forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 574

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2012 : 14:12:35  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Koliko god bila "napaljenička" i maštovita DickWalkerova eros-poezija, budući da sam pristalica studioznog pristupa stripovskom problemu, morat ću svoj glas dati Drugu Dicku zbog detaljne analize zadane slike. Možda jedini nedostatak analize jest premlaka uporaba erotskih motiva slike (nisam osjetio nikakvo peckanje u donjem dijelu tijela), ali dobro, Drug Dick je još mlad.

Kod Dickwalkera tako bih mogao istaknuti liričnost pjesmuljka, čežnju i želju za guzom u stihovima "O guzo bajna, o guzo sjajna, dođi da te dedo pogladi." Osjeća se vrlo bliska povezanost dede i Legsine guze...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/11/2012 : 15:46:55  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Vidi se da Dickwalker pripada tzv. Srednjem naraštaju pisaca Guzne poezije, koja se naslanja na haiku strukturu, istovremeno skrivajući više nego otkrivajući. Muza koja ga pokreće (u stručnoj literaturi poznatija kao Želja Za Guzom - ŽZU)ovdje je eksplicitno izražena i daje stihovima jedan lijepi (guzni) oblik. S druge strane, Drug Dick problemu prilazi vrlo studiozno, ozbiljno, gotovo bez emocija, smještajući cijelokupnu sliku na mjesto gdje i pripada - u vlažnu strukturu muškarčevih ŽZU fantazija.

Teško je odlučiti jer se odmah vidi da su obadvojica majstori guznog zanata ali svoj glas dajem Drugu Dicku.

Preporučljivo slušati uz ovu temu:

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

wele
Advanced Member

Montenegro
3727 Posts

Member since 21/12/2009

Posted - 29/11/2012 : 21:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send wele a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se sto ovako upadam na temu,moze li neko da mi kaze koliko je izaslo Natanovih 3 u 1 knjiga u Libellus izdanju?
Hvala unaprijed
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/11/2012 : 22:08:27  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by wele

Izvinjavam se sto ovako upadam na temu,moze li neko da mi kaze koliko je izaslo Natanovih 3 u 1 knjiga u Libellus izdanju?
Hvala unaprijed

Izvoli http://www.libellus.hr/i/broj-nula--specijalni-agent-alfe--crni-monolit/371/0/-2
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 29/11/2012 : 22:10:24  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Čekaj sekundu zašto nigdje nema kod nas NN maxija?

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11857 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 29/11/2012 : 22:14:07  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Mislim da sam negde procitao da Libellus prati originalnu numeraciju posto je serijal u kontinuitetu.
Pa ce da izdaju prvog MAXIja kad redovna serija stigne do broja kad je objavljen MAXI.

Lupam naprimer: sad je Libellus na 110. broju originala a prvi MAXI se pojavio u Italiji kad je izasao 170.broj originalne serije.
Tako da Libellus ceka da stigne do tog broja i onda kerce sa Maxijevcima.
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17810 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/11/2012 : 22:15:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
presporo ide redovna serija kmeeeeeee

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 29/11/2012 : 23:10:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Teško je odlučiti jer se odmah vidi da su obadvojica majstori guznog zanata ali svoj glas dajem Drugu Dicku.

I tako je naš vrli moderator odlučio pobjednika. Iako bi moj glas išao Dick Walkeru koji je na svoj komičan način ipak erotičnije predstavio sliku za razliku od Drug Dicka koji kao da je namjerno skrenuo s erotskog komentara, pobjednik se zna.

Odlukom žirija 2:1 naš prvi Erotoman Nathanovog svijeta je:

Drug Dick alias drogsy

E sad još moraš izabrati nagradu. Future Sexy Shop iz 3. razine grada ti nudi da izabereš jednu od ove 3 ponuđene nagrade. Koju ćeš izabrati:

prekrasne bičeve

zamamne lisice

ili slatku lutku za napuhavanje

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2012 : 23:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Samo bih htio ukazati zainteresirane na dotični topic koji se bavi temama koje smo obrađivali na ovom topicu: tako da to može biti utješna nagrada DickWalkeru (penisnom rendžeru)

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=30967

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 29/11/2012 : 23:46:42  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bjelolasica

Nema smisla jer se radnja dešava kronološki puno kasnije nakon događaja koji tek dolaze. Sve bi to bilo jedan veliki spoiler.

Go to Top of Page

Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts

Member since 08/03/2008

Posted - 30/11/2012 : 01:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Windwalker a Private Message  Reply with Quote
Znam ja za taj topic već dugo.

I čestitke pobjedniku.

Be long and prosper!
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4740 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 30/11/2012 : 21:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Koju ćeš izabrati:

Blow-up doll, naravno.

Go kneel and weep
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 01/12/2012 : 21:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Stripovi.com proudly presents:
Michele Medda
Dugo i uzbudljivo stripovsko putovanje

Stripovi.com otkrivaju male tajne velikih majstora scenarističke kuhinje! Razgovaramo s Micheleom Meddom, jednom trećinom (ali ni najmanje važnom) Trija Fantastikus sa Sardinije, scenaristom, roditeljem, odanim ljubiteljem stripova i srodne literature… Za one koji nisu upućeni Medda je zajednost s Antonijem Serrom i Bepijem Vignom ušao u svijet Bonelli stripova u serijalima Martin Mystere i Dylan Dog, da bi početkom devedesetih zajedno kreirali SF serijal Nathan Never. I dok se trojka kasnije raspala, Medda i dalje piše priče za Dylana i Nevera, a posvetio i autorskim serijalima poput Caravana...

P.S. Ovaj intervju rađen je uz suradnju s uredništvom SvetaStripa, uz prevodilačke snage PijanogPatka, te meddoznanstva DeeCaya i Jerryja Krausea! Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez samog autora…

Daj Dee, malo nas izreklamiraj i na Nathanovom topicu.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 03/12/2012 : 12:03:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Napokon stigli novi Nathani. Da vidimo danas je li baš toliko loš Catacchio i dobar Mister Alfa kao što velite.
Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 05/12/2012 : 12:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Napokon stigli novi Nathani. Da vidimo danas je li baš toliko loš Catacchio i dobar Mister Alfa kao što velite.

ja goreg crtača nisam vidio,jebote da se nathan nije predstavio ne bih ga prepoznao
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17810 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 05/12/2012 : 14:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
glava ko zgužvan bidon

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/12/2012 : 14:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pa kad je ošišao kosu na vojnički, ccc... Za što ste vi zapeli. Pa Catacchio je na sceni već dosta godina, a od svih ostalih ljepota u novom trobroju spominje se samo on.

Go to Top of Page

bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts

Member since 16/02/2008

Posted - 05/12/2012 : 14:32:43  Show Profile Show Extended Profile  Send bubo a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa kad je ošišao kosu na vojnički, ccc... Za što ste vi zapeli. Pa Catacchio je na sceni već dosta godina, a od svih ostalih ljepota u novom trobroju spominje se samo on.

a šta ću kad mi izgleda isto kao da se nathan pojavljuje u alan fordu
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/12/2012 : 15:08:49  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nego, da čujemo što kažete za Meddu i odgovorima koje je dao uvaženim nathanoljupcima sa stripovi.com... Evo kako definira lik Nathana Nevera i kako se on razlikuje od ostalih junaka Bonelli kuće. NN je među junacima kuće Bonelli kao Batman među superjunacima, obilježen tragedijom, karakter na rubu dobroga i lošega (koliko to dopuštaju Bonellijevi obrasci.) A tu je i sveopća melankolična nota serije usklađena s Nathanovom (uglavnom) sjetnim raspoloženjem.

S.com: Bez obzira na fantastičnu narativnu liniju punu akcije i intriga koja se provlači kroz serijal, čitatelji na ovim prostorima su gotovo složni u zaključku da ih najviše u serijalu privlači ta melankolični Nathanov karakter uzrokovan tragičnom prošlošću. Kako to objašnjavate?

MM: Lik Nathana Nevera posjeduje ono što scenaristički priručnici nazivaju fatal flaw, što bi u bukvalnom prijevodu značilo “fatalna slabost”, ali bismo to bolje mogli definirati kao “rana na duši”. Nathan nosi u sebi teret krivice zbog ženine smrti i otmice njegove kćeri, i osjeća da zbog toga mora ispaštati. To je moderni tip heroja, drugačiji od onih klasičnih, i zbog toga je čitateljima rođenim u osamdesetim godinama prošloga vijeka bilo mnogo lakše pronaći se u njemu. Tex, Zagor, Martin Mystère i Dylan Dog bez sumnje nisu imali nikakav fatal flaw. Pored toga, dobro i zlo u univerzumu Nathana Nevera nemaju jasne granice: često je teško razlikovati dobre od loših. S ove točke gledišta, Nathan Never je anticipirao mood koji danas vidimo u mnogim američkim televizijskim serijama.

Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/12/2012 : 19:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Dečki, čestitke za intervju… stvarno dobar posao… keep 'em coming… jedan bonelli intervju godišnje i to je to…

Pročitao sam desetak Nevera kao klinac i osjetilo se odmah, da je to drugačiji junak, sjetan, ranjen… Po pitanju karaktera mi se Nathan zaista čini ispred svog vremena. Danas se nekako na silu pokušava pričati priče o ranjenim junacima - evo, u novom Batmanu se je Bruce Wayne na osam godina zatvorio u sobu i hodao uz pomoć štapa zbog smrti djevojke - dojam je bio komičan i otrcan. Nathan, koliko sam sitno čitao, je furao sličan đir, ali scenaristički močno i sa stilom i to dalekih 90-ih.

Imam doma NN komplet (SD i Ludens) i baš se radujem čitanju…
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/12/2012 : 20:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bubo

quote:

ja goreg crtača nisam vidio,jebote da se nathan nije predstavio ne bih ga prepoznao

To je naš Catacchio. Upravo sam pročitao ovu epizodu i Catacchio me nije nimalo iznenadio ni na bolje ni na lošije. Očekivao sam ovakav crtež, ali moram priznati da ni ja nisam na prvu skontao Nathana na početku. Mislio sam da je ona Brunhilda ili kako se već zove. Catacchiov crtež bi mogli proglasiti grotesknim, podsjeća me u nekim kadrovima na Marija u najgorim danima.

Inače simpa epizodica, ali ništa više od toga. Već viđena stvar. Najviše me se dojmila živopisnost likova od doktora Skandinavca (koji u Catacchiovim rukama više podsjeća na neandertalca) preko opake ubojice kanibalke, pa onaj lik Joint, pa sve do časne sestre. Hej, časne sestre.
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 05/12/2012 : 22:41:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nego, da čujemo što kažete za Meddu i odgovorima koje je dao uvaženim nathanoljupcima sa stripovi.com... Evo kako definira lik Nathana Nevera i kako se on razlikuje od ostalih junaka Bonelli kuće. NN je među junacima kuće Bonelli kao Batman među superjunacima, obilježen tragedijom, karakter na rubu dobroga i lošega (koliko to dopuštaju Bonellijevi obrasci.) A tu je i sveopća melankolična nota serije usklađena s Nathanovom (uglavnom) sjetnim raspoloženjem.

S.com: Bez obzira na fantastičnu narativnu liniju punu akcije i intriga koja se provlači kroz serijal, čitatelji na ovim prostorima su gotovo složni u zaključku da ih najviše u serijalu privlači ta melankolični Nathanov karakter uzrokovan tragičnom prošlošću. Kako to objašnjavate?

MM: Lik Nathana Nevera posjeduje ono što scenaristički priručnici nazivaju fatal flaw, što bi u bukvalnom prijevodu značilo “fatalna slabost”, ali bismo to bolje mogli definirati kao “rana na duši”. Nathan nosi u sebi teret krivice zbog ženine smrti i otmice njegove kćeri, i osjeća da zbog toga mora ispaštati. To je moderni tip heroja, drugačiji od onih klasičnih, i zbog toga je čitateljima rođenim u osamdesetim godinama prošloga vijeka bilo mnogo lakše pronaći se u njemu. Tex, Zagor, Martin Mystère i Dylan Dog bez sumnje nisu imali nikakav fatal flaw. Pored toga, dobro i zlo u univerzumu Nathana Nevera nemaju jasne granice: često je teško razlikovati dobre od loših. S ove točke gledišta, Nathan Never je anticipirao mood koji danas vidimo u mnogim američkim televizijskim serijama.

A jesmo ga izrešetali pitanjima, šta kažeš Dee? Možda bi i ja mogao proći kao nekakav novinar.

Inače, Medda je sasvim razgovijetno odgovarao na pitanja, pogotovo ovo koje si istakao je lijepo odgovoreno. ma čovjek je legenda, nema što. Samo šteta što više nije toliko aktivan u serijalu.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 05/12/2012 : 23:35:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Odlično su bila pitanja! A puno ovisi i o razgovorljivosti i rječitosti intervjuiranog... Recimo da se MEdda potrudio makar smo dogovorili za kratki intervju, a on će kao odgovoriti kad bude našao vremena. I odgovorio skoro odmah. I Patak se zaista potrudio s prijevodom.

Što se tiče rada na serijalu, vidiš i sam da su mu najrađe one rane, koliko god "obične" bile. Izgleda kao da je prerasao NN, nije to više to, rađe se posvećuje vlastitim radovima.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 06/12/2012 : 09:31:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Znam, znam, dosadan sam više s ovim, ali opet podsjećam ove naše recenzente da nam se bliži kraj godine. A obećanje je obećanje.

REDOVNA SERIJA:

NN 70 Iskonski instinkt (Medda/Michelazzo)
- acestroke - u izradi
NN 71 Mentalna blokada (Vigna/Cascioli)- bjelolasica - sam Bog zna...
NN 78 Crveni anđeo (Piani&Ostini/ Di Clemente)- ??
NN 80 Nakon revolucije (Ostini/Calcaterra)- PijaniPatak - završno peglanje i lickanje
NN 90 Prva razina (Brusasca/F.Bastianoni)- Dee - to se od Deeja može uskoro očekivati

POPRATNA IZDANJA:

NN ALM 1/b Drevna stijena (Vigna/Mari)- Gil-galad - do kraja godine će je uspjeti završiti
NN ALM 4/a Svjedok (Piani/Catacchio)- Jerry Krause

NN GIG 4 Ustanak (Medda/Casini)- DeeCay - ako već nije, sad će sigurno krenuti nakon mojih prijetnji

NN AA 1/b Maske smrti (Udina&Piani%Serra/Artusi&Perconti)- ??
NN AA 1/c Um koji ubija (Vigna/Toffanetti)- ??

NN SPEC 4/b Stiže Legs! (Serra/Masala)- Jerry Krause

Edited by - Jerry Krause on 06/12/2012 23:12:17
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 06/12/2012 : 18:42:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mentalna blokada
Nathan Never
NN LIB 24c | 96 str.
by tandem bjelolasica/jerry NN-manijak

Agencija Alfa dobiva od vojske kompliciran zadatak u kojem će pokušati izvući nestale tajne podatke iz uma lijepe Rebecce, bivše tajne agentice koja je radila za vojsku kao mnemonički kurir s mužem Eddyjem. Nakon muževa nestanka Rebecca doživljava mentalnu blokadu i sad naizgled vodi sasvim drugi život. Nathan joj se lažnim identitetom pokušava približiti, ali stvari se zakompliciraju kad se njegov kolega Jack sasvim slučajno zaljubljuje u nju ni ne sluteći da je Nathan na tajnom zadatku. Sve dovodi do umalo kobnih posljedica po Nathana...

Očito je jedna od prijetnji urodila plodom!

Go to Top of Page
Page: of 574 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.25 seconds. Snitz Forums 2000