Jugu i plemenitom Sjeveru također je vrlo zanimljiva. Akcijske scene su ono kaj danas isporučuje Wood preko svojih prvaka Nolana i Snydera, ali opet se osjeća i autorska ruka samog Bekmambetova (scena s konjima). Čak ima i nekoliko vrlo pamtljivih rečenica te pomalo i zabave. Sve u svemu jedan od rijetkih današnjih visokobuđetnih filmova s glavom i repom, poantom i samim time vrijedan gledanja! |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 22/10/2012 : 19:28:00
|
Looper, 2012 IMDB
Meni se naprotiv jako svidio i slažem se s ocijenom na imdb-u (8.1). |
Edited by - dsormaz1 on 22/10/2012 19:29:29 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 22/10/2012 : 20:00:11
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Looper, 2012 IMDB
Meni se naprotiv jako svidio i slažem se s ocijenom na imdb-u (8.1).
podpisujem, oostalom vec sam napisao i kratki osvrt .
Looper
Nisam se vec dugo vidio sa jednim frendom , pa smo prije partijanja izabrali da pogledamo ovaj film u kinu jer smo smatrali da ce biti nekakav lako probavljivi pop-corn uradak...no sipak. Film me u potpunosti iznenadio i to u pozitivnom smislu. Odlicna glumacka ekipa u kojoj se veliki Bruce sasvim solidno podlozio sporednoj ulozi i kliseu koja prati njegovu karijeru. Joseph Gordon-Levitt je definitivno posao odradio bez greske , a Emily Blunt je popunila i veliko kino platno svojom prezencijom. Jeff Daniels fantasticno odigrao negativca koji bas i ne dobiva puno prostora. Najvece iznenadenje je nevjerovatno ubjedljiva gluma maloga Pierce Gagnona ka Cida. Film je bar za mene jedna dobrodosla prromjena u preapokalipticnom filmskom univerzumu
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 22/10/2012 : 20:09:28
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Film me u potpunosti iznenadio i to u pozitivnom smislu. Odlicna glumacka ekipa u kojoj se veliki Bruce sasvim solidno podlozio sporednoj ulozi i kliseu koja prati njegovu karijeru. Joseph Gordon-Levitt je definitivno posao odradio bez greske , a Emily Blunt je popunila i veliko kino platno svojom prezencijom. Jeff Daniels fantasticno odigrao negativca koji bas i ne dobiva puno prostora. Najvece iznenadenje je nevjerovatno ubjedljiva gluma maloga Pierce Gagnona ka Cida. Film je bar za mene jedna dobrodosla prromjena u preapokalipticnom filmskom univerzumu
Potpuno se slažem s ovim osvrtom. Jučer sam ga gledao i ostavio je kod mene dosta dobar dojam. |
|
|
Topic |
|