forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Oscar nominations 2012-13
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/01/2013 : 19:48:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

@brni & murdoc:

Momci, ne serte po TDKR ovdje, ima on poseban topic.

Stavise, ne serte po njemu nigdje. Ok?

Moramo malo, sada kad opet imamo povoda

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 10/01/2013 : 19:51:22  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mr murdoc

Nije bas nesto posebno tesko napraviti bolji posao od Nolana ..sto se tice osjecaja za superhero strip Snyder je tu daleko ispred dosadnog i suhonjavog Nolana

A i to sta kazes..recimo ja kad sam isa gledat Watchmen ocekiva sam totalno sranje (jer mi je strip zakon)..i u najmanju ruku me nije razocara..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/01/2013 : 19:58:48  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by brni

quote:

Nije bas nesto posebno tesko napraviti bolji posao od Nolana ..sto se tice osjecaja za superhero strip Snyder je tu daleko ispred dosadnog i suhonjavog Nolana

A i to sta kazes..recimo ja kad sam isa gledat Watchmen ocekiva sam totalno sranje (jer mi je strip zakon)..i u najmanju ruku me nije razocara..

Mene je odusevio , mada sam ocekivao potop.

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13143 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 10/01/2013 : 20:16:47  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Moj favorit je za sad "Life of Pi". Taj me se film prilično dojmio. Možda bih eventualno mogao promijeniti mišljenje nakon što pogledam "Lincolna"...
Go to Top of Page

Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts

Member since 03/02/2010

Posted - 10/01/2013 : 20:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Beren a Private Message  Reply with Quote
Ova mala iz Beasts of the Southern Wild je najmlađa ikad nominovana osoba u toj kategoriji. Valjda ima 6-7 godina.
Mada, ne znam kako može biti govora o nekoj posebnoj glumi u tom dobu. Malo se mrštila, malo plakala, malo gledala u prazno i tako
Bila je uvjerljiva ali opet...

Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba...
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 10/01/2013 : 20:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message  Reply with Quote
dsormaz1,Beren..to bi po mom misljenju takoder bila dva favorita..Lincolna jos nisam pogledao, ali cisto sumnjam da ce to poremetiti hijerarhiju vec spomenuta dva..

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8137 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 10/01/2013 : 21:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Mene je odusevio , mada sam ocekivao potop.

i mene je oduševio
to mi je najbolji film po stripu ikada

drago mi je za pijev život - knjiga je predivna i svima je preporučam, a film ću nastojat pogledat u skorije vrijeme

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 10/01/2013 : 21:58:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Dosad sam pogledao manje od polovice nominiranih za najbolji film, ali sam sasvim siguran da ništa nije bolje od genijalne Ljubavi. To je jednostavno nemoguće.

Kod Pijevog života me hebe kič, kod Arga mi fali ono nešto što bi ga činilo barem važnim ako ne velikim filmom, Zvijeri južnih divljina su se otvorile danas pa ga još nisam pogledao, a Kathryn Bigelow stiže za tjedan dana.

Svejedno, Ljubav je moj apsolutni favorit!

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Leonid
Senior Member

Croatia
2448 Posts

Member since 24/12/2010

Posted - 10/01/2013 : 22:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Leonid a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Naravno navijam za mog omiljenog glumca Daniel Day-Lewis da osvoji svoj treci Oscar..

Yeep ..

Ja ću u suprotnom korneru glasno podržavati Denzela

"Liston even smells like a bear. I'm gonna give him to the local zoo after I whup him"
Go to Top of Page

Davor2403
Average Member

Bosnia and Herzegovina
766 Posts

Member since 24/08/2010

Posted - 11/01/2013 : 15:18:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Davor2403 a Private Message  Reply with Quote
Kako mi je drago što su Argo i Affleck pokupili nagrade kritičara, ništa manje nisu ni zaslužili, nadam se istom scenariju i na Oscarima
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/01/2013 : 20:46:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Evo, ovako trenutno stoje stvari u Holivudskim izvorima sto se tice ko je favorit da osvoji.
Naravno, ima jos mjesec kampanje, tako da se mnoge stvari ovdje mogu promjenit do kraja Februara, ali trenutno ovo su favoriti:

Picture: Lincoln
Actor: Daniel Day Lewis
Actress: Jennifer Lawrence
Sup. Actor: Tommy Lee Jones
Sup. Actress: Anne Hathaway
Director: Steven Spielberg
Original screenplay: Zero Dark Thirty
Adapted screenplay: Lincoln

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19639 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 14/01/2013 : 20:50:32  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
pretpostavljam da će Life of Pi dobiti za kameru nagradu, čekam da dođu ovi ostali oskarovci kod nas, pa da ih pogledam, zar je Lincoln stvarno toliko dobar ili je u pitanju čista propaganda?

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/01/2013 : 21:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by tinton

pretpostavljam da će Life of Pi dobiti za kameru nagradu, čekam da dođu ovi ostali oskarovci kod nas, pa da ih pogledam, zar je Lincoln stvarno toliko dobar ili je u pitanju čista propaganda?

Lincoln je dobar, naravno.

Ipak, dobra propaganda uvijek moze da dogura i naj osredniji film to nagrade, to nikad nije problem. A o politici se nikad ne treba raspravlajat: sve je to stvar misljenja. Ako Holivud kaze da je Lincoln najbolji, on ce onda dobit oskar, jebe se njih sta drugi misle.

Go to Top of Page

Shaner
Advanced Member

Croatia
7251 Posts

Member since 24/09/2012

Posted - 15/01/2013 : 00:56:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Shaner a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Dosad sam pogledao manje od polovice nominiranih za najbolji film, ali sam sasvim siguran da ništa nije bolje od genijalne Ljubavi. To je jednostavno nemoguće.

Kod Pijevog života me hebe kič, kod Arga mi fali ono nešto što bi ga činilo barem važnim ako ne velikim filmom, Zvijeri južnih divljina su se otvorile danas pa ga još nisam pogledao, a Kathryn Bigelow stiže za tjedan dana.

Ja sam također pogledao malo toga za sada. Argo, Life of Pi i Amour. I apsolutno se slazem s gore navedenim.

Detaljnije o dojmovima:

http://onlineimpressions.blogspot.com/2013/01/amour.html

http://onlineimpressions.blogspot.com/2013/01/to-live-is-to-think.html

http://onlineimpressions.blogspot.com/2012/12/the-movie-is-fake-mission-is-real.html

Slijedeci na redu mi je ZDT pa u to ime:

http://www.guardian.co.uk/film/2013/jan/14/oscars-boycott-zero-dark-thirty

http://onlineimpressions.blogspot.com/
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19639 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 15/01/2013 : 15:46:01  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Shaner

quote:
Originally posted by Johnny Difool

Ja sam također pogledao malo toga za sada. Argo, Life of Pi i Amour. I apsolutno se slazem s gore navedenim.

Detaljnije o dojmovima:

http://onlineimpressions.blogspot.com/2013/01/amour.html

http://onlineimpressions.blogspot.com/2013/01/to-live-is-to-think.html

http://onlineimpressions.blogspot.com/2012/12/the-movie-is-fake-mission-is-real.html

Slijedeci na redu mi je ZDT pa u to ime:

http://www.guardian.co.uk/film/2013/jan/14/oscars-boycott-zero-dark-thirty

ja pogledao samo Life of Pi, pogledati ću većinu za najbolji film nadam se

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 15/01/2013 : 16:18:43  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ace, kad ćeš ti zaobiljno u filmsku industriju? Ionako samo gutaš te filmove... I tarantino je tako počeo, pa gle ga sad.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2013 : 16:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ace, kad ćeš ti zaobiljno u filmsku industriju? Ionako samo gutaš te filmove... I tarantino je tako počeo, pa gle ga sad.

Kad mi neko da gomilu para da snimim prvi film, onda cu mozda uskocit u Hollywood... do tad, nista od toga.

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/01/2013 : 16:58:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jbg..ali sve ono sta je bitno za Knightfall nije stavia: Venom, Jean Paul Valley i jos origine Thalie uvali Baneu..

quote:

Ok..ali ako vec nisi procitaj Knightfall pa se vrati i daj sud o zadnjem filmu..

Brni, to nema smisla. The Dark Knight Rises nije adaptacija Knightfalla. Sadrži pojedine elemente Knightfalla, kao i drugih Batmanovih priča, ali nije riječ o direktnoj adaptaciji.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2013 : 17:00:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Bushido, ma pusti ih, sa ovim TDKR hejterima sam se vec dosta rasrpavlj'o proslog ljeta, sve je vec receno.

:)

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 15/01/2013 : 17:44:08  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Brni, to nema smisla. The Dark Knight Rises nije adaptacija Knightfalla. Sadrži pojedine elemente Knightfalla, kao i drugih Batmanovih priča, ali nije riječ o direktnoj adaptaciji.

Pa naglasia sam da film gledam kao fan njegovih stripova..a i dijelove koje je izvuka iz spomenutih prica je jako mrsavo i beskrvno odradia..uglavnom lose..ali Bane bez Venoma nije Bane..to ti najbolje znas..

Edited by - brni on 15/01/2013 18:10:12
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 15/01/2013 : 17:57:33  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
I ovo je zadnje sta cu napisati o tom filmu..i previse smo zagadili acestroku ovaj topic..

Edited by - brni on 15/01/2013 17:57:54
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2013 : 18:18:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Tako je, hajmo malo vise o oscarima i nominovanim filmovima...

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 15/01/2013 : 18:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Ja sam gleda samo Lincolna tako da mi je glupo davati neke usporedbe i prognoze..naravno Lewis je pomea u ulozi predsjednika i na njega tipujem..svi hvale Argo koji je vec sad veliko iznenadenje..moram pogledat pa dati sud..ali drago mi je radi Afflecka koji je stvarno ima promasaja sto glumackih sto kao redatelj..

Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12913 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 15/01/2013 : 19:00:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa naglasia sam da film gledam kao fan njegovih stripova..a i dijelove koje je izvuka iz spomenutih prica je jako mrsavo i beskrvno odradia..uglavnom lose..ali Bane bez Venoma nije Bane..to ti najbolje znas..

Vjernost originalnim predlošcima ne znači nužno da će adaptacija biti bolja. Recimo, Venom je bio prisutan u Schumacherovoj verziji, pa to nije baš najbolje ispalo.

Inače, Schumacherova interpretacija Batmana je za mene uvijek bila nekakav čudni križanac estetike TV-serijala sa Adamom Westom i filmova Tima Burtona. Na papiru čak ne zvuči tako loše, ali konačni rezultat ispao je strašno loš. Bio je to jedan veliki korak unatrag u usporedbi s onim što je Burton napravio.

To je jedan od razloga zašto mi se jako sviđa Nolanova interpretacija. Približio je Batmana novim generacijama i opet ga učinio relevantnim. Kada gledaš Nolanovog Batmana u akciji doista imaš osjećaj da jedan čovjek može promijeniti cijeli svijet i učiniti ga boljim.

Naravno, heroj je dobar onoliko koliko su izopačeni i manijakalni njegovi protivnici, a Nolanovi Ra's al Ghul, Joker, Two-Face, Bane i Talia imali su u sebi savršen balans anarhoidnog i kaotičnog. Također, njihova geneza bila je dobar kontrast Batmanovoj. Dok je Batman svoju najveću tragediju pretvorio u snagu da čini dobro, njegovi protivnici svoje su tragedije pretvorili u ambicije za razarenjem i vladavinom kaosa.

Ovo su samo neki od razloga zašto je za mene Nolanova trilogija o Batmanu jedno sjajno ostvarenje.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 15/01/2013 : 19:13:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

Ovo su samo neki od razloga zašto je za mene Nolanova trilogija o Batmanu jedno sjajno ostvarenje.

I sada ... vratimo se ONTOPIC.

Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000