forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Izdavacki izlog
 FIBRA PREDSTAVLJA: Moebius: Metalne godine
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 28/12/2012 : 23:19:51  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
http://www.fibra.hr/index.asp?cat=6&SeriesID=33&TitleID=208

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19701 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 28/12/2012 : 23:30:15  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
tenks

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 29/12/2012 : 21:07:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Jadni Ameri zavidu Hrvatima jer oni (Hrvati) mogu čitati što oni (Ameri) ne mogu, to jest Moebiusa. I sad bi da se širi peticija kojom bi se i Amerima omogućijo Moebius.

"I've started this facebook page that you might find interesting:

http://www.facebook.com/MoebiusUsaPetition

http://marvelmasterworksfansite.yuku.com/sreply/484632/HUMANOIDS-BOOKS

Please consider liking my page and spreading the word about it. Any
help is welcome.

Thanks,

Tonio"

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 29/12/2012 : 23:27:43  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kad vole samo heroese(vecina) sa navucenim gacama preko hlaca:-)

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Raymond
Senior Member

USA
1023 Posts

Member since 05/05/2006

Posted - 30/12/2012 : 00:18:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Raymond a Private Message  Reply with Quote
ma bice i ovamo samo je nesto bilo odavno sto su se preko sudova gonili (film ovo ono, boja bla bla itd) pa mu zena ili neko drugi ne daje sigurno namjerno da se reprintaju neke knjige (a da budem nacisto neke od tih knjiga nisu nesto posebno ali bi se prodavale zato sto je to Moebius ali ja ih nebi kupio mozda dvije)..ali na kraju sigurno ce Humanoids usa reprintati kad tad ono sto oni misle da je dobro a ne sto neko hoce..oni imaju svoju viziju (slicno kao Markos) i tesko da ce ih neko primorati da oni to isprintaju sve sem ako ne misle da je kvalitet itd...
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26835 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 01/01/2013 : 13:54:33  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Jel mi se čini ili neke priče (pretpostavljam onekoje su bile originalno objavljene u boji?)imaju malo lošiju oštrinu ili je to zbog načina bojanja, dobivenih materijala ili ja haluciniram?

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 01/01/2013 : 15:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Materijali nisu savršeni u nekim slučajevima, da.

Trouble will find me
Go to Top of Page

noemis
Senior Member

Serbia
1320 Posts

Member since 11/05/2010

Posted - 04/01/2013 : 15:24:42  Show Profile Show Extended Profile  Send noemis a Private Message  Reply with Quote
e jedva čekam da mi stigne ovaj moebijus...

pet strana topika mlaćenja slame...

sve me ovo podseća na one uobičajene komentare na neki džez album...

te kurta je tada eksperimentisao s drogom...

te murta je tada eksperimentisao sa sferičnim odjekom stila...

te zurta je tada prolazio kroz težak period u životu te je pokušao da sintezom oktavnih disperzija i disharmonije otelotvori emocije...

te burta je bio pod utiskom učenja mračnog japanskog filozofa šiomigađure te mu je muzika svojevrsni dijalog promišljanja o promišljanju haotične današnjice...

i sl.

"Ja se mnogo bojim ljudi koji hoce da usrece narod... ...niko nema prava da silom svog suseda cini srecnim."
Go to Top of Page

austin
Junior Member

Serbia
400 Posts

Member since 15/07/2009

Posted - 05/01/2013 : 20:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send austin a Private Message  Reply with Quote
doturicu ti ga sutra....ako ti se ne svidi, taman mi ga prodas upola cene :P

Dr. Evil: Quid pro-quo, Mr. Powers. Austin Powers: Yes, squid pro row.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 12/01/2013 : 16:21:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Pitanje u vezi sa Čovekom sa Cigurija.
Postoje neke razlike između evropskog izdanja i američkog. Naravno, kod Amerikanaca je odrađena cenzura pa neke table uopšte nisu išle, a neke su izmenjene. Prilažem dole primer izmenjene table, s tim da nije urađeno kao kod većine evropskih crtača, da neko tamo u redakciji pokriva sise i guzove, nego je sam mebijus nacrtao nove table; recimo na ovoj dole je pokrio sise devojci, ali je zato dodao isplaženi jezik. No, u tom američkom izdanju postoje i neke table kojih uopšte nema u evropskom: prilažem i dve takve table.
Naravno, Mebijus je posle crtao i nastavak čoveka iz Cigurija, ali to nije nikad završeno i nije nikada objavljeno u albumu. Znam da je to problem s pravima, ali zaista je šteta što ovaj Čovek iz Cigurija nije sakupio sve Mebijusove varijacije na tu temu...

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.

Edited by - Boban on 12/01/2013 16:24:35
Go to Top of Page

panda
New Member

Serbia
256 Posts

Member since 30/10/2011

Posted - 12/01/2013 : 17:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send panda a Private Message  Reply with Quote
zapravo je crno bela tabla originalna, objavljena dok je Ciguri izlazio u nastavcima. tabla "sa sisom" je odradjena za integralno (i Dark Horseovo, americko) izdanje.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2013 : 20:15:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nema šanse da promijeniš i jednu tablu u nekom od albuma. Mi smo imali velikih problema oko ovog projekta, na zahtjev njegove žene su nam tri puta mijenjali ugovor (prvo je bio integral, pa onda 5 c/b albuma, pa na kraju 8 kolor albuma). I s dizajnom je bilo problema, ali tu nisam popustio, srećom. Sad na interliberu su bili francuski izdavači gosti sajma i Bruno Lecigne, urednik Humanoida koji radi s autorima, nema veze s pravima, je ostao paf kad je vidio fibrino izdanje.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 12/01/2013 : 20:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Znam sve to, da se ništa ne može menjati, ali možemo bar da maštamo...

Prvo izdanje CIgurija je 1992. godine, nekompletno, bez sise. Dark Horse u okviru izdanja Cheval Noir.
Očigledno ga je kasnije Mebijus doterao i sredio i verovatno je ovo izdanje u kompletu kompletna i poslednja verzija, a one dve table utkane u više docrtanih tabli.

Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 13/01/2013 : 00:12:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nema šanse da promijeniš i jednu tablu u nekom od albuma. Mi smo imali velikih problema oko ovog projekta, na zahtjev njegove žene su nam tri puta mijenjali ugovor (prvo je bio integral, pa onda 5 c/b albuma, pa na kraju 8 kolor albuma). I s dizajnom je bilo problema, ali tu nisam popustio, srećom. Sad na interliberu su bili francuski izdavači gosti sajma i Bruno Lecigne, urednik Humanoida koji radi s autorima, nema veze s pravima, je ostao paf kad je vidio fibrino izdanje.

a jesi li gđi udovici poslao jednu kutiju kao poklon? onako kao znak pažnje?

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2013 : 00:13:35  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
A Humanoidi su joj je trebali poslati, valjda jesu.

Trouble will find me
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
8032 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/01/2013 : 00:54:00  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Hoće li primerci u slobodnoj prodaji dolaziti u AF u BG?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2013 : 09:56:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ako prežive do idućeg uvoza, hoće.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 13/01/2013 : 17:06:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
I nije valjda da nećeš doštampavati?
Pa ovaj komplet ima potencijal za 5000 komada.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/01/2013 : 18:04:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nije baš tako jednostavno, ovo je najskuplji Fibrin projekt ikad, lako mi se može desiti da se zakopam. Vidjet ćemo još.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 13/01/2013 : 19:13:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
Libellus se nije proslavio reprintima bez obzira što su ljudi plaćali urnebesne svote na aukcijama za te rasprodane primjerke. Baš me zanima kako će From Hell reprint proći.
Mislim da uspjeh ovog izdanja velikim dijelom leži u kutiji tj kompletu, da je tih 8 albuma izašlo pojedinačno u recimo 2 godine sumnjam da bi rezultat bio i približan.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?

Edited by - Ignus on 13/01/2013 19:13:52
Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2849 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 13/01/2013 : 22:55:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus

Libellus se nije proslavio reprintima bez obzira što su ljudi plaćali urnebesne svote na aukcijama za te rasprodane primjerke. Baš me zanima kako će From Hell reprint proći.
Mislim da uspjeh ovog izdanja velikim dijelom leži u kutiji tj kompletu, da je tih 8 albuma izašlo pojedinačno u recimo 2 godine sumnjam da bi rezultat bio i približan.

IMHO, dva dobra branda, fenomenalni dizajn, jako dobra cijena i znacajna kilaza paketa (sve vazne stvari za domace citatelje) su dovele do uspjeha.
Ipak, nisam mislio da ce se rasprodati za manje od dva mjeseca (vjerujem ni Marko).
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 14/01/2013 : 01:08:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Uspeh ovog izdanja leži u činjenici da je Mebijus kultni autor na ovim prostorima.
Bizarno je da ovakvo izdanje praktično daruje osoba koja do pre nekoliko godina nije ni znala ko je Mebijus.

Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 14/01/2013 : 07:57:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban

Uspeh ovog izdanja leži u činjenici da je Mebijus kultni autor na ovim prostorima.
Bizarno je da ovakvo izdanje praktično daruje osoba koja do pre nekoliko godina nije ni znala ko je Mebijus.

kakve to veze ima, nitko se ne rodi sa svim znanjem

ja do prije godinu mnogo toga nisam znao o stripovima, i citao samo boneli,ali eto sada se to promjenilo :) upravo zahvaljujuci fibri

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Vid
Senior Member

Slovenia
1254 Posts

Member since 07/10/2004

Posted - 14/01/2013 : 08:11:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Vid a Private Message  Reply with Quote
quote:

No ta osoba barem zna, kako se napiše njegov nadimak . A isto tako i sumljam, da bi kad ne bi znao, tko je Moebius njegov prvi strip izdao več 2006 godine.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 14/01/2013 : 10:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000