forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Battlestar Galactica
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 00:32:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izvrsna serija. odlična gluma, nije jeftina produkcija (vidi se da je uloženo dosta novaca) priča je izvrsna i stalno se razvija...Stvarno izvrsno. nikada nisam pogledao cijelu seriju (najviše sam stigao do kraja prve sezone) i od nedavno sam fino krenuo od početka. sada sam na 13.-oj epizodi 3. sezone. Inače, serija ima ocjenu 8.8 na iMDB-u. Također treba reći da je kapetan Adama IZVRSTAN. I dalje mi je Picard broj 1 ali Adama šiša sve druge kapetane bez beda. Vaši dojmovi?

Trailer

iMDB

http://www.imdb.com/title/tt0407362/

VAŽNO:KAO ŠTO REKOH NA 3. SAM SEZONI. AKO BUDE SPOILERA, ŠALJEM VAM CENTURIONE NA KUĆNI PRAG!

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 00:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Inače, sviđa mi se što Zvjezdani brod ima borbene letjelice. Toga u Star treku, recimo, nema. Tamo su letjelice više za male vanbrodske zadatke i ništa više.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/12/2012 : 02:10:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Za mene je ova verzija Battlestar Galactica jedna od top americkih/engleskih serija (The Wire, Sopranos, Deadwood, Breaking Bad, etc).

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 02:30:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Meni također. Serija je jednostavno remek-djelo. Mislim da ću jako brzo doći do kraja:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts

Member since 31/10/2010

Posted - 03/12/2012 : 02:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send tosha a Private Message  Reply with Quote
najbolja mi je ona situacija iz 5e sezone kad šestica želi odlična serija ima sad i web serija Blood & Chrome prati Adamu u mlađim danima (ima također i Caprica)

"Nothing is true, everything is permitted."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/12/2012 : 02:47:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Mladjo, finale za season 3 ('Crossroads', Part 1 and 2) je fenomenalan, ne znam jesi li stig'o dotle, ali mene je oborio s nogu kad sam to prvi put gled'o. Bilo je to jebeno doba, znas ono, pogledas kraj sezone, ostave te na ivici ponora sto se tice napetosti, i ti sad hajde cekaj sledecu sezonu za odprilike godinu dana. Hvala bogu za DVD/Blu Ray.
:)

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/12/2012 : 09:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Meni također. Serija je jednostavno remek-djelo. Mislim da ću jako brzo doći do kraja:))

kraj je presavrsen za jednu od serija

feka

Edited by - feka82 on 03/12/2012 09:05:26
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/12/2012 : 09:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
takodje sam nedavno pogledao citavu seriju sg-1 i njene filmove serija na mahove ima takvog potencijala i zakuca te za stolicu , a u nekim drugim momentima je previse jednostavna i naivna za ovo doba . Ima smek starih epizoda :)) Inace serija je radjena i prikazivana izmedju 97-2007 godine i ima deset sezona .

feka
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/12/2012 : 09:32:32  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Mormoni u svemiru!

Pregledao sam je već pred sto godina i mogu samo reći da je izvrsna... Jedna od rijetkih pravih SF serija (space-opera) koja je uspjela u novom tisućljeću) barem 4 sezone. Evo ovih dana izlazi web-serijal BG:Blood & Chrome koji je morao biti prequel serijal BG, za vrijeme prvih Cylonskih ratova s mladim Adamom, no serija je otkazana, a ove webizodice su u biti pilot koji je morao biti prikazan. Caprica je neslavno propala, B&C i prije nego je počela, mračni su dani za SF.

I mladjo, drž se ove serije, jer je to valjda posljednja koja se vrtjela uspješno na TV-ima. Reality-showovi, Cardashians i ini, CSI-ovi i ostali su pregazili SF na TV-u.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 03/12/2012 09:35:00
Go to Top of Page

spanta
Starting Member

Serbia
22 Posts

Member since 15/11/2008

Posted - 03/12/2012 : 10:35:42  Show Profile Show Extended Profile  Send spanta a Private Message  Reply with Quote
Nakanjujem se da ovo odgledam već neko vreme. U kakvoj je vezi sa originalnom serijom (remake, nastavak, nema veze...)?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/12/2012 : 10:40:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by spanta

Nakanjujem se da ovo odgledam već neko vreme. U kakvoj je vezi sa originalnom serijom (remake, nastavak, nema veze...)?

Remake. I skoro potpuno drugačije.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Shiva314
Junior Member

Croatia
336 Posts

Member since 16/07/2004

Posted - 03/12/2012 : 10:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Shiva314 a Private Message  Reply with Quote
Nemoj zaboravit pogledat BSG Razor, TV film koji priča o Pegasusu prije nego pronađe Galacticu.

I am the Lord of all Evil...but you can call me Cookie
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4287 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 03/12/2012 : 10:59:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Miniserija je odlična i stvarno sam je odgledao s guštom! Na kraju prve sezone mi se malo previše razvodnilo pa se prebacih na druge stvari ali primit će me opet, kad padne plafon.

I još nešto- hrvatsko izdanje na dvd-u ima groznu sliku i zvuk. Tak da znate, ako tko planira nabavit.

Bok, kako si.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 11:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shiva314

Nemoj zaboravit pogledat BSG Razor, TV film koji priča o Pegasusu prije nego pronađe Galacticu.

Znam, skinul sam i film, kronološki su ga prikazivali između 3 i 4. sezone tak da ga i ja budem gledal kad završim treću sezonu

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 11:07:24  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Mormoni u svemiru!

Pregledao sam je već pred sto godina i mogu samo reći da je izvrsna... Jedna od rijetkih pravih SF serija (space-opera) koja je uspjela u novom tisućljeću) barem 4 sezone. Evo ovih dana izlazi web-serijal BG:Blood & Chrome koji je morao biti prequel serijal BG, za vrijeme prvih Cylonskih ratova s mladim Adamom, no serija je otkazana, a ove webizodice su u biti pilot koji je morao biti prikazan. Caprica je neslavno propala, B&C i prije nego je počela, mračni su dani za SF.

I mladjo, drž se ove serije, jer je to valjda posljednja koja se vrtjela uspješno na TV-ima. Reality-showovi, Cardashians i ini, CSI-ovi i ostali su pregazili SF na TV-u.

da, nažalost nema više puno dobrih SF serija...Možda bi bilo rješenje da objavljuju serijale na na način tipa The walking dead, sezona od 6 (ili tak neki mali broj) epizoda po sat vremena. Ništ' se novo ne spominje, Star trek serijale izgleda u dogledno vrijeme neće obnavljati (nešto se priča o filmu al' otom-potom)...Ne znam, bumo vidli

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 11:08:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Mladjo, finale za season 3 ('Crossroads', Part 1 and 2) je fenomenalan, ne znam jesi li stig'o dotle, ali mene je oborio s nogu kad sam to prvi put gled'o. Bilo je to jebeno doba, znas ono, pogledas kraj sezone, ostave te na ivici ponora sto se tice napetosti, i ti sad hajde cekaj sledecu sezonu za odprilike godinu dana. Hvala bogu za DVD/Blu Ray.
:)

Bum došel do tu u slijedećih par dana ziher, jedva čekam

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 03/12/2012 : 11:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by spanta

Remake. I skoro potpuno drugačije.

Nisam gledao ali vele da je tako. A i efekti su nešto malo bolji:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/12/2012 : 11:48:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Imala je svojih uspona i padova kroz sezone ali na kraju je sve to ispalo odlično. Priča, gluma, scenografija, specijalni efekti, šestica , sve je dobro.

SPOILER

Sad kad se prisjećam, nikako mi se nije dopala cijela ona ujdurma sa Karom pri kraju.

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...

Edited by - Beren on 03/12/2012 11:51:50
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 03/12/2012 : 12:01:04  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
So far, ovo je najbolji SF svih vremena u televizijskom smislu.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/12/2012 : 12:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DKoor

So far, ovo je najbolji SF svih vremena u televizijskom smislu.

Nakon ST i SG1 franšize!

Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 03/12/2012 : 13:14:02  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
sada cu gledati stargate atlantis :)))))

feka
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 03/12/2012 : 13:46:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message  Reply with Quote
Ja sam pogledao sg1 I atlantis a bas sam jucer poceo gledati universe I mogu rec da obecava mada vidim da ima samo dvije sezone... Btw zaboravili ste spomenuti Farscape kao jednu od legendi te mi je bilo zakon kad sam dosao do 8 ili 9. Sezone sg1 I tamo se pojave glavni glumac I glumica iz farscapea:) nego jel netko gledao Terra Novu, ocito nije nes kad su je ukinuli nakon sezone...
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 03/12/2012 : 14:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Odmah se krenulo šire na ostale serije...

SG:U ti je stargate na koji su SG1 scenaristi pokušali koristiti koncept Galactice, ozbiljnija, dramatičnija radnja, puno više karakterizacije i razvoja odnosa među likovima. A dobili su presporu, patetičnu seriju, bez imalo humora (koji je tako fantastično funkcionirao u SG1 - ekipa je bila briljantna). Priče također nisu bile nešto. Bezveze mi što su scenaristi SG1 išli mijenjati koncept koji je odlično radio u prijašnjim serijama.

Terra Nova je obiteljska (SF) drama smještena u prapovijesno vrijeme... Dugo i prepotentno najavljivana da bi neslavno nestala nakon kratke prve sezone. U biti, malo je i vuklo na Lost u Izgubljenom svijetu, dvije sukobljene frakcije izgubljene u prapovijesnom vremenu s tajnovitim ciljevima plus dinosauri. I serija je završila s cliffhangerom, tako da odmah znate. Mlaki scenariji, no možda bi krenulo kad se smjeste svi inicijalni elementi.

Evo što sam napisao nakon odgledanog pilota...
Meni je početak bio ok, ništa spektakularno, priča očito želi rabiti elemente Losta (misterije, suprotstavljena plemena) i Lost worlda (dinosauri), s daškom Earth 2 teraformiranja i prilagođavanja novom početku u uvjetima skoro pa golog opstanka... Premisa, distopijska budućnost i kroz procjep u vremenu, kolonizatori pokušavaju započeti ispočetka u negostoljubivom okolišu. Nekako mi je lagani nesrazmjer između inicijalnog stava i ponašanja ljudi u budućnosti i ležernog pacifističkog stava zajednice u Terra Novi - baš da su odabrali najmoralnije ljude da krenu u stvaranje nove budućnosti, kad je budućnost korumpirana i dekadentna, s kontrolom rađanja?! Šteta što nismo više vidjeli od budućnosti, da malo steknemo više dojmova koliko je negostoljubiva, i je li zaista bio dobar odabir odlazak u prošlost... Bijeg iz zatvora totalno neuvjerljiv i prelagan, opet u kontri s totalitarističkim režimom kakvoga su htjeli pokazati. Malo normalne doze patetike i navlačenja u međuuobiteljskim odnosima obitelji Shannon, no to će se nadam korigirati u daljnjim epizodama. Efekti i okoliš jako dobri s obzirom na tv produkciju...

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 03/12/2012 : 18:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Ja sam VELIKI fan, meni je BSG #1 serija (AgoT pao na drugo mesto nakon sto su usrali Dzonovu pricu ) :D Imamo i Boardgame BSG, + sve ekspanizije, igra POTPUNO presliakva atmosferu iz serije, ne zna se ko je cylonac a kod ne, ono totalno beznadje dok ljudi pokusavaju da prezive, fenomanalno, to se posle Igre Prestola najvise pika :D

I Beren nema pojma, Kara > Osmice > Vecine ostalih riba > Sestice > od par preostalih riba.

Edited by - Grujah. on 03/12/2012 18:36:58
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 03/12/2012 : 19:20:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Grujah.
I Beren nema pojma, Kara > Osmice Katee Sackhoff Vecine ostalih riba > Sestice > od par preostalih riba.

ŠESTICA > > > sve ostale

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/12/2012 : 20:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
mladjo..kasnis kao lanjski snjeg..ali mi je drago da si se zarazio Battlestar Galactica virusom
Kao klinac sam obozavao staru Galacticu..i uz Blejkovu Sedmorku mi je i dan danas kult.
Nova Galactica je odlicna, ali stih stare mi je tek za mrvicu jaci..
Posjedujem sve sezone na originalnim izdanjima..i prasina ih cuva od propasti..
Jednom docekah novu godinu uz Galacticu.mislim prije dvije godine..bijase to lijep docek...

Edited by - mr murdoc on 03/12/2012 20:19:44
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.14 seconds. Snitz Forums 2000