forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Superman
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 9

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 27/10/2012 : 22:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Pa jel to zaokružena priča ?

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 27/10/2012 : 22:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

..
2. a jesi pocea sa pricom..to nema veze sa kontinuitetom koji je odreden sa Secret Origin i Infinite Crisis odnosno u razdoblju od COIE pa do Flashpointa..meni je Superman For all Seasons odlicna prica ali je kako sam reka van konta te je nebitna ako zelis povezivat neke stvari..imas onaj moj popis u kolekcijama..tamo ti je sve kronoloski poslozeno sta se tice Supermana..ako zelis citat novog onda kreni sa Morrsionovim runom a onda na Superman 00 i 13, meni vise nego solidan start Scotta Lobdella..

zašto bi se trebalo držat kronologije i kontinuiteta za počet s nečim? ja recimo počinjen uvik s malo poznatijim one-shot pričicama nevezanim za kontinuitet, da vidin jel mi junak smrdi ili miriše, a nije mi ni na kraj pamet skupljat kronološki pri prvom susretu s herojem (financijski mi to izgleda daleko najneisplativije i ne da mi se čitat loše priče koje će u kontinuitetu svakako doć).
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 27/10/2012 : 22:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Smomo8

Pa jel to zaokružena priča ?

Da, zaokruzena i zatvorena..taj Superman je dozivio svoj kraj u Reign of Doomsday..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 27/10/2012 : 22:31:55  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rada13

quote:

..
2. a jesi pocea sa pricom..to nema veze sa kontinuitetom koji je odreden sa Secret Origin i Infinite Crisis odnosno u razdoblju od COIE pa do Flashpointa..meni je Superman For all Seasons odlicna prica ali je kako sam reka van konta te je nebitna ako zelis povezivat neke stvari..imas onaj moj popis u kolekcijama..tamo ti je sve kronoloski poslozeno sta se tice Supermana..ako zelis citat novog onda kreni sa Morrsionovim runom a onda na Superman 00 i 13, meni vise nego solidan start Scotta Lobdella..

zašto bi se trebalo držat kronologije i kontinuiteta za počet s nečim? ja recimo počinjen uvik s malo poznatijim one-shot pričicama nevezanim za kontinuitet, da vidin jel mi junak smrdi ili miriše, a nije mi ni na kraj pamet skupljat kronološki pri prvom susretu s herojem (financijski mi to izgleda daleko najneisplativije i ne da mi se čitat loše priče koje će u kontinuitetu svakako doć).

ok ti znas najbolje..

Edited by - brni on 27/10/2012 22:33:13
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 27/10/2012 : 22:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Slažem se s Radom,to je najisplativiji način,po meni. I zato me privlači All Star Superman,jer je zatvoren :)

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 27/10/2012 : 22:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:

ok ti znas najbolje..

o supermanu neznan sigurno ni pola koliko ti , čisto san pokuša momku dat savjet za prvi susret sa solo supermanom bez dc-jevih zavrzlama od kojih mi se uvik zavrti u glavi
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 27/10/2012 : 22:45:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Da,to s DC svijetom i različitim dimenzijama i Crisisima me skroz zbunjuje hehe.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 27/10/2012 : 23:20:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Brni, zašto bi triba čitat ono šta je u kontinuitetu za početak?
For All Seasons mu je odličan početak i mislin da s time ne može promašit, puno bolje nego da počinje sa Death of Superman. Uostalon, bolje da čita zaokružene priče nego beskrajne sage, bar u početku... Meni je npr New Krypton totalno nezanimljiv i jednostavno ga neman volje pročitat, nebitno šta je u kontinuitetu. I daj majketi ne preporučuj mu Lobdella pokraj Loeba/Salea.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 10:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Ok, necu vise nikom nista preporucit..stavljat cu samo svoje komentare na nesto sta procitam pa ko voli nek izvoli..evo zainteresira sam Sonica za Supermanov serijal..naravno kad covik nema predrasude..Scott Lobdell je tek zapocea pricu..dobro se razvija i obecava..i povezuje se sve..jbg ja volim kad se to sve razgrana i kad triba procitat masu stripova da bi se dobia puni dojam..u protivnom i dalje bi skuplja Mr. Noa i ostale Bonell likove di kad otvoris prvi strip otvoria si i zadnji..

Meni je najsmisnije sto neki se ljudi ne zele vatati nekih stvari jer im je to komplicirano..pa Rada je reka da ne cita Supermana jer su mu komplicirane puste krize..pa upravo onaj ko je cita krize zna da je Superman tu najaci..to je takav junak..najaci je u velikim eventima i sagama ali ok..ka sta sam reka nek svak cita kako misli da je najbolje, ja sam sa preporukama zavrsia..samo cu stavljati komentare na neke stvari koje trenutacno citam..toliko od mene..

Edited by - brni on 28/10/2012 10:38:57
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 10:53:47  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Sto se tice New Krypton sage tu triba procitat jedno 20 trejdova da bi se skuzili svi aspekti..da ne govorim da je tu zatvoreno jedno 60% stvari iz Doomsday sage..ostalo je zatvoreno u Cornellovom runu..

Edited by - brni on 28/10/2012 10:54:32
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 10:57:12  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Za sve one koji na pravi nacin zele citat New Krypton:

Prelude to New Krypton
Justice League of America Vol. 2: The Lightning Saga
Superman: Last Son
Superman and the Legion of Super-Heroes
Superman: Atlas

New Krypton
Superman: Brainiac
Superman: New Krypton vol.1
Superman: New Krypton vol.2
FINAL CRISIS: Legion of Three Worlds
Supergirl: Who is Superwoman?
Superman: Mon El Vol. 1
Superman: Nightwing and Flamebird Vol. 1
Superman: New Krypton Vol. 3
Superman: Codename Patriot
Superboy: The Boy of Steel
Supergirl: Friends and Fugitives
Superman: New Krypton Vol. 4
Superman: Mon-El - Man of Valor
Supergirl: Death and the Family
Superman: Nightwing and Flamebird Vol. 2
Superman: Last Stand of New Krypton Vol. 1
Superman: Last Stand of New Krypton Vol. 2
SUPERMAN: War of Supermen

Evo Smomo..to ti je zaokruzena prica..to si tija jeli tako..uzivaj..

Jucer sam ti obeca da cu stavit neku preporuku..eto to je zadnje od mene..

Edited by - brni on 28/10/2012 11:55:42
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Brni, zašto bi triba čitat ono šta je u kontinuitetu za početak?
For All Seasons mu je odličan početak i mislin da s time ne može promašit, puno bolje nego da počinje sa Death of Superman.

Zasto..Rada kaze da zeli vidit da li mu junak mirisi ili smrdi..definitivno to nece zakljucit citajuci For All Seasons..ali ako procita Infinite Crisis e onda ce vidit kakav je to junak..ali nek on samo ide linijom manjeg otpora..

Go to Top of Page

provodina
Average Member

Croatia
897 Posts

Member since 07/05/2007

Posted - 28/10/2012 : 11:18:17  Show Profile Show Extended Profile  Send provodina a Yahoo! Message  Send provodina a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok, necu vise nikom nista preporucit..stavljat cu samo svoje komentare na nesto sta procitam pa ko voli nek izvoli..evo zainteresira sam Sonica za Supermanov serijal..naravno kad covik nema predrasude..Scott Lobdell je tek zapocea pricu..dobro se razvija i obecava..i povezuje se sve..jbg ja volim kad se to sve razgrana i kad triba procitat masu stripova da bi se dobia puni dojam..u protivnom i dalje bi skuplja Mr. Noa i ostale Bonell likove di kad otvoris prvi strip otvoria si i zadnji..

Meni je najsmisnije sto neki se ljudi ne zele vatati nekih stvari jer im je to komplicirano..pa Rada je reka da ne cita Supermana jer su mu komplicirane puste krize..pa upravo onaj ko je cita krize zna da je Superman tu najaci..to je takav junak..najaci je u velikim eventima i sagama ali ok..ka sta sam reka nek svak cita kako misli da je najbolje, ja sam sa preporukama zavrsia..samo cu stavljati komentare na neke stvari koje trenutacno citam..toliko od mene..

Slažem se sa Brnijem ode.Činjenica je da ljudi ode skupljaju superheroje ka da skupljaju bonelli.To se tako ne čini ljudi shvatite.Ljepota superheroje je u istraživanju stripa vatanja poveznica i divljenja kako je jedan pisac to sve uspija spojit.Priče izvan kontinuteta su simpatiče ali samo to.

Paka legendo kako ti skupljaš green lanterna jer ga povezuješ ili kupuješ kako te volja.Kako bi bilo da si samo pročita npr Blackest Night bez ostatka.Evo tvoje mišljenje jer bi dojam bija bolji ili lošiji.Dal bi se izgubija.

Uglavnom Superman se skuplja na jedan poseban način a tu Brni zna najbolje prostudira je ama baš sve.
Ako niste spremni skupljat superheroje vratite se bonelliju i čitajte zatvorene priče bez mučenja šta ide sljedeće.To vam je moj osobni savjet.
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 28/10/2012 : 11:36:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Brni,hvala na popisu !

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:40:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Glupost, skroz iskrivljuješ ono šta sam napisa (ili nisi svatija kako triba).
Priče izvan kontinuiteta nisu samo simpatične, već su u dobrom dijelu slučajeva odlične. Dark Knight Returns nije u kontinuitetu pa je opet vrh od priče naprimjer, a i nisam mu ja preporučija da krene sa Red Son naprimjer koji je nešto sasvim drugačije. Opet, bolje je da krene i sa Secret Origin pa da onda nastavi na Johnsov run nego sa Death of Superman. I oćeš reć da je moja preporuka da uzme For All Seasons umisto Death of Superman jednaka tome ko da sam ja uzeo prvo Blackest Night pa onda Rebirth? Nisi baš nešto tu dobro poveza.

quote:
Originally posted by provodina

Ako niste spremni skupljat superheroje vratite se bonelliju i čitajte zatvorene priče bez mučenja šta ide sljedeće.To vam je moj osobni savjet.

Ovo mi nije jasno. Znači zatvorene superherojske priče nemaju smisla? Ako se saga ne proteže u nedogled onda se uopće ne isplati čitati?
Mooreov Swamp Thing, već spomeniuti Dark Knight Returns, Morrisonov Doom Patrol, Longbow Hunters, The Golden Age, itd itd... Sve su to zatvorene priče koje se da pročitat bez mučenja šta ide dalje. Nema ih smisla skupljat?

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:44:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Pa svaka priča je u kontinuitetu, samo je druga zemlja
U čemu je problem onda?

I ne tribaš odma dizat nos ako neko ima drugačije mišljenje od tebe.
Btw di ti je na popisu Lightning Saga?

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:47:47  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa svaka priča je u kontinuitetu, samo je druga zemlja
U čemu je problem onda?

I ne tribaš odma dizat nos ako neko ima drugačije mišljenje od tebe.

Nije svaka..For All Seasons je van..ona je bila u kontu ali je izletila jer je se oslanja na Byrneov run i origine koji su ponisteni Infinite Crisisomm..Ista stvar je recimo sa Superman: Ending Battle..e zaboravia sam Light sagu..stavit cu..

Edited by - brni on 28/10/2012 11:48:18
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Da skratim pricu..ljudima je puno bolje citat Superman: Red Son nego For All Seasons..kod Sona bar citaju drugu Zemlju i drugaciji aspekt Supermana a ode citaju Supermana koji nema veze s icim..mislim mogu oni to procitat nitko to ne kaze..ali da je to neki odlican pocetka nije..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Vidim da ljudi jako slabo razume multiverse..evo za one koji ne znaju (vidim da ne razume ni oni koji su citali):

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_DC_Multiverse_worlds

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:51:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Oke, više sam se zeza sa ovim "svaka je u kontinuitetu" nego šta sam bija ozbiljan.
Ja sam idalje za to da čovik pročita For All Seasons zato jer je odlična priča i da se ne ubija kontinuitet/vankontinuiteta pitanjima dok ne krene s nečim kompliciranijim. Doduše, ne bi se ni tada triba ubijat tim pitanjima, jednostavno dok čita priču koja je van kontinuiteta zna da ne utječe na kontinuitet lika i to je to, al to ga ne triba sprječavat da gušta u priči.

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 11:54:21  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Oke, više sam se zeza sa ovim "svaka je u kontinuitetu" nego šta sam bija ozbiljan.
Ja sam idalje za to da čovik pročita For All Seasons zato jer je odlična priča i da se ne ubija kontinuitet/vankontinuiteta pitanjima dok ne krene s nečim kompliciranijim. Doduše, ne bi se ni tada triba ubijat tim pitanjima, jednostavno dok čita priču koja je van kontinuiteta zna da ne utječe na kontinuitet lika i to je to, al to ga ne triba sprječavat da gušta u priči.

Apsolutno nitko ne kaze..nek se cita..ali ne volim kad ljudi imaju predrasude o junaku a nisu procitali nista..a sta se tice kriza..jbg cinjenica je da je to najbolji Superman..Infinite Crisis je uz Superman: Secret Origin osnov Supermana..

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 12:01:07  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Batman: The Dark Knight Returns (Earth-31) - This Earth's Batman is a dark vigilante who fights against crime and corruption while Superman is a federal agent for the government.

Superman: Red Son (Earth-30) - An Earth where Superman landed in a Soviet commune instead of Smallville

Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 28/10/2012 : 12:18:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Bespotrebne svađe. Mislim da nitko od vas nema pravo,jer je sve stvar u ukusu i načinu sakupljanja/čitanja. Meni se više sviđa ideja da prvo pročitam nešto manje,pa ako mi se sviđa lik i svijet u kojem je smješten,mogu preći na veće stvari (evente,ogroman storyline neki itd.)

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 28/10/2012 : 12:22:32  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by provodina

Uglavnom ti skupljaj kako ti oćeš ja ću kako ja oću.Mislim da je nepotrebno se međusobno vrijeđati radi toga.Ima nas tako malo na forumu ljubitelja superheroja i mislim da ovo nije topic koji zaslužuje ovakve rasprave osim lijepih crteža supermana i komentara piča.

Da ispravno razmisljanje..ja cu odsad jedino stavljat komentare ovog sta trenutacno citam..evo Sonic je krenia pratit..ako sam uspia samo jednog covika zainteresirat za ovo ja sam zadovoljan..

Edited by - brni on 28/10/2012 12:22:49
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 28/10/2012 : 13:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Dobro, šta ste se sad svi nešto uvrijedili? :D Malo nas je pa se moramo voliti? :P OK su rasprave i o superherojima, evo i ja se slažem da neko novi u svijetu superheroja treba krenuti sa nekim poznatim, zaokruženim, manjim pričama. Ja sam npr. od Betsa čitao prvo Black&White, pa Betmen YO, pa TDKR, pa Killing Joke, itd. Da sam odmah počeo sa Morisonovim Betsom, izgubio bih se. Ima vremena za velike sage, to se čita tek kad se upozna malo multiverzum...a za sva pitanja tu je wikipedia.
Go to Top of Page
Page: of 9 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000