forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 smrt?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 23/10/2012 : 11:31:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
kako je ono gručo rekao u jednom dylanu dogu?
"smrt i nije nešto tako posebno, kada nam se događa svima"
Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/10/2012 : 11:32:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
Inace, ja cu se kremirati. Jebo groblja, pogotovo u Srbiji, zamisli ja lezim dole a ovi gore otvorili kilo-kilo, prase, jagnje i ostalo...a ja dole ne mogu da se prikljucim. Ma idi.

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 23/10/2012 : 11:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Gručo je rekao i: "Zašto uvijek kada netko umre ljudi kažu 'I to je život'?"

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 23/10/2012 : 11:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
gručo rastura!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 23/10/2012 : 12:04:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

gručo rastura!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

zlikovski
Senior Member

Croatia
1090 Posts

Member since 21/03/2008

Posted - 23/10/2012 : 12:07:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zlikovski a Private Message
za mene je svaki kraj - novi početak. pa tako je i kraj života početak nečeg novog. u to vjerujem.

Grad - to ste vi.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:02:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by Cuvam starudije

Kraj jer bez naseg organizma nema ni nas.

Slažem se, u potpunosti.

Kakvo plitko gledanje. Vjerujete samo u ono što vidite vlastitim (često kratkovidnim) očima. Možete li npr. vidjeti struju? Ne možete. A opet vjerujete da postoji.
Blago onima koji ne vide a vjeruju...

Nema se tu puno za reci vjerujes ili ne vjerujes.
Osobno smatram da bi bilo totalno bezveze, da se covjek napati cijeli zivot ovdje na zemlji i da kada umre... jednostavno nestane.
Neznam za vas ali sebe smatram fizickom i duhovnom osobom, tijelo umire ali dusa je vjecna...ona mora ici negdje.
Ne zelim nikoga osudivati ali ljudi koji smatraju da kad zavrse ovozemaljski zivot nema nicega, za mene su jako plitkog razmisljanja po tom pitanju.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

dsormaz1, vjeruj mi, kad god mi smrt dodje da me odvede gdje god treba da idem, jedina reakcija u to vrijeme ce mi biti, "sta ti je trebalo ovako dugo da dodjes po mene?"

E u tome i je problem. Covjece nisi samo tjelesan nego si i duhovan
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:

Ocito modovi nisu trenutno aktivni, bas me interesuju njihove reakcije kad se budu ovdje ukljucili ...

Uopće ne sumnjam da su im neke ulizice već poslale svoje cinkaroške mailove.

Za ovo sam 100% siguran. Ima ljudi koji ovdje doslovno vise da bi nesto vidjeli i isli cinkati
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by Mairosu

Pa jasan je pattern.

Nama se mogu smejati jer smo "ateisti". Pritom, ja nisam ni ateista, vise deista. Ali svejedno, ne verujem u isuse, marije, vaskrsenja i ta govna, i samim time sam otvoren da mi se jebe mater i da mi se podsmeva. Ja sa druge strane ne smem isto, jer zadirem u nekakvu svetinju. Tako smo, po starom hriscanskom principu, na duplom arsinu - "do as I say, don't do as I do", sto bi rekao jedan poznati bubnjar.

nemoj tako covjece..

Evo ovo mene iskreno vrijeđa. Ali nema veze, ne zelim opet svađe. Smatram da si mogao da se suzdrzis od ovakvih stvari.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:23:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:

quote:

quote:

Bataljujem dalju raspravu zbog moderatora, mada sam se trudio da nikoga licno ne uvredim i da koristim samo cinjenice.

Tvoj prvi pametni post na ovom topicu (ako ne i na forumu do sad). Već sam ti savjetovao: bolje se drži starudija i čuvaj ih kao zjenicu oka svog, umjesto što se upuštaš u rasprave o stvarima o kojima pojma nemaš.

Rece covek koji veruje u zmiju koja prica i u carobnjaka na nebu.

Starudije plaču za tobom.
Zašto ih toliko zanemaruješ, zašto si tako okrutan?

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:25:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:
Originally posted by Amos

Ukratko kao odgovor na poll, ja vjerujem da je smrt novi početak i prelazak u život vječni, koji ću, nadam se, provesti u nebeskom Jeruzalemu u zajedništvu s Kristom: "Ta u nadi smo spašeni! Nada pak koja se vidi nije nada. Jer što tko gleda, kako da se tomu i nada?" (Rim 8,24).
Svoja uvjerenja da smrt nije kraj temeljim na kršćanskoj vjeri koja proizlazi iz Evanđelja i Objave koje je Krist ostavio Crkvi.
Sv. Pavao (1 Kor 15,32) kaže: "Ako sam se po ljudsku borio sa zvijerima u Efezu, kakva mi korist? Ako mrtvi ne uskršavaju, jedimo i pijmo jer sutra nam je umrijeti."
Hoće reći, čemu sve ako ne postoji život vječni?

Pitanje koje je mamlaz postavio u pollu je jako dobro i šteta je da se ova važna i intrigantna tema koristi za vrijeđanje i podvale.
Smrt nas na kraju života sve čeka i vjerujem da ni jedan čovjek nije ravnodušan na ovo pitanje pa je dobro da se o tome govori.

Ne sporim drugim ljudima pravo da o ovom pitanju razmišljaju drugačije nego ja, koliko god u sebi smatrao da su u krivu, jer sa sigurnošću će se na njega moći odgovoriti tek kada se ode s ovoga svijeta, a do tada vrijedi Mt 25,13: "Bdijte dakle jer ne znate ni dana ni časa."

Go to Top of Page

Mairosu
Advanced Member

6689 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 23/10/2012 : 13:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mairosu a Private Message
I ja sam duhovno bice, svi mi smo, ali duhovnost se ne mora odraziti verovanjem u zagrobni ili vecni zivot.

Ne plasim se smrti, zaista. Kad budem umirao, bice mi samo bitno da su mi zena i dete obezbedjeni. A mene sta zadesi kad geknem, zadesilo me je...nista, raj, pakao, snadjem se vec svugde, kad sam se snasao u Srbiji 90tih sve ostalo je pickin dim :D

Ko igra za raju, i zanemaruje taktiku, zavrsit ce karijeru u nizerazrednom Vratniku.

Kakav ti je kupus, takva ti je sarma -- otac Tadej
Go to Top of Page

Zlotvor
Advanced Member

7094 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 23/10/2012 : 13:40:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlotvor a Private Message
Bome, ako postoji pakao - ja odavno iman jednosmjernu. S rezervacijom.

Trljam ruke.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 23/10/2012 : 14:13:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
Raduje me mali procenat vernika na ovom sajtu, sudeci po procentu onih koji veruju u zivot nakon smrti. Za sada 30%, ali treba uzeti u obzir da i medju njima ima onih koji ne veruju u srednjevekovne bajke vec u neki ko zna kakav zagrobni zivot.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 14:14:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Ovaj topic me malo trgnuo pa bi rekao sto ja mislim o tome, s ponekim objasnjenjem.
Svi znamo tko je bio Job. Dakle Job suocen sa smrcu zbog ozbiljne bolesti pita : " Al kad covjek umre, ostaje pokosen, kad smrtnik izdahne gdje je on tada ? "
Ja mislim da pitanje smrti kao kraj ili pocetak, odreduje svjetonazor i nacin zivota, od osobe do osobe.
Ajmo uzeti da je smrt kraj svega. Tesko je onda pronaci, zapravo kad covjek pogleda nemoguce je pronaci pravi smisao zivota. Nije slucajno da darvinizam cesto puta vodi u nihilizam.
Apostol Pavao kaze: " Jedimo i pijmo jer sutra umiremo ako mrtvi ne uskrasavaju. "
Isus nas eksplicitno i nedvojbeno uci da smrt nije kraj svega, nego da je ono tek pocetak.
Bog je stvorio covjeka iz praha zemaljskog kaze ovako :
" Jahve Bog napravi covjeka iz praha zemaljskog..." ali tu nije kraj, mi nismo samo prah, mi nismo samo fizicko tjelo nego nastavlja se rijec " I u nosnice mu udahne dah zivota. Tako covjek postade ziva dusa. "
Trojedini Bog ( Otac, Sin i Duh Sveti ) sazdao je covjeka kao tjelo, dusu i duh.
Tjelo je gresne naravi i prolazno, ima rok trajanja. Tjelesna odnsno fizicka smrt se ne moze izbjeci, svatko od nas mora umrijeti.
Nakon covjekovog pada u grijeh i neposluha Bogu, Bog mu se obraca s necim cemu smo i mi svjedoci svakoga dana : " U znoju lica svoga kruh ces jesti, dokle se u zemlju ne vratis, ta iz zemlje uzet si bio, prah si i u prah ces se vratiti.
Ali ostaje duh, dusa covjeka zivi za uvijek na jednom od dva mjesta: Nebo, mjesto vjecne ljubavi, mira i prihvaćenosti ili Pakao, mjesto vjece mrznje, nemira i odbacenosti, plac i skrgut zuba.
Gdje cemo provesti vjecnost ovisi o nama, ovisi o tome sto smo ucinili s Isusom Kristom. Gdje cemo provesti vječnost ovisi o tome što smo učinili s onim koji se jedini vratio s one strane s onim ciji je grob prazan. To je cinjenica.
Dakle ja bi zakljucio da smo mi kao ljudi duhovni i tjelesni. I da kad umremo da je kraj nase tjelesnosti a pocetak nase duhovnosti.
Isus je jasno rekao: "Ja sam uskrsnuce i zivot tko vjeruje u mene ako i umre zivjet ce."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 14:15:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by Zlotvor

Isto vazi i za mene. Makar ce biti toplo (to makar tvrde), hladnoca mi nikad nije godila.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 14:19:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
quote:
Originally posted by Tonka24

Ovaj topic me malo trgnuo pa bi rekao sto ja mislim o tome, s ponekim objasnjenjem.
Svi znamo tko je bio Job. Dakle Job suocen sa smrcu zbog ozbiljne bolesti pita : " Al kad covjek umre, ostaje pokosen, kad smrtnik izdahne gdje je on tada ? "
Ja mislim da pitanje smrti kao kraj ili pocetak, odreduje svjetonazor i nacin zivota, od osobe do osobe.
Ajmo uzeti da je smrt kraj svega. Tesko je onda pronaci, zapravo kad covjek pogleda nemoguce je pronaci pravi smisao zivota. Nije slucajno da darvinizam cesto puta vodi u nihilizam.
Apostol Pavao kaze: " Jedimo i pijmo jer sutra umiremo ako mrtvi ne uskrasavaju. "
Isus nas eksplicitno i nedvojbeno uci da smrt nije kraj svega, nego da je ono tek pocetak.
" Jahve Bog napravi covjeka iz praha zemaljskog..." ali tu nije kraj, mi nismo samo prah, mi nismo samo fizicko tjelo nego nastavlja se rijec " I u nosnice mu udahne dah zivota. Tako covjek postade ziva dusa. "
Trojedini Bog ( Otac, Sin i Duh Sveti ) sazdao je covjeka kao tjelo, dusu i duh.
Tjelo je gresne naravi i prolazno, ima rok trajanja. Tjelesna odnsno fizicka smrt se ne moze izbjeci, svatko od nas mora umrijeti.
Nakon covjekovog pada u grijeh i neposluha Bogu, Bog mu se obraca s necim cemu smo i mi svjedoci svakoga dana : " U znoju lica svoga kruh ces jesti, dokle se u zemlju ne vratis, ta iz zemlje uzet si bio, prah si i u prah ces se vratiti.
Ali ostaje duh, dusa covjeka zivi za uvijek na jednom od dva mjesta: Nebo, mjesto vjecne ljubavi, mira i prihvaćenosti ili Pakao, mjesto vjece mrznje, nemira i odbacenosti, plac i skrgut zuba.
Gdje cemo provesti vjecnost ovisi o nama, ovisi o tome sto smo ucinili s Isusom Kristom. Gdje cemo provesti vječnost ovisi o tome što smo učinili s onim koji se jedini vratio s one strane s onim ciji je grob prazan. To je cinjenica.
Dakle ja bi zakljucio da smo mi kao ljudi duhovni i tjelesni. I da kad umremo da je kraj nase tjelesnosti a pocetak nase duhovnosti.
Isus je jasno rekao: "Ja sam uskrsnuce i zivot tko vjeruje u mene ako i umre zivjet ce."

Tonka, je'l to kosmajac upotrebljava tvoj nick?

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7657 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 23/10/2012 : 14:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message
quote:
Originally posted by Mairosu

Definitivno na mojoj sahrani ide ovo, sto je i moje finalno vidjenje smrti :

Like!

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

Cuvam starudije
Senior Member

1935 Posts

Member since 03/02/2012

Posted - 23/10/2012 : 14:25:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Cuvam starudije a Private Message
quote:

E ako je on to rekao onda do jaja.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 14:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:
Originally posted by Zlotvor

Isto vazi i za mene. Makar ce biti toplo (to makar tvrde), hladnoca mi nikad nije godila.

Grijesis, dosta ljudi misle da je pakao vatra ili led. To su bajke za malu djecu. Pakao je jedno mjesto muke i trpljenja, ali dusa trpi zbog gubitka Boga i sama sebe osuduje na pakao. Ne osuduje Bog nego ti sam sebi sudis, svaka dusa koja je gresna umrla bi u blizini Bozjoj.
Uglavnom tesko je za objasniti. Postoje i " tjelesne muke ".
Ja ne mogu vjerovati kako nasi svecenici ne znaju objasniti zlog duha, pakao, napasti i trpljenje. Vecina njih se boji da ne prestrasi ljude pa ni ne govore o tome, sto je jasna i velika zamka zloduha da natjera ljude da ne vjeruju u njega, da je on prica za malu djeccu. Tako ti ljudi padaju u zabludu i u njegovim su rukama, ni ne treba se truditi da ih pridobi na svoju stranu. Trudi se za one koji vjeruju.
Prije svega zloduh nije tjelesan, niti je Bog tjelesan niti je pakao ili raj fizicko mjesto.
Zloduh je bestjelesno bice sa istim sposobnostima koje je imao kao pali andeo, Bogu mu nije oduzeo andeoske sposobnosti, niti to moze, jer smo slobodna bica i ljudi i andeli.
Dakle to je bestjelesno bice koje napastuje ljude sa stostruko vecim sposobnostima od nasih ljudskih.
Ali opet ne treba se plasiti jer sotona je " majmun Boziji" " vezan kao pas na lancu " moze samo da laje na nas, Bog ga nekada koristi za svoje ciljeve nama u korist pa pusti lanac, ali nikada da uzme covjeku zivot ili da mu tesko nasteti.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 14:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
quote:

quote:

Tonka, je'l to kosmajac upotrebljava tvoj nick?

Prijatelju, ja sam inace bio kanditad za fratra. Redovnici Sv. Frane, izisao sa pred zavjete. Bio sam kandidat za najstrozi red u katolickoj Crkvi. To su Kartuzijanci. Te takoder kandidat za red Benediktinaca.
Isto tako prisustovao sam i u nekim Egzorcizmima.
I vidio sam stvari koje ljudski um tesko moze da razumije. Treba biti za neke stvari psihicki stabilan kao konj.
Ne morate vjerovati u Bibliju u Boga, samo budite dobri i budite posteni i bit ce vam sudeno prema djelima vasim.
Svaki ateista ce se spasiti prema djelima njegovim.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 14:40:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Ali isto tako jaogasi meni.
Toliko toga mi Bogom dano, toliko talenata, darova... a od svega skupa ne radim nista. Totalno sam bezvrijedan, a mogu mnogima pomoci i mnoge spasiti.
Puno mi je dano i puno ce se traziti od mene i od svakoga drugoga kome je puno dano.
Nece se pitati samo za moje racune, nego i za racune drugih koje sam mogao izvesti na pravi puta a propustio sam svojom lijenoscu, nemarnosu, trcanjem za necim materijalnim.
Uglavnom eto otvara se rana koja je davno zacijelila, iskreno i godi mi. Mozda cu se ipak spasiti, zahvaljujuci vama forumasima
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 23/10/2012 : 14:46:30  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message
Ako stvarno postoji život poslije smrti onda tamo mora biti jebena gužva :D
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14743 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 14:59:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message
Pokojni Blazeni papa Ivan Pavao drugi je usno jedan san, kojeg je kasnije okupivsi sve kardinale ispricao i upozorio da moraju biti vise redovniji za ljude.
Kaze ovako:
" Vidio sam ljude u crvenom, bilo ih je na milijune, legije...
Isli su jedan iza drugoga u jednom pravcu.
Iza njih su isli ljudi u bijelome bilo ih je nekoliko tisuca, puno, puno manje nego ljudi u crvenom. Takoder isli su u drugom pravcu jedan iza drugoga.
A onda sam ugledao silno mnostvo, svu silu ljudi u crnome njih je bilo kao zvijezda na nebu, kao zrnaca pijesaka, bezbroj... isto su isli u trecem pravcu.

I onda mi se obratio jedan covjek u bjelome i rekao: " vidis duse u crvenome? Oni su na putu za prociscavanje, da bi kasnije mogli uzivati u zagrljaju Oca svoga. Vidis duse u bijelome oni su blazeni, hite u zagrljaj Oca i u zivot vjecni. "
Zapitah covjeka u bjelome a crni ljudi?
Na to se on smrkne i rastuzi.
I kaze: " To su duse koje idu u propast u oganj vjecni, toliko dusa je propalo, toliko ih ide u vjecnu propast..."

Papa je objasnio da su ljudi u crvenom- duse koje idu prema cistilistu, ljudi u bjelome su oni koji idu direktno u raj, a ljudi u crnom su izgubljene duse koje idu u pakao.
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000