forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Kiklop na HRT1
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/12/2012 : 20:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
trebam nekog tko će danas snimiti film Kiklop (HRT1 u 21.05). ajde ljudi, netko tko može snimati tv-program, pa da mi onda snimi na dvd.

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 18/12/2012 : 20:22:07  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Ja ću pokušati, ali nemoj me držati za riječ. Nisam još stigao kučći, ali i slika mi je lošija ovih dana.

Vražji repetitor
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 18/12/2012 : 20:38:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
odlično. ako uspiješ, čujemo se.

(ako ima još tko volje, i sigurnosti, tim bolje)
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 19/12/2012 : 00:53:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

odlično. ako uspiješ, čujemo se.

(ako ima još tko volje, i sigurnosti, tim bolje)

film nije ni do koljena Marinkovićevu izvorniku.....

nevezano uz to..."Kiklop" mi je donedavno bio najbolji ex-Yu roman; ondak sam pročitao Pekićev "Kako upokojiti vampira" pak sam promijenio mišljenje

http://matanovogumno.blogspot.com

Edited by - Mali_Mate on 19/12/2012 00:54:10
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 19/12/2012 : 00:59:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
meni ni Marinkovićev roman nije bio bogzna kaj (sigurno zato što sam ga bio prisiljen čitat za lektiru), a što se filma tiče, definitivno mi je najveća zamjerka bio Lasić, on mi nikako nije sjeo. ne znam otkud se on našao u glavnoj ulozi - Šerbedžija, Nadarević ili Bašić bi taj posao zasigurno odradili 100x bolje.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 19/12/2012 : 01:00:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Ja s vremena na vrijeme guštam u detaljnijoj i gotovo odličnoj seriji, evo je:

http://halobing.net/serije/kiklop.php

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...

Edited by - Johnny Difool on 19/12/2012 01:00:41
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2843 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 21/12/2012 : 22:50:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ja s vremena na vrijeme guštam u detaljnijoj i gotovo odličnoj seriji, evo je:

http://halobing.net/serije/kiklop.php

Dobro dosao natrag Johnny. Slazem se da je serija dosta dobra, meni je puno bolja od filma.

IMHO Kiklop je najbolji domaci roman i detaljnost serije je veliki plus.
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/12/2012 : 10:24:01  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
meni je to ipak Latinovicz.
što se tiče filma Kiklop, pa da, dosta je to slabunjavo. imao sam dojam da je Vrdoljakov doživljaj ponešto drugačiji, tj. da je stavio naglasak tamo gdje to Marinković nije. ali za bolju upućenost trebao bih ponoviti roman, a i film.
no, na kraju krajeva, meni je gotovo svaki hrvatski film dovoljno dobar, a Kiklop je zasigurno dovoljno dobar barem uprizorenjem atmosfere i bizarnih likova te bih mu se mogao vraćati.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/12/2012 : 11:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
srija je prožeta odličnim monolozima, dijalozima inteligentnim humorom (karlo bulić i rogoz)....jednom riječ vrhunska. Uostalom i sam roman je vrhunsko djelo!

Samo još kad bi netko od nadležnih znal sacuvati blago koje imamo i prebacit ga na digitaliju, naravno prije toga napravit restauraciju....

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/12/2012 : 14:44:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

meni je to ipak Latinovicz.

meni su pak Krležina djela općenito bezveze...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/12/2012 : 14:51:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa nikad nisam tvrdio da ti išta znaš o ičemu;)
Go to Top of Page

-jeremija-
Senior Member

Serbia
1611 Posts

Member since 14/08/2012

Posted - 22/12/2012 : 15:48:18  Show Profile Show Extended Profile  Send -jeremija- a Private Message  Reply with Quote
Jbg, svaka vama čast ako možete izabrati samo jedan "najbolji" domaći roman...

Ja bih stvarno morao da nabrojim sigurno 20-ak dela, među kojima i Latinovića i Kiklopa, ali i da računam Ćupriju, Seobe, Korene, Deobe, Tvrđavu, Derviša, Besnilo, Tikve, Dorćol i verovatno Tri posleratna druga (ovako iz glave)...

Edited by - -jeremija- on 30/02/2014 00:00:15
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 22/12/2012 : 16:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa nikad nisam tvrdio da ti išta znaš o ičemu;)

samo ponešto

šalu na stranu, od svih njegovih djela koje sam čitao - još tamo od onih zbirki novela iz "hrvatski bog mars" pa do "Glembajevih" - svi su mi bili bezveze. s time da sam od ovih zadnjih pročitao knjigu i gledao onaj Vrdoljakov film.

glavni razlog zašto se meni ništa od toga nije svidjelo je stil pisanja. jer fakat kad pogledaš, Krleža je imao dosta onaj neki čudan miks filozofskog i realnog stila u svojim djelima pri prikazivanju društva - i djela su mu zbog toga dosta teška za čitat.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts

Member since 18/03/2006

Posted - 22/12/2012 : 16:40:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Mali_Mate's Homepage  Send Mali_Mate a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by -jeremija-

Jbg, svaka vama čast ako možete izabrati samo jedan "najbolji" domaći roman...

Ja bih stvarno morao da nabrojim sigurno 20-ak dela, među kojima i Latinovića i Kiklopa, ali i da računam Ćupriju, Seobe, Korene, Deobe, Tvrđavu, Derviša, Besnilo, Tikve, Dorćol i verovatno Tri posleratna druga (ovako iz glave)...

ma, danas jedan, sutra drugi, ovisno o raspolozenju

http://matanovogumno.blogspot.com
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/12/2012 : 17:34:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče, nemoguće je izabrati najbolji (ili najdraži) roman, jer sve ovisi o mnoštvu faktora: o dobi u kojoj nešto čitam ili sam čitao (zrelost, senzibiliziranost za određene teme i ideje, sposobnost prihvaćanja i razumijevanja određenih ideja, značenja i poruka, itd.), o tome da li je to bilo "pod mus" (recimo lektira) ili slobodnim trenutnim izborom, da li sam tada bio bezbrižan ili me je nešto mučilo (npr. ne/sretna ljubav ), da li sam nešto čitao zdrav ili ležeći u krevetu s temperaturom, i tko zna što sve ne, recimo da li je u vrijeme čitanja bilo ljeto (na plaži, uz hladni sok ili pivo dok prolaze djevojke u ljetnim haljinama...) ili zima (kraj peći s kuhanim vinom ili nečim sličnim).

Tako da bi tu vrijedilo ovo što Mate kaže, danas jedno, sutra drugo.

Ipak, gledano unatrag, od ovog što jeremija navodi malo me što tako puknulo kao Derviš.... Tu se sve savršeno poklopilo, i moja dob, i stupanj zrelosti, i uvjeti čitanja, baš sve.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 22/12/2012 : 17:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool
Tako da bi tu vrijedilo ovo što Mate kaže, danas jedno, sutra drugo.

uvijek korak naprijed

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 22/12/2012 : 20:27:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
tek toliko da znate, ovih dana ću posuditi svog prvog Aralicu. bez lažne skromnosti, ja sam osoba koja je proniknula u strukturu svega i imam jasno definirane vrijednosne sudove. možda vam se sada čini strašno da netko živi i mora živjeti a da mu je unaprijed sve poznato, jasno, fiksirano u pojmove i posloženo u sustav. no, vaša zebnja je suvišna: postojati na takav način je prava stvar.
zašto sve ovo pričam?
pa već unaprijed znam da će mi Aralica biti dovoljno zanimljiv da ga prođem, ali da me neće raspametiti. realno, njegovo pisanje će biti površno za moje istančano biće, no na razini teorije svega presudni motiv da se uopće pozabavim njime je omaž doktoru Franji Tuđmanu. ako itko ikada uspije sagledati ingenioznost tog motiva, vječno će mi biti zahvalan za ovaj poticajan post koji ga je pokrenuo.
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/12/2012 : 23:51:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Pretpostavljam da si izabrao Pse u trgovištu, jer mu je to ako je vjerovati Viskoviću i nagradi Ksaver Šandor Gjalski najbolji roman. Visković tvrdi da je Aralica u 80-ima bio jako dobar ako ne i odličan, s morlačkom trilogijom Put bez sna, Duše robova i Graditelj svratišta. To bi vrijedilo pročitati, unatoč potencijalnim prigovorima zbog mazohizma.

A možda si se baš odlučio za nešto svježije, Svetinku, Puža ili Fukaru, ili pak najnovijeg Mentalnog komunista (naslov je znak!) u kojemu se navodno vrlo prizemno obračunava sa svim i svakim.

Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 22/12/2012 : 23:53:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
@ Ernie Pike

Još bolje te / vas našao!

Znaš da nije loše malo se maknuti, izmjestiti se makar i prisilno za dobivanje bolje perspektive.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/12/2012 : 09:07:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
tako je, difool, Pse u trgovištu
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000