Loše premontiranje table si zaboravija Ne ozbiljno,kako jedan takav ljubitelj stripa kao ti nije dosad prekontrolirao šta je izlazilo po raznoraznim domačim izdanjima?i nisu nešto skupe te strip revije. A te nedostatke onda nismo ni primjećivali(ajde jesam)već uživali u simonsonovom Manhunteru u Laseru,Busceminom Thoru,Conanu,Srebrnom Letaču u Stripoteci,Zeckovom Shang Chi u Eksu,Millerovom Daredevilu u Eksu.....i još desetinama dobrih stripova.
Nemojte me krivo shvatiti, da sam ja odrastao u vrijeme kada su izlazili Stripoteka, Eks, LMS, Zlatna Serija, Politikin Zabavnik, sigurno bi ih sve kupovao i čitao. Ali ja sam ipak odrastao u neko drugo vrijeme, na nekim drugim izdanjima, a za ova starija izdanja sam detaljnije saznao tek nakon pojave interneta.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Ipak, ja i dalje tvrdim da bi na ovim našim prostorima i na ovim našim jezicima trebalo da izlaze Marvel & DC stripovi, tj neka selekcija, kao nekad. Mislim da interesovanje i publika postoje, ali je treba svu pohvatati i uspeti stvarati i nove čitaoce.
"Selekcija" mora da bude daleko bolja i pametnija od Tally/Bookglobe-ove, da ne pominjem ovo od Egmonta.
Bolesno dobro, jedva čekan pročitat cili broj! I već vidin da ću naručit i hardcover čim se bude moglo.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Virujen da će i priča bit odlična, ovo se jedva čeka.
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Na sajtu ne piše broj strana, ni format, ni boja/cb, ali pogledavši na youtubu vidim da je u koloru, na velikom formatu! Ni Amerikanci nemaju ovakva sjajna izdanja. Nažalost, ne verujem da bi naše tržište to moglo da podnese, a Italija je očigledno i dalje ekstremno razvijeno strip tržište. Ne znam koja je učestalost izlaženja, ali nije retka, s obzirom na to koliko je brojeva izašlo do sada.