Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 25/10/2012 : 20:15:47
|
Nebi ovo inace ovdje ugurao da me nije tako jako "pogodilo" Trivijalno kako zvuci..emotivno turbolentna komedija o prijateljstvu troje tinejzera.., no puno vise od toga..puuuno vise,.
The Perks of Being a Wallflower
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/10/2012 : 08:43:41
|
Pietà Odlican Juzno Korejski film rezisera Kim KI-Duka . Simbolicki ispunjena i poucna lekcija o krivnji i kazni.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 28/10/2012 : 22:42:26
|
Svi u našoj obitelji Radua Judea. Vrlo urbana obiteljska drama, kao i u Najsretnijoj djevojci na svijetu. Marius se teško nosi s razvodom od Otilije, koja je sudski dobila skrb nad njihovom kćeri Sofijom, i koja živi s novim dečkom Aurelom u stanu svoje majke. Kad Marius jednog prijepodneva dođe po Sofiju da bi je odveo na vikend na koji zakonski ima pravo, tome će se suprotstaviti Aurel i Otilijina majka. Pa će početi sukob koji će naposljetku dovesti do obiteljskog nasilja i dolaska policije, a sve pred Sofijinim očima. Vrlo suptilan i dokumentaristički vjerodostojan prikaz mraka nakon raspadnutog braka i sa svim međusobnim prigovorima. Svi glumci su odlični, a Sofija je fantastična. Ne propustiti.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/11/2012 : 09:06:31
|
Evo pokusat cu pokriti vakum koji je nastao zbog punishera..
Killing Them Softly
Priznajem nisam se doduse prije projekcije puno informirao o filmu i ocekivao sam nesto tipa Guy Ritchie -style , a onda poslje 15 minuta sam skuzio da je to jedan perfidni mix izmedu Guy Ritchie-a, Tarentina i Mann-a. Zamislite film koji spaja elemente ova tri rezisera.. Zamislite film koji prica pricu o ekonomskoj krizi u kriminalnom miljeu. Zamislite film koji o Americi govori vise nego cjelokupna kinematografija u zadnjih 10 godina. Zamislite film koji je mogao biti knjiga.. Pogledajte ovu ofucano brilijantnu glumacku postavu. James Gandolfini u duelu sa Pittom kao da kaze "Nisam Brad , al mogu pit" 10/10 ..fantasticno..
|
Edited by - mr murdoc on 25/11/2012 09:07:33 |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 01/12/2012 : 09:13:13
|
Love Is All You Need
Naslov filma govori sve. Ako je svijetu potreban film, onda je to ovaj. Susanne Bier je opet potrefila onu genijalnu zicu izmedu snova i jave. Fantasticno.
|
|
|
d.r.p
Senior Member
1598 Posts
Member since 09/08/2007 |
Posted - 01/12/2012 : 13:41:48
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Deset sati do raja Danca Madsa Matthiesena. Dennis je povučeni 38-godišnji bodybuilder koji u predgrađu Kopenhagena živi s nepodnošljivo posesivnom majkom, i koji teško ostvaruje veze sa ženama. Nakon što se jedan njegov prijatelj oženi djevojkom koju je pronašao tijekom seks-turističkog boravka na Tajlandu, njegovim tragom odluči krenuti i Dennis, naravno bez majčina znanja. Najprije će upoznati par prostitutki koje redom odmah prelaze na pipanje svih njegovih "mišića", da bi napokon susreo udovicu Toi, koja u Pattayi vodi teretanu. Svakakve barijere tu treba premostiti, i one osobne unutarnje prema moralno zazornim potezima, i one kulturalno-civilizacijske između danskog Hulka i senzibilne Tajlanđanke, i one obiteljske prema patološki posesivnoj majci koja izgledom asocira na mamu Normana Batesa. Polagani ritam, skandinavska mirnoća, tjelesno snažan ali emocionalno nevjerojatno krhak lik, suptilnost i emotivnost. Svakako gledati.
Odličan film,tako jednostavno i ljupko a pogađa gdje treba,preporuka; nova Susanne Bier takođe obećava( In a Better World mi je baš legao)! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 01/12/2012 : 17:48:02
|
Parked
Film koji ce vas definitivno emotivno pogoditi, a poneke potaci i na razmisljanje. Osobno vec dugo nisam bio potresen nekom pricom kao sto bijah sa ovom.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/12/2012 : 12:33:02
|
7 Psychos
Odlican film, totalno me pozitivno iznenadio. Necu nista pricati, obavezno pogledajte.
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 11/12/2012 : 18:05:54
|
L'Exercice de l'État
Gorka studija o cijeni moci i cinizmu politike. Fantasticno..uistinu..
|
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 15/12/2012 : 10:06:51
|
For Ellen
Ovaj filmski dragulj povezuje male geste sa velikim osjecajima. Predivna prica .
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4314 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 16/12/2012 : 22:08:26
|
Fino Slažem se, Werckmeister je odličan, isto kao i Torinoi lo Ovaj A Londoni nisam još pogledao ali planiram. Kao uostalom i sve ostalo njegovo.
Bome ne znam kad su me neki filmovi ovoliko oduševili, Bela Tarr stvarno ima jako privlačan stil.
|
Bok, kako si.
|
|
|
MarkoDj
Average Member
Croatia
597 Posts
Member since 01/03/2012 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 24/12/2012 : 09:02:38
|
Kada sam negdje 2001 ili vjerovatno 2002 citao ovaj roman Yann Martel-a , pomislio sam kako bi lijepo bilo po njemu snimiti film, ali isto tako neizvedivo...bijah u krivu , i drago mi je da je tako. Obavezno pogledajte poeticnu fabulu iz koje se izrada cudo..filmska tehnologija sa dusom
|
Edited by - mr murdoc on 24/12/2012 09:04:46 |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 24/12/2012 : 11:44:45
|
AMOUR Michaela Hanekea
ljubav je ovisnost, ljubav je muka, ljubav je sebična, ljubav je obveza, silno žrtvovanje, odricanje, kontinuirana unutarnja patnja i subjektovo psihičko umiranje. ironično, nešto što je, u neku ruku, kontra života. barem mi takav početni dojam ostavlja posljednji uradak michaela hanekea... |
|
|
Beren
Advanced Member
Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 24/12/2012 : 20:20:48
|
Cloud Atlas (2012)
Šest naizgled nepovezanih i žanrovski različitih priča koje tvore jedan vrlo ambiciozan, vizuelno impresivan, dobro režiran i odglumljen film snažne poruke. Preporuka. |
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 28/12/2012 : 19:02:00
|
SINISTER
bljak. horror jezive, ali ne naročito razrađene premise koji želi biti puno implicitan i samo nešto malo eksplicitan. problem je što je u svojoj implicitnosti neučinkovit, dapače zamoran i mehaničan a u svojoj opskurnoj eksplicitnoj završnici budalast i benigan. šteta jer glumci su solidni, a uz nešto više implicitne vještine pa i više eksplicitnije odlučnosti, hrabrosti ovo je možda mogao biti i prosječan uradak. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 30/12/2012 : 13:25:20
|
Searching for Sugar Man
Prica o glazbeniku (Sixto Rodriguaez) koji je pocetkom 70-tih objavio dva albuma koje u Americi nitko nije htio slusati. U juznoj Africi njegove pjesme su postale himne Liberalnog Anti-Apartheid pokreta. Sixto Rodriguaez(20 godina kasnije) naravno o tome nema pojma i za zivot zaraduje na gradevini, sve dok se jedan novinar ne odluci o njemu napraviti pricu.. Sto se poslje toga dogada stvarno je extremno dirljivo i zato vam preporucam da ovaj film pogledate.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47166 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 01/01/2013 : 14:24:19
|
pogledah ovaj filmič. http://www.imdb.com/title/tt1714203/
slabo,jedino šta ima par baza. al ipak s obziron da su prve dvi pirane žešče govno da se pogledat |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
Luca_Torelli
stripovi.com suradnik
1379 Posts
Member since 05/03/2011 |
Posted - 01/01/2013 : 17:08:53
|
Brutti, Sporchi E Cattivi (1976.)
Talijanska komedija. Giacinto dobiva novčanu odštetu jer je na poslu ostao bez oka, no novac ne daje ostatku siromašne obitelji (koja je ogromna i sastoji se od nekoliko generacija), već ga troši na prostitutku koju dovodi u kuću. Topla preporuka.
|
nebesa nisu humana... (Hrabal)
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 01/01/2013 : 18:08:34
|
Remek-djelo Ružni, prljavi, zli Ettorea Scole sam gledao tko zna koliko puta, i svaki put uživao. Samo u nekadašnjoj Kinoteci u Kordunskoj sam ga pogledao 4-5 puta. Apsolutne preporuke, kao i za Scolin film Jedan izuzetan dan (Una giornata particolare).
Za one koji znaju talijanski na YouTubeu je izvrsna kopija u 9 dijelova, a ovo su prva dva:
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 01/01/2013 : 18:20:22
|
Bilo jednom u Anadoliji Nurija Bilgea Ceylana. Skupina ljudi u kojoj su policijski inspektor, predstavnik pravosuđa, liječnik, osumnjičenik za ubojstvo, njegov brat i još par osoba jedne večeri automobilima kreću na vožnju kroza Anadoliju, da bi pronašli žrtvu koju je osumnjičeni navodno ubio i zakopao. Dok on tvrdi da se ničega ne sjeća jer je bio pijan, i dok ekipa na nekoliko mjesta uzaludno kopa, među ljudima rastu tenzije, a otkrivaju se i njihove intimne priče. Upravo u tim intimnim pričama koje govore o smislu života i postojanja, o obiteljima, sitnim bolestima, smrti, samoubojstvu, društvenoj hijerarhiji, (ne)podnošenju autoriteta i koječemu drugom, krije se najveća vrijednost sjajno režiranog, izuzetno atmosferičnog, začudno poetičnog i dokumentaristički autentičnog filma. Ceylan je genijalac!
|
|
|
Topic |
|