forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Danas na TV-u
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 99

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 17:10:58  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:
Originally posted by mr murdoc

OK , ali imas samo 3 jokera..jednog si upravo ispucao

a što ćemo s ostala dva?

Ulozi kviska

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:14:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
idemo komparirat poantu knjige i poantu Coppolinog filma, ok?

poanta knjige je da dobro uvijek pobjeđuje zlo. ili u širem smislu, da je zlo - koliko god jako bilo - ono što će uvijek pokleknuti pred ljubavlju, hrabrošću i dobrotom.

da probamo to pretočit u likove: Drakula predstavlja simbol zla. on je, bez obzira koliko on moćan bio (kako kaže Van Helsing: "On je možda sam, samo jedan, ali ima snagu jednaku dvadeset ljudi"), bio taj koji je pretrpio poraz - Van Helsingova odlučnost, ljubav Harkera i Mine, te hrabrost ostalih trojice "mušketira" - Morrisa, Hollmwooda i Sewarda - to je bilo ono što je pridonjelo njegovom porazu.

koja je poanta Coppolinog filma? ljubav nikad ne umire.

da ljudi, bez obzira što ih neke životne zapreke razdvajaju, ipak vječno trebaju biti zajedno.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 24/12/2012 17:16:19
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:15:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ulozi kviska

e da je sad Mlakar ovdje...

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 17:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

idemo komparirat poantu knjige i poantu Coppolinog filma, ok?

poanta knjige je da dobro uvijek pobjeđuje zlo. ili u širem smislu, da je zlo - koliko god jako bilo - ono što će uvijek pokleknuti pred ljubavlju, hrabrošću i dobrotom.

da probamo to pretočit u likove: Drakula predstavlja simbol zla. on je, bez obzira koliko on moćan bio (kako kaže Van Helsing: "On je možda sam, samo jedan, ali ima snagu jednaku dvadeset ljudi"), bio taj koji je pretrpio poraz - Van Helsingova odlučnost, ljubav Harkera i Mine, te hrabrost ostalih trojice "mušketira" - Morrisa, Hollmwooda i Sewarda - to je bilo ono što je pridonjelo njegovom porazu.

koja je poanta Coppolinog filma? ljubav nikad ne umire.

da ljudi, bez obzira što ih neke životne zapreke razdvajaju, ipak vječno trebaju biti zajedno.

baš si romantičan...tim mi je draže da Coppola nije napravil tak crno-bijelu priču kakva je u knjizi!
U životu sigurno stvari nisu tak jednostavne...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 17:23:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
Drakula je simbol otudenja i razocaranosti svijetom i stvorenje koje u sebi jos uvijek trazi onu izgubljenu ljudskost.
On je produkt svega onoga sto je oko nas zlo , a mi to ne vidimo iz jednostavnog razloga jer smo sami tvorci tog istog zla.
Drakula je samotnjak u kojem se ugasila ljubav i probudila zed za krvi..no on nije fatalista , vec optimista...do samoga kraja.
Poanta nije da dobro uvijek pobjeduje zlo ili da ljubav uvijek pobjeduje....poanta je u prepoznavanju dobra i ljubavi i u najvecim monstrumima, jer ako za to nismo sposobni, nismo sposobni naci to ni u sebi samima.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 24/12/2012 17:24:47
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:25:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

baš si romantičan...tim mi je draže da Coppola nije napravil tak crno-bijelu priču kakva je u knjizi!

gledaj, svatko tko je pročitao knjigu će razumjeti ono što sam rekao, a onaj tko nije (kao ti npr.)...njima mogu milijun puta objašnjavati jedno te isto i opet nećemo doć nigdje

btw, crno bijela priča u knjizi, kažeš? po čemu si to zaključio?

naravno da stvari u životu nisu jednostavne. pročitaj Stokerov roman (sad imaš vremena jer su blagdani) i vidjet ćeš da je on ostvario daleko teži zadatak nego što je Coppola ikad i imao s tim filmom

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 17:29:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

gledaj, svatko tko je pročitao knjigu će razumjeti ono što sam rekao, a onaj tko nije (kao ti npr.)...njima mogu milijun puta objašnjavati jedno te isto i opet nećemo doć nigdje

btw, crno bijela priča u knjizi, kažeš? po čemu si to zaključio?

naravno da stvari u životu nisu jednostavne. pročitaj Stokerov roman (sad imaš vremena jer su blagdani) i vidjet ćeš da je on ostvario daleko teži zadatak nego što je Coppola ikad i imao s tim filmom

ne priča več poanta, a zaključil sam po tvojoj prosudbi...sam si tak napisal!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:35:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drakula je simbol otudenja i razocaranosti svijetom i stvorenje koje u sebi jos uvijek trazi onu izgubljenu ljudskost.
On je produkt svega onoga sto je oko nas zlo , a mi to ne vidimo iz jednostavnog razloga jer smo sami tvorci tog istog zla.
[quote]Drakula je samotnjak u kojem se ugasila ljubav i probudila zed za krvi..no on nije fatalista , vec optimista...do samoga kraja.
Poanta nije da dobro uvijek pobjeduje zlo ili da ljubav uvijek pobjeduje....poanta je u prepoznavanju dobra i ljubavi i u najvecim monstrumima, jer ako za to nismo sposobni, nismo sposobni naci to ni u sebi samima.

vidiš Murdoče, nisi u pravu. poanta Stokerovog romana i prikaza Drakule je u tome da on nema ljudskosti (niti ju ikad pokušava ostvariti kao takvu) i da je on simbol ljudskog pesimizma unutar čovjeka. on je neemotivno biće, koje u sebi nema nimalo osjećaja, ni ljubavi.

poanta Stokerovog romana jest da čovjek mora razumjeti činjenicu da je zlo ljudska osobina koja čovjeku uništava bit njegovog postojanja, ono je ono što dovodi do njegove vlastite propasti. zato on mora razumjeti da uvijek mora voljeti druge, i nikako ih ne mrziti, jer - zlo znači uništenje čovjeka kao samog bića.

sad...umjesto da tu filozofiraš non-stop, radije odi pročitaj knjigu još jedanput

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 24/12/2012 17:37:03
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:39:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

ja ti zasigurno mogu reći da poanta knjige zasigurno nije takva kao što misliš

onda sad odi pročitaj knjigu pa usporedi s filmom...pa da vidiš.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 17:43:22  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

[quote]Drakula je samotnjak u kojem se ugasila ljubav i probudila zed za krvi..no on nije fatalista , vec optimista...do samoga kraja.

vidiš Murdoče, nisi u pravu. poanta Stokerovog romana i prikaza Drakule je u tome da on nema ljudskosti (niti ju ikad pokušava ostvariti kao takvu) i da je on simbol ljudskog pesimizma unutar čovjeka.

poanta Stokerovog romana jest da čovjek mora razumjeti činjenicu da je zlo ljudska osobina koja čovjeku uništava bit njegovog postojanja, ono je ono što dovodi do njegove vlastite propasti. zato on mora razumjeti da uvijek mora voljeti druge, i nikako ih ne mrziti, jer - zlo znači uništenje čovjeka kao samog bića.

sad...umjesto da tu filozofiraš non-stop, radije odi pročitaj knjigu još jedanput

Naravno da Drakula posjeduje ljudskost i naravno da je pa makar i podsvjesno pokusava ostvariti.Nije Stoker samo tako stvorio taj lik koji psiholoski odgovara profilu podvojene osobnosti.
Borba se odvija i u nama samima , ali i izvan nas.
Jesmo li u stanju tu borbu prepoznati i sa njom se u boj uhvatiti?
Vjecna dilema.
Bas kako ne postoji ultimativno zlo, ne postoji ni ultimativno dobro.
Jebiga.

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 17:47:12  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ja ti zasigurno mogu reći da poanta knjige zasigurno nije takva kao što misliš

onda sad odi pročitaj knjigu pa usporedi s filmom...pa da vidiš.

pa ja ne razmišljam oupće o knjizi i zato tebe pitam da mi veliš poantu...jesi ti to u stanju?
Rekel si mi poantu knjige i ja sam ju prihvatil, a ti sad meni pišeš...a ovo kaj pišeš

ali ok, da završimo priču...površno shvaća umjetnička djela, pa shodno tome nisu u stanju u njima uživati. Tu mislim na ona djela koja zahtjevaju određena predznanja i sposobnosti, i nisu nisu namjenjena samo (večinom) zabavi!

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:57:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa ja ne razmišljam oupće o knjizi i zato tebe pitam da mi veliš poantu...jesi ti to u stanju?
Rekel si mi poantu knjige i ja sam ju prihvatil, a ti sad meni pišeš...a ovo kaj pišeš

pa ti si rekao ovo:

quote:
tim mi je draže da Coppola nije napravil tak crno-bijelu priču kakva je u knjizi!

nije sve onako kako ti se na prvi pogled čini

quote:
ali ok, da završimo priču...površno shvaća umjetnička djela, pa shodno tome nisu u stanju u njima uživati. Tu mislim na ona djela koja zahtjevaju određena predznanja i sposobnosti, i nisu nisu namjenjena samo (večinom) zabavi!

kao što rekoh, sad su blagdani pa si skrati vrijeme čitajući tu knjigu

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 17:58:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Naravno da Drakula posjeduje ljudskost i naravno da je pa makar i podsvjesno pokusava ostvariti.Nije Stoker samo tako stvorio taj lik koji psiholoski odgovara profilu podvojene osobnosti.
Vjecna dilema.
Jebiga.

kao što sam rekao, ne znam zašto nisi diplomirao filozofiju, vidim da ti odlično leži

a sad se baci na čitanje knjige

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 18:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
DI, tebi je sam bog poslal "bolonju"...s ovakvim rezoniranjem nema šanse da bi završil studij. Sad čak i imaš neke šanse, s obzirom da su dolasci na predavanje i pisanje seminara na prvom mjestu kod ovakvog studiranja!

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 18:13:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Vjecna dilema.
Jebiga.

kao što sam rekao, ne znam zašto nisi diplomirao filozofiju, vidim da ti odlično leži

a sad se baci na čitanje knjige

Procitao na engleskom, njemackom i hrvatsko/srpskom..
Mogu jos jednom, no to ne mijenja ono sto si ti propustio ili preskocio pri citanju iste.
Vidis , ovdje se radi o konplexnijoj materiji nego sto se na prvi pogled cini.
Pocevsi od sexualnog aspekta..krv, extaza, dominacija , etc..
Aspekta moci..Dvorac, posjed neogranicene kolicine novca i aristokratsko drzanje.
Aspekta preziranja modernog drustva i samopreziranja.
Ne, Darth Ivan..Dracula nije crno -bijel , on je krvavo crven..a crveno je boja ...

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 18:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drakula je samotnjak u kojem se ugasila ljubav i probudila zed za krvi..no on nije fatalista , vec optimista...do samoga kraja.

to je to, a Coppola je to iznimno ekraniziral i prikazal baš s ovom poantom. Inače, sam FFC je bil u koži Dracule kad je snimal AN i na kraju je ipak ostal čovjek. Pobjedila je ljubav njegove supruge i njena podrška u trenucima kad FFC postaje monstrum....

pogledati dokumentarac Srce Tame

Edited by - dosada on 24/12/2012 18:33:02
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 18:19:00  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
ajd, okani se crvene ;)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 18:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

ajd, okani se crvene ;)

Volim prave crvenokose ..nemozes mi tu pomoc

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 18:39:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
to je vec druga stvar, mene je moja zeznula (bila je crvena kad smo se upoznali)....

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 18:44:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

to je vec druga stvar, mene je moja zeznula (bila je crvena kad smo se upoznali)....

Ja prvo oborim pogled na pjegice..pa onda u oci pogledam

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 24/12/2012 : 19:17:16  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
i pjegice su bile :)

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 24/12/2012 : 19:35:08  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:

i pjegice su bile :)

Ti sunac..u tom slucaju preostaje samo Lassie metoda

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 23:52:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

DI, tebi je sam bog poslal "bolonju"...s ovakvim rezoniranjem nema šanse da bi završil studij. Sad čak i imaš neke šanse, s obzirom da su dolasci na predavanje i pisanje seminara na prvom mjestu kod ovakvog studiranja!

otkud ti znaš hoću li ja završit faks ili neću? kakve to veze ima s Drakulom?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 23:56:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Procitao na engleskom, njemackom i hrvatsko/srpskom..
Mogu jos jednom, no to ne mijenja ono sto si ti propustio ili preskocio pri citanju iste.

pročitaj još jednom, ponavljanje je majka znanja

mogu i ja isto pročitat još jednom, na kraju krajeva

ne, nije fora u tome je li netko nešto propustio u čitanju knjige ili nije jer nitko nije propustio apsolutno ništa - pročitali smo je obadvojica, samo smo je shvatili na drugačiji način, ne?

quote:
Vidis , ovdje se radi o konplexnijoj materiji nego sto se na prvi pogled cini.
Pocevsi od sexualnog aspekta..krv, extaza, dominacija , etc..
Aspekta moci..Dvorac, posjed neogranicene kolicine novca i aristokratsko drzanje.
Aspekta preziranja modernog drustva i samopreziranja.
Ne, Darth Ivan..Dracula nije crno -bijel , on je krvavo crven..a crveno je boja ...

ovo već ima smisla i tu si u pravu.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 24/12/2012 23:59:37
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 24/12/2012 : 23:58:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

to je to, a Coppola je to iznimno ekraniziral i prikazal baš s ovom poantom.

da, i time je promašio poantu izvornog materijala!

većina onog što je kolega rekao bi se moglo primijenit na Coppolin film, ali na knjigu ne.

"Nothing lasts forever."

Edited by - Darth Ivan on 25/12/2012 00:01:14
Go to Top of Page
Page: of 99 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000