forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NATHAN NEVER
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 574

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2013 : 23:06:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Prije, kada sam bio mlađi i nisam imao pojma ni o čemu, strašno sam volio Nathana Nevera. Divio sam se svim tim pričama, likovima, idejama...

Ovih dana se osjećam upravo suprotno. Danas me strip strašno iritira.

Koju god da epizodu krenem čitati strašno me naljuti, jer vidim hrpu elemenata koji su preuzeti iz drugih djela SF tematike, i šire. Ljuti me to što u stripu nema apsolutno ničega originalnog, ničega u što bih mogao uperiti prst i reći: "E da, to je tipično za Nathana Nevera."

Ne kažem ja, ima puno drugih djela i stripova kojima je glavna nit što funkcioniraju kao kolaž kojekakvih postojećih elemenata i referenci. Ali kod njih to ima određenu svrhu, iz svega toga se nastoji izgraditi neka nova ideja. Kod Nathana Nevera nikad nemam taj osjećaj.

Ono, uzet ćemu malo Doctor Whoa, malo Terminatora, malo Blade Runnera, malo Star Treka, malo Astro Boya, malo Judge Dredda, malo Starship Troopers, malo Asimova, malo Clarkea, malo Godzille, malo Bruce Leeja, malo Moby Dicka, malo Dracule, malo Mad Maxa, malo X-Mena, malo Avengersa...

Dosta mi je toga. Neka se urednici napokon odluče što ovaj strip želi biti, jer nije dovoljno biti enciklopedija SF-a.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

D.J.
stripovi.com suradnik

USA
7114 Posts

Member since 21/07/2002

Posted - 08/01/2013 : 23:20:48  Show Profile Show Extended Profile  Send D.J. a Private Message  Reply with Quote
Eh da, nekad se bolje uziva kad si manje obavijesten, kad imas tu djecju naivnost/nevinost, kao s drvom spoznaje dobra i zla.

www.epicentercomics.com
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 08/01/2013 : 23:24:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Mislim da cu nakon ovog Bushidovog posta zamrzit Nathana.

Ma dobro, vec je o ovom bilo price, netko mrzi sve te reference u serijalu, ali moje je misljenje bas suprotno. Sva ova nabrojana djela su toliko dobro ukorporirana u serijal da do kraja zivota ne zelim citati nista drugo do Nathana.

Blago meni.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 08/01/2013 : 23:44:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido
Ono, uzet ćemu malo Doctor Whoa, malo Terminatora, malo Blade Runnera, malo Star Treka, malo Astro Boya, malo Judge Dredda, malo Starship Troopers, malo Asimova, malo Clarkea, malo Godzille, malo Bruce Leeja, malo Moby Dicka, malo Dracule, malo Mad Maxa, malo X-Mena, malo Avengersa...

Stari, da je barem tako... Ovo što pričaš najviše se može primijeniti na raniji dio serijala, u zadnje vrijeme (četrdesetak epizoda) referenci je sve manje i manje. Serijal je nastao iz tih referenci, to su točno imali autori na umu kad su radili serijal, na samom početku. htjeli su odati počast velikanima Sfantastike, i raditi ono što su godinama obožavali. Ja sam Nathana upravo radi tih stvari i zavolio...

A osim toga, sve velike priče već su ispričane, ovo ostalo su samo varijacije. Ne samo kod Nathana, već i kod drugih junaka.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 08/01/2013 23:48:04
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 08/01/2013 : 23:50:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Jerry Krause

Mislim da cu nakon ovog Bushidovog posta zamrzit Nathana.

Ma dobro, vec je o ovom bilo price, netko mrzi sve te reference u serijalu, ali moje je misljenje bas suprotno. Sva ova nabrojana djela su toliko dobro ukorporirana u serijal da do kraja zivota ne zelim citati nista drugo do Nathana.

Blago meni.

Za to postoji izreka: Ignorance is bliss.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/01/2013 : 00:03:54  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Nemoj tako oštro s jerryjem, on se već izjasnio da ne čita ništa drugo ne zato jer ga ne zanima nego jer nema vremena...

A što se tiče referenci, to smo znali od samog početka, pa pogledaj koliko sam samo referenci izvukao iz prvih par epizoda. Cijenim li zato serijal manje? I ne baš...

Dosjei NN: 1. poglavlje - Početak
http://www.stripovi.com/magazin/dosjei-nn-1-poglavlje-pocetak/155/

Dosjei NN: 2. poglavlje – U gnijezdu omaža!
http://www.stripovi.com/magazin/dosjei-nn-2-poglavlje-u-gnijezdu-omaza/157/

Megagradovi #2
http://www.stripovi.com/magazin/megagradovi-metropole-buducnosti-2-dio/153/

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 09/01/2013 00:24:38
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/01/2013 : 00:08:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

Stari, da je barem tako... Ovo što pričaš najviše se može primijeniti na raniji dio serijala, u zadnje vrijeme (četrdesetak epizoda) referenci je sve manje i manje. Serijal je nastao iz tih referenci, to su točno imali autori na umu kad su radili serijal, na samom početku. htjeli su odati počast velikanima Sfantastike, i raditi ono što su godinama obožavali. Ja sam Nathana upravo radi tih stvari i zavolio...

A osim toga, sve velike priče već su ispričane, ovo ostalo su samo varijacije. Ne samo kod Nathana, već i kod drugih junaka.

Ali u tome i jest problem, serijal je nastao iz svih tih elemenata, i u mješavini toga svega nije se iskristaliziralo što on zapravo jest. Enciklopedija SF-a? Stroj za homage? Nešto više od toga?

Pa danas više ne moram ni čitati pojedine epizode, samo pogledam naslovnicu i već mi padne mrak na oči. Da je u pitanju bilo koji drugi strip, lagano bih to prihvatio, ali znajući da je u pitanju Nathan Never, to me strašno iritira.

I nikako se ne bih složio sa time da su sve velike priče već ispričane, a ovo ostalo samo varijacije.

Prošle godine je objavljeno puno novih, svježih i inovativnih stripova, čak i SF tematike. I to je jedan od razloga zašto me ljuti kada vidim što se vrti u Nathanu Neveru.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/01/2013 : 00:16:03  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Pa serijal, barem redovna serija, je u najmanju ruku prosječna od sage Alfa (pa čak i dosta epizode prije), nema tu čak niti enciklopedije SF-a koje tebe toliko muči, to su samo prosječne šablonizirane priče. Rijetko koja mi se baš istakne. Reference koje ti spominješ su tu najmanji problem. Priče su prosječnije, lošije, ako se barem tako mogu izjasniti.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/01/2013 : 00:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa serijal, barem redovna serija, je u najmanju ruku prosječna od sage Alfa (pa čak i dosta epizode prije), nema tu čak niti enciklopedije SF-a koje tebe toliko muči, to su samo prosječne šablonizirane priče. Rijetko koja mi se baš istakne. Reference koje ti spominješ su tu najmanji problem. Priče su prosječnije, lošije, ako se barem tako mogu izjasniti.

Naravno, kvaliteta priča je još jedna stvar koja mi smeta.

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11446 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 09/01/2013 : 00:30:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ga više manje prestao pratiti kada sam pročitao sve SD/LU brojeve. Libellus nekako nisam mogao financijski gurati, pa sam jednostavno stao (osim sa gigantima, njih imam sve izuzev broja 2). Al eto, posudio mi je jedan forumaš neke brojeve od Libellusa i pročita sam nekidan priču Feniks i baš sam gušta u njoj, milina jedna.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/01/2013 : 07:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Mislim da je Bushido dosao na ovaj topic da ispipa puls Nathanovaca kao sto radi sa Zagorovcima i vjerojatno se razocarao sto nismo ni blizu tako goropadni kao Zagorjeli fanovi.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38005 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 09/01/2013 : 07:52:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Novi GR 23

Nathan Never Granderistampa 23, bimonthly
Cover: Max Bertolini

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19671 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 09/01/2013 : 10:46:44  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:

Mislim da je Bushido dosao na ovaj topic da ispipa puls Nathanovaca kao sto radi sa Zagorovcima i vjerojatno se razocarao sto nismo ni blizu tako goropadni kao Zagorjeli fanovi.

pa i nema vas baš toliko

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8249 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 09/01/2013 : 10:49:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Ja sam ga više manje prestao pratiti kada sam pročitao sve SD/LU brojeve. Libellus nekako nisam mogao financijski gurati, pa sam jednostavno stao (osim sa gigantima, njih imam sve izuzev broja 2). Al eto, posudio mi je jedan forumaš neke brojeve od Libellusa i pročita sam nekidan priču Feniks i baš sam gušta u njoj, milina jedna.

Taj forumaš je debil

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/01/2013 : 11:02:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Jednom bih volio pročitati epizodu Nathana Nevera bez osjećaja deja vu. Homage je ok, reference su ok, ali nije ok kada ti to postane temelj stripa.

Doduše, to zapravo dovoljno govori o autorima stripa i njihovom talentu. To po meni potvrđuje misao kako je zapravo malo ljudi sposobno napisati poštenu priču od stotinjak stranica, bilo kojeg žanra.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/01/2013 : 11:20:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Gle, kad ti cijeli serijal leži na temeljima koji se temelje na već dobro poznatim referencama (Blade Runner, Terminator, Star Trek, razne mange), već u samo startu sve te može podsjećati na već viđeno. Nije problem toliko u referencama, nego u tome što ti sad već imaš široki aspekt pročitanog pa ti je sve deja vu. Ja ne znam već koliko dugo ima da mi nijedan film nije uopće originalan, svaki element skoro sam već negdje vidio, čuo ili pročitao. Nema više originala.

Do kojeg si uopće broja došao s čitanjem NN-a? S vremenom se količina referenci jako smanjila, nije to isti serijal kao na početku... Ima dobrih priča, a ima i loših adaptacija.

Ne znam jesi li gornjim postom htio dokazati koliko si kulturno i stripovski nadmoćan u odnosu na obične smrtne čitatelje Nathana Nevera (koji uživaju u stripu neopterećeni referencama) ili si samo jednostavno ogorčen... Jer svi znamo tvoje apetite i stripovsku širinu.

Meni je općenito sam medij knjige (u SF žanru) općenito nadmoćan u odnosu na strip NN.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/01/2013 : 11:28:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
E ovo i mene zanima. Ajde Bushido, do kojeg si broja stigao, pa cemo ti postavit dijagnozu?
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 09/01/2013 : 12:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
Postoji strip koji se Bushidu ne sviđa?

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 09/01/2013 : 13:11:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da Bushido ima neki lagani animozitet naspram bonellijevaca svih vrsta...

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/01/2013 : 19:10:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Gle, kad ti cijeli serijal leži na temeljima koji se temelje na već dobro poznatim referencama (Blade Runner, Terminator, Star Trek, razne mange), već u samo startu sve te može podsjećati na već viđeno. Nije problem toliko u referencama, nego u tome što ti sad već imaš široki aspekt pročitanog pa ti je sve deja vu. Ja ne znam već koliko dugo ima da mi nijedan film nije uopće originalan, svaki element skoro sam već negdje vidio, čuo ili pročitao. Nema više originala.

Nisu meni problem isključivo reference, već epizode kojima je sadržaj praktički cijeli iskopiran iz drugih djela. Recimo, to isto voli raditi Moreno Burattini sa pojedinim epizodama Zagora, ali to je već druga priča.

I kažem, ovo za originalnost ne stoji. Ja bih rekao upravo suprotno, svako malo naletim na neki SF film ili strip koji imaju prilično inovativne premise ili izvedbe. Evo, prošle godine bilo je nekoliko zanimljivih filmova, kao što su Looper i Chronicle, te stripovi Prophet, Saga i Uncanny X-Force.

Što se tiče Nathana Nevera, to je strip koji ne zna što želi biti.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/01/2013 : 19:24:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja mislim da Bushido ima neki lagani animozitet naspram bonellijevaca svih vrsta...

Ne mogu reći da me u zadnje vrijeme Bonellijevi dugovječni serijali nešto posebno oduševljavaju. Sa mini-serijalima je druga priča, iako ne mogu reći da je sve biser do bisera.

Ono od čega najviše očekujem jest serijal Orfani. Što više saznajem o stripu to mi se više sviđa. Čini se da je dovođenje Roberta Recchionija bio dobar potez za Bonelli.

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10814 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 09/01/2013 : 23:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije problem toliko u referencama, nego u tome što ti sad već imaš široki aspekt pročitanog pa ti je sve deja vu. Ja ne znam već koliko dugo ima da mi nijedan film nije uopće originalan, svaki element skoro sam već negdje vidio, čuo ili pročitao. Nema više originala.

Ne znam jesi li gornjim postom htio dokazati koliko si kulturno i stripovski nadmoćan u odnosu na obične smrtne čitatelje Nathana Nevera (koji uživaju u stripu neopterećeni referencama)
svi znamo tvoje apetite i stripovsku širinu.

Meni je općenito sam medij knjige (u SF žanru) općenito nadmoćan u odnosu na strip NN.

Postujem i cijenim Bushida zbog znanja o stripu kao mediju i kulturi citanja, imao sam prilike upoznati se sa njim prosle godine u zgbu i daje dojam ljudske enciklopedije stripa jer je u to upucen do tancina.

Istina i sto pise da NN serijal ne zna sta hoce biti jer je melting pot svih SF medija i ukalupljen je tako da bas nas koji smo, ne znam za druge, ali kao srednjskolac 1994 ili 1995 kad sam kupio strip, a tada bas i nije bilo love za bacanja na neke tamo skupe i precijenjene Marvele i DC ili novo izaslog Dark Horsea koji su "sretniji ostali financijski potkovaniji" nabavljali i upoznavali se sa nekim nama u RH nepoznatim serijalima ili stripovima po filmovima.

Ja sam NN poceo citati totalno neopterecen nekim hommageima na vec navedene SF filmove u stripu i citao sam sa gustom, jer mi je SF u naviknutom Bonelliju bio nesto novo i zagrijao se za to, s godinama je serijal slabio oko broja 50 i nesto pa je prestao izlaziti pa krenuo Libellus sa HC trobrojima i ostalim popratnim serijalima NN svijeta.
Ali udaralo je to po dzepu i trpe drugi stripovi,ali iskreno nije neki prioritet, da su izdanja po pojedinacnoj epizodi lako bi ja preko recenzija ili po postu forumasa procitao je li valja kupiti ili ne.
Samo drago mi je sto ce malo rijedje izlaziti, bez uvrede nekim zagrizenijim fanovima i ja sam fan ali treba to i izganjati financijski, ima tu i drugih izdanja..

Jeste malo mi je pocelo dosadjivati u zadnje vrijeme sa pricama i tako da se i meni cini sve nekako vidjeno i probavljeno po stotine puta.
Ali eto navika i dalje kupujem( ne znam do kada) i citam i kao citatelj sam opet se vratio "korijenima" i danas narucio "Do Androids Dream of Electric Sheep?" Vol 2 i 3 HC....

Ne citam SF knjige, doduse imam Frank Herberta "The Great Dune trilogy" ali ponekad mi zao sto radije ne procitam malo knjigu nego losu epizodu NN..iz HC trobroja ne mozes izbaciti tu losu i zadrzati dobru kao sto je bilo sa pojedinacnim izdanjima redovnih epizoda NN-a pa si mogao i zamijeniti za sta drugo,npr.pozalio sam sto sam kupio "Planet Argo" ti-pu glu-pi strip do bola...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/01/2013 : 23:36:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nakon ovoga izgubio sam želju postaviti tjednu temu večeras. Bushido, nanosiš mi duševne boli.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12919 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 09/01/2013 : 23:46:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Nakon ovoga izgubio sam želju postaviti tjednu temu večeras. Bushido, nanosiš mi duševne boli.

Jebga, znam da obožavaš Nathana Nevera, ali to je moje mišljenje o stripu. Ne mogu tu ništa.

Go to Top of Page

Jerry Krause
stripovi.com suradnik

Western Samoa
7265 Posts

Member since 12/11/2009

Posted - 09/01/2013 : 23:51:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Jerry Krause a Private Message  Reply with Quote
Inače ova tjedna tema je trebala biti s Djoletom u glavnoj ulozi. Trebala je to biti poslastica za sve NN fanove (pa i za Bushida ) što ne znači da neće biti iako se Djole nije javio.

Kako ću onda napraviti tjednu temu bez glavnog aktera? Vidjet ćete sutra. Ipak moram ispuniti obećanje o ispunjenju svih onih postavljenih tjednih tema pa makar improvizirao.
Go to Top of Page
Page: of 574 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.8 seconds. Snitz Forums 2000