forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Puls čitatelja
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 94

feniks
Senior Member

1922 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 24/10/2012 : 13:16:57  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zorglub

Da poguramo temu na narednu stranu i dočekamo novi strip, bacio sam pogled i na korejski strip sa prethodne strane, naučio da se korejske mange zovu manhwe, da se u Koreji čita sa leva na desno i pročitao desetak stranica simpatičnog stripa.

Pitanjece> Ako si ti i na DW forumu, pisao si o nekom komiku od 700 dinara ali onak link nije radio?

P.S. Ako sam te pogresno identifikovao iyvini
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/10/2012 : 23:07:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Idući strip na redu je Ore to Akuma no Buruuzu (Me and the Devil Blues). Autor je Akira Hiramoto.

Čita se s desna na lijevo.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

drablj
New Member

Serbia
233 Posts

Member since 06/06/2007

Posted - 25/10/2012 : 23:24:59  Show Profile Show Extended Profile  Send drablj a Private Message  Reply with Quote
jos jedan prikaz zivota roberta dzonsona. kako sam vec nekoliko puta prosao kroz pricu ovo mi nije bas nesto zanimljivo. crtez mi je ok.
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 26/10/2012 : 14:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
Volio bih je pročitati iako me ovo nije previše dojmilo. Ekspresivnost stila koju mange često njeguju mi ne ide uz delta blues priču. Iako mi je crtež uglavnom dobar, na momente sjajan, na momente prosječan...tako da ne znam baš. Je li ova manga zaokružena ili je ongoing stuff?

Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 26/10/2012 : 15:07:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Da, i meni je nekako neobičan spoj teme i crtačkog stila/škole. Ne loš, samo neobičan tj. neočekivan.

No, na stranu to, radnja me jednostavno nije zaintrigirala.
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13465 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 26/10/2012 : 16:13:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
Interesantan crtež, ali mi ne ide uz ovu priču.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 27/10/2012 : 03:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bosancicigor

Je li ova manga zaokružena ili je ongoing stuff?

Zaokružena, objavljivana je od 2005. do 2006. godine.

http://en.wikipedia.org/wiki/Me_and_the_Devil_Blues_%28manga%29

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2012 : 07:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Ne da mi se čitati iz dvojakog razloga:

a) premda mi je svaki strip drag, stripove o glazbi jednostavno ne mogu pojmiti - ne nedostaje li im nešto bitno kad se stave u gluhi medij?

b) nekako mi se čini da svakoj biografiji nacrtanoj preko nacionalnih granica nedostaje suštinski dio poznavanja mentalitta sredine koja se opisuje.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2012 : 07:53:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raven84

Meni se ponekad ne da čitati stripove tako skrolajući. Pogotovo ako imaju puno teksta.

Re: Winter Men - da, super je crtano i da, nije mi za ekran. A jučer sam ga listao i nije mi ni za mali format, koliko da zapižđujem u rano jutro i tražim dlaku u jajetu. Jeb'o tekst. :P

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn

Edited by - mcn on 27/10/2012 08:07:37
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2012 : 08:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Manhwa o bubama mi je super, i zaokružena ktomu što je plus.

mcn

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2012 : 08:06:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
"Berlin" mi je problematičan iz istog razloga kao onaj blues: jasno mi je da je Lutes fasciniran vremenom i mjesto, ali što nam on, iz Kanade i danas, može reći o tome vremenu i mjestu što bliži ljudi nisu već rekli? Pročitao sam desetak sveski, ne govorim ovo uprazno, i načelno mi je žao što Lutes troši vrijeme na to, ali dobro, svakom svoje, je l'?

(mcn)

Go to Top of Page

jurica
Senior Member

1799 Posts

Member since 19/02/2003

Posted - 27/10/2012 : 09:10:48  Show Profile Show Extended Profile  Send jurica a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

b) nekako mi se čini da svakoj biografiji nacrtanoj preko nacionalnih granica nedostaje suštinski dio poznavanja mentalitta sredine koja se opisuje.

to kažeš samo zato što mu trudna žena zalijepi yoko tobi geri umjesto da ga opali suhom granom po jajima (što je puno bliže zapadnom mentalitetu, ali i tehnikama nasilništva)

ne, ozbiljno: kako su već mnogi primijetili - manga ekspresivnost je jedino što može učiniti zabavnim, štoviše uzbudljivim, stripove o ping pongu, bejzbolu ili crtačima stripova, ali užasno je teško ozbiljno shvatiti i koncentrirano čitati strip u kojem TRUDNA žena koja nije kći nekog japanskog majstora karatea, pa da ju ovaj eventualno podučavao u potaji, štatijaznam, udara tzv. Bruce Lee kickove.

znam da Japanci imaju sposobnost zadržavanja ozbiljnosti kroz sav taj slapstick, ali ja, nažalost, nemam.
Go to Top of Page

Luca_Torelli
stripovi.com suradnik

1379 Posts

Member since 05/03/2011

Posted - 27/10/2012 : 10:52:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Luca_Torelli a Private Message  Reply with Quote
Mr. Grmido, ne'š vjerovat', no ovaj M&B mi je skroz dobra kombinacija!!!

nebesa nisu humana... (Hrabal)

Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 27/10/2012 : 12:28:03  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

"Berlin" mi je problematičan iz istog razloga kao onaj blues: jasno mi je da je Lutes fasciniran vremenom i mjesto, ali što nam on, iz Kanade i danas, može reći o tome vremenu i mjestu što bliži ljudi nisu već rekli? Pročitao sam desetak sveski, ne govorim ovo uprazno, i načelno mi je žao što Lutes troši vrijeme na to, ali dobro, svakom svoje, je l'?

(mcn)

Da. Što ima npr. jedan kanađanin Guy Delisle pisati i crtati o štatijaznam svojim fascinacijama tipa:
Pyongyang, Jerusalem ili nedajbože o Kini ili Burmi, ili što rođeni parižanin Emmanuel Guibert sa kompanjonom Lefevrom zna o Afganistanu,
o kojem vjerojatno nikada nitko ništa pametno nije rekao ni napisao.

A kažu da je i Satrapijeva pala u nesvijest kad je pročitala Habibija.

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 27/10/2012 : 12:31:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>Da. Što ima npr. jedan kanađanin Guy Delisle pisati i crtati o štatijaznam svojim fascinacijama tipa:

Delisle piše o impresijama, ne fascinacijama, što je posve druga čorba.

>Emmanuel Guibert sa kompanjonom Lefevrom zna o Afganistanu,

Lefevre je bio tamo. A sam strip je ionako, tak ... Dobar pri kraju.

>A kažu da je i Satrapijeva pala u nesvijest kad je pročitala Habibija.

Zato što je sranje? Slažem se. :)

(mcn)

Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 27/10/2012 : 13:18:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

>Da. Što ima npr. jedan kanađanin Guy Delisle pisati i crtati o štatijaznam svojim fascinacijama tipa:

Delisle piše o impresijama, ne fascinacijama, što je posve druga čorba.

>Emmanuel Guibert sa kompanjonom Lefevrom zna o Afganistanu,

Lefevre je bio tamo. A sam strip je ionako, tak ... Dobar pri kraju.

>A kažu da je i Satrapijeva pala u nesvijest kad je pročitala Habibija.

Zato što je sranje? Slažem se. :)

(mcn)

- impresija mu je proizašla iz fascinacije
- normalno da su bili, bio je i Thompson pa mu nije puno pomoglo (ko i većini njih)
- srećom pa imamo brdo stripova afganistanskih autora pa možemo komparirati.

Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8584 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 31/10/2012 : 13:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
Ovo mi je čudno samo za gledat, a kamoli tek za čitat.
Nije mi baš nekako kompatibilno...
...ko da recimo Macan počne radit u Zagorovom staffu

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Edited by - paro on 31/10/2012 13:10:49
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19703 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 31/10/2012 : 13:13:22  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
Ok

onako nije da bih kupio, ali možda bihprobao čitati

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - tinton on 31/10/2012 13:13:36
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 31/10/2012 : 13:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Koja manhwa o bubama?

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

bosancicigor
Average Member

Croatia
866 Posts

Member since 15/08/2009

Posted - 31/10/2012 : 14:29:51  Show Profile Show Extended Profile  Send bosancicigor a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:
Originally posted by mcn

mcn

Koja manhwa o bubama?

The Color of Earth
na 87. strani, vrijedi pogledati.

Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4314 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 31/10/2012 : 14:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Ima par dobrih fora. Prolog i ono kad mu ''doom'' pokuca na vrata izgledju odlično. Ostatak -rekli su prije mene: bizarno, nekompatibilno itd.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4651 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 01/11/2012 : 06:54:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
neocekivana tema za mangu, ali skroz je ok za citanje.

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/11/2012 : 15:08:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiva je ova rasprava oko povijesti, mentaliteta i iskustva autora.

Mišljenja sam, ako je autor uložio puno truda u istraživanje i informiranje kako bi uopće stvorio strip, i ako strip kao takav funkcionira, mislim da je onda autorov eventualni manjak iskustva nebitna stavka.

Mislim, ja sam povjesničar, pišem tekstove o prošlosti. Ne može se baš reći da sam tu prošlost iskusio, zar ne? Ja sliku o prošlosti gradim na temelju tragova, mrvica, interpretacija.

Meni se čini da je Hiramoto prilično dobro izgradio tu sliku međuratnog crnačkog juga. Ne može se reći da je 100% ispravna, ali je uvjerljiva.

Uostalom, većinu čitatelja baš i nije briga je li neki strip pretjerano vjeran povijesnom razdoblju u koje je smješten. Dovoljno je pogledati Zagora.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8037 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 12/11/2012 : 17:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Svaka manga koja nema onu glupavu manga stilizaciju lica ima plus od mene.

Nadam se da će sve mange jednog dana biti ovakve.
Go to Top of Page

xander
Junior Member

Serbia
401 Posts

Member since 01/03/2012

Posted - 12/11/2012 : 20:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send xander a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

Svaka manga koja nema onu glupavu manga stilizaciju lica ima plus od mene.

Nadam se da će sve mange jednog dana biti ovakve.

Teško da ćeš to da dočekaš. Na svim tržištima i preko raznih medija imaš projekte koji bi mogli nositi odrednicu komercijalnih i imaš one druge, s' dušu. Jedno bez drugog jednostavno ne ide. Lično, meni te stvari ne smetaju puno dokle god mi se sviđa priča. A u ovom slučaju premisa mi se definitivno đasvi i na listi želja mi je već nekoliko godina. Jedini problem, što se može videti odavde (http://www.mangaupdates.com/series.html?id=453), je što serijal nije završen, odnosno rad na njemu je iz nekog razloga prestao. Kada su takve stvari u pitanju uglavnom oklevam da počnem sa čitanjem.
Go to Top of Page
Page: of 94 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.28 seconds. Snitz Forums 2000