Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
mamlaz
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
Posted - 22/10/2012 : 18:42:17
|
Poll Question:
evo jedne malo drugacije teme. vjerojatno ne bas neke omiljene. da li je smrt Kraj ili Pocetak?
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
Mrzim mrznju! |
Edited by - mamlaz on 22/10/2012 18:43:22
|
|
mamlaz
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
Croatia
9937 Posts
Posted - 22/10/2012 : 18:48:30
|
znam da je tema morbidna, ali me zanima sta ljudi misle o jednoj od najvecih tabu tema. da li uopce mozemo o tome raspravljati? |
Mrzim mrznju! |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Argus
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
![](AvatarUpload/1022_willd_bill_hickok.jpg)
Croatia
453 Posts
Member since 04/10/2010 |
Posted - 22/10/2012 : 19:16:02
|
Dapace da mozemo razgovarati.Ne bojim se smrti i mislim da je ona jedina pravedna stvar koje sve ceka bez obzira na polozaj u drustvu,imovinsko stanje ili vjeru.Za mene je to kraj svega,ne vjerujem u vjecni zivot i da mi ga netko sad ponudi zahvalio bih mu se i odbio.Sto ti mislis o tome? |
|
mr murdoc
Advanced Member
![](AvatarUpload/assassdddwwww478ly2.gif)
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/kiky.jpg)
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7427 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
dosada
Advanced Member
![](AvatarUpload/10868141_763178023752749_59460229144528425_n.jpg)
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Tutta
Advanced Member
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 22/10/2012 : 19:27:28
|
Ne znam. Razum mi govori da je to kao što Argus kaže kraj svega i da poslije nema ničeg. S druge strane, poznajem i poznavao sam nekoliko ljudi koji su doživjeli neobična iskustva, ili kroz "samo" kliničku smrt ili pri definitivnom odlasku, a ta mi iskustva daju za misliti. Ona bi se dijelom mogla opisati situacijama iz Neba nad Berlinom, odnosno bezvezne holivudske obrade Grad anđela, o ženama u bijelom ili muškarcima u crnom koji u ključnim trenucima ulaze u prostorije umirućih, pri čemu ih mi ne vidimo ali umirući da. Za što su zaduženi ti "duhovi", "vizije" ili što već, nemam pojma, ali tko zna, možda nam duše prevode preko metaforičkog Stiksa. Uvijek se sve može objasniti (ili "objasniti") neobičnim vizijama u takvim rubnim situacijama, zbog kemijskih procesa u mozgu, halucinacija ili tko zna čega, ali opet... Kao što rekoh, racio mi govori jedno, kraj, ništavilo ili što vam drago, ali ostavljam mogućnost i da u svom razumskom ograničenju nismo sposobni spoznati određene stvari. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
Cuvam starudije
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/baja.jpg)
1935 Posts
Member since 03/02/2012 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
![](AvatarUpload/Trg maršala Tita 1.jpg)
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Cuvam starudije
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1935 Posts
Posted - 22/10/2012 : 19:36:46
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Ne znam. Razum mi govori da je to kao što Argus kaže kraj svega i da poslije nema ničeg. S druge strane, poznajem i poznavao sam nekoliko ljudi koji su doživjeli neobična iskustva, ili kroz "samo" kliničku smrt ili pri definitivnom odlasku, a ta mi iskustva daju za misliti. Ona bi se dijelom mogla opisati situacijama iz Neba nad Berlinom, odnosno bezvezne holivudske obrade Grad anđela, o ženama u bijelom ili muškarcima u crnom koji u ključnim trenucima ulaze u prostorije umirućih, pri čemu ih mi ne vidimo ali umirući da. Za što su zaduženi ti "duhovi", "vizije" ili što već, nemam pojma, ali tko zna, možda nam duše prevode preko metaforičkog Stiksa. Uvijek se sve može objasniti (ili "objasniti") neobičnim vizijama u takvim rubnim situacijama, zbog kemijskih procesa u mozgu, halucinacija ili tko zna čega, ali opet... Kao što rekoh, racio mi govori jedno, kraj, ništavilo ili što vam drago, ali ostavljam mogućnost i da u svom razumskom ograničenju nismo sposobni spoznati određene stvari.
Ti slucajevi klinicke smrti su poznati po tome sto su ljudi zavisno od religije i kulturnog podneblja sa kojeg su, razlicito opisivali sta im se navodno dogadjalo u tim trenucima, znaci cista podsvest. |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 22/10/2012 : 19:38:12
|
quote: Originally posted by dosada
kak nekaj kaj traje nekoliko godina/desetljeća može biti početak?
ne znači da je smrt kraj, ali početak nije sigurno...
za tebe sam ipak mislio po tvojim postovima da si inteligentan. sada vidim da stvarno imas cudne komlekse. izazivati svadje:) nije pocetak vec Pocetak :) hehe retardirana dosada:) |
Mrzim mrznju! |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Lone Wolf05_088.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 19:39:52
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije
Kraj jer bez naseg organizma nema ni nas.
Slažem se, u potpunosti.
Naravno, na emocionalnom nivou, plašim se smrti i volio da neki vid egzistencije postoji i poslije iste - ali sam i uvjeren da, ukoliko je to slučaj, isti nema veze sa ljudskim religioznim i ostalim predstavama, koje se uvijek temelje na materijalnom, dakle fizičkim uslovima u kojima je "njihov organizam".
Tja... |
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Posted - 22/10/2012 : 19:45:25
|
quote: Originally posted by Mhejl
Slažem se, u potpunosti.
Naravno, na emocionalnom nivou, plašim se smrti i volio da neki vid egzistencije postoji i poslije iste - ali sam i uvjeren da, ukoliko je to slučaj, isti nema veze sa ljudskim religioznim i ostalim predstavama, koje se uvijek temelje na materijalnom, dakle fizičkim uslovima u kojima je "njihov organizam".
Tja...
Ja prvi pristajem da nakon smrti postanem i snop svetlosti, ali da mi ostane barem trunka svesti da postojim, u suprotnom me zabole. |
|
dosada
Advanced Member
![](AvatarUpload/10868141_763178023752749_59460229144528425_n.jpg)
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 19:46:44
|
quote: Originally posted by mamlaz
za tebe sam ipak mislio po tvojim postovima da si inteligentan. sada vidim da stvarno imas cudne komlekse. izazivati svadje:) nije pocetak vec Pocetak :) hehe retardirana dosada:)
jedno je mislit a drugo znati...da bi znal prepoznati inteligentnog covjeka i sam moras bit inteligentan. Tak da se nemoj cudit bezveze... |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
brni
Advanced Member
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 22/10/2012 : 19:59:38
|
quote: Originally posted by mamlaz
za tebe sam ipak mislio po tvojim postovima da si inteligentan. sada vidim da stvarno imas cudne komlekse. izazivati svadje:) nije pocetak vec Pocetak :) hehe retardirana dosada:)
jedno je mislit a drugo znati...da bi znal prepoznati inteligentnog covjeka i sam moras bit inteligentan. Tak da se nemoj cudit bezveze...
pa sta ti je toliki gust ljude provocirati? izvini meni jadnome mamlazu na opasci:) ako sam uvrijedio izvini:) |
Mrzim mrznju! |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
brni
Advanced Member
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 20:20:47
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by brni
Pocetak..u sljedecem zivotu biti cu Superman..![](icon_smile_wink.gif)
Pa ces onda pocet da kritikujes covjecanstvo, to ti je ionako cilj, a ne sposobnost letenja i super-snaga.
![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile.gif) ![](icon_smile_wink.gif)
heat vision i x-ray..![](icon_smile_big.gif) |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
dsormaz1
Advanced Member
![](AvatarUpload/gradjanski1(1).jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 22/10/2012 : 20:22:04
|
Slažem se, u potpunosti.
Kakvo plitko gledanje. Vjerujete samo u ono što vidite vlastitim (često kratkovidnim) očima. Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji. Blago onima koji ne vide a vjeruju... |
|
Tutta
Advanced Member
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 22/10/2012 : 20:23:17
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Slažem se, u potpunosti.
Kakvo plitko gledanje. Vjerujete samo u ono što vidite vlastitim (često kratkovidnim) očima. Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji. Blago onima koji ne vide a vjeruju...
![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) ![](icon_smile_approve.gif) |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
antares
New Member
![](icon_star_gold.gif)
![](AvatarUpload/3_16_68.jpg)
Serbia
248 Posts
Member since 02/08/2010 |
|
dsormaz1
Advanced Member
![](AvatarUpload/gradjanski1(1).jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|