Najbolja, najdraza, najomiljenija, mogu da je slusam do iznemoglosti, svaku pesmu po milion puta, Loreena McKennitt
Jedna devojka sa vise testosterona od gomile muskaraca, gospodjica Sandra Nasic i Guano Apes
Od domacih pevacica, pored Tanje Jovicevic, najbolji zenski vokal po meni je Suzana Petricevic, koja je sa Bel Tempom objavila samo dva albuma i jedan singl
I za kraj novija pevacica, generalno nije tip muzike koju ja slusam, ali ovde ima nesto sto me uzasno privlaci, Florence and the machine
...početkom devedesetih pojavila se i nenadmašna bjork
...zatim sam sa ovim videospotom upoznao tori amos, koja je ostavila duboki, a možda i najveći, utjecaj
ne znam samo kada je točno regina spektor ušla u moj život... ali tako mi je drago da je...
...a sa posljednjim, genijalnim albumom "the iddler wheel" sve sam više počeo obračati pažnju i na fionu apple...
bilo je tu još mnogo pjevačica koje sam poslušao i dao priliku, ali osim možda trenutačnog ushita, niti jedna me više nije uspjela toliko obuzeti, oduševiti, uzbuditi i zavesti kao ove gorespomenute...
Veliki sam obožavatelj dvojice šašavih švicaraca koji čine grupu YELLO, a njihova kolaboracija sa jednim od najboljih ženskih glasova dala je jednu izvrsnu pjesmu, totalno drukčiju od standardnih djela ovog dvojca ali prekrasnu i očaravajuću.
Slušati ujutro. Slušati navečer. Slušati noćas.
Slušati uvijek.
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
imala je poseban glas i znala ga je koristit nije se snašla u životu, a ni ljudi oko nje joj nisu bili od pomoći u svakom slučaju 'back to black' je jedan od najboljih ženskih albuma
if you tolerate this, then your children will be next
Tri meni najjace pjesme od zenskih izvodaca. Prve dvije pjevacice su mi omiljene:
This Mortal Coil - Song to the Siren (Neponovljiva Elizabeth Fraser iz Cocteau Twinsa. Ironicno je sto im je najveca pjesma iz ovog side projecta, ali takav je zivot, ponekad ironican )
Mazzy Star - Fade Into You (Hope Sandoval me uljulja kao nitko drugi...)
Sinead O'Connor - Nothing Compares 2U (Da je snimila samo ovu pjesmu, bilo bi dovoljno. Kad cujem neke klince koji dizu Adele u nebesa kazem im da poslusaju ovo da ih malo spustim na zemlju )