forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 The Hobbit (TRAILER!)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 30

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 20/12/2012 : 18:13:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Imrahil

Oni koji vole Tolkina, a ovaj film im je sranje očigledno imaju neku rupu u glavi.
A oni koji ne voli Tolkina, ne znam ni što gledaju film, osim da bi istresli ovde.

Ne drzi vodu ..
Volim Tolkina ali ga je ovdje Jackson ismasakrirao da se lik okrece u grobu kao na raznju

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 20/12/2012 : 18:25:11  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by dosada

Darth kad povlačiš paralele sa mnom onda nemoj ubacivati druge osobe...

a koju sam ja to osobu (i gdje) bio spomenuo? vidio sam ono što si ti rekao, i podsjetilo me na nešto što smo već raspravljali prije...pa sam naveo.

quote:
Fela je povlekel paralelu između knjige i filma gdje ti u jednom slucaju imas jedan stav (Dracula) u drugom drugi (Hobit)...to je problem. Kaj se mene tice, ja ni u jednom slucaju nisam cital knjigu...znači itek sam dosljedan onome kaj izjavljujem!

u vezi Drakule (filma) imam stav takav kakav imam, a u vezi Hobita nemam apsolutno nikakav stav jer film nisam gledao.

a ako nisi čitao knjigu (ni Hobita ni Drakulu), zašto se onda u vezi ovog drugog sa mnom nisi složio?

pardon, ne Hobita vec Gospodara...lapsus mio!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/12/2012 : 22:04:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

quote:

Oni koji vole Tolkina, a ovaj film im je sranje očigledno imaju neku rupu u glavi.
A oni koji ne voli Tolkina, ne znam ni što gledaju film, osim da bi istresli ovde.

Ne drzi vodu ..
Volim Tolkina ali ga je ovdje Jackson ismasakrirao da se lik okrece u grobu kao na raznju

Tolkin mi je bio vrh dok nisam počeo čitati neke modernije i puno zabavnije fantasy knjige. Hobit mi je sada već nečitljiv, a tri knjige prstena jako nezanimljive. Jedino me Silmarilion još drži...
Lotr filmovi su mi puno bolji od knjiga i obožavam ih. Ne sumnjam da će mi se i Hobit svidjeti potpuno jednako...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 20/12/2012 : 22:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

quote:

Ne drzi vodu ..

Tolkin mi je bio vrh dok nisam počeo čitati neke modernije i puno zabavnije fantasy knjige. Hobit mi je sada već nečitljiv, a tri knjige prstena jako nezanimljive. Jedino me Silmarilion još drži...
Lotr filmovi su mi puno bolji od knjiga i obožavam ih. Ne sumnjam da će mi se i Hobit svidjeti potpuno jednako...

Ne i Nece..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 20/12/2012 : 22:57:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

quote:

Ne drzi vodu ..

Ne i Nece..

Me happy, you not. ,

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 20/12/2012 22:57:50
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 20/12/2012 : 23:02:15  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Tako nam je pao grah..

Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 20/12/2012 : 23:44:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:
Originally posted by Davor2403

I šta sad, ja ti zalijepim ovdje preko 10 dobrih, kvalitetnih i pozitivnih kritika i hoćeš ti promijeniti mišljenje o Hobitu??

A ja protiv Kanea nisam rekao ni riječ, jednostavnom sam rekao da nisam gledao film niti to planiram, ali da drugi ljudi imaju pravo nazvati ga prelošim kao što ti imaš za Hobita

Da osim sta si reka da je proljev a nisi ga ni gleda..

Prvi dio ni necu komentirat..

Čovječe čitaj, ja sam samo citirao momka koji je to rekao, meni nije palo na pamet to reći

A isto tako onda nitko ne bi trebao ni komentirati tvoje postove o Hobitu, nisi bio nimalo blaži...
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 20/12/2012 : 23:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Ma realno svi ovdje malo pretjeruju...
Hobit je knjiga za djecu, po mojoj osobnoj procjeni, do nekih 12-13 godina maksimalno i Jackson (a pogotovo studio koji stoji iza njega s parama) nije mogao dozvoliti da se poslije onakvih remek djela kakva su LOTR filmovi snimi film čija će ciljana publika biti samo ti do nekih 15ak godina i morao ga je maksimalno uozbiljiti, a i pratiti knjigu i za sve nas koji smo svjesni toga - čovjek je napravio odličan posao!
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 21/12/2012 : 00:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ma realno svi ovdje malo pretjeruju...

svi u životu pretjerujemo...samo što nam je teško priznati...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 21/12/2012 : 00:37:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne drzi vodu ..

Hobita sam prvi put pročito prije više od 30 godina, pročitao sam ga ponovo prije par mjeseci...obožavam Tolkina.....a film je smeće...

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 21/12/2012 : 13:20:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Idem večeras u kino sa nadom da ste u krivu svi vi koji ste popljuvali film :)

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 21/12/2012 : 13:23:21  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
samo nemoj očekivat iole kompliciraniji zaplet/e u radnji i uživaj u audio-vizualnom svijetu!

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 21/12/2012 : 21:59:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nivox

Idem večeras u kino sa nadom da ste u krivu svi vi koji ste popljuvali film :)

baš me zanima kakva će reakcija bit

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Nivox
Senior Member

Croatia
1314 Posts

Member since 01/11/2011

Posted - 23/12/2012 : 19:20:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Nivox a Private Message  Reply with Quote
Pogledao. Film je dobar. Nije me razočarao, ali mi je slabiji od LOTR filmova. Nisam siguran koju ocjenu bi mu dao. Pogledat ću ga opet doma pa ću vidjeti. Gledao sam ga u 3D (jer nas je išlo šestero pa smo jedva našli termin koji svima paše), a ne volim baš 3D i nastojim to izbjeći kad god mogu. Dosad sam pogledao desetak filmova u 3D i samo Thor i Dredd su mi sjeli u 3D kako treba. Prvih desetak minuta Hobita nisam se mogao naviknuti na kadriranje, na kut snimanja, na kut kamere (ne znam kako bi se izrazio), kao da gledam neki britanski tv film sniman kamerom iz ruke. Šogorica je gledala prvi puta film u 3D i njoj je to bilo extra super. Od nas šestero koji smo gledali, četvero ih je bilo oduševljeno, a dvoje manje oduševljeno, uzimajuči u obzir ukupni dojam, radnju, vizualne vratolomije, priću itd...
Šta sad ? Čekat nastavak za godinu dana .

Sve što zna za smrt, može se ponovo roditi!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/12/2012 : 22:32:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Eto, konačno je film uspjela pogledati jedina osoba kojoj potpuno vjerujem u procjeni da li će mi se film svidjeti.
Dakle ja.
Škripeći zubima, zanemario sam sva upozorenja da film i nije nešto, uključujući i ona sa ovog sajta i zadnje od kolege sa posla koji kaže da mu je film bio na momente neizdrživo dosadan.
Platio sam 40 kuna za HFR (48 frejmova), extreme (veeeliko platno, najprojektor i superzvuk sa svih strana) i 3D. Da ne spominjem sjedala u kojima se može zaspati.
I odmah da vam kažem, ovaj film je pravljen upravo za takvo gledanje i nikako drugačije. Dakle, ne štedite i ne čekajte dvd rip.
Film je sa vizualne strane nešto najbolje što sam u životu vidio - ispred vlastitog predhodnika LOTR-a i 3D Avatara koji sam gledao prije 2-3 godine. Ako ima nešto bolje, ja to nisam gledao. Pejzaži su kao sa drugog svijeta, čak bolji od onih iz Gospodara, a o vizalnim efektima neću govoriti - pogledajte sami.
E sada onaj škaljivi dio. Priča i radnja filma. Film je rađen po danas uvelike prevaziđenoj, pomalo naivnoj i za mlađe napisanoj prije nekih 70 godina, knjižici po imenu Hobit. Predložak je u startu bio inferioran predlošku filma Gospodar prstenova koji je uvijek tu za usporedbu. Na sreću iz tog predloška izvuklo se sve, a dosta toga je nadograđeno pa čak i promjenjeno. Da 14 junaka do pred sam kraj preživi tolike nevolje i zarobljavanja je nemoguće, no to je u filmu prikazano tako da izgleda uvjerljivo. Film ima svoje sporije trenutke, akcione trenutne, emotivne trenutke i legen- (wait for it) -darne trenutke. Sve što ste voljeli u trilogiji prstenova voljet ćete ovdje ponovo i ponovo ćete prisustvovati bajci nad bajkama. Možda ste već zaključili da se meni film neizmjerno svidio i da odbrojavam 365 dana do nastavka. Ako ste voljeli LOTR trilogiju i ako se u vama nije nešto značajno promjenilo u ovih 10 godina, odbrojavat ćete i vi sa mnom.

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/12/2012 : 22:38:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Da ne zaboravim.
Odakle donekle negativni komentari za ovaj film?
Ako vam se ovaj film nije svidio, vjerovano nije ni LOTR trilogija nekada ranije. A ako se nešto u ovih 10 godina promjenilo pa vam se film zbog tih promjena ne sviđa - promjenilo se u vama.
Ovaj film je urađen u istom tonu i istim entuzijazmom kao i prethodna tri koja su meni vrh vrhova. Hobit: unexpected journey oduševit će svakog ljubitelja Jacksonovog djela i uživat ćete u svakoj neprocjenjivoj minuti...

Edited by - Obi-wan on 29/12/2012 23:02:39
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/12/2012 : 23:15:56  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Evo vratio se iz kina I...
Pejsazi prekrasni.
Likovi simpa.
Akcije ima dosta.
Nisam citao knjigu ali jesam strip :-)

Negativno...u prvih 10 min kreveljenje I zbunjenost tijekom upoznavanja Bilba I Gandalfa,a drugo gdje je u tom svijetu golf popularan.
Nije lose, zabavno,cekam nastavak.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 30/12/2012 : 00:35:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Gledo prosle sedmice. Film je dosta zabavan, pravo uzivanje za LOTR fanove. Peter Jacksonov Middle Earth mi je super mjesto u koje hocu da pobjegnem na tri sata sa svojom mastom, stavise, preferiram Jacksonov Middle Earth vise nego Tolkienov.
Slazem sa da je ovo rijedak slucaj u kojem su filmovi bolji od knjiga (LOTR i Hobbit).
Jedva cekam nastavak.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 30/12/2012 : 15:32:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Pogledao jučer Hobbita, meni je odličan, baš sam uživao u filmu. Nisam ništa više očekivao od onoga što sam vidio.
Ne kužim ljude kojima je LOTR dobar a pljuju po ovom filmu, pa režirao ga je isti režiser, u tipičnom svom stilu.
Hobbita ću svakako još jednom pogledati, za nekih mjesec dana, da definitivno sredim dojmove.
Taj film zaslužuje da ga se još jednom pogleda na velikom platnu kino dvorane.
I neka su ga razvukli u 3 nastavka, isprva sam negodovao kad sam to čuo, ali sad mi nije žao, pod uvjetom da će i sljedeća 2 filma biti na razini ovog.
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/12/2012 : 15:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Po meni ..razocaranje godine

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 30/12/2012 : 16:10:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Je li ti LOTR bio dobar?
Što si očekivao od ovog filma pa si se razočarao?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/12/2012 : 16:13:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

Je li ti LOTR bio dobar?
Što si očekivao od ovog filma pa si se razočarao?

LOTR prvi i jednim dijelom drugi..treci je bio katastrofa ..
Sto sam ocekivao..zacijelo ne scene kada patuljci peru sude kao u crticu, spominjanje golfa , i naravno borba kamenih divova , a da ne spominjem imbecilnu scenu sa planinskim trolovima...uhh

Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
767 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 30/12/2012 : 16:50:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Meni je 26 godina, i ona scena Patuljaka sa suđem i onom veselom pjesmom mi je među nasimpatičnijima u cijelom filmu..

A iskreno, onda me ne iznenađuje da ti je Hobit loš, ako ti je Povratak Kralja katastrofa, jer je za 99% fanova i gledatelja upravo on najbolji...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/12/2012 : 16:52:26  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

Meni je 26 godina, i ona scena Patuljaka sa suđem i onom veselom pjesmom mi je među nasimpatičnijima u cijelom filmu..

A iskreno, onda me ne iznenađuje da ti je Hobit loš, ako ti je Povratak Kralja katastrofa, jer je za 99% fanova i gledatelja upravo on najbolji...

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10824 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 30/12/2012 : 17:10:29  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

scene kada patuljci peru sude kao u crticu da ne spominjem imbecilnu scenu sa planinskim trolovima...

To se nisam sjetio jucer kada sam pisao post...ima nekih sitnica ali nista strasno, samo zabavan film i scenografija...
Return of king je po meni gdje Aragorn zapjeva malo vise za Dean Martin/Jerry Lewis filmove...a pjesma Isabel Bayrakdarian "Evening star" u sceni kad Arwen zamislja Aragorna kao mrtvog a ona vjecno mlada mi je atmosfericna i danas je slusam radovu autu kad mi "naleti" na usb stick

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 30/12/2012 17:11:16
Go to Top of Page
Page: of 30 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000