forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Gaša na Sajmu knjiga
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 13

alexts
Advanced Member

Serbia
9119 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/10/2012 : 23:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by roland

Kriza je u celom svetu i ako ja kao kupac trosim svoj novac na strip cim izadje i podrzavam izdavaca hocu da budem siguran da ce doticni serijal biti 100% zavrsen. Ne zanimaju me nikakvi izgovori.

Kakva besmislica!

Ni kod jednog izdavača, ni za jedan serijal se ne može 100% biti siguran da će biti izdat do kraja. Može se govoriti o velikoj verovatnoći, ali ne stopostotnoj.

Ako serijal ne ide, ako se slabo prodaje, biće prekinut, makar izdavač bio i Marvel.
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 17/10/2012 : 23:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

quote:

Kriza je u celom svetu i ako ja kao kupac trosim svoj novac na strip cim izadje i podrzavam izdavaca hocu da budem siguran da ce doticni serijal biti 100% zavrsen. Ne zanimaju me nikakvi izgovori.

Kakva besmislica!

Ni kod jednog izdavača, ni za jedan serijal se ne može 100% biti siguran da će biti izdat do kraja. Može se govoriti o velikoj verovatnoći, ali ne stopostotnoj.

Ako serijal ne ide, ako se slabo prodaje, biće prekinut, makar izdavač bio i Marvel.

Jesi li ti lud ili se pravis lud, jesi li ti video koje sam ja izdavace nabrojao?

Libelus i Fibra.

Samo cu spomenuti Kena Parkera zavrsenog, Magicni Vetar uskoro zavrsen, Skriveno Lice, Alvar Major, Spageti Braders....i beskrajno puno drugih one-shotova kao i mini serijala.

I zbog svega sto su uradili za strip scenu od mene imaju ogroman, Rispekt! I 100% podrsku, oni su se dokazali.

A ti mani se jeftinog filozofiranja, nista nije izvesno, sve sto ima pocetak ima i kraj, kad tad bice kraja sveta....

Ovde je bila prica o zasluzenoj i nezasluzenoj podrsci u odnosu kupac-izdavac.

Dakle mani se palamudjenja.
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 17/10/2012 : 23:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kakva besmislica!

Jesi li ti lud ili se pravis lud, jesi li ti video koje sam ja izdavace nabrojao?

Libelus i Fibra.

Samo cu spomenuti Kena Parkera zavrsenog, Magicni Vetar uskoro zavrsen, Skriveno Lice, Alvar Major, Spageti Braders....i beskrajno puno drugih one-shotova kao i mini serijala.

I zbog svega sto su uradili za strip scenu od mene imaju ogroman, Rispekt! I 100% podrsku, oni su se dokazali.

A ti mani se jeftinog filozofiranja, nista nije izvesno, sve sto ima pocetak ima i kraj, kad tad bice kraja sveta....

Ovde je bila prica o zasluzenoj i nezasluzenoj podrsci u odnosu kupac-izdavac.

Dakle mani se palamudjenja.

roland, svaka čast na svemu što si rekao!
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9119 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/10/2012 : 23:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Pa kupuj stripove od Libelusa i Fibre, ne pravi se lud i mani se palamudjenja.

BP nikad neće biti redovan strip izdavač, kod koga se tačno zna kad šta ide, unapred, pa ni kratkoročno.

Ako izdaje stripove i dalje, biće kao do sada.

Bolje je svima da to shvate odmah - kome to nije bitno kupovaće ono što ga zanima, kome jeste neka odustane ne samo od kupovine, nego i od smarajućih komentara.

Tako mu je to.
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 17/10/2012 : 23:42:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote

Da se ne lažemo, Beli Put je do sada objavio vrhunske naslove i na tome im treba čestitati.
Ako nastavljaju sa radom - tek sada nas čekaju poslastice.
Nema mesta kukanju.

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter

Edited by - Ultras on 17/10/2012 23:43:16
Go to Top of Page

Raoul Duke
Starting Member

Serbia
92 Posts

Member since 17/06/2011

Posted - 17/10/2012 : 23:44:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Raoul Duke a Private Message  Reply with Quote
Stvarno ne razumem tu foru sa podrškom izdavaču.

Kad kupim strip, dajem podršku jedinom sebi samom. Nikada nisam kupio strip zbog nekog izdavača. Jedino zbog sebe.
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 17/10/2012 : 23:47:22  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa kupuj stripove od Libelusa i Fibre, ne pravi se lud i mani se palamudjenja.

BP nikad neće biti redovan strip izdavač, kod koga se tačno zna kad šta ide, unapred, pa ni kratkoročno.

Ako izdaje stripove i dalje, biće kao do sada.

Bolje je svima da to shvate odmah - kome to nije bitno kupovaće ono što ga zanima, kome jeste neka odustane ne samo od kupovine, nego i od smarajućih komentara.

Tako mu je to.

Da, definitivno si LUD.

To sto mi objasnjavas vec sam napisao u mojim postovim, i izneo svoj stav.

Vec sam ti ranije rekao da vise necu da odgovarm na tvoje sulude komentare i sada definitivno stavljam tacku na to.
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 17/10/2012 : 23:48:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
Poenta svega je da posle Raoulovog posta nema više dalje rasprave, jer to je Amin.
Zar bi bilo ko kupio strip za koji zna da je očajan samo da bi dao tu neku podršku izdavaču?

?????? ? ???????

Edited by - Ajkula on 17/10/2012 23:49:00
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 17/10/2012 : 23:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raoul Duke

Kad kupim strip, dajem podršku jedinom sebi samom. Nikada nisam kupio strip zbog nekog izdavača. Jedino zbog sebe.

Podrska je u tom smislu da ako imas preklapanje izdanja dajes podrsku izdavacu koga favorizujes. Druga stvar bar u mom slucaju kada u jednom trnutku izdje mnogo stripova koje zelim da kupim uvek bi prvo pokupovao izdanja izdavaca koga podrzavam, a tek onda vremenom od ostalih. Kada podrzavam americka originalna izdanja podrzavam iskljucivo produkciju Pulpa i odmah kupujem svescice Tipa Shadow, Rocketeer, Spider... svescice koje kostaju 4$, a ne cekam da izadje trejd koji kosta 12$ a sadrzi 7 svescica, mada kupim i njega Kod Amera je drugacija situacija da bi serijal uspeo prevashodna je prodaja svescica, znam da moja jedna koju kupim nije nista za tu industriju, ali ja se lepo osecam sto sam podrzao ono sto volim.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9119 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 17/10/2012 : 23:58:15  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ajkula

Poenta svega je da posle Raoulovog posta nema više dalje rasprave, jer to je Amin.
Zar bi bilo ko kupio strip za koji zna da je očajan samo da bi dao tu neku podršku izdavaču?

Odnos kupca i izdavača treba da je kao odnos majke i deteta, pun uzajamne podrške.

Zapravo, taj odnos je kao nežna biljka, koju treba redovno zalivati.

Ili tango za dvoje na oštrici noža.

itd

itd
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 17/10/2012 : 23:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Podrska je u tom smislu da ako imas preklapanje izdanja dajes podrsku izdavacu koga favorizujes. Druga stvar bar u mom slucaju kada u jednom trnutku izdje mnogo stripova koje zelim da kupim uvek bi prvo pokupovao izdanja izdavaca koga podrzavam, a tek onda vremenom od ostalih. Kada podrzavam americka originalna izdanja podrzavam iskljucivo produkciju Pulpa i odmah kupujem svescice Tipa Shadow, Rocketeer, Spider... svescice koje kostaju 4$, a ne cekam da izadje trejd koji kosta 12$ a sadrzi 7 svescica, mada kupim i njega Kod Amera je drugacija situacija da bi serijal uspeo prevashodna je prodaja svescica, znam da moja jedna koju kupim nije nista za tu industriju, ali ja se lepo osecam sto sam podrzao ono sto volim.

Kakva crna prednost? Da imam već izdanje Gaše, ne bih ni mrtav bukvalno bacio pare na isti strip, pa makar bio i ne znam ni ko izdavač.
A ti očigledno nemaš problem s parama, kad kupuješ i i sveščice i trejdove...

?????? ? ???????
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 18/10/2012 : 00:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Odnos kupca i izdavača treba da je kao odnos majke i deteta, pun uzajamne podrške.

Zapravo, taj odnos je kao nežna biljka, koju treba redovno zalivati.

Ili tango za dvoje na oštrici noža.

itd

itd

[

?????? ? ???????
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 18/10/2012 : 00:03:24  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Kakva crna prednost? Da imam već izdanje Gaše, ne bih ni mrtav bukvalno bacio pare na isti strip, pa makar bio i ne znam ni ko izdavač.

Ne pricam da kupis strip koji vec posedujes vec ako nemas odredjeni strip npr. Skriveno lice a taj strip je izdalo 3 izdavaca ti ces ga kupiti kod izdavaca koga favorizujes i za koj smatras da si platio ono sta trazis i sto zadovoljava tvoje potrebe i kriterijume i to je to.
Go to Top of Page

Ajkula
Senior Member

Serbia
1231 Posts

Member since 09/03/2012

Posted - 18/10/2012 : 00:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Ajkula a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Ne pricam da kupis strip koji vec posedujes vec ako nemas odredjeni strip npr. Skriveno lice a taj strip je izdalo 3 izdavaca ti ces ga kupiti kod izdavaca koga favorizujes i za koj smatras da si platio ono sta trazis i sto zadovoljava tvoje potrebe i kriterijume i to je to.

Ja nemam kriterijume, nego kupujem kod najjeftinijeg.

?????? ? ???????
Go to Top of Page

roland
New Member

Serbia
187 Posts

Member since 09/07/2007

Posted - 18/10/2012 : 00:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send roland a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ja nemam kriterijume, nego kupujem kod najjeftinijeg.

To je isto kriterijuma u tvom slucaju je kriterijum, cena.

Dok u mom slucaju je kvalitet izdanja, prevod, stabilnost izdavaca, ritam i brzina izlazenja...

Svi smo mi razliciti ali kriterijumi svakako postoje.
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 18/10/2012 : 01:12:44  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message  Reply with Quote
Ma, ako je ovo spinovanje slučajno, svaka čast; ako je namerno, opet, zavidan tretman: drži temu na visini;)

offtopic: još jedan razlog didem na Sajam.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 18/10/2012 : 02:07:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote

...Sedeli smo Boban i ja u mojoj kancelariji i dogovarali šta ćemo i kako objaviti. Bilo je tmurno popodne, ali obojica smo poneti planovima. Na vrhu liste želja su bili Manara i Gaša. Tada mi se to činilo kao osvajanje Everesta.

Predložio sam da pošaljemo poruku administratoru Manarinog sajta, verujući i sam da je to kao da bacamo poruku u boci u nepregledan okean.

Njegov prijatelj, advokat koji se tada bavio prodajom prava, odgovorio nam je iste večeri! Činilo mi se kao da smo dobili sedmicu na lotou.

Za Gašu nam je pomogao jedan Englez, koga smo slučajno upoznali nešto ranije.

U DC Comicsu, Indijanka sa pletenicom dugačkom dva metra. I tako redom, mogao bih da nabrajam. Nekako su nam se redom otvarale stvari, kao u pasijansu, jedna za drugom.

Godinama se bavim IT-em. Mnogi me znaju odatle, ali tek s pojavom Belog Puta, doživeo sam potpunu satisfakciju za ono čime se bavim.

Ne mogu da komentarišem bilo čiji stav, jasno je da nemam prava, osim ako me se direktno ne tiče. Bilo je i ostalo - na našem štandu na Sajmu knjiga dobrodošli su svi koji vole knjige. Naš slogan Volim da čitam, nije se promenio od prvog dana. Oni koji nas prate mogli su da primete tekstove u našim katalozima (dok smo ih pravili) u kojima sam pisao o značaju knjige i njenom mestu u savremenom društvu. Nažalost, nisam najpametnija osoba na svetu, ali trudim se da dam svoj doprinos, jer je to najviše što mogu.

Mnoga deca su mi pisala, imam gomilu mailova i pisama u kojima hvale knjige koje su pročitali. Moja logika je "naučna" - za one koji ne znaju, ja sam astrofizičar. Sledim je od prvog dana, ma kako "uvrnuta" bila. Svake godine na Sajmu doživljavam dirljive susrete s decom koja se vraćaju i traže nove naslove...

Šta čovek može više da poželi?

Moja deca čitaju i knjige drugih izdavača, baš kao i ja. Čekamo nove knjige i ponekad bivamo razočarani jer se ne pojavljuju brzinom kojom bismo voleli. Moja kuća je prepuna knjiga, doslovno se spotičemo na svakom koraku...

Nije to ni bolje, ni gore, nego da ih nema. Hoću samo da kažem da knjige volim, volim da čitam i uživam u lepim izdanjima. A, koliko god se svi zajedno trudili, ne možemo prevesti i objaviti sve što nam se sviđa. Verovatno najbolje znam koliko Markos ulaže napora u svoj projekat, fenomenalnog naziva Fibra.

I šta god mislili o tome, svaka je nova knjiga gotovo kao dete. Dok postoji ta strast, biće i knjiga, čitalaca i priča. O svakoj knjizi bar po jedna.

Beli Put nikome ne smeta, nikoga ne kopira i svi smo ponosni onim što smo uradili. A, boljih, bržih i redovnijih - bilo je i biće.

U međuvremenu, uživajmo u onome što imamo. Sad je to Gaša, valjda će biti još toga...
Go to Top of Page

Solim1
Starting Member

33 Posts

Member since 05/09/2010

Posted - 18/10/2012 : 04:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Solim1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer
Ajde da probam jos jednom. Kad se ocekuju i ostala 3 integrala Gastona?
Hvala

Ne znam da li ste videli pitanje pa nije na odmet da se quotuje.
Hvala!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/10/2012 : 09:11:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
jao bre, kao da zivot nema smisla ako redovno ne dobijete sva moguca izdanja svih mogucih serijala u striktno navedenom terminu. :rolleye:
poslusajte pj harvey, take life as it comes.... i uzivajte!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/10/2012 : 09:16:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Solim1

quote:
Ajde da probam jos jednom. Kad se ocekuju i ostala 3 integrala Gastona?
Hvala

Ne znam da li ste videli pitanje pa nije na odmet da se quotuje.
Hvala!

Verovatno nema odgovora, sto znaci da je bolje sacekati s kupovinom dok ne izadju sva 6. Ako izadju

Niko da zvanicno da odgovor a komentari da ce se izbaciti samo jos ono za sta su kupljena pava ne pomazu nimalo. Izgleda da je bolje sacekati
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 18/10/2012 : 09:21:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

jao bre, kao da zivot nema smisla ako redovno ne dobijete sva moguca izdanja svih mogucih serijala u striktno navedenom terminu.

Ne radi se o striktnom terminu, vise me interesuje dal ce uopste biti ikakvog termina.
Vidis da nikakvog konkretnog odgovora nema ni na komentare da je ovo samo pokusaj da se izvuce jos nesto od albuma za koja su vec kupljena prava.
A ne vidim sta ce mi prva 3 integrala ako narednih 3 nece biti
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 18/10/2012 : 09:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da bi ih čitao, uživao u njima i da se ne bi opterećivao da li će da izađu i druga tri.

A izaćiće, cenim, ovako ili onako.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6227 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 18/10/2012 : 10:20:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Naravno da ce izaci. A veca je verovatnoca da ce bilo sta od BP-a izaci ako kupis, a ne ako ne kupis Gasu.
A i mislim, 10 albuma je to :)
Nadam se brzom izlasku, dogodine u isto vreme, a zelim da cena sve tri knjige bude - iznenadjujuce pristupacna 8)
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4669 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 18/10/2012 : 10:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

quote:

Da bi ih čitao, uživao u njima i da se ne bi opterećivao da li će da izađu i druga tri.

A izaćiće, cenim, ovako ili onako.

eto, desa objasnio po n-ti put

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
19134 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 18/10/2012 : 10:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
poreg tolikih izdavaća povratak "odpisanog" me nije dojmio previše....
sve to što je BP najavio ili osakaćeno izdao izaći će prije ili kasnije.... kod njih ili nekog drugog...
Torgal je najavio Libellus pa mi ona dva od BP ni ne znače puno(prodat ču prije ili kasnije)...
Znam da nijedan izdavač ne može garantovati završetak serijala ali svi bar obečaju...ako nas naseru njima na čast...
Možda i kupim Gašu,jer nisam uzeo ZN ali tek kad izađe kompletan...previše mi je u kolekciji rupa kvazi izdavaća...
FIBRA....LIBELLUS....DARKVUD...mi djeluju najozbilniji...od ostalih možemo očekivat svašta...ala Miličevič press....
na padam na suze kako bi trebali bit sretni što žive...tek kad požive 20/30 godina pa onda ugase-zaslužuju moje suze...
kad vidim 6 Gaša kupujem sve...prije ništa...zar da mi prva 3 Gaše prave društvo Torgalu 3/4 još dugi niz godina?
Sretno i želim vam Dugi beli put u strip izdavaštvu...

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 13 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000