forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zagor LUD 205 - Zagor Protiv Mortimera
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 26/12/2012 : 19:05:57  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
Je li ovaj topic mrtav? Kakvi su dojmovi na ovu epizodu?

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 27/12/2012 : 14:48:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Burattinijevi dijalozi su smiješni. U svakom oblačiću mu lik drobi o tome što će napraviti, kako će nešto napraviti i zašto će nešto napraviti. Onda još ubaci dvadesetak stranica prisjećanja događaja iz prijašnjih epizoda a prava radnja mu zauzme možda 35% cjelokupnog stripa. Vidi se iz aviona da želi ostaviti dojam toga da je Zagor ozbiljan strip a to ne zna raditi. Želi napraviti nekakvu spektakularnu epizodu koja mu na kraju ispadne ispodprosječna.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

Edited by - Zagor12 on 27/12/2012 14:50:42
Go to Top of Page

solar
Moderator

Croatia
21432 Posts

Member since 16/03/2004

Posted - 27/12/2012 : 14:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send solar a Private Message  Reply with Quote
Priča je ok, Burattini po običaju pretjeriva s nepotrebnim prisjećanjima i dijalozima, inače radnja i zaplet su vrlo dobri, tu je Hammad i Guede (kako li se već piše), Vernijev crtež podsjeća na "Kapetana zmiju" itd. Da je Rauch pisao scenarij na Burattinijev predložak vjerovatno bi svi priču dizali u nebesa. Znači loš dojam je tu prvenstveno zbog problema s pripovijedanjem.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 27/12/2012 : 14:57:38  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Burattinijevi dijalozi su smiješni.

Ni Verni nije daleko, sve u svemu jad i beda od epizode...
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17012 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 27/12/2012 : 20:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Definitivno promašen scenarij, ambiciozan i nerealiziran, od Buretovih nastojanja da nas zadivi svojom naracijom ostala je samo želja da se što prije dokopam kraja stripa i da ga odložim na policu i nikad više ne pročitam. Verni je ovdje još "ukočen", ali vide se obrisi ovoga što je sada - odličan crtač.
Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2012 : 15:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
kako si to uspio? to inače nikad ne dopuštaju.
quote:
Originally posted by Tutta

quote:
Originally posted by emirem

quote:
Originally posted by Krscho

Ja ne kupujem redovni jer mi je neisplativo, cekam da se nakupi 10 do 20 epizoda koje sam prepustio i nabavim u paketu 3 za 25kn kaj imaju na kioscima, isplativije 20 puta nego mjesecno davat 18kn

Dobra kupovna strategija..samo i ja bih volio kupovati tako samo ne znam kad ima tih rasprodaja sjecam se da su bile uvijek na ljeto...

ja,al kako su zapokovani,na kraju kupis pet sto ti treba a 16 imas duplih. meni jedino sto je poslo za rukom,jedna teta i jedna mladja teta,pustili su me da ih raskopam i sam sastavim,ono po tri.

Go to Top of Page

adriano
Advanced Member

Croatia
4528 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 28/12/2012 : 15:44:17  Show Profile Show Extended Profile  Send adriano a Private Message  Reply with Quote
pročitao sam samo rakovu obratnicu i čini mi se dobra epizoda. Verni je sve bolji i na trenutke imam dojam da čitam Ferijevog Zagora, a i sama priča je dobra. Meni uopće ne smeta nedostatak akcije i višak dijaloga. Sumnjam da bilo tko zna puno o povijesti Haitija u 19. stoljeću, pa mi ne smeta objašnjavanje u najkraćim crtama.
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 28/12/2012 : 17:12:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Rakova obratnica je bila solidna ali ovaj novi nastavak je bio dosta zamoran. Dobar dio je bio povratak Guede Danseura a ostalo ili prazno objašnjavanje ili prisjećanja.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

macca1985
New Member

Croatia
244 Posts

Member since 25/07/2010

Posted - 01/01/2013 : 01:28:44  Show Profile Show Extended Profile  Send macca1985 a Private Message  Reply with Quote
Verni mi je odličan ovdje iako je tu još malo ukočen. Drago mi je da je Burattini vratio Hammada i meni veoma dragog lika Guede Dansuera, ali scenarij mi u nekim dijelovima izgleda otegnuto te nekako nametnuto i umjetno. Kao da nas Burattini svim silama želi uvjeriti da su Mortimerovi postupci pregenijalni, ali barem kod mene to ne uspijeva, u usporedbi sa prva dva pojavljivanja. Ovaj Mortimer u zadnja dva nastavka mi je nekako preblag

Zagor, Diabolik, Conan i Venom - best comics ever!
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.11 seconds. Snitz Forums 2000