forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 smrt?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 20:37:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Sasvim očekivano, tema nije prešla ni prvu stranu bez uključivanja jeftinih izgovora religije koja ogromnom istraživačkom polju neurologije, koja nam pokazuje da psihički život i svijest čovjeka zavise od njegovog mozga, dakle stvarnog, fizičkog organa (sa čijim gašenjem, sasvim logično, nestaje i "uma" koji formiraju njegove nervne ćelije) - ima da suprotstavi izlizano "blago onima koji ne vide, a vjeruju..." - jer tripuju, vjerovatno.

(Ne znam da li da odgovaram na ovo za struju... jer je toliko banalno. Znamo da struja postoji jer je možemo pojmiti drugim sredstvima, naučno i empirijski, stvarnim dokazima, tako da...)
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:39:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
početak novog života.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12771 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 22/10/2012 : 20:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message
Znam iz iskustva da nije kraj.

Have mercy
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4444 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 22/10/2012 : 20:43:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
Bushido daj neki strip o ovoj temi

Bok, kako si.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 20:51:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by izivko

Znam iz iskustva da nije kraj.

reinkarnacija?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 20:53:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by dsormaz1

Ovdje smo samo u prolazu...

... Izmedju pizde materine i groba, istina.

Kad ti smrt jednog dana pokuca na vrata sigurno ti neće biti do šale. I ti ćeš se, kao i većina ateista, upitati postoji li nešto više nakon smrti, kao kraja života na ovom svijetu. Mnogi ateisti su se na samrti preobratili (evo najsvježiji primjer nedavno preminulog predsjednika našeg Sabora, pokoj mu duši).
Ja mislim da dosta onih koji se deklariraju kao ateisti to rade više iz nekog pomodarstva, iako ima i istinskih nevjernika.
Mhejl je u stvari veliki vjernik, ima i on svoju religiju i Boga (komunizam i Marx).

Edited by - dsormaz1 on 22/10/2012 20:56:02
Go to Top of Page

antares
New Member

Serbia
248 Posts

Member since 02/08/2010

Posted - 22/10/2012 : 20:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send antares a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

Sasvim očekivano, tema nije prešla ni prvu stranu bez uključivanja jeftinih izgovora religije koja ogromnom istraživačkom polju neurologije, koja nam pokazuje da psihički život i svijest čovjeka zavise od njegovog mozga, dakle stvarnog, fizičkog organa (sa čijim gašenjem, sasvim logično, nestaje i "uma" koji formiraju njegove nervne ćelije) - ima da suprotstavi izlizano "blago onima koji ne vide, a vjeruju..." - jer tripuju, vjerovatno.

(Ne znam da li da odgovaram na ovo za struju... jer je toliko banalno. Znamo da struja postoji jer je možemo pojmiti drugim sredstvima, naučno i empirijski, stvarnim dokazima, tako da...)

Druže može bez vređanja i omalovažavanja? Ako Bog ne postoji ne trebaš toliko da se uzbuđuješ.

Edited by - antares on 22/10/2012 21:00:47
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 20:58:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Dsormaz, ja bih bio "vjernik" da nekritički prihvatam svaku Marksovu riječ kao neoborivu dogmu. Mislim, jeste da se uživo ne poznajemo, ali ipak ću tvrditi da to nije slučaj.

No, da bi neko bio vjernik u strogom crkvenom smislu, on mora bez pogovora prihvatiti svaku crkvenu dogmu kao svetu i neoborivu istinu, što me, da budem iskren, daleko više plaši od određenih skretanja u kult ličnosti od kojih su ljevičarske ideologije znale patiti.

Priznanje "boga" i "zagrobnog" života koje se izvrši isključivo pod strahom od smrti je bezvrijedno. To me podsjeti na onoga Jevreja iz "Grobnice za Borisa Davidoviča" - koji se stalno nanovo prekrštava u hrišćanstvo pod pritiskom rulje koja prijeti da ga zakolje. Sličnosti nesumnjivo ima...
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/10/2012 : 21:04:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:

quote:

quote:

Kad ti smrt jednog dana pokuca na vrata sigurno ti neće biti do šale. I ti ćeš se, kao i većina ateista, upitati postoji li nešto više nakon smrti, kao kraja života na ovom svijetu. Mnogi ateisti su se na samrti preobratili (evo najsvježiji primjer nedavno preminulog predsjednika našeg Sabora, pokoj mu duši).
Ja mislim da dosta onih koji se deklariraju kao ateisti to rade više iz nekog pomodarstva, iako ima i istinskih nevjernika.
Mhejl je u stvari veliki vjernik, ima i on svoju religiju i Boga (komunizam i Marx).

Izlupetao si se najstrasnije, pa niko ko je vernik ne moze iz pomodarstva da postane ateista vec samo suprotno. A zasto bi mi ateisti morali da cekamo samrt da se zapitamo da li postoji nesto nakon smrti?! Pa ja se tome nadam svaki dan, jedino sto za razliku od vernika ne mogu sebe da ubedim da verujem u tako smesno naivnu pricu kakvu nam Biblija, Kuran i ostali nepromenjeno od srednjeg veka prodaju.

Edited by - Cuvam starudije on 22/10/2012 21:09:29
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:

quote:

quote:

(1) Kad ti smrt jednog dana pokuca na vrata sigurno ti neće biti do šale. I ti ćeš se, kao i većina ateista, upitati postoji li nešto više nakon smrti, kao kraja života na ovom svijetu. Mnogi ateisti su se na samrti preobratili (evo najsvježiji primjer nedavno preminulog predsjednika našeg Sabora, pokoj mu duši).
(2) Ja mislim da dosta onih koji se deklariraju kao ateisti to rade više iz nekog pomodarstva, iako ima i istinskih nevjernika.

(1) Zasto mi ne bi bilo do sale i kad mi smrt dodje? Je'l to smrt postedjuje ljude samo ako su ozbiljni, i onda im produzi zivote?

(2) Jeste, ja sam ateista samo zato sto je to 'trenutno u modi'. 'Common sense' nema nikakve veze s tim.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/10/2012 : 21:10:16  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message
http://www.youtube.com/watch?v=4tIg2nK67LQ

Nece imati svako dobru frendicu kao Dylan Dog...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:11:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Osim toga, Dsormaze, marksizam kao "religiju" su kroz istoriju shvatali uglavnom nesigurne i propale osobe, politički beskičmenjaci i ulizice, to jest najgori oportunisti. Socijalizam koji pretenduje na termin "naučni" i suprotstavlja se ranijim "utopistima-vjernicima" (Furije, Oven, Sen-Simon), ističući važnost analize živih društvenih odnosa, teško da može biti kruta dogmatika, osim kada se sumanuto koristi kao opravdanje lične autokratije.

Samo bih još dodao da je i sam Marks smatrao svoje programe i spise "smjernicama za akciju"; ne "zapovjestima".

Doduše, moram konstatovati da su tvrdnje koji si iznio dio standarnog propagandnog desničarskog arsenala, bez ljutnje.

Edited by - Mhejl on 22/10/2012 21:12:31
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 21:12:40  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:
Originally posted by Cuvam starudije

quote:

quote:

quote:

Izlupetao si se najstrasnije, pa niko ko je vernik ne moze iz pomodarstva da postane ateista vec samo suprotno. A zasto bi mi ateisti morali da cekamo samrt da se zapitamo da li postoji nesto nakon smrti?! Pa ja se tome nadam svaki dan, jedino sto za razliku od vernika ne mogu sebe da ubedim da verujem u tako smesno naivnu pricu kakvu nam Biblija, Kuran i ostali nepromenjeno od srednjeg veka prodaju.

Bolje odi čuvati starudije, mislim da ti to najbolje ide.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 21:14:32  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Dsormaz, ja bih bio "vjernik" da nekritički prihvatam svaku Marksovu riječ kao neoborivu dogmu.

U koje njegove dogme sumnjaš?
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:

Mene cudi to da obrazovani ljudi u naprednim zemljama, pored svega sto smo saznali o nauci i istoriji planete, i slicnim stvarima, jos uvijek vjeruju da je planeta samo preko 2000 godina stara, i da je bog sve to stvorio u sedam dana, itd itd itd. Ovdje u USA ima jedan muzej (u drzavi Kentucky), kojeg su hriscani otvorili, i tamo pokazuju kako su ljudi jahali dinosauruse. I to oni sada uce svoju djecu. Jedino reakcija na sve to je

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 21:16:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

(1) Zasto mi ne bi bilo do sale i kad mi smrt dodje? Je'l to smrt postedjuje ljude samo ako su ozbiljni, i onda im produzi zivote?

Tko zna, možda če ti i biti do šale. Ali lako je tako pričati dok je čovjek još mlad i zdrav, dok je život pred njim...
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:19:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
dsormaz1, vjeruj mi, kad god mi smrt dodje da me odvede gdje god treba da idem, jedina reakcija u to vrijeme ce mi biti, "sta ti je trebalo ovako dugo da dodjes po mene?"

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:

quote:

Mene cudi to da obrazovani ljudi u naprednim zemljama, pored svega sto smo saznali o nauci i istoriji planete, i slicnim stvarima, jos uvijek vjeruju da je planeta samo preko 2000 godina stara, i da je bog sve to stvorio u sedam dana, itd itd itd. Ovdje u USA ima jedan muzej (u drzavi Kentucky), kojeg su hriscani otvorili, i tamo pokazuju kako su ljudi jahali dinosauruse. I to oni sada uce svoju djecu. Jedino reakcija na sve to je

da to su ti antidarvinovci..mene trnci prolaze kad vidim te spodobe zatucane na tv-u..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 21:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

dsormaz1, vjeruj mi, kad god mi smrt dodje da me odvede gdje god treba da idem, jedina reakcija u to vrijeme ce mi biti, "sta ti je trebalo ovako dugo da dodjes po mene?"

Zar ti se žuri umrijeti?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:24:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
quote:

quote:

Dsormaz, ja bih bio "vjernik" da nekritički prihvatam svaku Marksovu riječ kao neoborivu dogmu.

U koje njegove dogme sumnjaš?

Dragi Dsormaze, nije stvar u tome da li sumnjam u neku tačku ili ne. Stvar je u tome da to za mene nisu nepromjenljive istine, i da, ako ih moje lično iskustvo, današnja situacija i argumentovane kritike drugih pobiju, ja ću se složiti i korigovati svoj stav. Da - čak i ono "istorija je povijest klasnih borbi", dokaže li mi se da je današnja stvarnost prevazišla datu tezu. Marksizam je razvijeni kritički aparat sagledavanja društvene stvarnosti, ne mistično učenje.

Vjernik, želi li odobrenje Crkve i pripadnost pastvi, tu slobodu nema, niti je možee imati.

(Osim toga - nemoj miješati marksizam, kao jednu od najbitnijih grana sociologije, i ono što su mase katkad prihvatale kao novi "opijum", u nedostatku staroga, to jest religije. Neuporedivo je - napisao sam da Marksa ne shvatam kao dogmu, ne da Marks [jeste dogma, moliću.)

Edited by - Mhejl on 22/10/2012 21:26:17
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47389 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2012 : 21:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bolje odi čuvati starudije, mislim da ti to najbolje ide.

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47389 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 22/10/2012 : 21:27:21  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

Osim toga, Dsormaze, marksizam kao "religiju" su kroz istoriju shvatali uglavnom nesigurne i propale osobe, politički beskičmenjaci i ulizice, to jest najgori oportunisti. Socijalizam koji pretenduje na termin "naučni" i suprotstavlja se ranijim "utopistima-vjernicima" (Furije, Oven, Sen-Simon), ističući važnost analize živih društvenih odnosa, teško da može biti kruta dogmatika, osim kada se sumanuto koristi kao opravdanje lične autokratije.

Samo bih još dodao da je i sam Marks smatrao svoje programe i spise "smjernicama za akciju"; ne "zapovjestima".

Doduše, moram konstatovati da su tvrdnje koji si iznio dio standarnog propagandnog desničarskog arsenala, bez ljutnje.

komunisti?

narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:28:03  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 21:28:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:

quote:

Zar ti se žuri umrijeti?

Pa ne bas (iako nekim danima nisam siguran ), ali eto, to mi bi prvo ispalo iz usta, samo zato sto mi je zajebancija u ozbiljnim situacijama najsmijesnija vrsta zajebancije. Jebi ga, za mene je najglavnije da se cirkus moze pravit od svega u zivotu, pa zasto ne i sa smrcu? To ti je rezultat onog jebenog Larry Davida i njegovog humora, totalno me je zarazio svojim glupostima.

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/10/2012 : 21:28:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
quote:

Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.

Pa ti ako ne verujes, utakni se u 220V i neces videti vise nista. Provereno radi. Ne moraju ni na krst da te razapnu.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000