forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Zakoljimo neke svete krave
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 13/01/2013 : 11:57:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
Ja sam upamtio ono kad Zagor i Chico lete zakačeni za onaj barunov stroj, dobio sam dojam da se Sclavi namjerno izrugivao.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 13/01/2013 : 12:01:23  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by selanne

Demon ludila, bez premca. Morao sam se tjerati da čitam dalje, da bih vidio zašto ga svi hvale, ali nisam saznao.

gle, kad pročitam ovakav tvoj post, a hvališ na sva zvona najprosječnije i dosadnjikave Texove, nekako ne uzimam tvoje mišljenje kao najvjerodostojnije. Jel tebi uopće koji junak dobar osim Texa?

ovo sve što pišemo ovdje je samo borba ukusa, ništa više. Kakve svete krave...

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."

Edited by - DeeCay on 13/01/2013 12:02:24
Go to Top of Page

Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts

Member since 21/02/2010

Posted - 13/01/2013 : 12:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Johnny Difool a Private Message  Reply with Quote
Zagor je općenito vrlo precijenjen, a moj osobni favorit u nezasluženim hvalospjevima je priča Horde zla!, naivan i nemaštovit derivat Gospodara prstenova.

Kad se već govori o njima, Tex je u cjelini znatno zanimljiviji i uspjeliji junak od Zagija, čak i uz gadnu nostalgiju na strani Duha sa sjekirom.

Bilo koju Texovu priču, ma koliko banalna i klišeizirana bila (s često identičnim zapletima, uvodnim pucnjavama, bahatim zemljoposjednicima, itd., itd.) mogu bez problema pročitati do kraja, jer ima šmek vesterna, makar i podgrijanog i olinjalog.

Nikad me nijedna Texova epizoda nije toliko namučila koliko recimo zloglasne Noćna mora na moru i Smrtonosna močvara, koje od muke nisam ni dočitao. Nikad nijednog Texa nisam ostavio nedovršenog, a ove jesam.

Da ne govorim o tome koliko su nove Texove priče superiorne novim Zagijevim. Kombinacijama Bosselija s Ortizom, Fontom i Villom nijedan Zagor u posljednjih dosta godina nije ni do nožnih listova.

Čak i nekad mi omiljene Zagijeve priče danas mi zbog naivnosti i infantilnosti nemaju onu nekadašnju aromu. S druge strane, Tex koji mi je nekad bio preozbiljan strip "za odrasle", danas mi odlično leži.

Slažem se da su oba serijala formulaična i repetitivna, ali Texove su (beskrajne) varijacije zanimljivije, uspjelije i bolje. Uostalom, o tome govori i to što Bonellija iznad vode danas drži Tex, a ne Zagor.

Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite,
i ta ce mi mladost teško pasti...
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 13/01/2013 : 12:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

Ah, kod tebe još nisu počeli štovati Demone ludila? Mene na putu do kuće stalno dočekuju žrtvovane koze.

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 13/01/2013 : 12:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Johnny Difool

Bilo koju Texovu priču, ma koliko banalna i klišeizirana bila (s često identičnim zapletima, uvodnim pucnjavama, bahatim zemljoposjednicima, itd., itd.) mogu bez problema pročitati do kraja, jer ima šmek vesterna, makar i podgrijanog i olinjalog.

Nikad me nijedna Texova epizoda nije toliko namučila koliko recimo zloglasne Noćna mora na moru i Smrtonosna močvara, koje od muke nisam ni dočitao. Nikad nijednog Texa nisam ostavio nedovršenog, a ove jesam.

Zanimljivo, ja sam onda tvoja sušta suprotnost. Uspio sam pročitati do kraja tek neka 3-4 Texa.

Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 13/01/2013 : 12:14:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:
Originally posted by selanne

Demon ludila, bez premca. Morao sam se tjerati da čitam dalje, da bih vidio zašto ga svi hvale, ali nisam saznao.

gle, kad pročitam ovakav tvoj post, a hvališ na sva zvona najprosječnije i dosadnjikave Texove, nekako ne uzimam tvoje mišljenje kao najvjerodostojnije. Jel tebi uopće koji junak dobar osim Texa?

Naravno da jest, ima i epizoda Zagora koje su mi odlične (Teksaški rendžeri, Kraken, Zimska Zmija, Nestali istraživač), Mister Noa (Bilo jednom u New Yorku, Mafija ne prašta, Ardeni 1945.), Dylana ili Lazarusa... Ali ne shvaćam sveopću fascinaciju Demonom ludila, tako da svojom izjavom nisam napao Zagora, nego baš tu epizodu, koja mi nikako njemu ne priliči.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.

Edited by - selanne on 13/01/2013 12:16:05
Go to Top of Page

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7655 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 13/01/2013 : 12:17:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
A što se tiče borbe ukusa - pa svaka rasprava o najgorim, najboljim, najmanje hvaljenim ili precijenjenim epizodama - sve se uvijek svodi na ukuse.

Edited by - selanne on 13/01/2013 12:18:01
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4100 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 13/01/2013 : 12:24:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

@Kojot:
Naravno, sve je to stvar ukusa.
Ipak, tvrdim (i tvrdicu do kraja zivota) da je i prosjecna Zagor prica ipak 10 puta bolja nego najbolja Texova epizoda.

;)

Kao sto kazes,stvar ukusa,citam i ja Zagora,i sakupljam naravno,ali za prosjecnu Zagorovu epizodu,ne bih dao ni jedan list Texa!
Eto toliko....sada zakopajmo ratne sjekire,dosta je bilo....
Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11867 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 13/01/2013 : 12:46:04  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Meni je Dilan Dog precenjen. Ima stvarno dobrih prica, i citam ja Dilana ali prosto mi se cini da je precenjen...

Zagor uopste nije precenjen, nego su mozda neki ljudi sa ovih prostora prezasiceni Zagorom pa ga nazivaju precenjenim.

Tex mi je isto dobar, naravno ne kao Zagor, ali je odlican serijal isto kao i Mister No on je mozda i najbolji lik koji je prosao kroz Bonelli univerzum {pored Zagora i Cika, naravno}

Edited by - going going on 13/01/2013 12:46:36
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 13/01/2013 : 12:51:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
Eto opet... Topic nije za poređivanje junaka (takvih diskusija imamo dosta)

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/01/2013 : 12:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
tako je vratimo se na bit topica

http://znakoviporedputa.com/zdravlje-i-ekologija/637-krava-pla%C4%8De-dok-%C4%8Deka-klanje

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/01/2013 : 13:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Zagor je općenito vrlo precijenjen, a moj osobni favorit u nezasluženim hvalospjevima je priča Horde zla!, naivan i nemaštovit derivat Gospodara prstenova.

+1

Grozna epizoda.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4100 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 13/01/2013 : 14:22:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se da su oba serijala formulaična i repetitivna, ali Texove su (beskrajne) varijacije zanimljivije, uspjelije i bolje. Uostalom, o tome govori i to što Bonellija iznad vode danas drži Tex, a ne Zagor.

Svete rijeci!!!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21120 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 13/01/2013 : 14:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Po meni, najprecenjeniji Boneli su Dilan Dog i Zagor.
To su jedini Boneliji koje sam definitivno prestao da kupujem.
Dilan Dog ima i ponekih odličnih epizoda;ali većina su žešći kvaziintelektualni krševi.
Zagor je štivo za osnovnu školu.

Vidim da je Opti pomenuo Mister Noovu epizodu Bilo jednom ... kao najprecenjeniju, ali definitivno je nešto pobrkao, jer ova epizoda je jedna od najboljih Bonelija ikad, i to je mišljenje apsolutno svakog stripofila sa kojim sam pričao o ovom stripu.
Demoni ludila - vidim da i njega mnogi ubrajaju kao najprecenjenije - to je stoga što neki Zagorovci očekuju od svog junaka da sve epizode budu na isti kalup, pa svako odstupanje ih nervira.

Vidim da se pominje i Tex kao precenjen - pa dobro, ako niste ljubitelj klasičnog vesterna, onda Tex i nije pravi strip za vas.
A za nas koji volimo ovaj žanr - TEX JE "KEVA"!!!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19694 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 13/01/2013 : 14:51:16  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tutta

quote:
Originally posted by anto

Po meni, najprecenjeniji Boneli su Dilan Dog i Zagor.
To su jedini Boneliji koje sam definitivno prestao da kupujem.
Dilan Dog ima i ponekih odličnih epizoda;ali većina su žešći kvaziintelektualni krševi.
Zagor je štivo za osnovnu školu.

Vidim da je Opti pomenuo Mister Noovu epizodu Bilo jednom ... kao najprecenjeniju, ali definitivno je nešto pobrkao, jer ova epizoda je jedna od najboljih Bonelija ikad, i to je mišljenje apsolutno svakog stripofila sa kojim sam pričao o ovom stripu.
Demoni ludila - vidim da i njega mnogi ubrajaju kao najprecenjenije - to je stoga što neki Zagorovci očekuju od svog junaka da sve epizode budu na isti kalup, pa svako odstupanje ih nervira.

Vidim da se pominje i Tex kao precenjen - pa dobro, ako niste ljubitelj klasičnog vesterna, onda Tex i nije pravi strip za vas.
A za nas koji volimo ovaj žanr - TEX JE "KEVA"!!!

+1

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38071 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 13/01/2013 : 14:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
+2

;P

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Kojot
Advanced Member

Switzerland
4100 Posts

Member since 21/12/2008

Posted - 13/01/2013 : 15:06:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Kojot a Private Message  Reply with Quote
+3
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/01/2013 : 15:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Najprecijenjeniji je ipak Dylan Dog, barem kada je o Balkanu riječ... Iako to ne znači da ga ne volim i ne čitam.
Ako bi me pitali koji je najpodcjenjeniji to bi bio Mister No, jer mi je nevjerojatno da se tako nešto moglo ugasiti zbog neisplativosti (slabe prodaje), baš šteta.
Go to Top of Page

DKoor
Senior Member

Croatia
1592 Posts

Member since 18/12/2006

Posted - 13/01/2013 : 17:14:22  Show Profile Show Extended Profile  Send DKoor a Private Message  Reply with Quote
Ne može ništa što ima više stotina epizoda biti kvalitetno. Zabavno - možda. A to je puno svetih krava manje.

Moje aukcije u prodaji
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 13/01/2013 : 20:36:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

To ne znač da je to nekakva Apsolutna Istina i da se svatko tko pročita tu epizodu mora pokloniti njenom genijalnošću.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17014 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 13/01/2013 : 20:59:44  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Istina, ne mora se svakom svidjeti Bilo jednom u New Yorku, no meni je to jedna od najboljih ikad.
Go to Top of Page

izivko
Advanced Member

Germany
12515 Posts

Member since 25/07/2003

Posted - 13/01/2013 : 23:19:18  Show Profile Show Extended Profile  Send izivko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kojot

+3

+4
Ispravka - Tex je BABO a ne Keva!

Have mercy
Go to Top of Page

Zagor12
Advanced Member

Croatia
6763 Posts

Member since 23/08/2010

Posted - 13/01/2013 : 23:40:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Zagor12's Homepage  Send Zagor12 a Private Message  Reply with Quote
Tex spada u žanr stripova koji je davno izumro i postao nezanimljiv. Sve je već rečeno što se westerna tiče.

Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti:
http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja

Edited by - Zagor12 on 13/01/2013 23:40:42
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 14/01/2013 : 00:25:37  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message  Reply with Quote
Tex zaslužuje respekt, ipak je institucija u Italiji i odličan western, ali kod nas Tex može Zagoru samo svijeću držati... baš onako kako mora biti... : )
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 14/01/2013 : 01:05:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zagor12

Tex spada u žanr stripova koji je davno izumro i postao nezanimljiv.

+10

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000