Nije problem što serija ne prati strip (upravo suprotno), već što je dobrim dijelom jednostavno loša. Je li to zbog ogromnih očekivanja izgrađenih na temelju stripa, nemam pojma, ali polako me sve više razočarava.
Iako ovaj apokaliptičan svijet izgleda kao strip verzija omiljene horor teme redatelja Georgea Romera, budite sigurni da on nema nikakve veze s njim. Zombiji vladaju Sjevernom Amerikom, a ono malo ljudi koji još uvijek nisu zaraženi pokušavaju preživjeti…
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
ovaj Trade Paperback 17 mi je neki dan stig'o u posti. ODLICAN! Sad mi samo treba da sacekam odprilike 7 mjeseci dok broj 18 ne izadje... majko mila! :(
Zamjenik šerifa Rick Grames budi se iz kome i ustanovljava da je u međuvremenu civilizacija nestala, a svijetom vladaju horde zombija. Nakon inicijalnog šoka, Rick se sabere i krene prema Atlanti u potragu za preživjelima i svojom obitelji, ženom Lori i sinom Carlom. No situacija u gradu je još gora pa se tako Rick pridružuje grupici preživjelih koji se skrivaju u šumi izvan grada. Ubrzo se postavlja pitanje koliko je uopće sigurno ostati na istom mjestu…
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Da li netko zna gdje se originalni američki stripovi mogu kupiti u Rijeci ili bližoj okolici?
Hm, možda u nekoj od Profilovih knjižara? Tamo znaju držati originalna američka izdanja. Striparnica Palach je pred zatvaranjem, ali možda bi i tamo mogao još nešto naći.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Palach je trenutno zatvoren ali nisu držali američka izdanja osim par svezaka. U Profilu ima nešto malo (i u Toweru i na Korzu) a ima i u VBZ-u na Korzu.
evo i ja kupio par epizoda pa me zanima: -izaslo je preko 120 epizoda, jesu li amer. jednake srpskim epizodama?
U Americi to izlazi u sveskama po 20-ak stranica, pa onda skupe 6 epizoda u knjigu i izdaju posebno, to je tzv. Trade Paperback... Darkwood izdaje te knjige, tako da je dosad s 4 knjige pokrio 24 epizode... Isti redoslijed kao i originalni, naravno...
e to je ono sto je mene mucilo nasao sam negdje da to darkwoodovo izdanje obuhvaca 6 americkih, ali mi nikako nije bilo jasno buduci da ovo ima samo oko 130 stranica thx
e to je ono sto je mene mucilo nasao sam negdje da to darkwoodovo izdanje obuhvaca 6 americkih, ali mi nikako nije bilo jasno buduci da ovo ima samo oko 130 stranica thx
Prosječni američki mjesečni sveščić ima cca 20 stranica.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Pročitao sam 4-ti DW broj, I oduševio me je. Odlično ide priča, tako monstruozno uništavanje društvenih "vrednosti", sa večnim pitanjem - koliko daleko može čovek ići da bi opstao, i na kraju ostao čovek?
Pročitao sam još davno ovaj strip potaknut serijom, prvih 30 su odlični, kasnije se dosta ponavlja. Ipak je jedan od boljih američkih stripova, često mučan i tmuran, ali likovi su zanimljivi, njihovo psihološko propadanje, postapokaliptična Amerika... Strip je mnogo bolji i kvalitetniji od serije koja je ipak dosta razočarala.
Pročitao sam još davno ovaj strip potaknut serijom, prvih 30 su odlični, kasnije se dosta ponavlja. Ipak je jedan od boljih američkih stripova, često mučan i tmuran, ali likovi su zanimljivi, njihovo psihološko propadanje, postapokaliptična Amerika... Strip je mnogo bolji i kvalitetniji od serije koja je ipak dosta razočarala.
Serija je, makar posle prve (i mozda polovice druge) sezone, stvarno bezveze.
Serija je, makar posle prve (i mozda polovice druge) sezone, stvarno bezveze.
Možda bi mi se više sviđala da nisam prethodno pročitao strip.