Author |
Topic |
|
milan16
New Member
192 Posts
Member since 21/08/2007 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 13/12/2012 : 19:20:41
|
Bravo majstore, taman na vreme da mi iz provincije pokupimo kad stigne uvoz I razmisli opet o Lariju, bolji je definitivno i poznatiji. Dotad puna podrska |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38093 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 13/12/2012 : 19:56:09
|
Kec je vec bio kupljen, no manjak vremena je trazio svoje, pa je ovo sad prilika da se serijalu posvetim sa 2 broja odjednom. :))
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
nikia
Junior Member
Serbia
405 Posts
Member since 22/11/2008 |
|
Kit Carson
Advanced Member
Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 13/12/2012 : 23:46:50
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Bravo majstore, taman na vreme da mi iz provincije pokupimo kad stigne uvoz I razmisli opet o Lariju, bolji je definitivno i poznatiji. Dotad puna podrska
|
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 14/12/2012 : 09:35:17
|
uzimam oba odjednom...ako je Secret bar 80% Casidy kvalitete-ima da zabava potraje... komentare na prvi broj očekujem... |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Zlix
Senior Member
Serbia
1854 Posts
Member since 20/03/2006 |
Posted - 05/01/2013 : 19:15:36
|
I dvojka je super. I ovde, kao i u prvom broju, ima dosta prebacivanja, ali iglavnom se radi o sećanjima koja nam otkrivaju neke stvari iz prošlosti glavnih junaka, Adama, Soul, kao i njene sestre Robin.
U početku ima par nejasnih scena, ali se vremenom delovi slagalice slažu i na kraju dobijamo celokupnu sliku. Naravno da i dalje ima nerazjašnjenih stvari, ali tek je drugi broj, za sada se sve lepo odvija.
Kroz strip se provlači i par metafora, recimo ona sa crvendaćem i ona sa Araunom, koji guta ljudske duše, a sve ima veze sa onom scenom na kraju, da ne kvarim sad ljudima koji nisu čitali. Mislim da je to dobro odrađeno.
Crtež super. |
IG: @bricktoygrapher |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 05/01/2013 : 21:22:10
|
meni je prvi broj Secreta jako dobro sjeo, i više nego što sam se nadao. sjajno mi je kako je autor početak cijele priče smjestio u vrijeme napada na tornjeve blizance (9/11), događaj bez presedana u novijoj povijesti nakon kojega ništa više nije bilo isto, i nakon kojega su teorije zavjera postale izrazito popularne. a serijal se tako dobro hrani svim tim "zavjerama" i na njima tako dobro i sistematično gradi svoju priču, od nekolicine početnih događaja, naizgled patrikularnih, ali koji se onda prema kraju uspješno sjedinjuju u jedno.
glavni junak je također sjajan, iako pomalo klasičan; on je skeptik, njemu su teorije zavjera van svake pameti i gomila gluposti... on je i neuredan lik, neodgovoran, jedan od onih koji radije bježe od problema nego da se sa njime suoče. a opet, kako to po običaju biva, on je, u neku ruku, i "predodređen" (poseban) i "protiv svoje volje" bačen u sam centar događaja i tu odjednom (pro)nalazi svoju misiju...
ovo definitivno pratim i dalje. |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 06/01/2013 : 11:01:03
|
Sasvim se slažem s kikyjem, jako dobar prvi broj koji se vješto poigrava konvencijama i spretno eksploatira stvarne događaje i paranoju.
Svakako pratim dalje, jedino što će, kako trenutno stvari stoje, do dolaska druge epizode do Zagreba proteći još dosta vode pod Savskim mostom. Možda bi i u tome valjalo tražiti neku teoriju zavjere. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
star-duster
Junior Member
Serbia
445 Posts
Member since 11/06/2011 |
Posted - 07/01/2013 : 10:25:14
|
Zajedno sam kupio prvi i drugi broj, pa sam ih tako i pročitao, u jednom dahu. Priča je sasvim dobra, čini mi se da će se jako uspešno dalje granati i zaokruživati u celinu. Crtež u prvom broju je osrednji ili povremeno čak loš. Vidi se da je bilo više crtača, pa se neke table veoma razlikuju, ili se čak u jednoj tabli primećuje više stilova, nešto je detaljnije nacrtano, nešto onako odrađeno grublje. Ali u drugoj epizodi crtež je sasvim dobar, precizan, jasan, konstantno kvalitetan. S obzirom da Kesidija nisam čitao, ovo mi je prvi kontakt sa Padorinim izdanjima i mogu reći da je utisak izuzetno dobar. S tehničke strane izdanja su besprekorno urađena. Dakle, preporuke za ovaj serijal. Svakako nastavljam sa kupovinom i nestrpljivo očekujem sledeći broj. |
|
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts