forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/11/2012 : 15:35:59  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Aha, i posljednji i ultimativni Kubrickov film!

je, poslije je jos snimil nekoliko neultimativnih

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/11/2012 : 16:36:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Kak je ono rekao Macan - znam da vrijedim puno zato što imam hejtere

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/11/2012 : 17:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Hvala mladjo, ali nema potrebe.

Obrazovani i upućeni ljudi razumiju nijanse između "posljednjeg" i "ultimativnog", a na ostale ne treba trošiti ni vrijeme ni riječi.

U tom smislu samo par rečenica profesorice Nives Opačić iz knjige "Reci mi to kratko i jasno":

"No za sadašnje značenje pojma ultimativan moramo posegnuti i za englesko-hrvatskim rječnikom i ravnati se prema tome što ta riječ znači u engleskom jeziku. A ultimate znači: posljednji, krajnji, konačan, vrhunski, najbolji, osnovni, temeljni. Dakle, riječ je o krajnjem uzbuđenju, vrhunskoj ljepotici i valjda o najboljem (a po kojem kriteriju, nije važno)."

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 03/11/2012 17:59:05
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/11/2012 : 19:22:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 20:00 na RTL-u: Nevjerojatni Hulk (The Incredible Hulk), r. Louis Leterrier, SAD, 2008.

Fantastična akcijska drama Louisa Leterriera ("Transporter 2", "Sudar Titana") istodobno je svojevrsni nastavak hita "Hulk" Anga Leeja iz 2003. godine i novo "čitanje" kultnog Marvelova stripa Stana Leeja i Jacka Kirbyja. Tijekom nuklearnog pokusa ozračen gama-zrakama zbog kojih se pri uzbuđenju i velikim naporima pretvara u neuništivog zelenog diva Hulka, dr. Bruce Banner (E4dward Norton) pod lažnim imenom živi u južnoameričkom slumu. Kad ga otkrije ambiciozni i arogantni general Ross (William Hurt), otac njegove bivše djevojke Betty (Liv Tyler), Bruce će se vratiti u Ameriku i sukobiti s agresivnim vojnikom Emilom Blonskyjem (Tim Roth).

Malo što valja u ovom filmu, tek donekle atraktivni specijalni efekti i prizori borbi dvaju divova, te zgodne cameo uloge Stana Leeja, koji se pojavljuje u svim ekranizacijama svojih stripova, i TV-Hulka Loua Ferigna. Slojevito psihološko profiliranje likova i njihove intrigantne egzistencijalističke drame iz filma Anga Leeja zamijenilo je trivijalno, isprazno i iritantno gomilanje frenetične akcije i specijalnih efekata. K tome, i Eric Bana i Mark Ruffalo su uvjerljiviji Hulkovi od nezainteresiranog Edwarda Nortona, a u liku Emila Blonskyja Tim Roth je ostvario jednu od najslabijih uloga u karijeri.

Evo čitavog filma i na YouTubeu:

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 03/11/2012 : 19:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
a pismeni ljudi zanju kad se i u kojem trenutku koriste pojedini atributi :)

p.s. mladjo i da ti napises glupost ili netko treci reakcija bi bila ista.......lako je primjetljivo da je dosljedno reagiram na pojave, a ne na fiktivne fce!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Edited by - dosada on 03/11/2012 19:52:17
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 03/11/2012 : 20:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
quote:
Obrazovani i upućeni ljudi razumiju nijanse između "posljednjeg" i "ultimativnog", a na ostale ne treba trošiti ni vrijeme ni riječi.

U tom smislu samo par rečenica profesorice Nives Opačić iz knjige "Reci mi to kratko i jasno":

"No za sadašnje značenje pojma ultimativan moramo posegnuti i za englesko-hrvatskim rječnikom i ravnati se prema tome što ta riječ znači u engleskom jeziku. A ultimate znači: posljednji, krajnji, konačan, vrhunski, najbolji, osnovni, temeljni. Dakle, riječ je o krajnjem uzbuđenju, vrhunskoj ljepotici i valjda o najboljem (a po kojem kriteriju, nije važno)."

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/11/2012 : 15:46:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Večeras u 22:25 na HTV 2, Tihe duše (Ovsjanki), r. Aleksej Fedorčenko, Rusija, 2010.

Dojmljiva egzistencijalna drama darovitog ruskog redatelja Alekseja Fedorčenka slojevita je, duboka i dirljiva filmska poema o ljubavi i gubitku, ispripovijedana na pozadini surovih i negostoljubivih divljih predjela središnje Rusije. Gledatelje sigurno vodeći na putovanje u drugi i nepoznati svijet, redatelj u suradnji sa scenaristom Denisom Osokinom u djelu koncipiranom kao neobičan film ceste legende efektno nadograđuje poezijom a etnografske motive uspjelo križa s narodnim predajama.

Film impresionističke vizualnosti i nimalo patetične sentimentalnosti govori o dobrodušnom Mironu (Jurij Tsurilo), tradiciji odanom pripadniku plemena Merja, prastare ugro-finske etničke zajednice s područja jezera Nero u zapadnom dijelu središnje Rusije. Nakon što mu premine voljena supruga Tanja (Julija Aug), požrtvovni Miron pokojnicu odluči ispratiti u skladu s drevnim obredima njihova plemena. No za to mu je potrebna suradnja njegova najboljeg prijatelja Aista (Igor Sergeev), koji bi Mirona trebao pratiti na iscrpljujućem putovanju dugom tisuće kilometara. Iako se pleme Merja još u 17. stoljeću stopilo s Rusima, mitovi i legende predaka još uvijek žive kroz ljude poput Mirona. Nakon što dvojica muškaraca s Tanjinim tijelom krenu na dugo putovanje kroz hladne i nepristupačne predjele do udaljenog jezera, Miron će s Aistom podijeliti svoje najintimnije uspomene na pokojnu suprugu, njihovu ljubav i bračni život. No tijekom putovanja postat će jasno da Miron nije bio jedini muškarac koji je duboko i strastveno volio Tanju.

Pravoslavna crkva na osami utopljena u magli, napušteni grad duhova kao svjedok propasti nekadašnjeg komunizma i Sovjetskog Saveza, divlji predjeli neopisive ljepote i neizrecive okrutnosti, sve su to gotovo nadnaravni i iznimno poetični prizori predočeni fotografijom dominantno plavog kolorita. Iako je posrijedi ostvarenje koje traje svega 77 minuta, "Tihe duše" su značenjski nevjerojatno bogato i začuđujuće slojevito djelo pogodno za više gledanja i različite interpretacije. Premda je središnji motiv suočavanje sa smrću bliske osobe, u cjelini koju nosi vrlo siguran glumački nastup Jurija Tsuriloa koji maestralno dočarava lik osjećajnog radnika u tvornici papira i nerealiziranog pisca Mirona, nikakvom pesimizmu, patetici i trivijalnosti nema mjesta.

Štoviše, film Alekseja Fedorčenka na dojmljiv način, nepretenciozno i s potpunim razumijevanjem za ljudske slabosti i mane slavi život i ljubav, makar ona ponekad došla iz najneočekivanijih smjerova i ostala neostvarena. U suglasju s odanošću tradiciji kojom se film također bavi, u sigurnom Fedorčenkovom redateljskom rukopisu lako je prepoznati utjecaje njegovih velikih predšasnika poput Andreja Tarkovskog i Sergeja Parađanova, starijeg suvremenika Nikite Mihalkova i trenutno možda najcjenjenijeg ruskog filmaša Andreja Zvjaginceva, autora remek-djela "Povratak" i nešto slabijeg "Izgnanstva". Premda "Tihe duše" ne posjeduju dubinu, produhovljenost i metafizičku dimenziju "Povratka", u svakom je slučaju riječ o filmu kojeg ambiciozniji filmofili ne bi smjeli propustiti.

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 04/11/2012 : 15:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Večeras u 20:00 na RTL-u: Nevjerojatni Hulk (The Incredible Hulk), r. Louis Leterrier, SAD, 2008.

Fantastična akcijska drama Louisa Leterriera ("Transporter 2", "Sudar Titana") istodobno je svojevrsni nastavak hita "Hulk" Anga Leeja iz 2003. godine i novo "čitanje" kultnog Marvelova stripa Stana Leeja i Jacka Kirbyja. Tijekom nuklearnog pokusa ozračen gama-zrakama zbog kojih se pri uzbuđenju i velikim naporima pretvara u neuništivog zelenog diva Hulka, dr. Bruce Banner (E4dward Norton) pod lažnim imenom živi u južnoameričkom slumu. Kad ga otkrije ambiciozni i arogantni general Ross (William Hurt), otac njegove bivše djevojke Betty (Liv Tyler), Bruce će se vratiti u Ameriku i sukobiti s agresivnim vojnikom Emilom Blonskyjem (Tim Roth).

Malo što valja u ovom filmu, tek donekle atraktivni specijalni efekti i prizori borbi dvaju divova, te zgodne cameo uloge Stana Leeja, koji se pojavljuje u svim ekranizacijama svojih stripova, i TV-Hulka Loua Ferigna. Slojevito psihološko profiliranje likova i njihove intrigantne egzistencijalističke drame iz filma Anga Leeja zamijenilo je trivijalno, isprazno i iritantno gomilanje frenetične akcije i specijalnih efekata. K tome, i Eric Bana i Mark Ruffalo su uvjerljiviji Hulkovi od nezainteresiranog Edwarda Nortona, a u liku Emila Blonskyja Tim Roth je ostvario jednu od najslabijih uloga u karijeri.

Evo čitavog filma i na YouTubeu:

Sa ovim se ne mogu sloziti, kao ni sa izjavom da je film los.
Samo moje osobno razmisljanje

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/11/2012 : 16:58:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Sa ovim se ne mogu sloziti, kao ni sa izjavom da je film los.
Samo moje osobno razmisljanje

nije loš koliko je razočaravajući. to ziher.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 04/11/2012 : 17:56:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Pogleal sam ovog HULKA
Taj dečko je fakat nervozan
A i gadan je kad pošizi
AKcija ok ali dijalozi su na razini osnovne škole.
Ali gledljivo.
Mislim, onak...Ak ste već spekli kokice a nema ništa dugo...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 04/11/2012 : 20:48:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam ga samo jednom u vrijeme kino-premijere, i tada mi je bio loš.

Možda je stvar u mojim prevelikim očekivanjima nakon Leejeva Hulka, ali ovo mi je bilo prilično šuplje. Odnosno, u onim dijelovima koji valjaju Leejev je Hulk bio bolji, a u onom što ne valja - brate ne valja.

Roth mi je strašno išao na živce kao nekakav testosteronski manijak koji gle čuda "stvarno" i postane čudovište.

Da imam vremena i volje pogledao bih ga opet, ali bojim se da je 4 godine premalen razmak.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 04/11/2012 : 21:05:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Mislim, onak...Ak ste već spekli kokice a nema ništa dugo...

...ipak pogledajte nešto drugo

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 11/11/2012 : 21:28:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote

Upravo ide na HTV 2, Kraljevstvo nebesko (Kingdom of Heaven), r. Ridley Scott, Velika Britanija / Španjolska / SAD / Njemačka, 2005.

Srednjovjekovna Francuska 1184. godine. Markantni Balian (Orlando Bloom) mladi je kovač koji nedugo nakon tragične smrti djeteta i samoubojstva supruge dozna da je njegov pravi otac utjecajni križarski plemić Godfrey od Ibelina (Liam Neeson). Prisiljen zbog ubojstva svećenika bježati pred vlastima, Balian se nevoljko pridruži ocu te s njim krene na dugo putovanje prema luci Messina. Tijekom puta Balian se zajedno s ocem suprotstavi progoniteljima, od njega nauči rukovati mačem i boriti se, te naposljetku primi i titulu križarskog viteza. Kad Godfrey u jednom sukobu uskoro bude smrtno ranjen, Balian odluči ispuniti njegovu posljednju želju i u pratnji očeva odanog pomoćnika Hospitalera (David Thewlis) otići u Jeruzalem. Stigavši onamo, Balian kao hrabar borac i vješt strateg ubrzo stekne poštovanje Arapa i kršćana, osobito kugom zaraženog razboritog kralja Balduina IV (Edward Norton) i iskusnog zapovjednika jeruzalemske vojske Tiberiasa (Jeremy Irons). A kad naposljetku, nakon što organizira navodnjavanje imanja jeruzalemskih zemljoposjednika, postane ljubavnikom Balduinove privlačne sestre Sybille (Eva Green), Balian otvorenog i moćnog neprijatelja stekne u njezinu podlom suprugu Guyu od Lusignana (Marton Csokas) i njegovom prijetvornom prijatelju Reynaldu od Chatillona (Brendan Gleeson). Njih će dvojica, unatoč svim mirotvornim naporima Baliana i kralja Balduina IV, izazvati rat kršćana i brojčano nadmoćnih Saracena predvođenih mudrim Saladinom (Ghassan Massoud). Odlučna bitka u tom ratu bit će upravo ona za grad Jeruzalem.

Nagrađivani epski povijesni spektakl Kraljevstvo nebesko, za koji scenarij potpisuje William Monahan, autor scenarističkog prijedloška za oskarovsku krimi-dramu Pokojni Martina Scorseseja, još je jedno prepoznatljivo ostvarenje glasovitog Ridleya Scotta (The Duelists, Alien, Blade Runner, Legenda, Detektiv i dama, Crna kiša, 1492: Osvajanje raja, Hannibal, Šibicari, Dobra godina, Američki gangster), ljubitelja filmova Stanleya Kubricka i nekadašnjeg redatelja reklamnih spotova nominiranog za Oscara za režije izvrsnih ostvarenja Thelma i Louise, Gladijator i Pad Crnog jastreba. Nakon što je epom Gladijator 2000. godine revitalizirao nekad vrlo popularan žanr povijesnog spektakla, od 12 oskarovskih nominacija potvrdio njih 5 te uspješno reanimirao vlastitu redateljsku karijeru, Ridley Scott se izvrsnim Kraljevstvom nebeskim opet vraća povijesnoj tematici, još jednom u društvu svog donedavno stalnog suradnika, hrvatskog producenta i oskarovca Branka Lustiga (Sofijin izbor, Schindlerova lista, serije Vjetrovi rata, Rat i sjećanja...).

Vjerno slijedeći dramaturgiju Gladijatora, Scottov novi film uzbudljivo je ostvarenje čija (romantična) priča «veća od života» te fascinantne i iznimno uzbudljive sekvence borbi za Jeruzalem gledatelja ostavljaju bez daha. Turbulentna povijesna zbivanja i spletke na dvoru kralja Balduina IV redatelj majstorski isprepleće s romantičnim podzapletom, politički i danas izuzetno aktualnu temu sukoba kršćanstva i islama obrađujući obazrivo i nepristrano, efektno je osuvremenjujući i u vremenu izražene ksenofobije i «rata protiv terorizma» jasno sugerirajući nužnost dijaloga među različitim religijama, civilizacijama i kulturama. Unatoč mladolikosti, u ulozi odvažnog Baliana za koju je kandidirao i naš Goran Višnjić, odlično se snašao daroviti Orlando Bloom (trilogija Gospodar prstenova, Pad Crnog jastreba, Ned Kelly, Pirati s Kariba, Troja).

Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 11/11/2012 : 23:34:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
Sutra na RTL-u 22.30

Prema istoimenoj interaktivnoj videoigrici nastao je uzbudljiv akcijski film, koji će prvenstveno privući gamere koji nisu mogli dočekati ekranizaciju svoje omiljene zabave. Reakcije su bile više nego pozitivne, a iako je V. Diesel u početku bio najavljen kao Hitman, T. Olyphant odlično je prihvaćen kao hladnokrvni ubojica. Iako je studio Fox tražio od redatelja X. Gensa da napravi film koji će biti prihvatljiv mlađoj generaciji, Xavier je odlučio ostati vjeran izvorniku - videoigrici. Na koncu je studio pozvao N. De Totha da dodatno montira snimljene scene i ublaži redateljevu verziju.

Genetski stvoren elitni ubojica, poznat kao Agent 47 (Timothy Olyphant), izvršava ubojstva prema nalogu misteriozne organizacije. Uvijek nepogrešiv, Agent 47 najpoznatiji je atentator na svijetu. Nemilosrdni egzekutor ima novi zadatak - smaknuti ruskog šefa države Belicoffa (Ulrich Thomsen), no zbog nekolicine predsjednikovih dvojnika, Agent 47 ne uspijeva pronaći pravu metu. Uskoro se nađe na tjeralici CIA-e , Interpola i agenta Mikea Whittiera (Dougray Scott), koji je zadužen za njegovo privođenje. U međuvremenu, tajanstvena ruska prostitutka Nika (Olga Kurylenko) ulazi u Agentov život i budi u njemu osjećaje koje do tada nije poznavao.

Prema istoimenoj interaktivnoj videoigrici nastao je uzbudljiv akcijski film, koji će prvenstveno privući gamere koji nisu mogli dočekati ekranizaciju svoje omiljene zabave. Reakcije su bile više nego pozitivne, a iako je Van Diesel u početku bio najavljen kao Hitman, Timothy Olyphant odlično je prihvaćen kao hladnokrvni ubojica. Iako je studio Fox tražio od redatelja Xaviera Gensa da napravi film koji će biti prihvatljiv mlađoj generaciji (PG-13), Xavier je odlučio ostati vjeran izvorniku - videoigrici. Na koncu je studio pozvao Nicolasa De Totha da dodatno montira snimljene scene i ublaži redateljevu verziju, što u konačnici nije utjecalo na kvalitetu fima. Osim izvrsnog Timotyja Olyphanta, kojeg se sjećamo iz "Živi slobodno ili umri muški", odličan posao napravili su Dougray Scott ("New Town Killers", "Nemoguća misija 2") te prekrasni ruski model Olga Kurylenko, koje se sjećamo iz posljednjeg Jamesa Bonda.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 12/11/2012 : 01:26:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Jadna Olga. Niti Hitman je neće, niti Bond je neće. A ja bi.

Baš sam opet pogledao QoS kao pripremu za Skyfall i ok mi je.

A Hitman film je smeće.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/11/2012 : 22:33:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonka24

Prema istoimenoj interaktivnoj videoigrici nastao je uzbudljiv akcijski film, koji će prvenstveno privući gamere koji nisu mogli dočekati ekranizaciju svoje omiljene zabave. Reakcije su bile više nego pozitivne, a iako je V. Diesel u početku bio najavljen kao Hitman, T. Olyphant odlično je prihvaćen kao hladnokrvni ubojica. Iako je studio Fox tražio od redatelja X. Gensa da napravi film koji će biti prihvatljiv mlađoj generaciji, Xavier je odlučio ostati vjeran izvorniku - videoigrici. Na koncu je studio pozvao N. De Totha da dodatno montira snimljene scene i ublaži redateljevu verziju.

Genetski stvoren elitni ubojica, poznat kao Agent 47 (Timothy Olyphant), izvršava ubojstva prema nalogu misteriozne organizacije. Uvijek nepogrešiv, Agent 47 najpoznatiji je atentator na svijetu. Nemilosrdni egzekutor ima novi zadatak - smaknuti ruskog šefa države Belicoffa (Ulrich Thomsen), no zbog nekolicine predsjednikovih dvojnika, Agent 47 ne uspijeva pronaći pravu metu. Uskoro se nađe na tjeralici CIA-e , Interpola i agenta Mikea Whittiera (Dougray Scott), koji je zadužen za njegovo privođenje. U međuvremenu, tajanstvena ruska prostitutka Nika (Olga Kurylenko) ulazi u Agentov život i budi u njemu osjećaje koje do tada nije poznavao.

Prema istoimenoj interaktivnoj videoigrici nastao je uzbudljiv akcijski film, koji će prvenstveno privući gamere koji nisu mogli dočekati ekranizaciju svoje omiljene zabave. Reakcije su bile više nego pozitivne, a iako je Van Diesel u početku bio najavljen kao Hitman, Timothy Olyphant odlično je prihvaćen kao hladnokrvni ubojica. Iako je studio Fox tražio od redatelja Xaviera Gensa da napravi film koji će biti prihvatljiv mlađoj generaciji (PG-13), Xavier je odlučio ostati vjeran izvorniku - videoigrici. Na koncu je studio pozvao Nicolasa De Totha da dodatno montira snimljene scene i ublaži redateljevu verziju, što u konačnici nije utjecalo na kvalitetu fima. Osim izvrsnog Timotyja Olyphanta, kojeg se sjećamo iz "Živi slobodno ili umri muški", odličan posao napravili su Dougray Scott ("New Town Killers", "Nemoguća misija 2") te prekrasni ruski model Olga Kurylenko, koje se sjećamo iz posljednjeg Jamesa Bonda.

kopirao si isti odlomak dva puta

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 12/11/2012 : 22:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Windwalker

A Hitman film je smeće.

a koji uopće od svih tih snimljenih videogame-based movies su dobri? za početak...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12920 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 12/11/2012 : 23:45:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

a koji uopće od svih tih snimljenih videogame-based movies su dobri? za početak...

Da, iz nekog razloga filmovi snimljeni prema video-igrama nisu baš neko oličenje kvalitete. Ali ima ih par koji su prilično dobri. Npr. Final Fantasy: The Spirits Within, Street Fighter II: The Animated Movie, DOA: Dead or Alive i Prince of Persia: The Sands of Time. Nemaju baš neku sjajnu priču ili likove, ali vizualno i stilski su vrlo upečatljivi, a imaju i sjajne scene borbe.

Final Fantasy: The Spirits Within je u neku ruku čak i vrlo revolucionaran, jer je kompjutorsku animaciju doveo praktički do granice fotorealizma.

Inače, ja volim vjerovati kako je Cuaronov Children of Men zapravo neslužbena adaptacija igre Half-Life 2.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/11/2012 : 09:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Meni je recimo Resident Evil sasvim pristojan serijal. Svaki film mogu odgledati a da se ne osjećam kao debil ili da me ne zaboli glava, nije ništa osobito pametno, ali nije ni glupo, a i Milla se sasvim dobro snalazi.

Serijal je dogurao već do 5. nastavka, štancaju ih redovitim ritmom, a sve još uvijek nije sasvim besmisleno i glupo.

Final Fantasy je bio prilično solidan.

Prvi Silent Hill je bio dosta dobar, a novi film još nisam pogledao.

Max Payne mi je bio korektan za jednokratno gledanje.

Kad se sjetim gluposti kakve su Doom i DOA: Dead or Alive, dosadašnji skor i nije tako strašan.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 13/11/2012 : 11:19:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Mortal Kombat je dobar.

Svi ostali su smeće. Svi.

Resident Evili su dno i glupi do krajnjih granica. Jedino prvi se još može nekako nazvati filmom, no nikako Resident Evilom.

Dead or Alive sam pogledao kao bezumnu razbibrigu s dobrim ženskama. Film je skroz glup, ali više služi svrsi negi ti takozvani Resident Evili.

Edited by - Windwalker on 13/11/2012 11:22:32
Go to Top of Page

andjusticeforall
Advanced Member

Croatia
3077 Posts

Member since 09/12/2009

Posted - 13/11/2012 : 13:40:23  Show Profile Show Extended Profile  Send andjusticeforall a Private Message  Reply with Quote
Danas u 18,15 sati, na Osječkoj televiziji, u emisiji Akvarel gostujemo Marko Dješka i ja.

U pola sata datog termina predstavit ćemo rad Udruge StripOs.

Tko prebroji koliko sam puta izgovorio poštapalicu "ovaj" dobije ćušku :)

Ovaj, zajebavam se, naravno, tko prebroji koliko smo puta izgovorili Udruga StripOs ima našu vječnu zahvalnost :)

https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/
Go to Top of Page

Tonka24
Advanced Member

14713 Posts

Member since 09/11/2010

Posted - 13/11/2012 : 20:25:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by Tonka24

kopirao si isti odlomak dva puta

Omaklo mi nisam niti primjetio
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 13/11/2012 : 20:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
danas na HRT 3

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 13/11/2012 : 20:59:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Maloprije je na HTV3 bio emitiran vrlodobar noir "Laura". Baš sam uživao u filmu.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 13/11/2012 : 20:59:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Da, iz nekog razloga filmovi snimljeni prema video-igrama nisu baš neko oličenje kvalitete. Ali ima ih par koji su prilično dobri. Npr. Final Fantasy: The Spirits Within, Street Fighter II: The Animated Movie, DOA: Dead or Alive i Prince of Persia: The Sands of Time. Nemaju baš neku sjajnu priču ili likove, ali vizualno i stilski su vrlo upečatljivi, a imaju i sjajne scene borbe.

Final Fantasy: The Spirits Within je u neku ruku čak i vrlo revolucionaran, jer je kompjutorsku animaciju doveo praktički do granice fotorealizma.

Inače, ja volim vjerovati kako je Cuaronov Children of Men zapravo neslužbena adaptacija igre Half-Life 2.

iskreno nisam gledao baš puno takvih filmova (od ovih koje si ti napisao nisam gledao ni jedan), ali od onih koje jesam, svi su bili sranje.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.54 seconds. Snitz Forums 2000