Author |
Topic |
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Member since 01/06/2009 |
Posted - 21/10/2012 : 23:21:21
|
MISTER NO KI 5 (29-35)
Datum izlaska: 21.10.2012.
29 Scenario: Alfredo Castelli Crtež: Vincenzo Monti Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
30 Scenario: Alfredo Castelli Crtež: Vincenzo Monti/Franco Bignotti Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
31 Scenario: Alfredo Castelli/Guido Nolitta Crtež: Franco Bignotti/Roberto Diso Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
32 Scenario: Guido Nolitta Crtež: Roberto Diso Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
33 Scenario: Guido Nolitta Crtež: Roberto Diso Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
34 Scenario: Guido Nolitta Crtež: Franco Bignotti Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
35 Scenario: Guido Nolitta Crtež: Franco Bignotti Naslovna: Gallieno Ferri
Opis:
|
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Member since 29/12/2008 |
Posted - 22/10/2012 : 01:41:01
|
Bogami Veseli sa ovom petom knjigom već stigao do Libellusove sedamnaeste!Dobro gura ovo izdanje, nema šta, a u odnosu na Libellus osetno je povoljnije, pa čak i za kupce van Srbije.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/10/2012 : 03:48:35
|
quote: Originally posted by tumen
Bogami Veseli sa ovom petom knjigom već stigao do Libellusove sedamnaeste!Dobro gura ovo izdanje, nema šta, a u odnosu na Libellus osetno je povoljnije, pa čak i za kupce van Srbije.
slažem se... s tim da uzimanje jednog ne izključuje drugog... ima i takvih ali nebi poimensko.... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 22/10/2012 : 08:51:10
|
quote: Originally posted by teller
slažem se... s tim da uzimanje jednog ne izključuje drugog... ima i takvih ali nebi poimensko....
Naravno. Sreća pa danas raznoraznih izdanja stripova, a pogotovo Bonellija ima na pretek.Da sam pun para uzimao bih sve živo što izlazi, stripova nikad dosta. Šteta što ipak većina nas kuburi sa lovom u ova vremena, ali valjda će doći i srećniji dani. |
Edited by - tumen on 22/10/2012 08:51:45 |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 22/10/2012 : 11:50:58
|
Ova Mister NO bibilioteka je, po meni, najbolja VCova ideja pored Zagora ukoricenog. Dobijes 3 ili 4 price unutra, prosto me ispuni neka sreca kada vidim da je izasla nova knjiga |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 24/10/2012 : 17:30:29
|
quote: Originally posted by mikado
Zna li neko koje su epizode u ovoj knjizi?
Cena života i Svirepa ceremonija kao jedna priča i još Suludi strelac.Originalne epizode 59, 60 i 61 i deo 62. |
Edited by - tumen on 24/10/2012 17:32:41 |
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 24/10/2012 : 17:34:44
|
Ova nova naslovnica devetnaeste knjige je fenomenalna.Jedna od najboljih ako ne i najbolja.Da nije tu Zagora na način na koji ga Laurenti već crta ovo bi bilo gotovo savršenstvo, ali eto Laurenti muku muči sa glavnim junakom dok mu ostalo ide dosta dobro što se naslovnih tiče. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 24/10/2012 : 18:01:57
|
quote: Originally posted by acestroke
Bas me interesuje sta italijani misle o ovim Laurentijevim naslovnicama koje nemaju na svom trzistu. Isto se sigurno moze reci i za one DD Brindisijeve LL naslovnice. Da li nam oni zavide na ovim Laurenti i Brindisi radovima, ili sta...?
Mislim da oni i ne razmišljaju puno o tome. Koliko čujem sa raznih strana (a možda se i varam) mnogo više mi ovde polemišemo i diskutujemo o Bonelli stripovima nego oni, gledamo u sitne detalje i kritički smo nastrojeni.A ne smatram da je to loše, naprotiv. |
|
|
PijaniPatak
stripovi.com suradnik
Germany
10035 Posts
Member since 20/02/2010 |
Posted - 24/10/2012 : 18:14:29
|
Bas me interesuje sta italijani misle o ovim Laurentijevim naslovnicama koje nemaju na svom trzistu. Isto se sigurno moze reci i za one DD Brindisijeve LL naslovnice. Da li nam oni zavide na ovim Laurenti i Brindisi radovima, ili sta...?
Mislim da oni i ne razmišljaju puno o tome. Koliko čujem sa raznih strana (a možda se i varam) mnogo više mi ovde polemišemo i diskutujemo o Bonelli stripovima nego oni, gledamo u sitne detalje i kritički smo nastrojeni.A ne smatram da je to loše, naprotiv.
Ne znam za Brindizija ali nad ovim Laurentijevim naslovnicama sline toliko da im se enter ulepio, a mis sav umazao. Zavide da je to cudo.
Sto se polemisanja tice, fora je u tome da su pomalo slepi i glupasti, da im se da čiča-gliša sa Zagor logom na vrhu oni bi tome pljeskali, a sto se analize samog dela unutar korica tice...pa, nase recenzije su za deset klasa zrelije nego njihove na oficijalnom italijanskom sajtu za stripove, svetski priznatom Ubc-u. U kakve rasprave ulazim sa njima, bruka je i spominjati |
DNEVNIK CITANJA: Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
|
|
|
tumen
Advanced Member
Serbia
3764 Posts
Posted - 24/10/2012 : 18:26:00
|
quote: Originally posted by PijaniPatak
Mislim da oni i ne razmišljaju puno o tome. Koliko čujem sa raznih strana (a možda se i varam) mnogo više mi ovde polemišemo i diskutujemo o Bonelli stripovima nego oni, gledamo u sitne detalje i kritički smo nastrojeni.A ne smatram da je to loše, naprotiv.
Ne znam za Brindizija ali nad ovim Laurentijevim naslovnicama sline toliko da im se enter ulepio, a mis sav umazao. Zavide da je to cudo.
Sto se polemisanja tice, fora je u tome da su pomalo slepi i glupasti, da im se da čiča-gliša sa Zagor logom na vrhu oni bi tome pljeskali, a sto se analize samog dela unutar korica tice...pa, nase recenzije su za deset klasa zrelije nego njihove na oficijalnom italijanskom sajtu za stripove, svetski priznatom Ubc-u. U kakve rasprave ulazim sa njima, bruka je i spominjati
Eto odgovora iz prve ruke od čoveka koji poznaje njihova razmišljanja.
Znači sviđaju im se ove naslovnice, pa zaista nisu loše, Laurentiju se mora odati priznanje da bar ne otaljava posao već daje dosta toga od sebe.Još uz ovakav odličan kolor, zaista lepo izgleda i sama figura Zagora koja i nije baš najbolja pada u drugi plan.
A što se tiče diskusija, ne čudi me ništa, jednostavno to su Italijani, oni su takvi, ne vole previše da se udubljuju, valjda ih i mrzi, to ostavljaju samo onim najboljima među njima koji su kroz istoriju toliko toga postizali.Zaista čudan narod što se toga tiče. |
|
|
mikado
Senior Member
Serbia
1710 Posts
Posted - 25/10/2012 : 08:50:10
|
MARTI MISTERIJA 21 Tajna Jovanke Orleanke
Datum izlaska: 25.10.2012. Scenario: Carlo Recagno Crtež: Esposito Bros. Naslovna: Giancarlo Alessandrini
Opis: Predavač srednjovekovne istorije je pronađen mrtav u svome stanu u Parizu. Već neko vreme se ovaj profesor osećao progonjeim zbog tajne koju je čuvao. Sergej Orlov je bio primećen kako se kreće oko mesta zločina, a kada Marti Misterija sazna za sve ovo počinje da se pita da li je njegov bivši kolega nekako upleten u sve ovo. Da li je moguće da je, posle mnogo godina, Orlov opet postao nemilosrdni ubica? Cela ova priča je povezana sa Žilom de Raisom, zlokobnim likom iz istorije Francuske u 15. veku. On je prvobitno bio hrabri borac tokom stogodišnjeg rata, zajedno s Jovankom Orleankom, da bi kasnije postao krvožedni serijski ubica... |
https://religiopedija.blogspot.com/ https://bonelistripovi.blogspot.com/ |
Edited by - mikado on 25/10/2012 15:07:45 |
|
|
dzoni
Advanced Member
Serbia
4342 Posts
Member since 11/09/2006 |
Posted - 25/10/2012 : 13:39:13
|
za razliku od nasih prostora u italiji laurentija jako vole kao i njegov crtez...ja sam ga i licno upoznao i mogu reci da je super covek..ima svoj stil i postujem njegov rad..nisam neki ljubitelj istog ali mi je ok ... |
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 26/10/2012 : 22:08:43
|
quote: Originally posted by goksi
Izašla je i nova Dylan knjiga 18, i Talični 4
Masala, ima li sta o tome kad ce sledeci broj ili samo stoji "periodicno izdanje" |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 26/10/2012 : 22:22:32
|
Ova nova naslovnica devetnaeste knjige je fenomenalna.Jedna od najboljih ako ne i najbolja.Da nije tu Zagora na način na koji ga Laurenti već crta ovo bi bilo gotovo savršenstvo, ali eto Laurenti muku muči sa glavnim junakom dok mu ostalo ide dosta dobro što se naslovnih tiče.
Istina, sve osim Zagora i više nego dobro nacrtano |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 26/10/2012 : 22:23:55
|
quote: Originally posted by going going
Ova Mister NO bibilioteka je, po meni, najbolja VCova ideja pored Zagora ukoricenog. Dobijes 3 ili 4 price unutra, prosto me ispuni neka sreca kada vidim da je izasla nova knjiga
Po meni je ovo najbolje VC izdanje, a drugo je OP Zagor |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 26/10/2012 : 23:53:50
|
Ova nova naslovnica devetnaeste knjige je fenomenalna.Jedna od najboljih ako ne i najbolja.Da nije tu Zagora na način na koji ga Laurenti već crta ovo bi bilo gotovo savršenstvo, ali eto Laurenti muku muči sa glavnim junakom dok mu ostalo ide dosta dobro što se naslovnih tiče.
+1 Previse mi crta zagora kao divljaka |
|
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
|
goksi
Senior Member
Serbia
1950 Posts
Member since 15/04/2007 |
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 27/10/2012 : 02:59:00
|
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by Tonka24
Previse mi crta zagora kao divljaka
To i je srz Laurentijevog problema! Vjerovatno bi covjek koji zivi usred mocvare u sumi jos i divljije izgledao od Laurentijevog Zagora, ali to nije Zagor kojeg su Nolitta i Ferri zamislili. |
www.epicentercomics.com |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18890 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/10/2012 : 08:48:34
|
quote: Originally posted by D.J.
quote: Originally posted by Kit Carson
quote: Originally posted by Tonka24
Previse mi crta zagora kao divljaka
To i je srz Laurentijevog problema! Vjerovatno bi covjek koji zivi usred mocvare u sumi jos i divljije izgledao od Laurentijevog Zagora, ali to nije Zagor kojeg su Nolitta i Ferri zamislili.
to je poanta svega...bravo...navika najviše..,.nije Laurenti loš samo njegov Zagor oddudara od onog "starog" previše... a za Veseli skidam kapu...dobro guraju u ova za strip(i za druge stvari)zajebana vremena....mene ugodno iznenađuju... za razliku od Agarthija...velike pompozne najave pa...nadam se da i oni obstanu, svaka konkurencija je dobra... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Topic |
|