obilježja špageta su brza akcija, kratki dijalozi ili samo onlineri, atmosfera naglašena muzikom (glavnom temom)!
u vezi špageta ne prihvaćam nijednu tezu o prvom filmu koji je to sve imal u sebi, jer se podvrsta nadograđivala s vremenom. Uostalom špageti filmovi su snimljeni i puno ranije nek se sam pojam i počel koristiti.
DU...dobra vestern drama s naglešenim tarantinovskim nasiljem (vizualno i pripovjedački) koja u principu je daleko od špageta, po obiljžjima iz prvog odgovora! Nije...
zapravo je trebalo pisati jovanović ali bolje da to šef odradi
Bojim se da ćeš morati još neko vrijeme trpiti dosadu, jer je šef na skijanju. ;)
Inače jako zanimljiva rasprava oko žanra, nemam dovoljno znanja o špagetima da bi se uključio u raspravu, ali mi je svakako zanimljivo pratiti i naučiti nešto novo.
Bojim se da ćeš morati još neko vrijeme trpiti dosadu, jer je šef na skijanju. ;)
Inače jako zanimljiva rasprava oko žanra, nemam dovoljno znanja o špagetima da bi se uključio u raspravu, ali mi je svakako zanimljivo pratiti i naučiti nešto novo.
meni je inače baš amigo ukazal na sollimu i genijalni "il grande silenzio", pa onda i ostale. Faccia, Corri, Resa ...odlični filmovi!
dobro da ti novinarstvo nije profesija sad bi to nazvali gafom :)
sreća da i tebi nije jer tvoji uradci na popcornu kazuju da bi umro od gladi, što je malo gore od gafa...a čak ni ja nisam tako zločest da ih postam ovdje :) a i nepotrebno je...sam sve činiš
Originally posted by dosada meni je inače baš amigo ukazal na sollimu i genijalni "il grande silenzio", pa onda i ostale. Faccia, Corri, Resa ...odlični filmovi!
Ne znam tko je Amigo, ali lijepo od njega.
Inače i ja upravo bilježim nova do-sada meni nepoznata imena u svoju filmsku tekicu.
Samo vi nastavite sa raspravom, vjerujem da će zadržati kulturni nivo, kak' spada.
meni je inače baš amigo ukazal na sollimu i genijalni "il grande silenzio"!
Originally posted by dosada meni je inače baš amigo ukazal na sollimu i genijalni "il grande silenzio", pa onda i ostale. Faccia, Corri, Resa ...odlični filmovi!
Ne znam tko je Amigo, ali lijepo od njega.
Inače i ja upravo bilježim nova do-sada meni nepoznata imena u svoju filmsku tekicu.
Samo vi nastavite sa raspravom, vjerujem da će zadržati kulturni nivo, kak' spada.
s moje strane je uvijek ista kultura
dobri filmovi, pogledaj ih.....evo Sollimin, ops Corbuccijev " Silenzio" sam našel na youtubeu!
Ako zelite pricati o povijesti, onda je ovo definitivno pogresan topic
zapravo ja nemam potrebe s dosadom nigdje ni o čemu nikada, ali "čovjek" jednostavno ima silan poriv komunicirati sa mnom...a btw topic o westernu ne isključuje povijest, nije li tako?
topic o westernu ne , ali topic o QT definitivno..
nipošto - i on se bavi povješću - alternativnom kao i dosada :)
Sorry , ali ovo ne moze proci .. QT i alternativna povijest .., mislis valjda na Inglourious Basterds, no grdno se varas.
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Nakon dugo dugo vremena pogledao sam napokon Tarantinov film za koji mogu reći da je vrlo dobar. Nije odličan kao Pakleni šund i Reservoar dogs, ali mi nije ni glup kao Kill Bill i pogotovo Nemilosrdni gadovi. Kao i svaki njegov film i ovaj ima par legendarnih scena (scena kad se južnjaci svađaju oko kapuljača je genijalna), dijaloga i soundtrackova, zanimljivu radnju, a glumci su standarndno dobri osim Djanga koji mi nije nekako uvjerljiv i dovoljno opak. Tarantino je najbolji u prikazivanju komičnih situacija, scenama nasilja i zabavnim dijalozima koje i koristi u svakom filmu. Problem je što u novije vrijeme želi biti ozbiljniji i obrađuje teme nacizma, ropstva i nekako mi to ne uspijeva spojiti baš na pravi način.