forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 555

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 30/10/2012 : 12:46:51  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc
Vidis..ti to tumacis kao vrijedanje.
Nije to vrijedanje vec samo proces negacije sa kojom se moras nositi ako zelis ostvariti efekt onoga o cemu pises .
Stani na loptu i pogledaj oko sebe..za ego tripove ce jos uvijek biti prostora..vjeruj mi

Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 30/10/2012 : 12:47:58  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
..pa mi napisite sto vi mislite.

Pretpostavljam da se ovaj dio ne odnosi na mene.
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 30/10/2012 : 12:59:40  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Pitam, jer ga koristiš u krivom kontekstu.

Što je jednom "krivo" drugom je možda "pravo".
Možemo se pozivati na razne filozofe, razum ili znanost, na kraju će se sve svesti na dokazivanje vlastite "ispravnosti".
Moj komentar nije išao u tom smjeru i za cilj je imao nešto potpuno drugo, naravno ne negiram da bi i ova rasprava možda bila zanimljiva.
Vjerujem da znaš zašto sam upotrijebio baš tu riječ, u ovom slučaju efekt je bio bitniji od istinitosti, ma koliko to "pogrešno" bilo
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 30/10/2012 : 16:52:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Možda uistinu i najbolji Bond do sad, s gotovo odlično pogođenim omjerom akcije i drame.

Ujedno i najrealističniji, jer Bonda već u uvodnoj sekvenci ozbiljno rane, a nakon pada u rijeku mu M piše nekrolog, da bi kroz film u više navrata dobio ozbiljne batine.

Čitavo se vrijeme priča o njegovoj starosti i godinama, što je i logično s obzirom na 50. rođendan, a on u prilog tome loše gađa i ima općenito slabe rezultate na testu psihofizičke spreme.

Tu su novi Q (meni je žao što više nema Johna Cleesea) koji ima vrlo važnu ulogu, kao i nova Mrs. Moneypenny čiji identitet neću otkriti, a glavna drama je vezana za M i njenu prošlost.

Ima i dosta referenci na prošlost, od starih i starinskih gadgeta, do Bondova nostalgičnog sjedanja u Aston Martin, koji će se pokazati jako važnim u završnici.

Puno akcije se odvija u vlaku i podzemnoj željeznici, pa je tako jasniji vlak sa zaleđenim vagonom u reklami za Heineken.

Nakon više desetljeća film završava natpisom "James Bond will return" uz dodatak "50 anniversary"!

Režija Sama Mendesa je odlična, u akcijskim dijelovima dinamična i precizna a u mirnim estetizirana i prilično sugestivna, s ne previše stilizacija. Nema ni puno mačističkog prenemaganja.

Jedina i to gadna mana je karikaturalni negativac Javiera Bardema, koji je predstavljen kao nekakav ekscentrični gej koji Bondu prijeti silovanjem (ovaj mu odgovori da mu ne bi bio prvi put! ), i koji nije nimalo ozbiljan ni opasan protivnik. Upravo suprotno!

Jako mi se sviđa i općenita "skromnost" odnosno neglamuroznost, jer se završni obračun odigrava na vrištini u Škotskoj, u staroj ruševnoj kući i oko nje, koja je bila Bondov dom u djetinjstvu a iz kojeg je otišao nakon smrti roditelja. U obračunu pomoć mu pružaju M i stari rođak koji izgledom možda ne slučajno asocira (barem mene) na Hagrida, i kojeg glumi Albert Finney.

Imanje s Bondovom rodnom kućom zove se Skyfall...

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/10/2012 : 17:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:
Vidis..ti to tumacis kao vrijedanje.
Nije to vrijedanje vec samo proces negacije sa kojom se moras nositi ako zelis ostvariti efekt onoga o cemu pises .
Stani na loptu i pogledaj oko sebe..za ego tripove ce jos uvijek biti prostora..vjeruj mi

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/10/2012 : 17:40:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stripofil

quote:
..pa mi napisite sto vi mislite.

Pretpostavljam da se ovaj dio ne odnosi na mene.

Ne predpostavljaj, to te cini nesigurnim

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2012 : 20:43:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
u kojima je sve filma kevin costner bio igač bejzobla?
znam da ima POlje snova,
koji još?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2012 : 20:49:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
ima i Bull Durham (1988)...
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/11/2012 : 23:00:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

znam da ima POlje snova,
koji još?

http://en.wikipedia.org/wiki/For_Love_of_the_Game_%28film%29

U filmu Chasing Dreams ima jako malu ulogu, a u filmu The Upside of Anger glumi bivšeg igrača baseballa.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 01/11/2012 : 23:09:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ta 3: Bull Durham, Polje snova (Field of Dreams) i Za ljubav igre (For Love of the Game), dva filma najsportskijeg redatelja Rona Sheltona.

U Tin Cupu je bio golfer, a u Udri do kosti (Play It to the Bone) navijač boksa.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 01/11/2012 : 23:17:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Green Hornet (The Green Hornet), r. Michel Gondry, SAD, 2011.

Maskirani junak The Green Hornet prilično je neobičan i netipičan pulp-heroj američke pop-kulture. Riječ je o zakrabuljenom osvetniku kreiranom u mašti radijskog producenta Georgea W. Trendlea i scenarista Frana Strikera, koji se pred publikom prvi put pojavio 31. siječnja davne 1936. godine, i to u programu lokalne radijske postaje WXYZ iz Detroita. Riječ je bila o programski ambicioznoj postaji uključenoj u mrežu Mutual Broadcasting System, koja je među ostalim emitirala i popularne serijale "Osamljeni jahač" i "Challenge of the Yukon", a koja je s "The Green Hornetom" slušateljima odlučila ponuditi ponešto drugačiju, pomaknutiju, inovativniju i bizarniju radijsku zabavu. Počevši od toga da se kao prijelaz među scenama umjesto lakih nota puštao "Bumbarov let" Nikolaja Rimski-Korsakova, preko činjenice da se nije radilo o tipičnom superherojskom protagonistu već o zdepastom, nezgrapnom i budalastom novinskom izdavaču Brittu Reidu koji noću uz pomoć vrijednog asistenta Katoa postaje zagonetni i nespretni djelitelj pravde, do detalja da su autori čitav serijal zamislili (i) kao svojevrsnu kritiku korumpiranog i kriminalom premreženog političkog sustava, "The Green Hornet" je za svoje vrijeme uistinu predstavljao svježinu u eteru.

Dakako, zahvaljujući radijskoj popularnosti novog antijunaka nije trebalo dugo čekati da njegove pustolovine dožive adaptacije i u drugim medijima. Već 1940. godine filmom jednostavnog naslova "The Green Hornet" s Gordonom Jonesom u naslovnoj ulozi, studio Universal je lansirao serijal u kojem će godinu kasnije uslijediti "The Green Hornet Strikes Again!", da bi tijekom Drugog svjetskog rata iskrsnuli problemi u vezi Katoa. Naime, nakon što je Amerika ušla u rat problematično je postalo Katovo japansko porijeklo, te je on najprije proglašen momkom filipinskih korijena, da bi u spomenutim filmovima konačno postao Koreanac.

Najveću televizijsku popularnost "The Green Hornet" je stekao u drugoj polovini 60-ih godina, zahvaljujući serijalu producenta Williama Dozera s ABC-ja koji se, potaknut uspjehom TV-serije "Batman", odvažio na pokretanje sličnog a ipak drugačijeg projekta, premda je inicijalno upravo lik Zelenog Obada Bobu Kaneu bio inspiracija pri stvaranju Batmana. Dio uspjeha taj je serijal mogao zahvaliti i nastupu tada gotovo posve anonimnog Brucea Leeja u ulozi Katoa, no zbog rata u Vijetnamu, hladnog rata i općenito zategnutih političkih prilika u kojima "nije bilo mjesta za takav humor", producenti su projekt odlučili obustaviti već nakon prve sezone. "The Green Hornet" je tijekom desetljeća zaživio i u nizu strip-serijala, da bi napokon, nakon što se 2006. pojavio 10-minutni francuski film "Le frelon vert" u kojem je eksploatiran lik The Green Horneta, pred gledatelje stigla i pristojno producirana no nažalost ne i ambiciozna i uspjela filmska adaptacija koju redateljski potpisuje cijenjeni Michel Gondry.

U središtu zbivanja je spomenuti Britt Reid (Seth Rogen), razmaženi i neodgovorni bonvivan sklon alkoholu i površnim seksualnim vezama, koji čitavog života prezire svog strogog oca Jamesa (Tom Wilkinson). Naime, James je vlasnik nekad utjecajnih dnevnih novina Daily Sentinel čiji je ugled počeo opadati posljednjih godina, nakon što se magnat počeo zbližavati s ambicioznim senatorom Scanlonom (David Harbour). Kad James iznenada premine uslijed alergije na pčelinji ubod, Britt se odjednom nađe na čelu novinskog imperija s kojim ne zna što napraviti. A kad upozna očeva vozača Katoa (Jay Chou), momka koji spravlja izvrstan espresso i pravi je čarobnjak u kreiranju tehničkih novotarija poput oklopnog automobila opremljenog sofisticiranim oružjem, Britt odluči u paru s njim postati djelitelj pravde na gradskim ulicama. Istodobno, sve veću moć u lokalnom podzemlju stječe ekscentrični kriminalac Čudnofski (Christoph Waltz), opasan tip lak na okidaču koji želi zavladati čitavim gradom. Nakon što se prvi put sukobi s naoružanim razbojnicima, Britt će dobiti dobre batine i shvatiti da se mora smjesta uozbiljiti, u čemu bi mu mogla pomoći privlačna i sposobna nova tajnica Lenore Case (Cameron Diaz).

Premda se koncept čitavog projekta na papiru ne doima loše, jer je sve zamišljeno kao neobvezna akcijska komedija u kojoj se parodira koješta, ponajviše filmovi o Batmanu i Jamesu Bondu, stvari itekako ozbiljno škripe u realizaciji. Na stranu to što je vrlo nezahvalno parodirati superherojske filmove koji su i sami već parodični, a što za rukom može poći tek rijetkim filmašima kakav je inteligentni Matthew Vaughn, autor izvrsnog "Kick-Assa", ali u "The Green Hornetu" parodija je vrlo šlampava, nemaštovita i gotovo posve promašena. Modernistička režija darovitog Michela Gondryja ("Vječni sjaj nepobjedivog uma", "Molim te premotaj") u nekim sekvencama, poput one kad se početna scena dijeljenjem ekrana postupno razvija u desetak zasebnih scena, polučuje izvrsne rezultate, no u cjelini je dobrano konfuzna i nesvrhovita.

Gondryju nikako ne leži režiranje akcije, jer se u tim prizorima uglavnom ne zna tko što radi i zbog čega, a povoljnijim dojmovima o cjelini odmaže i manjak humora koji je većinom neuspio, sasvim klišeiziran scenarij s predvidljivim raspletom, blijed i nezanimljiv negativac kojem život ne uspijeva udahnuti ni svježi oskarovac Christoph Waltz ("Nemilosrdni gadovi"), dijelom iritantan i ne baš inteligentan protagonist kojeg suscenarist Seth Rogen ("Zalomilo se", "The Pineapple Express") interpretira kao da je lik iz neke komedije Judda Apatowa, posve nepotrebno prebacivanje filma u 3D što vam može prouzročiti glavobolju, te neiskorištenost raspoložene Cameron Diaz. Sve u svemu, "The Green Hornet" je iznenađujuće slab i neduhovit film kojem manjka smisla, akcije i uzbuđenja, zbog čega je osuđen na jednokratno gledanje i instant zaborav.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 01/11/2012 : 23:29:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Najveću televizijsku popularnost "The Green Hornet" je stekao u drugoj polovini 60-ih godina, zahvaljujući serijalu producenta Williama Dozera s ABC-ja koji se, potaknut uspjehom TV-serije "Batman", odvažio na pokretanje sličnog a ipak drugačijeg projekta, premda je inicijalno upravo lik Zelenog Obada Bobu Kaneu bio inspiracija pri stvaranju Batmana.

Točnije, Green Hornet je bio jedna od inspiracija.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/11/2012 : 17:55:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by supermark

znam da ima POlje snova,
koji još?

http://en.wikipedia.org/wiki/For_Love_of_the_Game_%28film%29

U filmu Chasing Dreams ima jako malu ulogu, a u filmu The Upside of Anger glumi bivšeg igrača baseballa.

thx
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/11/2012 : 20:16:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Preporučite mi neku dobru ekranizaciju knjige Grof Monte Kristo.
Hvala.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 03/11/2012 20:16:35
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 03/11/2012 : 21:16:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beren

Hvala.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Count_of_Monte_Cristo_%281998_miniseries%29
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Count_of_Monte_Cristo_%282002_film%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Gankutsuou:_The_Count_of_Monte_Cristo
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Count_of_Monte_Cristo_%281975_film%29

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 03/11/2012 : 23:02:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala.

moja preporuka bi bila filmska verzija iz 2002. godine. Kevin Reynolds u redateljskoj stolici.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/11/2012 : 10:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je i dalje najdraža ekranizacija s Richardom Chamberlainom iz 1975., koju sam najviše gledao kao klinac.

Svake godine tijekom zimskih praznika na TV-u u Zimskom bioskopu, negdje prije ručka!

I svake sam ga godine ponovo gledao, baš kao i Zapadni svijet (Westworld) Michaela Crichtona, Loganov bijeg (Logan´s Run) Michaela Andersona i ruski crtić Snježna kraljica.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/11/2012 : 15:38:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Meni je i dalje najdraža ekranizacija s Richardom Chamberlainom iz 1975., koju sam najviše gledao kao klinac.

Svake godine tijekom zimskih praznika na TV-u u Zimskom bioskopu, negdje prije ručka!

I svake sam ga godine ponovo gledao, baš kao i Zapadni svijet (Westworld) Michaela Crichtona, Loganov bijeg (Logan´s Run) Michaela Andersona i ruski crtić Snježna kraljica.

Slazem se , i ja bi izabrao bas tu verziju.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/11/2012 : 15:43:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Argo

Iznenadujuce dobar film.
Sa ovim polit-thrillerom Ben Affleck pokazuje dobar osjecaj za uzbudljiv materijal i fantastican tajming

Edited by - mr murdoc on 04/11/2012 15:44:32
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 04/11/2012 : 18:00:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Hvala.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Count_of_Monte_Cristo_%281998_miniseries%29
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Count_of_Monte_Cristo_%282002_film%29
http://en.wikipedia.org/wiki/Gankutsuou:_The_Count_of_Monte_Cristo
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Count_of_Monte_Cristo_%281975_film%29

Jesi li gledao sve ovo? Zanima me da je verzija što vjernija knjizi, a iz ekranizacija što si ponudio prvi izbor bi bila ova miniserija, međutim nikako ne mogu povezati grofa iz knjige sa Depardijeom.

I za verziju iz 75' takođe imam rezervu. Koliko je ovaj film sličan onoj ekranizaciji Tri musketara iz 70ih u kojoj je takođe glumio Chamberlain? Ako su sličnog stila sigurno mi se ne bi dopao jer su mi ona dva bila prilično loša.

Anime verzija me uopšte ne zanima, a ova iz 2002. ima po sinopsisu dosta izmjena u odnosu na knjigu pa i ona otpada.

Izgleda ću morati da gledam Depardijea

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/11/2012 : 20:47:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

I za verziju iz 75' takođe imam rezervu. Koliko je ovaj film sličan onoj ekranizaciji Tri musketara iz 70ih u kojoj je takođe glumio Chamberlain? Ako su sličnog stila sigurno mi se ne bi dopao jer su mi ona dva bila prilično loša.

Tri mušketira iz 70-ih su ti bila loša? kako to?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/11/2012 : 13:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Tri mušketira iz 70-ih su ti bila loša? kako to?

Ima već nekoliko godina kako sam ih gledao pa se baš i ne sjećam detalja, ali se sjećam opšteg utiska koji je bio negativan.
A takav utisak je najvećim dijelom proistekao iz neke neozbiljnosti koja je prožimala cijeli film koji je pokušavao da bude zabavan po svaku cijenu i to mi nikako nije godilo. Takođe, prije gledanja sam upravo bio pročitao knjigu, pa je konačan sud o filmu dodatno bio opterećen očekivanjima.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/11/2012 : 15:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ima već nekoliko godina kako sam ih gledao pa se baš i ne sjećam detalja, ali se sjećam opšteg utiska koji je bio negativan.
A takav utisak je najvećim dijelom proistekao iz neke neozbiljnosti koja je prožimala cijeli film koji je pokušavao da bude zabavan po svaku cijenu i to mi nikako nije godilo. Takođe, prije gledanja sam upravo bio pročitao knjigu, pa je konačan sud o filmu dodatno bio opterećen očekivanjima.

koliko ja znam, ta je verzija najbliža samoj knjizi, samo što je Lester još dodatno ubacio te raznorazne komične efekte - primarno u tom smislu kako Yorkov D'Artagnan radi od sebe budalu.

iako - bit ću iskren - meni Dumasova knjiga nije bila bogzna kaj - prvenstveno zato što ne opravdava svoje ime. ne razumijem zašto se knjiga zove "Tri mušketira" kad je glavni lik definitivno D'Artagnan - Porthos, Athos i Aramis su sporedni likovi u svakom slučaju. s time da ne želim reći da sam je ono baš zamrzio. nisam. knjiga je ok, ali nakon što sam je pročitao, moj konačni dojam je bio - ova knjiga je jedan od klasika svjetske književnosti? zbilja?!

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 05/11/2012 : 17:00:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Nije ti bila bogzna šta zato što ne opravdava svoje ime? Tom logikom, bolja bi bila da se zove Četiri musketara?
Kao i kod filmova, hvataš se nekakvih u suštini nebitnih stvari.

Dima je majstor pripovijedanja i mislim da uopšte nije precijenjen.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 05/11/2012 : 20:47:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije ti bila bogzna šta zato što ne opravdava svoje ime? Tom logikom, bolja bi bila da se zove Četiri musketara?

ne, nego D'Artagnan

quote:
Kao i kod filmova, hvataš se nekakvih u suštini nebitnih stvari.

čekaj, knjiga se zove tako kako se zove, a u naslovu je riječ o likovima koji imaju sporedne uloge u knjizi. i to je nebitna stvar?

quote:
Dima je majstor pripovijedanja i mislim da uopšte nije precijenjen.

gledaj, ja ovdje nisam govorio o piscu, nego o njegovom djelu.

što se samog Dumasa tiče, on je majstor pripovijedanja apsolutno, neprecijenjen isto tako.

inače, zaboravio sam reći još par stvari u vezi filmskih verzija.

kakva god za tebe Yorkova verzija bila, ona (po meni) što se tiče humora (ili onog wannabe funny humora) je isto tu negdje ko Kellyjeva verzija. s time da je u Kellyjevoj verziji humor (tu mislim na samog Kellyja) takav da film na momente nalikuje mjuziklu.

isto tako, bez obzira što se Yorkove verzije sjećaš u negativnom svjetlu, mogu ti zasigurno reći da je 100x bolja od one užasne O'Donnelove verzije, a sigurno i od one najnovije Andersonove.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 555 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.81 seconds. Snitz Forums 2000