Author |
Topic |
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 29/12/2012 : 13:25:10
|
Poll Question:
Po meni jedan genijalni um koji je obiljezio jedno vrijeme sa svojim djelima i kupio besmrtnos svojim karakterima. U mojoj stripofilskoj masti bi se ovaj topic trebao zvati "ultimativni strip" Pri tome ne mislim o vec razvikanim i tiraznim djelima vec o onome stripu koji vas je pogodio i obiljezijo i zauvijek zarobio u svojoj prici i svojoj optici. U trenutku kada sam na zadnje dvije stranice (stripoteke) u boji nabasao na Bloodstara bio sam vec okorjeli kolekcionar zlatne serije i lunov magnus stripa , exs almanaha , strip zabavnika i co. Bloodstar me je izuo iz cipela, Bloodstar mi je uzeo i dao puno toga sto danas jesam. Bloodstar je usko vezan za moje neodrastanje i cinjenicu da sam onaj koji jesam. Bloodstar je moj ultimativni strip i moj elixir . Hvala Richard Corben
Da ne duzim..pitanje je jednostavno. Koje Corbenovo djelo je na vas ostavilo najveci impakt .
quote: I feel like I was particularly impressed by Richard Corben's work. But in general I would not say the underground made that big of an impression except for Corben... His science-fiction stories, those almost primitive black and white comics he did back then. I was very struck by the visceral punch they had, by the unusual artistic point of view. And also by the unabashed exaggeration. It's as if you wanted a woman to have big breasts, you drew it. There was something just so joyously excessive and erotic about his stuff, that I just ate it up. —Frank Miller
quote: Mr. Richard Corben... a genuine giant of his chosen medium. —Alan Moore
Who Can Vote? Only Members can vote. You need to register or be logged in to vote.
|
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 29/12/2012 13:31:09
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 29/12/2012 : 13:29:15
|
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
Edited by - mr murdoc on 29/12/2012 13:47:41 |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 29/12/2012 : 13:42:37
|
Murdoc, stavi razmak između linkova za slike i smjesti ih svaki u novi red. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
kra-kra
New Member
Slovenia
106 Posts
Member since 20/09/2004 |
Posted - 29/12/2012 : 13:44:22
|
Mutant World. |
I've spent my entire life doing nothing but collecting comic books ... and now there's only time to say ... THANK YOU GOD! LIFE WELL SPENT! |
|
|
brni
Advanced Member
Croatia
10434 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
|
bosancicigor
Average Member
Croatia
866 Posts
Member since 15/08/2009 |
Posted - 29/12/2012 : 15:04:24
|
Corben, jedinstven i nenadmašan....daleko ispred ostalih. Bloodstar i Mutanti su vrhunac (mala prednost Bloodstaru), ali obožavam gotovo sve što je napravio ovaj zadnji živući genije stripa. Bravo murdoc za poll i temu!
Evo što kolege velikani kažu o velikom RC:
Will Eisner: Corben's work is singular in its humanity. He works with towering technical skill... ...the wondrous thing of it all is that underneath all that technical tour-de-force is the sound of a beating heart.
Robert Crumb: Corben's stuff was great. He put stuff into his comix that the overground press wouldn't print.
Frank Miller: I feel like I was particularly impressed by Richard Corben's work. But in general I would not say the underground made that big of an impression except for Corben... His science-fiction stories, those almost primitive black and white comics he did back then. I was very struck by the visceral punch they had, by the unusual artistic point of view. And also by the unabashed exaggeration. It's as if you wanted a woman to have big breasts, you drew it. There was something just so joyously excessive and erotic about his stuff, that I just ate it up.
Moebius: Richard Corben, stands among us like an extraterrestrial peak. He has sat in his throne for a long time, above the moving and multi-coloured field of world comics, like an effigy of the leader, a strange monolith, a sublime visitor, a solitary enigma.
Alan Moore: Mr. Richard Corben... a genuine giant of his chosen medium.
H. R. Giger: People like the American Richard Corben... are, in my view, maestros.
Harvey Kurtzman: Corben's technique introduced the airbrush to comics. His sophisticated knowledge of how color is printed allowed him to get fantastic results. His work has maintained a sense of humor and spectacle in tales of barbarians, time travelers and Arabian nights.
|
|
|
|
fler
Senior Member
Croatia
2041 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 01/01/2013 : 23:31:56
|
Sjećam se kako je moj prvi susret sa Corbenom bio strip The Bodyssey. Strašno me impresionirao njegov stil, kako s lakoćom i velikom količinom detalja oživljava ono prekrasno i ono groteskno. |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 02/01/2013 : 15:58:12
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Sjećam se kako je moj prvi susret sa Corbenom bio strip The Bodyssey. Strašno me impresionirao njegov stil, kako s lakoćom i velikom količinom detalja oživljava ono prekrasno i ono groteskno.
Mene i dan danas odusevljava, pogotovo kada naletim na nesto sto jos nisam procitao. |
|
|
VLADA 96
Starting Member
Serbia
83 Posts
Member since 04/07/2012 |
Posted - 03/01/2013 : 18:23:54
|
Nisam nesto preterano veliki ljubitelj Korbenovog dela.Dopali su mi se stripovi koje je radio po Poovim delima (Gavran,Pad kuce Aser).Bloodstar mi je kada sam ga prvi put citao delovao kao gomila akcije bez nekog veceg smisla,Svet mutanata mi je bio solidan (ona scena sa pacovom na pocetku mi se jako dopala,verovatno mi je to bio najbolji deo stripa).Vidjam po forumima kako ljudi dosta hvale ovog autora.Mozda mu jednom poklonim vise paznje. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/01/2013 : 20:53:04
|
Sto mislite o Corbenovom radu na Swamp Thing?
Ja sam uistinu bio ocaran, mada vise volim onaj stari dizajn.a vi?
|
|
|
pcoro
Senior Member
Croatia
2274 Posts
Member since 17/01/2006 |
Posted - 08/01/2013 : 21:32:37
|
Strašan je Corben, meni je najdraži Den kojega jedino i imam u papirnatom obliku. Veselim se najavljenom albumu od Darkwooda, nadam se da će pokrenuti lavinu. Inače, uz sve ove gore nabrojane klasike, Corben i dalje crta li ga crta i to nesmanjenom kvalitetom. Ragemoor od prošle godine mi je bio izvrstan, stoji uz bok starim klasicima. Hellboyi su super također, možda je Murky world malo pobacio.
Vezano s ničim, mislim da bi Igra prijestolja izvrsno izgledala s njegovim crtežom! I to onim starim, iz doba Dena i Bloodstara! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 08/01/2013 : 21:46:42
|
quote: Originally posted by pcoro
Strašan je Corben, meni je najdraži Den kojega jedino i imam u papirnatom obliku. Veselim se najavljenom albumu od Darkwooda, nadam se da će pokrenuti lavinu. Inače, uz sve ove gore nabrojane klasike, Corben i dalje crta li ga crta i to nesmanjenom kvalitetom. Ragemoor od prošle godine mi je bio izvrstan, stoji uz bok starim klasicima. Hellboyi su super također, možda je Murky world malo pobacio.
Vezano s ničim, mislim da bi Igra prijestolja izvrsno izgledala s njegovim crtežom! I to onim starim, iz doba Dena i Bloodstara!
ooo, vidim ima netko tko to sve pozorno prati..Daaa , ta ideja bi bila genijalna Ladno bi mogao odraditi i LOTR -a |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3271 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 08/01/2013 : 22:45:26
|
quote: Originally posted by pcoro
Vezano s ničim, mislim da bi Igra prijestolja izvrsno izgledala s njegovim crtežom! I to onim starim, iz doba Dena i Bloodstara!
yu da man |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/01/2015 : 19:41:11
|
Tek sad vidjeh Meni ovo izgleda predobro,definitivno prebacujem fokus u smjeru ovog stripa. thx Mr. Bushido |
Edited by - mr murdoc on 27/01/2015 19:41:31 |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38056 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/01/2015 : 11:06:08
|
quote: Originally posted by Poli
samo 14 clanova odgovorilo ...
>:/
Sokantno,zar ne!,da je bio nekakvi zagor bilo bi ih 1400 |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/01/2015 : 11:10:18
|
Den i Bloodstar su mi podjednako dobri, ali taj čovjek štogod da nacrta mora biti odlično :) |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/01/2015 : 11:28:40
|
quote: Originally posted by alen
Den i Bloodstar su mi podjednako dobri, ali taj čovjek štogod da nacrta mora biti odlično :)
Da,Corben uistinu ima jedan genijalno prepoznatljivi stil koji pljeni oko i razgaljuje dusu.Potajno prizeljkujem da se Fibra ili DW odluce izdati Dena ili jos bolje Bloodstara. |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 28/01/2015 : 11:37:29
|
Corbena najviše znam sa Hellboya i tu je odličan i u potpunosti paše liku. Od ostalog čitao sa još samo Bannera u izdanju LMI-a |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 28/01/2015 : 11:48:16
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Den i Bloodstar su mi podjednako dobri, ali taj čovjek štogod da nacrta mora biti odlično :)
Da,Corben uistinu ima jedan genijalno prepoznatljivi stil koji pljeni oko i razgaljuje dusu.Potajno prizeljkujem da se Fibra ili DW odluce izdati Dena ili jos bolje Bloodstara.
Nedavno sam čitao Dena od početka do kraja (Den I do III, Den Adventures 1-10 i Den Saga 1-4). Bilo bi to lijepo imati u nekom integralu od 300tinjak stranica. |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 28/01/2015 : 12:34:15
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Da,Corben uistinu ima jedan genijalno prepoznatljivi stil koji pljeni oko i razgaljuje dusu.Potajno prizeljkujem da se Fibra ili DW odluce izdati Dena ili jos bolje Bloodstara.
Nedavno sam čitao Dena od početka do kraja (Den I do III, Den Adventures 1-10 i Den Saga 1-4). Bilo bi to lijepo imati u nekom integralu od 300tinjak stranica.
O daaaa,o kupovini nebi razmisljao ni sekunde. |
|
|
Topic |
|