forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor Odabrane Priče
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 41

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 22/10/2012 : 22:57:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Zabari su poprilicno u pravu. Ne znam odakle vam za pravo da odlucujete o tome sta je trebalo ili ne. Barem Zagor ima krsine od epizoda, i to napretek, a zadnji Helingen ili Kandraks su sve, samo ne krsine. To sto se ne uklapaju od prilicno dosadne i jednolicne sablone, to je vec drugi problem, ali mi nikad nece biti jasno kako naiva poput Nultog casa ili Akronjana moze objektivno i realno biti bolja od ovih epizoda. Sentimentalnost je jedno, a realnost drugo, a realnost je da iz cijelog Nollitinog perioda ima desetak fantasticno dobrih prica, koje se ne zaboravljaju, a ostalo je tu i tamo. Boseli je slabo kad omasio prije onih VC epizoda, i zavidim svima koji ce prvi put citati Sjenke nad Darkvudom, jer se sjecam koliko sam i sam gotivio tu pricu kod prvog citanja. Siguran sam da je takvih bar stostruko vise, nego nas ukupno na stripovi.com koji drve o Zagoru. :)
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 22/10/2012 : 23:33:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
potpis

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Magico_Vento
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1181 Posts

Member since 10/01/2010

Posted - 22/10/2012 : 23:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Magico_Vento a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Elderane84

Zabari su poprilicno u pravu. Ne znam odakle vam za pravo da odlucujete o tome sta je trebalo ili ne. Barem Zagor ima krsine od epizoda, i to napretek, a zadnji Helingen ili Kandraks su sve, samo ne krsine. To sto se ne uklapaju od prilicno dosadne i jednolicne sablone, to je vec drugi problem, ali mi nikad nece biti jasno kako naiva poput Nultog casa ili Akronjana moze objektivno i realno biti bolja od ovih epizoda. Sentimentalnost je jedno, a realnost drugo, a realnost je da iz cijelog Nollitinog perioda ima desetak fantasticno dobrih prica, koje se ne zaboravljaju, a ostalo je tu i tamo. Boseli je slabo kad omasio prije onih VC epizoda, i zavidim svima koji ce prvi put citati Sjenke nad Darkvudom, jer se sjecam koliko sam i sam gotivio tu pricu kod prvog citanja. Siguran sam da je takvih bar stostruko vise, nego nas ukupno na stripovi.com koji drve o Zagoru. :)

Sjene nad Darkwoodom i nastavci među top 10 zagora sigurno

Nemam potpis...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/10/2012 : 01:08:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Cisto sumnjam u to!
Po mom misljenju najveca Zagorova publika su jos uvijek nostalgicari, danasnji klinci slabo citaju stripove, nije ni cudo pored svih tehnickih cuda koje imaju kao alternativu.
ta starija publika, tj. nostalgicari, su odrasli na Nolittinom i Ferrijevom Zagoru i on im je zakon.
Meni je trebalo dosta godina da se priviknem na "novog" Zagora, neki drugi su najvjerovatnije mnogo brze se predali i odustali od Zagora, a samim time i od stripova. Govorim o nasoj publici, nerijetko cujem od ljudi kada pricam o stripovima da bi rado procitali opet nekog "starog" Zagora, a ne ovo sto danas izlazi.
Ti pripadas novoj generaciji, drago mi je zbog toga, daj boze da vas ima nekoliko miliona, ali realnost izgleda drugacije, nazalost.
U kojoj mjeri bi Zagor odrzao popularnost kod nas da nema serije Extra Zagor, to je i vise nego upitno.
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 01:18:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

U kojoj mjeri bi Zagor odrzao popularnost kod nas da nema serije Extra Zagor, to je i vise nego upitno.

Najmanje bi se u pola raspala, to je sigurno.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7120 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 23/10/2012 : 09:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Prateci forum svih ovih godina dobio sam dojam da je ta 6. Helingenova epizoda najpolarizirajuca kod zagorovaca.
Ljudi ili je obozavaju ili im je veliko smece. Meni je u top 10-20 Zagijevih epizoda svih vremena. Epizoda koja me je svojom kvalitetom vratila u svijet stripova! Mislim, zaista nije bilo potrebe da se Hellingen vraca nakon Divova, ali ako je postojao nacin da se to ucini, tesko da mogu zamisliti nesto bolje od ovoga.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 12:00:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by D.J.
Meni je u top 10-20 Zagijevih epizoda svih vremena.

Dobro, mozda nije u top 10 ili 20, ali sigurno jeste u top 2000, odprilike.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/10/2012 : 14:27:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Cisto sumnjam u to!
Po mom misljenju najveca Zagorova publika su jos uvijek nostalgicari, danasnji klinci slabo citaju stripove, nije ni cudo pored svih tehnickih cuda koje imaju kao alternativu.
ta starija publika, tj. nostalgicari, su odrasli na Nolittinom i Ferrijevom Zagoru i on im je zakon.
Meni je trebalo dosta godina da se priviknem na "novog" Zagora, neki drugi su najvjerovatnije mnogo brze se predali i odustali od Zagora, a samim time i od stripova. Govorim o nasoj publici, nerijetko cujem od ljudi kada pricam o stripovima da bi rado procitali opet nekog "starog" Zagora, a ne ovo sto danas izlazi.
Ti pripadas novoj generaciji, drago mi je zbog toga, daj boze da vas ima nekoliko miliona, ali realnost izgleda drugacije, nazalost.

Tesko da sam ja novija generacija :) Odrastao sam na Toninelijevim pricama, a iz Nolitinog perioda sam procitao najbolje jos do trinaeste godine. Stripu sam se vratio 2007-e, pojavom veselog cetvrtka, i bio sam i vise nego prijatno iznenadjen kad sam otkrio ovaj sajt i vidio koliko je Zagor evoluirao crtacki i scenaristicki. Samo sto mi Zagor nije bio omiljeni junak iz djetinjstva, pa valjda nisam ni prisao novijim brojevima nostalgicno. Stariji brojevi, koje pamtim kao fenomenalne (Velika Zavera, Demonska maska, Supermajk, Zimska Zmija...) obicno me razocaraju pri novijim citanjima, a jedino rijetki klasici poput Sloboda ili Smrt me nanovo oduseve. Epizodu sa Akronjanima sam kao klinac procitao bar 20 puta, i svaki put nanovo bio odusevljen, ali danas realno vidim da je sesti Helingen ipak klasa ipo za tu pricu, a realno i vidim da su noviji crtaci poput Andreucija, Laurentija, Dela Monike ili Chiarolle bolji od Ferija.
Naravno, to je sve moje misljenje, i dajem za pravo svakome da se ne slaze, ali biste mogli i vi nostalgicari postupiti tako, i pustiti nekoga da ima drukcije misljenje, umjesto sto ga etiketirate kao novajliju i slicno, niko ne moze od vas do rijeci doci, a ima nas vise, inace ne bi tirazi ludensa i VC-a bili preko 9000 ili 10000.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 15:40:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

Naravno da se može svatko vratiti, pa pričamo o stripu ne? Može biti gore, zamisli da je Burattini pisao i ubacio Hellingenovog dvojnika? Druga stvar da li je uopće vraćat takvog lika.

Druga stvar koja ide u prilog zadnjem Hellingenu je to što onima koji su se navukli na Zagora preko SD je to njihov prvi susret s Hellingenom te im je subjektivno epizoda bolja nego što je.

Vidis meni nije. Ja sam citao prvo pojavljivanje, pa drugo, pa trece onda sam citao sesto, pa cetvrto.
Peto iman ali cekam jos sa tom pricom da procitam
I od 5 prica koje sam procitao sesti povratak mi je daleko najjaca prica sa hellingenom.
Vjerujem da ce peta biti za bar tri koplja iznad.
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 23/10/2012 : 15:57:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slazem se s ovim u potpunosti. Ova epizoda od samog pocetka, gdje se zagor vraca u Darkvud i nalazi ga u kaosu, preko pojavljivanja kralja orlova i njegovih kirurskih operacija. Tu je i EAP koji je fantasticno ubacen i stoljen u pricu, lutkar, onda ona ukleta suma na brdu Natani. Pa do samog finala sa Hellingenom i Henoykom, jos da je finale odigrao Tonka bilo bi jos bolje
Ma meni je prica vrh i gotovo.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22315 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 23/10/2012 : 16:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tesko da sam ja novija generacija :) Odrastao sam na Toninelijevim pricama, a iz Nolitinog perioda sam procitao najbolje jos do trinaeste godine. Stripu sam se vratio 2007-e, pojavom veselog cetvrtka, i bio sam i vise nego prijatno iznenadjen kad sam otkrio ovaj sajt i vidio koliko je Zagor evoluirao crtacki i scenaristicki. Samo sto mi Zagor nije bio omiljeni junak iz djetinjstva, pa valjda nisam ni prisao novijim brojevima nostalgicno. Stariji brojevi, koje pamtim kao fenomenalne (Velika Zavera, Demonska maska, Supermajk, Zimska Zmija...) obicno me razocaraju pri novijim citanjima, a jedino rijetki klasici poput Sloboda ili Smrt me nanovo oduseve. Epizodu sa Akronjanima sam kao klinac procitao bar 20 puta, i svaki put nanovo bio odusevljen, ali danas realno vidim da je sesti Helingen ipak klasa ipo za tu pricu, a realno i vidim da su noviji crtaci poput Andreucija, Laurentija, Dela Monike ili Chiarolle bolji od Ferija.
Naravno, to je sve moje misljenje, i dajem za pravo svakome da se ne slaze, ali biste mogli i vi nostalgicari postupiti tako, i pustiti nekoga da ima drukcije misljenje, umjesto sto ga etiketirate kao novajliju i slicno, niko ne moze od vas do rijeci doci, a ima nas vise, inace ne bi tirazi ludensa i VC-a bili preko 9000 ili 10000.

Izvini, nisam znao da si i ti starija generacija, ne znam ni sam odakle mi to.
Pobogu, pa naravno da svako ima pravo na svoje misljenje i ukus, imamo forum da mozemo prodiskutovati, nametanje misljenja ili ponizavajuce replike prema ljudima koji su drugacijeg misljenja je cisti idiotluk.
Diskutujemo, slazemo se ili ne, sve se to moze na kulturan nacin.
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4341 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 23/10/2012 : 16:47:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
odtastao sam na toninelijevim pricama....volim i nove price pogotovo od org 345 do 435....pre neki dan proctao opet veliku prevaru..crna kula...prvi susret sa tkacem...opustajuce..uzivanje pravo...odmah zatim procitao maksi 13 crni osvetnik...veci ugodjaj mi je bio dok sam citao onog starog zagora...mnogo veci..tako opsutajuce ponekad i naivno ali...toliko neke topline nose te price koje ne pronalazim u novima...
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 23/10/2012 : 17:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Stvar je u jednostavnosti naracije, pripovedanja price od pocetka do kraja, bez preterane filozofije...plus smek u njima koji je postojao samo u pricama 70-ih i 80-ih godina.
Danas su psici malo drugaciji
potrebe fanova pogotovo
jedni drugima se prilagodjavaju, a ne zna se ko se prvi prilagodjavao ovom drugom

edit: pardon, hteo sam reci pisci... mogao sam samo izmeniti, ali nesto kontam neka ostane kako jeste

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 23/10/2012 17:21:42
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/10/2012 : 22:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:

[quote]]
Cisto sumnjam u to!

Ja sam nova generacija, prvi Zagor koji sam procitao bio je ,,U dzungli Jukatana" pre toga nikad nisam imao kontakt sa stripom sem AF od brata.
I iako mi je prva epizoda koju sam procitao pripadala novoj seriji i veoma mi se dopala, ali kad su mi dopale ruke Nolitine price prosto sam otkrio najbolji hobi u mom zivotu: Citanje Zagora i drugih stripova
Navlacio sam drugove da citaju i samo su se dvojica primile na pravog {Nollitinog} Zagora, ova druga dvojica citaju neke specijale i neke meni potpuo glupe epizode.

Da ne duzim: NAjvise volim Nollitinog Zagora i on je za mene pravi Zagor, imaju i novi brojevi odlicne price koje mi se svidjaju ali to nije , pogotovo nije Zagor ona glupost od treceg Kandraksa.
A sud o Senkama nad DArkvudom kad nabavim epizodu i procitam

Edited by - going going on 25/10/2012 20:39:31
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 23/10/2012 : 22:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by going going

Da ne duzim: NAjvise volim Nollitinog Zagora i on je za mene pravi Zagor, imaju i novi brojevi odlicne price koje mi se svidjaju ali to nije , pogotovo nije Zagor ona glupost od treceg Helingena.

Mlad si ti Zagorovac, ali veoma mudar za te godine.

Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 23/10/2012 : 22:37:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Izvini, nisam znao da si i ti starija generacija, ne znam ni sam odakle mi to.
Pobogu, pa naravno da svako ima pravo na svoje misljenje i ukus, imamo forum da mozemo prodiskutovati, nametanje misljenja ili ponizavajuce replike prema ljudima koji su drugacijeg misljenja je cisti idiotluk.
Diskutujemo, slazemo se ili ne, sve se to moze na kulturan nacin.

Ma naravno, to i kazem. Ali ima istine da su generalno ljubitelji starog perioda glasniji i agresivniji u odbrani stavova, valjda zato sto nema nade da se stvari vrate na staro.. Sto se mene tice, ja bih najvise volio da se kao kod Betmena rade stvari van kontinuiteta, drugaciji pogledi na pricu, ali sumnjam da ce od toga biti ista...
Go to Top of Page

Dr. Westax
Senior Member

Croatia
2757 Posts

Member since 18/07/2002

Posted - 23/10/2012 : 22:51:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Westax a Private Message  Reply with Quote
quote:

Svaka čast!
Sa svime se slažem!
Nisi jedini koji tako misli
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21090 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/10/2012 : 15:43:00  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Senke nad DW mi je jedan od boljih Zagora - e da ih je više takvih, možda bi ga voleo kao nekad

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/10/2012 : 17:28:43  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Delim svako pozitivno misljenje o ovoj epizodi...

A kod nas u BiH jos "Vampir" stoji na kioscima...Dok docekam Osvetu Vudua ima da siznem. A do "Senki nad DW" ima da mi se usi zavrte

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 25/10/2012 : 18:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Da je ova priča objavljena 80-im, bila bi klasik, ovako ima mnogo onih koji je jako ne vole... Ja ne kužim zašto, ovo je jedan od najboljih Zagora novog doba.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/10/2012 : 19:37:14  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Znas da su kod Zagora misljenja uvek ekstremna, pogotovo kod "velikih" epizoda

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 25/10/2012 : 20:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

quote:
Originally posted by going going

Da ne duzim: NAjvise volim Nollitinog Zagora i on je za mene pravi Zagor, imaju i novi brojevi odlicne price koje mi se svidjaju ali to nije , pogotovo nije Zagor ona glupost od treceg Helingena.

Mlad si ti Zagorovac, ali veoma mudar za te godine.

Hvala ace, samo jedan edit: nisam hteo da kazem glupost od treceg Helingena nego Kandraksa
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 26/10/2012 : 00:58:38  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Bas citam i cudim se ovome "...glupost od treceg Hellingena...", dobro je da si se ispravio
Go to Top of Page

Elderane84
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3247 Posts

Member since 30/10/2008

Posted - 26/10/2012 : 11:07:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Elderane84 a Private Message  Reply with Quote
Taj treci je u odnosu na sesti cista glupost, po mom misljenju.
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 26/10/2012 : 20:32:04  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Sve se može dirati, ali Demona ludila ne :)
Go to Top of Page
Page: of 41 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000