forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 smrt?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:01:56  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Pa jasan je pattern.

Nama se mogu smejati jer smo "ateisti". Pritom, ja nisam ni ateista, vise deista. Ali svejedno, ne verujem u isuse, marije, vaskrsenja i ta govna, i samim time sam otvoren da mi se jebe mater i da mi se podsmeva. Ja sa druge strane ne smem isto, jer zadirem u nekakvu svetinju. Tako smo, po starom hriscanskom principu, na duplom arsinu - "do as I say, don't do as I do", sto bi rekao jedan poznati bubnjar.

nemoj tako covjece..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 22:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Fino, ajmo se vredjati na licnom nivou jer imamo religijsko razilazenje.
...........................

Ali svejedno, ne verujem u isuse, marije, vaskrsenja i ta govna

Ali glavno da ti možeš prvi početi vrijeđati nečije vjerske osjećaje.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:07:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
@Tutta:
vec sam objasnio zasto nema smisla uporedjivat diktatore koji su pobili milione zbog politickih (ili ludackih razloga, kako god), sa onim religijskim istrebljivanjem (kao sto je i Mhejl vec objasnio). Stavise, naravno da je vise ljudi bilo na planeti posle godine 1800, nego sto je bilo od godine 1 - 1800.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:08:18  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message
Ja nisam vjernik ali nije u redu da se vrida nesto sta je nekome sveto..isto ka sta ne zelim da se mene zato sta nisam vjernik razapinje, govori da sam sotona i tako dalje..svak ima pravo na svoju vjersku, seksualnu, nacionalnu i svaku drugu opredjeljenost..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 22/10/2012 22:16:19
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/10/2012 : 22:10:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
quote:

Da je katolicka crkva imala makar i prosto vatreno oruzje kad je sprovodila svoje inkvizicije i kolonizacije juzne amerike, sta mislis koliko bi pobili ?

Za tvoju informaciju vatreno oružje pojavilo se u 14. stoljeću, a Inkvizicija je već postojala. Nije Crkva provodila kolonizaciju Južne Amerike, već uglavnom Španjolci, daj se malo povijesno educiraj. I oni su isto već posjedovali vatreno oružje.

Edited by - dsormaz1 on 22/10/2012 22:12:05
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:11:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by brni

Ja nisam vjernik ali nije u redu da se vrida nesto sta je nekome svaeto..isto ka sta zelim da se mene zato sta nisam vjernik razapinje, govori da sam sotona i tako dalje..svak ima pravo na svoju vjersku, seksualnu, nacionalnu i svaku drugu opredjeljenost..

Upravo tako, dokle god su seksualna orijentacija, vjera, nacija i slicno pravilni, a ne pogresni, onda super!

Ako nisu, onda su najebali ...

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 22/10/2012 : 22:12:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Spanija, poznata sekularna zemlja, uvek bila...inkvizicija velikim slovom ? Heh heh.

quote:
Ali glavno da ti možeš prvi početi vrijeđati nečije vjerske osjećaje.

To je vise bio prevod onog "'n shit".

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/10/2012 : 22:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

Da je katolicka crkva imala makar i prosto vatreno oruzje kad je sprovodila svoje inkvizicije i kolonizacije juzne amerike, sta mislis koliko bi pobili ?

Za tvoju informaciju vatreno oružje pojavilo se u 14. stoljeću, a Inkvizicija je već postojala. Nije Crkva provodila kolonizaciju Južne Amerike, već uglavnom Španjolci, daj se malo povijesno educiraj. I oni su isto već posjedovali vatreno oružje.

Znaci samo Spanci su krivi, ostali hriscani tog vremena su propagirali da je Zemlja okrugla i da je vesticarenje izmisljena glupost usled primitivizma spanskih hriscana koji su imali neku svoju posebnu Bibliju?
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 22:23:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
svidja mi se kamo ovaj topik ide:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:23:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Kraj jer bez naseg organizma nema ni nas.

Slažem se, u potpunosti.

Kakvo plitko gledanje. Vjerujete samo u ono što vidite vlastitim (često kratkovidnim) očima. Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.
Blago onima koji ne vide a vjeruju...

vidim struju kao bljesak, a itekak se i osjeti..zato znaci da postoji, kao i razum, talent, psihičko stanje i sl.

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/10/2012 : 22:24:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by acestroke

quote:

Ovdje smo samo u prolazu...

... Izmedju pizde materine i groba, istina.

Kad ti smrt jednog dana pokuca na vrata sigurno ti neće biti do šale. I ti ćeš se, kao i većina ateista, upitati postoji li nešto više nakon smrti, kao kraja života na ovom svijetu. Mnogi ateisti su se na samrti preobratili (evo najsvježiji primjer nedavno preminulog predsjednika našeg Sabora, pokoj mu duši).
Ja mislim da dosta onih koji se deklariraju kao ateisti to rade više iz nekog pomodarstva, iako ima i istinskih nevjernika.
Mhejl je u stvari veliki vjernik, ima i on svoju religiju i Boga (komunizam i Marx).

Možeš biti vjernik, možeš se preobratiti iz straha, možeš raditi šta god hoćeš.
Ishod je uvijek i za sve isti.
Sjetite se svi gdje ste bili prije rođenja.
E, tamo idete i nakon smrti.
Za strah nema razloga. Svi vaši problemi biti će rješeni za sva vremena...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 22:26:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:

@Tutta:
vec sam objasnio zasto nema smisla uporedjivat diktatore koji su pobili milione zbog politickih (ili ludackih razloga, kako god), sa onim religijskim istrebljivanjem (kao sto je i Mhejl vec objasnio). Stavise, naravno da je vise ljudi bilo na planeti posle godine 1800, nego sto je bilo od godine 1 - 1800.

acestroke,ja sam daleko od toga,da kazem ateist ne valja a vjernik valja. i jedni i drugi,imaju dobrih,imaju losih. zivim u njemackoj,ima puno ateista,ja nikad nisam nekom od njih,poznanika i prijatelja je medju njima,prigovorio nesto radi njihova uvjerenja. a i on se ne diraju u "vjernike". da ti iskreno reknem boli nas ona stvar,imamo vazniji problema i briga.

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:27:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
Ja sam čuo da neki ljudi smatraju i Hitlera svojom svetinjom (obrijanih glavica) - ergo, ne dirajte ga...

Elem, ono što je "sveto" jeste ono što je ne-podložno kritici, najčešće kao rezultat društvene represije, uskogrudosti i predrasuda.

I mislim - da je u današnjem društvu sve podložno slobodnoj, argumentovanoj kritici.

Pri tom ne uključujem vulgarna vrijeđanja i opscenosti, ali kritičko preispitivanje najosjetljivijih tema, sa često i "negativnim" zaključcima - svakako.

Najgore je što se ateistima ne priznaje njihovo odbijanje boga. Na CG popisu date kategorije nije bilo (samo "ne pripada nijednoj religiji", mislim), a čini mi se da je i u Srbiji bilo svakakvih slučajeva. Pa onda, te mi smo "pomodari", "licemjeri", te ja "vjerujem u bogomarksa"... kakva smijurija. Razorite ateizam na pravom, ne-paušalnom diskutantskom polju, ukoliko ste u stanju.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 22/10/2012 : 22:29:12  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message
Pocetak kraja.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9937 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 22/10/2012 : 22:31:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
popih par piva i ode topik u kurac. super. pa sta bas nemate osnove postovanja prema smrti. jebala vas vas vasa vjerovanja i nevjerovanja.
ps. ovaj topik je samo jos jedan od dokaza koliko smo netolerantni kao vrsta. stvarno se nadam da nema vjecnog zivota, dovoljno mi je kretenizma i mamlaza:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

puxavida
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 05/02/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:36:21  Show Profile Show Extended Profile  Send puxavida a Private Message
koje su to gluposti da je vjera stvar represije društvene, uskogrudnosti i predrasuda.... mene nitko ni na šta nije prisilio.... vjerujem jer to želim, jer to prihvaćam.... moj odabir, moje iskustvo, moj život...

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 22/10/2012 : 22:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Khm, iz pravila

4.NAJSTROŽE JE ZABRANJENO BILO KAKVO ILI IKAKVO RASPRAVLJANJE O POLITICI,LJUDIMA IZ POLITIKE,UBOJSTVIMA,ATENTATIMA,MAFIJAŠKIM OBRAČUNIMA,O CRKVI,INKVIZICIJI...OTVARANJE TOPICA KOJI KOMENTIRAJU GORE NAVEDENE TEME,POGOTOVO PREVIRANJA IZ BALKANSKIH,A I OSTALIH RATOVA...ILI BILO ČIME ŠTA ITI MALO MIRIŠE NA POLITIKU ILI SE NASLANJA NA NJU ILI ĆE MOŽDA ZAMIRISATI...AUTOR POLITIČKOG TOPICA DOBIJA BAN,A AKTIVNI SUDIONICI ISTOG TOPICA KOJI KOMENTIRAJU NASLOV ISTOG NEUKUSNIM I NEUMJESNIM PRIMJEDBAMA KOJI POTIČU NA MRŽNJU ILI UVREDE DOBIJAJU TAKOĐER BAN...

I što sad reći? Imamo topic o crkvi, inkviziciji, imao spominjanje komunista/Staljina/Hitlera, imamo neumjesne i neugodne primjedbe i komentare...Molio bih da se suzržite od neprimjerenih komentara i od uvreda jer ako se nastavi u tom tonu, biti ću primoran zaključati topic.

Dokažite da možete, molim Vas.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 22:39:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:
Originally posted by puxavida

koje su to gluposti da je vjera stvar represije društvene, uskogrudnosti i predrasuda.... mene nitko ni na šta nije prisilio.... vjerujem jer to želim, jer to prihvaćam.... moj odabir, moje iskustvo, moj život...

potpis!

+IN HOC SIGNO VINCES+

Edited by - Tutta on 22/10/2012 22:40:50
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:44:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by Tutta

quote:

@Tutta:

acestroke,ja sam daleko od toga,da kazem ateist ne valja a vjernik valja. i jedni i drugi,imaju dobrih,imaju losih. zivim u njemackoj,ima puno ateista,ja nikad nisam nekom od njih,poznanika i prijatelja je medju njima,prigovorio nesto radi njihova uvjerenja. a i on se ne diraju u "vjernike". da ti iskreno reknem boli nas ona stvar,imamo vazniji problema i briga.

Pa to je istina, ima nas svakakih, bez obzira u sta vjerujemo ili ne vjerujemo. Ali ocito je da vjernici imaju vecu mastu od nas 'ostalih', ja neke stvari koje su pisane u svetim knjigama raznih religija ne bi mogo da progutam kao bajke, a kamoli kao istinite dogadjaje u koje treba vjerovati i po kojim se treba zivjeti. Jebi ga, izgleda da mi je um ogranicen (posljedica ateizma, svi mi nevjernici patimo od toga.) Jebeni Darwin (i ostali naucnici) su me je davno zarazili svojim bogohuljenjem, kasno da se sad oporavim od toga.

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Oops, sad vidio mladjin post, pisao sam onaj odozgo u medjuvremenu, tako da ga nisam prije vidio.

Sorry, necu vise o ovome.

Go to Top of Page

puxavida
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 05/02/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:52:56  Show Profile Show Extended Profile  Send puxavida a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Tutta

quote:

@Tutta:

Pa to je istina, ima nas svakakih, bez obzira u sta vjerujemo ili ne vjerujemo. Ali ocito je da vjernici imaju vecu mastu od nas 'ostalih', ja neke stvari koje su pisane u svetim knjigama raznih religija ne bi mogo da progutam kao bajke, a kamoli kao istinite dogadjaje u koje treba vjerovati i po kojim se treba zivjeti. Jebi ga, izgleda da mi je um ogranicen (posljedica ateizma, svi mi nevjernici patimo od toga.) Jebeni Darwin (i ostali naucnici) su me je davno zarazili svojim bogohuljenjem, kasno da se sad oporavim od toga.

po meni treba puno više mašte da je sve nastalo slučajno i da svi imamo jednog evolucionističkog pretka i da iz ameba nastaje ribe, iz ribe nastaje žirafe, iz žirafe leopardi iz majmuna majmuna čovjek... to je prava mašta.....
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 22/10/2012 : 22:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:

Samo se nadaj da je tako, da si rodjen u Iranu jel bi i onda "izabrao" da budes hriscanin, ili u Kini, Indiji...?
Nisi ni svestan svoje nesvesti.
Go to Top of Page

Tutta
Advanced Member

Germany
32402 Posts

Member since 19/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 22:56:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Tutta a Private Message
quote:

quote:

Samo se nadaj da je tako, da si rodjen u Iranu jel bi i onda "izabrao" da budes hriscanin, ili u Kini, Indiji...?

da si,da si,da si i sta jos?

+IN HOC SIGNO VINCES+

Go to Top of Page

puxavida
New Member

Croatia
115 Posts

Member since 05/02/2009

Posted - 22/10/2012 : 22:59:39  Show Profile Show Extended Profile  Send puxavida a Private Message
quote:

quote:

prosvijetli me!!!
ti čovječe ne razlikuješ vanjsku, političku i sociološku slobodu od nutarnje slobode koja je prava i istinska. vanjske okolnosti utječeu na nas ali ne tako da bismo im se nužno pokoravali iznutra. Da sam u Iranu, Kini ili Indiji ili bilo gdje odabrao bih ono za što smatram da je istina, u ovom slučaju je to za mene Bog... ti bi da te sade uhvate crkveni prelati i muče odmah bi se pokrstio jer su te stisnuli ili ne bi.... bio bi fufica ili bi išao do kraja za onoim što je istina?
zato ne serendaj!
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 22/10/2012 : 23:05:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

popih par piva i ode topik u kurac. super. pa sta bas nemate osnove postovanja prema smrti. jebala vas vas vasa vjerovanja i nevjerovanja.
ps. ovaj topik je samo jos jedan od dokaza koliko smo netolerantni kao vrsta. stvarno se nadam da nema vjecnog zivota, dovoljno mi je kretenizma i mamlaza:)

Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000