Kratko i jasno, pitanje glasi: Koji vam je najprecijenjeniji Bonelli strip? Koju epizodu nekog junaka svi hvale do nebesa, a vama se čini kao nešto sasvim prosječno, ako ne ispodprosječno?
Za mene je to bez sumnje Mr.No maxi Bilo jednom u New Yorku. Priča mi je posve nezanimljiva i prepatetična, a crtež sumoran, s likovima nacrtanim kao da pripadaju hordi živućih leševa.
Originally posted by Opti Za mene je to bez sumnje Mr.No maxi Bilo jednom u New Yorku. Priča mi je posve nezanimljiva i prepatetična, a crtež sumoran, s likovima nacrtanim kao da pripadaju hordi živućih leševa.
Meni je baš suprotno... Zaista jedan od boljih Mister Noova u novijem razdoblju.
A za najprecjenjeniji moram još razmisliti...
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Najprecjenjeniji junaci su svakako Tex i Zagor (žestoko se kajem što imam nick Zagor12, kvragu i moja dvanaestogodišnja maštovitost) iako imaju dobrih epizoda. A priče... eh, tu moram malo razmisliti....
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Originally posted by Opti Za mene je to bez sumnje Mr.No maxi Bilo jednom u New Yorku. Priča mi je posve nezanimljiva i prepatetična, a crtež sumoran, s likovima nacrtanim kao da pripadaju hordi živućih leševa.
Meni je baš suprotno... Zaista jedan od boljih Mister Noova u novijem razdoblju.
Kratko i jasno, pitanje glasi: Koji vam je najprecijenjeniji Bonelli strip? Koju epizodu nekog junaka svi hvale do nebesa, a vama se čini kao nešto sasvim prosječno, ako ne ispodprosječno?
Za mene je to bez sumnje Mr.No maxi Bilo jednom u New Yorku. Priča mi je posve nezanimljiva i prepatetična, a crtež sumoran, s likovima nacrtanim kao da pripadaju hordi živućih leševa.
Daleko je od patetike ,meni u top 10 pilota Crtez bas odgovara tom dobu u kome se radnja odvija
Najprecjenjeniji je Dylan Dog - barem meni. Par puta sam ga pokušavao čitati ono ispočetka. Ali nikad nisam dogurao dalje od petog-šestog broja. Znam da je za većinu ljudi ovdje to super serijal ali ja sam valjda jedan od rijetkih koje mu se ne sviđa.
@Kojot: Naravno, sve je to stvar ukusa. Ipak, tvrdim (i tvrdicu do kraja zivota) da je i prosjecna Zagor prica ipak 10 puta bolja nego najbolja Texova epizoda.
Najprecjenjeniji je Dylan Dog - barem meni. Par puta sam ga pokušavao čitati ono ispočetka. Ali nikad nisam dogurao dalje od petog-šestog broja. Znam da je za većinu ljudi ovdje to super serijal ali ja sam valjda jedan od rijetkih koje mu se ne sviđa.
Slažem se. Sviđaju mi se epizode tipa 3x0 gdje nema puno nasilja, ali onaj klasični DD... Pa, ja stripove primarno doživljavam kao eskapizam, a sve te odsječene glave, crijeva, gejziri krvi, ne, ne... To je stvarno previše, imam toga dovoljno doma.
Još jedna epizoda čiju popularnost ne shvaćam je Um koji ubija (MM). Obično nakon što pročitam neki strip, bar mi jedan prizor iz njega ostane u sjećanju. Ali Um koji ubija je jedini strip iz kojeg se ne sjećam apsolutno NIČEGA (izuzev naslovnice). Užasno zaboravljivo.
A za najprecjenjeniji moram još razmisliti...
Meni svakako jedna od najboljih Pilotovih epizoda.
@Kojot: Naravno, sve je to stvar ukusa. Ipak, tvrdim (i tvrdicu do kraja zivota) da je i prosjecna Zagor prica ipak 10 puta bolja nego najbolja Texova epizoda.
Demon ludila, bez premca. Morao sam se tjerati da čitam dalje, da bih vidio zašto ga svi hvale, ali nisam saznao.
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Ono po čemu ja pamtim Demone ludila jest scena gdje neki Indijanac sjekirom prepolovi Čikovu glavu u krvavoj slavi, samo je Dnevnik (naravno) izbacio tu stranicu.