Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
lwood
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47389 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 22/10/2012 : 21:30:18
|
quote: Originally posted by acestroke
quote: Originally posted by dsormaz1
dsormaz1, vjeruj mi, kad god mi smrt dodje da me odvede gdje god treba da idem, jedina reakcija u to vrijeme ce mi biti, "sta ti je trebalo ovako dugo da dodjes po mene?"
Zar ti se žuri umrijeti?![](icon_smile_shock.gif)
Pa ne bas (iako nekim danima nisam siguran ), ali eto, to mi bi prvo ispalo iz usta, samo zato sto mi je zajebancija u ozbiljnim situacijama najsmijesnija vrsta zajebancije. Jebi ga, za mene je najglavnije da se cirkus moze pravit od svega u zivotu, pa zasto ne i sa smrcu? To ti je rezultat onog jebenog Larry Davida i njegovog humora, totalno me je zarazio svojim glupostima.
![](icon_smile_wink.gif)
onaj osječaj ujutro. ne znan bil se umia ili ubia ![](icon_smile_big.gif) |
narocito na one koji su uspješni.
|
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Tutta
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/30_1682_1333896951.jpg)
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 22/10/2012 : 21:30:28
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije
Izlupetao si se najstrasnije, pa niko ko je vernik ne moze iz pomodarstva da postane ateista vec samo suprotno. A zasto bi mi ateisti morali da cekamo samrt da se zapitamo da li postoji nesto nakon smrti?! Pa ja se tome nadam svaki dan, jedino sto za razliku od vernika ne mogu sebe da ubedim da verujem u tako smesno naivnu pricu kakvu nam Biblija, Kuran i ostali nepromenjeno od srednjeg veka prodaju.
Mene cudi to da obrazovani ljudi u naprednim zemljama, pored svega sto smo saznali o nauci i istoriji planete, i slicnim stvarima, jos uvijek vjeruju da je planeta samo preko 2000 godina stara, i da je bog sve to stvorio u sedam dana, itd itd itd. Ovdje u USA ima jedan muzej (u drzavi Kentucky), kojeg su hriscani otvorili, i tamo pokazuju kako su ljudi jahali dinosauruse. I to oni sada uce svoju djecu. Jedino reakcija na sve to je ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif)
to su vjernici sami za sebe,oni su se davno odvojili od prve crkve. al kakvi kod bili,manje su svijet zla donjeli,nego poznati ateist. stalin,mao,hitler i.t.d. . |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:31:22
|
quote: Originally posted by Mairosu
Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.
Pa ti ako ne verujes, utakni se u 220V i neces videti vise nista. Provereno radi. Ne moraju ni na krst da te razapnu.
mene treslo više puta u životu pa šts mi fali? ![](icon_smile_cool.gif) |
|
|
dr.prof.
Starting Member
![](AvatarUpload/ZAGOR(16).jpg)
Montenegro
30 Posts
Member since 11/09/2011 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Picture 1.jpg)
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 21:32:37
|
quote: Originally posted by Tutta
to su vjernici sami za sebe,oni su se davno odvojili od prve crkve. al kakvi kod bili,manje su svijet zla donjeli,nego poznati ateist. stalin,mao,hitler i.t.d. . [/quote]
Ako cemo pogledat citavu istoriju covjecanstva, i onda mjerit je'l vise ljudi umrlo u ime crkve ili zbog ateizma, mislim da ces ovaj argument lagano izgubit.
![](icon_smile.gif) |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:32:57
|
Ovdje smo samo u prolazu...
... Izmedju pizde materine i groba, istina.
![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile.gif)
Kad ti smrt jednog dana pokuca na vrata sigurno ti neće biti do šale. I ti ćeš se, kao i većina ateista, upitati postoji li nešto više nakon smrti, kao kraja života na ovom svijetu. Mnogi ateisti su se na samrti preobratili (evo najsvježiji primjer nedavno preminulog predsjednika našeg Sabora, pokoj mu duši). Ja mislim da dosta onih koji se deklariraju kao ateisti to rade više iz nekog pomodarstva, iako ima i istinskih nevjernika. Mhejl je u stvari veliki vjernik, ima i on svoju religiju i Boga (komunizam i Marx).
Izlupetao si se najstrasnije, pa niko ko je vernik ne moze iz pomodarstva da postane ateista vec samo suprotno. A zasto bi mi ateisti morali da cekamo samrt da se zapitamo da li postoji nesto nakon smrti?! Pa ja se tome nadam svaki dan, jedino sto za razliku od vernika ne mogu sebe da ubedim da verujem u tako smesno naivnu pricu kakvu nam Biblija, Kuran i ostali nepromenjeno od srednjeg veka prodaju.
jesi li procitao kuran il bibliju? ja mislim da nist. samo ono znas ,cuo,rekla,kazala. ne vrijedjaj sto je nekome sveto! |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:33:02
|
Mene cudi to da obrazovani ljudi u naprednim zemljama, pored svega sto smo saznali o nauci i istoriji planete, i slicnim stvarima, jos uvijek vjeruju da je planeta samo preko 2000 godina stara, i da je bog sve to stvorio u sedam dana, itd itd itd. Ovdje u USA ima jedan muzej (u drzavi Kentucky), kojeg su hriscani otvorili, i tamo pokazuju kako su ljudi jahali dinosauruse. I to oni sada uce svoju djecu. Jedino reakcija na sve to je ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif) ![](facepalm.gif)
to su vjernici sami za sebe,oni su se davno odvojili od prve crkve. al kakvi kod bili,manje su svijet zla donjeli,nego poznati ateist. stalin,mao,hitler i.t.d. .
to su krščanski fundamentalisti koji doslovno svačaju Bibliju.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47389 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:34:14
|
quote: Originally posted by lwood
onaj osječaj ujutro. ne znan bil se umia ili ubia ![](icon_smile_big.gif)
Upravo tako. Znaci nisam jedini?
![](icon_smile_shock.gif) ![](icon_smile_tongue.gif) ![](icon_smile_big.gif)
svi prođu kroz tu fazu ![](icon_smile_big.gif) |
|
|
Mairosu
Advanced Member
![](AvatarUpload/rfc.jpg)
6689 Posts
Member since 03/07/2008 |
Posted - 22/10/2012 : 21:34:47
|
al kakvi kod bili,manje su svijet zla donjeli,nego poznati ateist. stalin,mao,hitler i.t.d. .
Sigurno, inkvizicija, krstaski ratovi, pogotovo onaj deciji, i jos hiljade kolonizacija i porobljavanja u ime krsta casnog i bezgresne maraje, sitno je sve to naspram par ateista. |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej |
|
dsormaz1
Advanced Member
![](AvatarUpload/gradjanski1(1).jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 22/10/2012 : 21:38:08
|
Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.
Pa ti ako ne verujes, utakni se u 220V i neces videti vise nista. Provereno radi. Ne moraju ni na krst da te razapnu.
Ti imaš nekih problema s razumijevanjem, ako si ovo što sam napisao protumačio da ja ne vjerujemu postojanje struje. Ili ti je mržnja toliko pomutila um pa ne možeš više suvislo raspravljati. Bojim se da ti ja tu nemogu pomoći, nisam stručno osposobljen za riješavanje takvih problema. |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:41:30
|
Ne, to je vise sluzilo da ti meni pojasnis jel mogu poverovati u tvoje spise na pragmatican nacin kao i za struju. Jel mogu da liznem prst pa bibliju, oce li me udari sveti duh ? |
Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:43:51
|
quote: Originally posted by Tutta to su vjernici sami za sebe,oni su se davno odvojili od prve crkve. al kakvi kod bili,manje su svijet zla donjeli,nego poznati ateisti stalin,mao,hitler i.t.d. .
Tako je. U nekoliko desetljeća koliko su sijali zlo, pobili su više od 150 miljuna ljudi. Križarski ratovi bili su "male čarke" u usporedbi s ovim što su nabrojeni radili.
|
|
brni
Advanced Member
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 21:46:14
|
Vi niste normalni..brojite zrtve koje su pale pod rezimima raznim ili pod crkvenim progonima..
DEFINITIVNO TRIBA ZABRANITI BILO KAKAV TOPIC VJERSKOG ILI POLITICKOG SADRZAJA.. |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
Edited by - brni on 22/10/2012 21:46:42 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:46:25
|
Ne, to je vise sluzilo da ti meni pojasnis jel mogu poverovati u tvoje spise na pragmatican nacin kao i za struju. Jel mogu da liznem prst pa bibliju, oce li me udari sveti duh ?
Tebe je neki duh već odavno "udario", samo mislim da se ne radi o Svetom Duhu već prije nekom zloduhu. |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/Lone Wolf05_088.jpg)
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 21:48:25
|
Naravno, opšte-poznata činjenica je da je glavna osobina, ne, jedina osobina svih diktatora novije povijesti - ateizam. Čuo sam da se Hitler potpisivao sa "Velikonjemački Ateista".
Nisu bitne istorijske okolnosti, ideologije i kompanija - svi masovni zločini počinjeni su iz daleko smrtonosnije ateističke zloće odbijanja "boga" mladih krstaša, zapamtite. A sveee je to Đavolje maslo, zapomnjite.
A majko mila, kakva komedija.
Iwood, ne podjebavaj mi monologe. ![](icon_smile_tongue.gif) |
Edited by - Mhejl on 22/10/2012 21:50:49 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:49:50
|
Ne kontam ovu usporedbu sa Stalinom, Hitlerom i slicno, kao da su oni radili ono sto su radili u ime ateizma? "Moji zemljaci, ne vjerujemo u boga, i zato cemo vas sve istrebljivat!"
Dok su u obrnutom slucaju u ranijim vjekovima milioni ljudi ubijeni upravo u ime boga i crkve.
To je velika razlika. |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:51:12
|
Ne, to je vise sluzilo da ti meni pojasnis jel mogu poverovati u tvoje spise na pragmatican nacin kao i za struju. Jel mogu da liznem prst pa bibliju, oce li me udari sveti duh ?
Tebe je neki duh već odavno "udario", samo mislim da se ne radi o Svetom Duhu već prije nekom zloduhu.
Fino, ajmo se vredjati na licnom nivou jer imamo religijsko razilazenje. Pravi si hriscanin.
|
|
brni
Advanced Member
![](AvatarUpload/02(1).jpg)
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 21:51:57
|
Tebe je neki duh već odavno "udario", samo mislim da se ne radi o Svetom Duhu već prije nekom zloduhu.
Fino, ajmo se vredjati na licnom nivou jer imamo religijsko razilazenje. Pravi si hriscanin.
da su neka druga vremena goria bi ti na lomaci da se dsormaza pita..![](lol.gif) ![](lol.gif) |
"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva" |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:56:21
|
Pa jasan je pattern.
Nama se mogu smejati jer smo "ateisti". Pritom, ja nisam ni ateista, vise deista. Ali svejedno, ne verujem u isuse, marije, vaskrsenja i ta govna, i samim time sam otvoren da mi se jebe mater i da mi se podsmeva. Ja sa druge strane ne smem isto, jer zadirem u nekakvu svetinju. Tako smo, po starom hriscanskom principu, na duplom arsinu - "do as I say, don't do as I do", sto bi rekao jedan poznati bubnjar. |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:56:22
|
Ocito modovi nisu trenutno aktivni, bas me interesuju njihove reakcije kad se budu ovdje ukljucili ...
![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif)
Uopće ne sumnjam da su im neke ulizice već poslale svoje cinkaroške mailove. |
Edited by - dsormaz1 on 22/10/2012 21:57:14 |
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Posted - 22/10/2012 : 21:57:02
|
to su vjernici sami za sebe,oni su se davno odvojili od prve crkve. al kakvi kod bili,manje su svijet zla donjeli,nego poznati ateist. stalin,mao,hitler i.t.d. .
Ako cemo pogledat citavu istoriju covjecanstva, i onda mjerit je'l vise ljudi umrlo u ime crkve ili zbog ateizma, mislim da ces ovaj argument lagano izgubit.
![](icon_smile.gif) [/quote]ti meni djelujes intiligentan. i ako bi imao,mozda dan dva vremena,preko interneta il svjetskih dobrih knjiga,mogao bi puno saznati.evo ja cu ti reci jedan podatak,npr.- od 1800-2011 vise je ljudi poginulo u ratovima,nego 1.a.d.-1800g. evo ti jos jedan podatak-stanovnistvo svjeta 1900g.-1,650,000,000 (milijardu i sestopedeset milijuna). danas smo preko 7,000,000,000(sedam milijardi) u toku krizarskih ratova,procjene su 20-22 miliona,rat je trajao 200 godina. 110000 tisuca godisnje. u 30.godisnjem ratu,katolici vs. protestanti,poginulo je 3-4 miliona ljudi. inkvizicija 10 milijuna.trajala je preko 500 godina. a stalin,hitler,mao,koliko su godina oni trebali? |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 22/10/2012 : 22:00:28
|
Pa jasan je pattern.
Nama se mogu smejati jer smo "ateisti". Pritom, ja nisam ni ateista, vise deista. Ali svejedno, ne verujem u isuse, marije, vaskrsenja i ta govna, i samim time sam otvoren da mi se jebe mater i da mi se podsmeva. Ja sa druge strane ne smem isto, jer zadirem u nekakvu svetinju. Tako smo, po starom hriscanskom principu, na duplom arsinu - "do as I say, don't do as I do", sto bi rekao jedan poznati bubnjar.
Ziva istina, na zalost. |
|
Mairosu
Advanced Member
6689 Posts
Posted - 22/10/2012 : 22:00:37
|
Da cujem Tutta, koga je to Hitler ubio u ime toga sto je ateista. Odgovori der na to pitanje.
Evo sad i tebi jedno pitanje, posto mi delujes intelegentan. Da je katolicka crkva imala makar i prosto vatreno oruzje kad je sprovodila svoje inkvizicije i kolonizacije juzne amerike, sta mislis koliko bi pobili ? Jesi li mozda uracunao tu sitnicu ? |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|