Glazba koja danas vise ne postoji..no vjerujem da u krivu sam. Uzasno jak i kreativan glazbeni pravac koji je izrodio niz bendova bez kojih se ne moze zamisliti glazbena ostavstina.
Nikad ne zaboravite..ovo je ta ostavstina,
Necu poceti sa onim sto ocekujete..pocet cu sa onim sto me "dere"
Israel
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Yeeep , sjecam se vremena kada sam prvi put upoznao Cave-a ..Australijski Enfant terrible koji je na juris uzeo moju paznju.. Vjerovali ili ne..vec onda sam znao da se radi o geniju.. Nick..
The Birthday Party - Nick The Stripper (1981)
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
U gornjem sam postu bio extreman, no to je i dusa ovog topica..dakle.. Nick Cave je kasnije uspjesno radio sa Blixa Bargeldom u svojim genijalnim opusima..a ovo je i razlog zasto?
Einstürzende Neubauten-- Sabrina
hrpa izvrsnih bandova u tom razdoblju i još me peru :) ... nego, ima jedan band koji je kod nas, a i doma, bio pandan Uriah Heepa - konstantno vrlo dobri a nikad prema vrhu ... band je The Magazine
"I sat before the wise man in the autumn of my youth, and I told him all the things I had to know. He said you have the future if you need to find the truth, and in his eyes I saw that it was so."
Ako se ne varam, Gothic rock se jedino na našim prostorima nazivao "Dark". Imam među svojih 2374 ploče i nekih pedesetak od darkera ali nisu me skoro uopće privlačili.Dobro, iskreno, u Dark ne brojim ni Souixe ni Joy Division (izvrsni bendovi, naročito Joy Division, makar sam ja fanatik za New order), meni su Dark više Sistersi, Virgin Prunesi, Incubus Saccubus i slično:))
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Čak su mi bili sasvim ok takvi ljudi. Neshvačeni, neobični, imali su sasvim drugačiji pogled na ovaj j___i svijet. Ali su imali svoj stav. Što mi je bitno kod ljudi.
Ako se ne varam, Gothic rock se jedino na našim prostorima nazivao "Dark". Imam među svojih 2374 ploče i nekih pedesetak od darkera ali nisu me skoro uopće privlačili.Dobro, iskreno, u Dark ne brojim ni Souixe ni Joy Division (izvrsni bendovi, naročito Joy Division, makar sam ja fanatik za New order), meni su Dark više Sistersi, Virgin Prunesi, Incubus Saccubus i slično:))
Naravno da se radi o Gothic rocku , ali se meni za naslov topica ipak vise svidio nas "balkanski" izraz Smatram da Souixe i Joy Division ipak pripadaju tom glazbenom pravcu, no necu tjerati mak na konac. Mnogi kazu da ni Nico tome ne pripada, ali meni je ful Dark
nico - "purple lips"
nikad se nisam bavio time darkeri ovoono, ali prema svemu ovome onda su darkeri definitivno još i the cure, nico, pj harvey, nick cave, ausgang.. Evo pj harvey i njena alter Sheela-na gig. Ne znam, dal je ovo darkerski komad, ali...:
Naravno da se radi o Gothic rocku , ali se meni za naslov topica ipak vise svidio nas "balkanski" izraz Smatram da Souixe i Joy Division ipak pripadaju tom glazbenom pravcu, no necu tjerati mak na konac. Mnogi kazu da ni Nico tome ne pripada, ali meni je ful Dark
nico - "purple lips"
Ma znam da znaš, naravno, jedino mi je bilo zanimljivo napomenuti tu činjenicu onako usput, jer jedino mi imamo "originalno, svoje" ime za taj smjer
Evo jedne dobre. Ja ih ne ubrajam u Dark ali mnogi da
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
Nisam nikad bio spreman na ovu stvar..a zatekla me u autu na cesti koja se sastoji od pijeska .Znao sam onda , a znam i danas..to sam ja ..i zato me jos ima..
THE CURE: Want