U prodaji na Sajmu knjiga u Beogradu, a od naredne nedelje i u striparnici!
Šta je Granvil, grafička novela koja otvara novu Darkwoodovu ediciju „Supernova serijali”?
Kratak, ali nimalo jednostavan odgovor bio bi: stimpank detektivsko-politički triler koji se odigrava u ukroniji i sa životinjama koje pričaju kao glavnim likovima. Nema sumnje da bi ovakva postavka dovela do stripa koji bi u rukama manje sposobnog autora bio prenatrpana, konfuzna i pretenciozna papazjanija. Ali ne i u rukama Brajana Talbota.
Granvil prati avanture detektiv-inspektora Lebroka iz Skotland jarda i njegovog pomoćnika detektiva Pacija u kvaziviktorijanskom dobu. Lebrok je ogromni jazavac koji ima intelekt oštar poput Šerloka Holmsa, ali je skloniji akciji nego što je to slučaj sa čuvenim detektivom... a takođe i podložniji emocijama. I slučajevi kojima se bavi će uzdrmati čitav njegov svet...
Naizgled jednostavan slučaj ubistva odvodi inspekotra Lebroka u Pariz, u nasilni svet političkih intriga iza kojih se krije ogromna zavera...
Zahvaljujemo se svima koji su nam pomogli prilikom izrade ovog izdanja.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Pročitao sam Granvil 1. Meni je baš legao strip, dopada mi se, priča mi je zanimljiva. Sam Lebrok mi je veoma interesantan kao lik, inteligentan, pronicljiv, deluje kao neki dobrica, ali je s druge strane mnogo zajeban. Kad dođe do frke ume pošteno da udari.
Prevod meni ne smeta, možda ima par greškica na par mesta (recimo kad Pegaz kaže "upucajte ovog ovnara", mislim da je trebalo pisati "govnara" :D ), ali sam u suštini zadovoljan samim prevodom, kao i adaptacijom imena.
Crtež mi se isto dopao, kao i kolor.
E da, možda je malo bezveze što nema efekata, zvukova, onomatopeje. Ono kad pucaju i kad se tuku da piše BUM, TRAS, BAM, nekako mi je čudno bez toga.
(recimo kad Pegaz kaže "upucajte ovog ovnara", mislim da je trebalo pisati "govnara" :D )
Nije.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Pročitao izvanredno dobra albuma, koji ubrajam u top 3 letos - talbot: granvil 1 i 2 Ljubavi moja
steampunk SF sa antropomorfnim životinjama (koje šetaju svoje miljenike isto ali prave životinje!). Glavni junak je holmsu sličan jazavac - inšpektor lebrok, zajeban tip koji na prvi pogled izgleda saosječajna dušica. Scenarij i crtanje super. Izdanje za čistu 10 - relijefne korice i besprekorni tisak. Ima dobrih dosjetka, engleskog humora, Paci je nenadmašan..."socijalistične republike britanija", ljudi su "testoliki - radna snaga", nemaju pasoša ni državljanskih prava, takmiče sa robotima za poso, oni su brezdlaka vrsta šimpanza.. Ukratko 2 x 102 stranice super stripa. I swear! Puno hvala DW za Granvil - you made my weekend.
Strip nekako ima neku auru koja djeluje smirujuće na mene što mi baš odgovara. Sviđa mi se što su likovi predstavljeni kao životinje. Zanimljivo je razmišljati o tome da li je za pojedini lik izabrana odgovarajuća životinja (fizički i psihički). Glavni lik koji se na prvu čini totalno ukalupljen u kalup Sherlocka Holmesa, me u par navrata žestoko iznenadio. Sveukupan dojam vrlo dobar, kupovat ću i dalje, ako bude...
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Potpuno sam zaboravio na ovaj strip, sada moram preispitati odluku da ga ne kupim. Nadam se da je bolji od Blacksadea koji je bio dosta nahvaljen a mene se nije uopće dojmio.
Potpuno sam zaboravio na ovaj strip, sada moram preispitati odluku da ga ne kupim. Nadam se da je bolji od Blacksadea koji je bio dosta nahvaljen a mene se nije uopće dojmio.
Meni nije bolji od Blacksada al ne zato šta nevalja nego zato šta mi je Blacksad odličan. Blacksad mi je 9/10 Granvil 8.5/10 Ono šta mi je definitvno bolje u Granvilu je priča.
i ja sam već pisao nešto slično Bleksed ima fenomenalan crtež, fenomenalnu ideju, ali ne-toliko-dobru priču.I dalje mi je to dobar strip, ali nikako odličan.
Nadam se da je kod Granvila bolji scenario.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
i ja sam već pisao nešto slično Bleksed ima fenomenalan crtež, fenomenalnu ideju, ali ne-toliko-dobru priču.I dalje mi je to dobar strip, ali nikako odličan.
Ja san subjektivan prema Blacksadu jednim dijelom zbog crteža a jednim dijelom jer mi noir paše. Svjestan san da scenaristički nije nekakav vrh, al meni je izuzetno drag. Granvil definitivno ima puno bolji scenario, i moja jedina zamjerka je kolor na nekin mistima jer mi je predigitalan(Možda pričan gluposti o digitalnom koloru, al moj dojam je takav)
Ja san subjektivan prema Blacksadu jednim dijelom zbog crteža a jednim dijelom jer mi noir paše. Svjestan san da scenaristički nije nekakav vrh, al meni je izuzetno drag. Granvil definitivno ima puno bolji scenario, i moja jedina zamjerka je kolor na nekin mistima jer mi je predigitalan(Možda pričan gluposti o digitalnom koloru, al moj dojam je takav)
i meni je noir omiljena tema - i utoliko mi je žalije što je scenarista nije bolje iskoristio.
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!