forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 smrt?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 18:42:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
Poll Question:
evo jedne malo drugacije teme. vjerojatno ne bas neke omiljene. da li je smrt Kraj ili Pocetak?

Choices:

Kraj
Pocetak

Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.

Mrzim mrznju!

Edited by - mamlaz on 22/10/2012 18:43:22

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 18:48:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
znam da je tema morbidna, ali me zanima sta ljudi misle o jednoj od najvecih tabu tema. da li uopce mozemo o tome raspravljati?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Argus
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 04/10/2010

Posted - 22/10/2012 : 19:16:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Argus a Private Message
Dapace da mozemo razgovarati.Ne bojim se smrti i mislim da je ona jedina pravedna stvar koje sve ceka bez obzira na polozaj u drustvu,imovinsko stanje ili vjeru.Za mene je to kraj svega,ne vjerujem u vjecni zivot i da mi ga netko sad ponudi zahvalio bih mu se i odbio.Sto ti mislis o tome?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 22/10/2012 : 19:16:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Kraj

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 22/10/2012 : 19:17:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
kraj koji je ujedno i početak?
Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7427 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 22/10/2012 : 19:20:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message
Uf. Sada mi se čini kao kraj. Ali se nadam da ću kad umrem shvatiti da je u biti početak.

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/10/2012 : 19:25:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
kak nekaj kaj traje nekoliko godina/desetljeća može biti početak?

ne znači da je smrt kraj, ali početak nije sigurno...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 19:27:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
raj i 70 djevica ceka vjernike. vatreni docek nevjernike!

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 19:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Ne znam.
Razum mi govori da je to kao što Argus kaže kraj svega i da poslije nema ničeg.
S druge strane, poznajem i poznavao sam nekoliko ljudi koji su doživjeli neobična iskustva, ili kroz "samo" kliničku smrt ili pri definitivnom odlasku, a ta mi iskustva daju za misliti.
Ona bi se dijelom mogla opisati situacijama iz Neba nad Berlinom, odnosno bezvezne holivudske obrade Grad anđela, o ženama u bijelom ili muškarcima u crnom koji u ključnim trenucima ulaze u prostorije umirućih, pri čemu ih mi ne vidimo ali umirući da. Za što su zaduženi ti "duhovi", "vizije" ili što već, nemam pojma, ali tko zna, možda nam duše prevode preko metaforičkog Stiksa.
Uvijek se sve može objasniti (ili "objasniti") neobičnim vizijama u takvim rubnim situacijama, zbog kemijskih procesa u mozgu, halucinacija ili tko zna čega, ali opet...
Kao što rekoh, racio mi govori jedno, kraj, ništavilo ili što vam drago, ali ostavljam mogućnost i da u svom razumskom ograničenju nismo sposobni spoznati određene stvari.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/10/2012 : 19:31:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
Kraj jer bez naseg organizma nema ni nas.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 19:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message
Zrnca za razglabanje uz kavu...

http://www.fx-files.com/alternativa/duhovnost/437-iskustva-ljudi-koji-su-preli-granicu-smrti.html

http://www.jutarnji.hr/template/article/article-print.jsp?id=1059240

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 22/10/2012 19:36:03
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/10/2012 : 19:36:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ne znam.
Razum mi govori da je to kao što Argus kaže kraj svega i da poslije nema ničeg.
S druge strane, poznajem i poznavao sam nekoliko ljudi koji su doživjeli neobična iskustva, ili kroz "samo" kliničku smrt ili pri definitivnom odlasku, a ta mi iskustva daju za misliti.
Ona bi se dijelom mogla opisati situacijama iz Neba nad Berlinom, odnosno bezvezne holivudske obrade Grad anđela, o ženama u bijelom ili muškarcima u crnom koji u ključnim trenucima ulaze u prostorije umirućih, pri čemu ih mi ne vidimo ali umirući da. Za što su zaduženi ti "duhovi", "vizije" ili što već, nemam pojma, ali tko zna, možda nam duše prevode preko metaforičkog Stiksa.
Uvijek se sve može objasniti (ili "objasniti") neobičnim vizijama u takvim rubnim situacijama, zbog kemijskih procesa u mozgu, halucinacija ili tko zna čega, ali opet...
Kao što rekoh, racio mi govori jedno, kraj, ništavilo ili što vam drago, ali ostavljam mogućnost i da u svom razumskom ograničenju nismo sposobni spoznati određene stvari.

Ti slucajevi klinicke smrti su poznati po tome sto su ljudi zavisno od religije i kulturnog podneblja sa kojeg su, razlicito opisivali sta im se navodno dogadjalo u tim trenucima, znaci cista podsvest.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 19:36:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message

Pesimista u meni kaze da je kraj, optimista kaze "cekaju te 72 djevice (po nekim pravilima clanova moje porodice) da samo tebi zadovolje". Pesimista u meni je jaci, tako da je konacni odgovor: Kraj!

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 19:38:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by dosada

za tebe sam ipak mislio po tvojim postovima da si inteligentan. sada vidim da stvarno imas cudne komlekse. izazivati svadje:) nije pocetak vec Pocetak :) hehe retardirana dosada:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 19:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Slažem se, u potpunosti.

Naravno, na emocionalnom nivou, plašim se smrti i volio da neki vid egzistencije postoji i poslije iste - ali sam i uvjeren da, ukoliko je to slučaj, isti nema veze sa ljudskim religioznim i ostalim predstavama, koje se uvijek temelje na materijalnom, dakle fizičkim uslovima u kojima je "njihov organizam".

Tja...
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/10/2012 : 19:45:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:

Slažem se, u potpunosti.

Naravno, na emocionalnom nivou, plašim se smrti i volio da neki vid egzistencije postoji i poslije iste - ali sam i uvjeren da, ukoliko je to slučaj, isti nema veze sa ljudskim religioznim i ostalim predstavama, koje se uvijek temelje na materijalnom, dakle fizičkim uslovima u kojima je "njihov organizam".

Tja...

Ja prvi pristajem da nakon smrti postanem i snop svetlosti, ali da mi ostane barem trunka svesti da postojim, u suprotnom me zabole.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/10/2012 : 19:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

za tebe sam ipak mislio po tvojim postovima da si inteligentan. sada vidim da stvarno imas cudne komlekse. izazivati svadje:) nije pocetak vec Pocetak :) hehe retardirana dosada:)

jedno je mislit a drugo znati...da bi znal prepoznati inteligentnog covjeka i sam moras bit inteligentan. Tak da se nemoj cudit bezveze...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/10/2012 : 19:52:21  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
Pocetak..u sljedecem zivotu biti cu Superman..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 19:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by mamlaz

quote:

jedno je mislit a drugo znati...da bi znal prepoznati inteligentnog covjeka i sam moras bit inteligentan. Tak da se nemoj cudit bezveze...

pa sta ti je toliki gust ljude provocirati? izvini meni jadnome mamlazu na opasci:) ako sam uvrijedio izvini:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 20:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by brni

Pa ces onda pocet da kritikujes covjecanstvo, to ti je ionako cilj, a ne sposobnost letenja i super-snaga.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/10/2012 : 20:20:47  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by brni

Pa ces onda pocet da kritikujes covjecanstvo, to ti je ionako cilj, a ne sposobnost letenja i super-snaga.

heat vision i x-ray..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 20:22:04  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

quote:

Slažem se, u potpunosti.

Kakvo plitko gledanje. Vjerujete samo u ono što vidite vlastitim (često kratkovidnim) očima. Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.
Blago onima koji ne vide a vjeruju...
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:23:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

quote:

Slažem se, u potpunosti.

Kakvo plitko gledanje. Vjerujete samo u ono što vidite vlastitim (često kratkovidnim) očima. Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.
Blago onima koji ne vide a vjeruju...

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

antares
New Member

Serbia
248 Posts

Member since 02/08/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send antares a Private Message
Privremeni rastanak od postojanja do vaskrsenja
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 20:27:33  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Ovdje smo samo u prolazu...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 20:34:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Ovdje smo samo u prolazu...

... Izmedju pizde materine i groba, istina.

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000