Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 22/10/2012 : 23:07:22
|
quote: Originally posted by puxavida
quote: Originally posted by Cuvam starudije
koje su to gluposti da je vjera stvar represije društvene, uskogrudnosti i predrasuda.... mene nitko ni na šta nije prisilio.... vjerujem jer to želim, jer to prihvaćam.... moj odabir, moje iskustvo, moj život...
Samo se nadaj da je tako, da si rodjen u Iranu jel bi i onda "izabrao" da budes hriscanin, ili u Kini, Indiji...? Nisi ni svestan svoje nesvesti.
prosvijetli me!!! ti čovječe ne razlikuješ vanjsku, političku i sociološku slobodu od nutarnje slobode koja je prava i istinska. vanjske okolnosti utječeu na nas ali ne tako da bismo im se nužno pokoravali iznutra. Da sam u Iranu, Kini ili Indiji ili bilo gdje odabrao bih ono za što smatram da je istina, u ovom slučaju je to za mene Bog... ti bi da te sade uhvate crkveni prelati i muče odmah bi se pokrstio jer su te stisnuli ili ne bi.... bio bi fufica ili bi išao do kraja za onoim što je istina? zato ne serendaj!
Eto ga na, kao da zidu govorim... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Member since 03/02/2012 |
Posted - 22/10/2012 : 23:12:42
|
koje su to gluposti da je vjera stvar represije društvene, uskogrudnosti i predrasuda.... mene nitko ni na šta nije prisilio.... vjerujem jer to želim, jer to prihvaćam.... moj odabir, moje iskustvo, moj život...
Samo se nadaj da je tako, da si rodjen u Iranu jel bi i onda "izabrao" da budes hriscanin, ili u Kini, Indiji...? Nisi ni svestan svoje nesvesti.
prosvijetli me!!! ti čovječe ne razlikuješ vanjsku, političku i sociološku slobodu od nutarnje slobode koja je prava i istinska. vanjske okolnosti utječeu na nas ali ne tako da bismo im se nužno pokoravali iznutra. Da sam u Iranu, Kini ili Indiji ili bilo gdje odabrao bih ono za što smatram da je istina, u ovom slučaju je to za mene Bog... ti bi da te sade uhvate crkveni prelati i muče odmah bi se pokrstio jer su te stisnuli ili ne bi.... bio bi fufica ili bi išao do kraja za onoim što je istina? zato ne serendaj!
Hriscanin si jer si rodjen tu gde jesi i jer nisi snagom svog uma i razuma uspeo da se suprotstavis svojoj okolini. Isto tako bi u Iranu prihvatio islam, u Indiji hinduizam i nema potrebe da glumis nekog hrabrog coveka kad si svojim izborom potvrdio da si samo jedan od milion koji su prihvatili zdravo za gotovo stav okoline. Mene pop moze da bije, sece, veze i jebe, ali necu prihvatiti da verujem u njegovu bajku. Dovoljan dokaz ti je to sto i pored vise nego prisutne propagande i mesanja u sve zivo nase pravoslavne crkve, nisam podlegao pritisku vec im se na svakom cosku suprotstavljam argumentima. Ej muskarac u crnoj haljini koji se protivi gej paradi. |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 22/10/2012 : 23:32:32
|
Ja se samo nadam da posle smrti svako dobije sta zasluzuje, jer ne mogu da prihvatim cinjenicu da ce toliki olos proci nekaznjeno. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 22/10/2012 : 23:33:52
|
quote: Originally posted by Cuvam starudije Ej muskarac u crnoj haljini koji se protivi gej paradi.
Pa to zato sto je i sam htjeo sa ucestvuje u paradi, a kad su ga odbili ("ne moze stari, preduga ti je haljina"), onda se naljutio i reko, "e jebacu im mater, sad kad su me odbili, posveticu svoj zivot da njihov sve vise pogorsam", i slicno.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
mavra
Junior Member
439 Posts
Member since 13/01/2011 |
Posted - 22/10/2012 : 23:37:23
|
quote: Originally posted by nemanja93
Ja se samo nadam da posle smrti svako dobije sta zasluzuje, jer ne mogu da prihvatim cinjenicu da ce toliki olos proci nekaznjeno.
Bravo, +100000 |
|
|
Nivox
Senior Member
Croatia
1314 Posts
Member since 01/11/2011 |
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 22/10/2012 : 23:45:27
|
Forum stripovi.com, poslednjih par meseci: Desnjak: Neshvatljivo mi je da postoje pederi, protiv prirode i Boga je to sto oni rade. Levak: Sta tebe boli uvo sta oni rade izmedju sebe? To je njihova stvar. *** Levak: Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji veruju u bajke o Bogu, pa to je protiv svake logike. Desnjak: Tudja uverenja nisu tvoj problem! Gledaj svoja posla.
Zapanjujuce jednaka kolicina gluposti, netolerancije, nerazumevanja, predrasuda svake vrste...ovi sto diskriminisu seksualno uce pameti one koji diskriminisu po religioznoj osnovi, i obrnuto... Jedina uteha je sto je uvek u pitanju istih 10ak ljudi, pa je zdravo nadati se da su ostali normalniji. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Tutta
Advanced Member
Germany
32402 Posts
Member since 19/02/2010 |
Posted - 23/10/2012 : 00:06:37
|
Bataljujem dalju raspravu zbog moderatora, mada sam se trudio da nikoga licno ne uvredim i da koristim samo cinjenice.
ti si se trudio! opa bato,pa i to je nesto. |
+IN HOC SIGNO VINCES+
|
|
|
puxavida
New Member
Croatia
115 Posts
Member since 05/02/2009 |
Posted - 23/10/2012 : 00:07:38
|
Hriscanin si jer si rodjen tu gde jesi i jer nisi snagom svog uma i razuma uspeo da se suprotstavis svojoj okolini. Isto tako bi u Iranu prihvatio islam, u Indiji hinduizam i nema potrebe da glumis nekog hrabrog coveka kad si svojim izborom potvrdio da si samo jedan od milion koji su prihvatili zdravo za gotovo stav okoline. Mene pop moze da bije, sece, veze i jebe, ali necu prihvatiti da verujem u njegovu bajku. Dovoljan dokaz ti je to sto i pored vise nego prisutne propagande i mesanja u sve zivo nase pravoslavne crkve, nisam podlegao pritisku vec im se na svakom cosku suprotstavljam argumentima. Ej muskarac u crnoj haljini koji se protivi gej paradi.
ti mene poznaješ pa znaš da ja glumim, vidovit si pa znaš kako bih se ja ponašao da sam u Iranu, Indiji ili bilo gdje... ti mene poznaješ pa znaš da sam je glupan kojim manipulariju.... ja sam rođen u komunističkoj Jugi pa sam bio kršćanin kad je to bilo zabranjeno i sada sam kršćanin kada ih je puno deklarativno a malo stvarnih dakle i onda i sada nisam podlegao okolini jer bih onda bio ateist i omladinac a sada bih vikao libertijanske ateističke parole kako su svi glupi koji vjeruju u Boga, kako je sve to fenomenalna izmišljitona... i slično.... vidim da si stvarno strašan u argumentaciji.... pobio si me na svim poljima a sad budući da podliježem utjecaju okoline ne mogu se jednostavno odhrvati tvom utjecaju i sve više mislim da boga nema, neću više putovati jer bih u Francuskoj mogao postati Francuz, neći više gledat iranske filmove (koji su odlični) da ne postanem musliman... kad bih barem bio poput tebe.... svaka ti čast... tako hrabar |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 23/10/2012 : 00:14:01
|
quote: Originally posted by morrison
Forum stripovi.com, poslednjih par meseci: Desnjak: (1) Neshvatljivo mi je da postoje pederi, protiv prirode i Boga je to sto oni rade. Levak: Sta tebe boli uvo sta oni rade izmedju sebe? To je njihova stvar. *** Levak: (2) Ne mogu da verujem da postoje ljudi koji veruju u bajke o Bogu, pa to je protiv svake logike. Desnjak: Tudja uverenja nisu tvoj problem! Gledaj svoja posla.
Ti sam ovdje pravis argumenat za ljevake. Samo da potvrdim, po onome sto si odozgo napis'o: Teorija (2) stoji, zato sto veliki vjernici (u vecini slucajeva) podrzavaju Teoriju (1). Potpuno se slazem.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
Edited by - acestroke on 23/10/2012 00:15:29 |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1593 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 23/10/2012 : 00:16:33
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Sjetite se svi gdje ste bili prije rođenja.
Čudno u cijeloj priči je to da zapravo malo koga zanima ovo pitanje. A logikom stvari, ako te zanima gdje ideš trebaš valjda znati i odakle dolaziš... |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 23/10/2012 : 01:06:45
|
Da vidimo... Bia san u pizdi materinoj pa onda 6-7 godina sriće dok nije škola počela, a sad zadnjih 13-ak godina isto u pizdi materinoj.
Smrt? Možda šansa da opet buden sritan?
Nah... Garant opet iden u pm. Možda i tri. |
Trljam ruke. |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 23/10/2012 : 07:29:22
|
Bataljujem dalju raspravu zbog moderatora, mada sam se trudio da nikoga licno ne uvredim i da koristim samo cinjenice.
Tvoj prvi pametni post na ovom topicu (ako ne i na forumu do sad). Već sam ti savjetovao: bolje se drži starudija i čuvaj ih kao zjenicu oka svog, umjesto što se upuštaš u rasprave o stvarima o kojima pojma nemaš. |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 23/10/2012 : 07:37:10
|
quote: Originally posted by mladjo
Što ne skinete "okove" Kosmajcu, sigurno bi i on imao što reći na ovu temu? ;) Ipak nije zaslužio trajni izgon... |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17044 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Posted - 23/10/2012 : 08:03:07
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Tvoj prvi pametni post na ovom topicu (ako ne i na forumu do sad). Već sam ti savjetovao: bolje se drži starudija i čuvaj ih kao zjenicu oka svog, umjesto što se upuštaš u rasprave o stvarima o kojima pojma nemaš.
Rece covek koji veruje u zmiju koja prica i u carobnjaka na nebu. |
Edited by - Cuvam starudije on 23/10/2012 08:04:07 |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13156 Posts
Posted - 23/10/2012 : 08:54:25
|
quote: Originally posted by dsormaz1
Tvoj prvi pametni post na ovom topicu (ako ne i na forumu do sad). Već sam ti savjetovao: bolje se drži starudija i čuvaj ih kao zjenicu oka svog, umjesto što se upuštaš u rasprave o stvarima o kojima pojma nemaš.
Rece covek koji veruje u zmiju koja prica i u carobnjaka na nebu.
Starudije plaču za tobom. Zašto ih toliko zanemaruješ, zašto si tako okrutan? |
|
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 23/10/2012 : 10:07:58
|
Tema naoko jednostavna, međutim, itekako je kompleksna. Što poslije smrti? Čeka li nas raj koji je organiziran tako da nam u njemu bude ugodno? Ili nas čeka onaj striček koji radi u toplani u podrumu? Je li bolje biti u raju i nakon nekog vremena poluditi od izležavanja? Bez spletki, intriga i ogovaranja? Kao i od finih zdravih jela i pića. A baš bi si pojeo jedan nezdravi hamburger i popio colu. Možemo li Ga zamoliti da nas vrati u prijašnji život jer nam se ne sviđa u raju? Doduše, povijest je zabilježila da je to uspjelo jednom dečku koji je navodno živio prije, štojaznam, dvije tisuće godina. Ili je bolje biti u paklu gdje su najbolji tulumi, alkohol u potocima, kurvi i droge u izobilju? Je li smrt novi početak? Čega? Nove agonije života? Jer ovaj život kojeg poznajem nije život nego preživljavanje. Ne bih opet, hvala. Zato biram pakao. No, kako god, smrt je grozna. Kada se to bude dešavalo meni, volio bih da ne budem tu.
|
always progressive, never conventional! |
|
|
Cuvam starudije
Senior Member
1935 Posts
Posted - 23/10/2012 : 10:20:31
|
quote: Originally posted by fikus
Tema naoko jednostavna, međutim, itekako je kompleksna. Što poslije smrti? Čeka li nas raj koji je organiziran tako da nam u njemu bude ugodno? Ili nas čeka onaj striček koji radi u toplani u podrumu? Je li bolje biti u raju i nakon nekog vremena poluditi od izležavanja? Bez spletki, intriga i ogovaranja? Kao i od finih zdravih jela i pića. A baš bi si pojeo jedan nezdravi hamburger i popio colu. Možemo li Ga zamoliti da nas vrati u prijašnji život jer nam se ne sviđa u raju? Doduše, povijest je zabilježila da je to uspjelo jednom dečku koji je navodno živio prije, štojaznam, dvije tisuće godina. Ili je bolje biti u paklu gdje su najbolji tulumi, alkohol u potocima, kurvi i droge u izobilju? Je li smrt novi početak? Čega? Nove agonije života? Jer ovaj život kojeg poznajem nije život nego preživljavanje. Ne bih opet, hvala. Zato biram pakao. No, kako god, smrt je grozna. Kada se to bude dešavalo meni, volio bih da ne budem tu.
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 23/10/2012 : 11:14:06
|
Ukratko kao odgovor na poll, ja vjerujem da je smrt novi početak i prelazak u život vječni, koji ću, nadam se, provesti u nebeskom Jeruzalemu u zajedništvu s Kristom: "Ta u nadi smo spašeni! Nada pak koja se vidi nije nada. Jer što tko gleda, kako da se tomu i nada?" (Rim 8,24). Svoja uvjerenja da smrt nije kraj temeljim na kršćanskoj vjeri koja proizlazi iz Evanđelja i Objave koje je Krist ostavio Crkvi. Sv. Pavao (1 Kor 15,32) kaže: "Ako sam se po ljudsku borio sa zvijerima u Efezu, kakva mi korist? Ako mrtvi ne uskršavaju, jedimo i pijmo jer sutra nam je umrijeti." Hoće reći, čemu sve ako ne postoji život vječni?
Pitanje koje je mamlaz postavio u pollu je jako dobro i šteta je da se ova važna i intrigantna tema koristi za vrijeđanje i podvale. Smrt nas na kraju života sve čeka i vjerujem da ni jedan čovjek nije ravnodušan na ovo pitanje pa je dobro da se o tome govori.
Ne sporim drugim ljudima pravo da o ovom pitanju razmišljaju drugačije nego ja, koliko god u sebi smatrao da su u krivu, jer sa sigurnošću će se na njega moći odgovoriti tek kada se ode s ovoga svijeta, a do tada vrijedi Mt 25,13: "Bdijte dakle jer ne znate ni dana ni časa."
|
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22335 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 23/10/2012 : 11:15:45
|
quote: Originally posted by mamlaz
evo jedne malo drugacije teme. vjerojatno ne bas neke omiljene. da li je smrt Kraj ili Pocetak?
Kraj! Ali kao i u svakom drugom filmu, mozda bude i nastavak. |
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 23/10/2012 : 11:17:17
|
I još, sloboda za kosmajca! Siguran sam da bi imao nešto reći o ovoj temi |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |