Author |
Topic |
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 13/01/2013 : 11:57:56
|
Ja sam upamtio ono kad Zagor i Chico lete zakačeni za onaj barunov stroj, dobio sam dojam da se Sclavi namjerno izrugivao. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/01/2013 : 12:01:23
|
quote: Originally posted by selanne
Demon ludila, bez premca. Morao sam se tjerati da čitam dalje, da bih vidio zašto ga svi hvale, ali nisam saznao.
gle, kad pročitam ovakav tvoj post, a hvališ na sva zvona najprosječnije i dosadnjikave Texove, nekako ne uzimam tvoje mišljenje kao najvjerodostojnije. Jel tebi uopće koji junak dobar osim Texa?
ovo sve što pišemo ovdje je samo borba ukusa, ništa više. Kakve svete krave... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
Edited by - DeeCay on 13/01/2013 12:02:24 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/01/2013 : 12:03:48
|
Zagor je općenito vrlo precijenjen, a moj osobni favorit u nezasluženim hvalospjevima je priča Horde zla!, naivan i nemaštovit derivat Gospodara prstenova.
Kad se već govori o njima, Tex je u cjelini znatno zanimljiviji i uspjeliji junak od Zagija, čak i uz gadnu nostalgiju na strani Duha sa sjekirom.
Bilo koju Texovu priču, ma koliko banalna i klišeizirana bila (s često identičnim zapletima, uvodnim pucnjavama, bahatim zemljoposjednicima, itd., itd.) mogu bez problema pročitati do kraja, jer ima šmek vesterna, makar i podgrijanog i olinjalog.
Nikad me nijedna Texova epizoda nije toliko namučila koliko recimo zloglasne Noćna mora na moru i Smrtonosna močvara, koje od muke nisam ni dočitao. Nikad nijednog Texa nisam ostavio nedovršenog, a ove jesam.
Da ne govorim o tome koliko su nove Texove priče superiorne novim Zagijevim. Kombinacijama Bosselija s Ortizom, Fontom i Villom nijedan Zagor u posljednjih dosta godina nije ni do nožnih listova.
Čak i nekad mi omiljene Zagijeve priče danas mi zbog naivnosti i infantilnosti nemaju onu nekadašnju aromu. S druge strane, Tex koji mi je nekad bio preozbiljan strip "za odrasle", danas mi odlično leži.
Slažem se da su oba serijala formulaična i repetitivna, ali Texove su (beskrajne) varijacije zanimljivije, uspjelije i bolje. Uostalom, o tome govori i to što Bonellija iznad vode danas drži Tex, a ne Zagor. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 13/01/2013 : 12:12:04
|
quote: Originally posted by DeeCay
ovo sve što pišemo ovdje je samo borba ukusa, ništa više. Kakve svete krave...
Ah, kod tebe još nisu počeli štovati Demone ludila? Mene na putu do kuće stalno dočekuju žrtvovane koze. |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 13/01/2013 : 12:14:19
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
Bilo koju Texovu priču, ma koliko banalna i klišeizirana bila (s često identičnim zapletima, uvodnim pucnjavama, bahatim zemljoposjednicima, itd., itd.) mogu bez problema pročitati do kraja, jer ima šmek vesterna, makar i podgrijanog i olinjalog.
Nikad me nijedna Texova epizoda nije toliko namučila koliko recimo zloglasne Noćna mora na moru i Smrtonosna močvara, koje od muke nisam ni dočitao. Nikad nijednog Texa nisam ostavio nedovršenog, a ove jesam.
Zanimljivo, ja sam onda tvoja sušta suprotnost. Uspio sam pročitati do kraja tek neka 3-4 Texa. |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 13/01/2013 : 12:14:53
|
quote: Originally posted by DeeCay
quote: Originally posted by selanne
Demon ludila, bez premca. Morao sam se tjerati da čitam dalje, da bih vidio zašto ga svi hvale, ali nisam saznao.
gle, kad pročitam ovakav tvoj post, a hvališ na sva zvona najprosječnije i dosadnjikave Texove, nekako ne uzimam tvoje mišljenje kao najvjerodostojnije. Jel tebi uopće koji junak dobar osim Texa? ovo sve što pišemo ovdje je samo borba ukusa, ništa više. Kakve svete krave...
Naravno da jest, ima i epizoda Zagora koje su mi odlične (Teksaški rendžeri, Kraken, Zimska Zmija, Nestali istraživač), Mister Noa (Bilo jednom u New Yorku, Mafija ne prašta, Ardeni 1945.), Dylana ili Lazarusa... Ali ne shvaćam sveopću fascinaciju Demonom ludila, tako da svojom izjavom nisam napao Zagora, nego baš tu epizodu, koja mi nikako njemu ne priliči. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
Edited by - selanne on 13/01/2013 12:16:05 |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Posted - 13/01/2013 : 12:17:20
|
A što se tiče borbe ukusa - pa svaka rasprava o najgorim, najboljim, najmanje hvaljenim ili precijenjenim epizodama - sve se uvijek svodi na ukuse. |
Edited by - selanne on 13/01/2013 12:18:01 |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 13/01/2013 : 12:24:10
|
quote: Originally posted by acestroke
@Kojot: Naravno, sve je to stvar ukusa. Ipak, tvrdim (i tvrdicu do kraja zivota) da je i prosjecna Zagor prica ipak 10 puta bolja nego najbolja Texova epizoda.
;)
Kao sto kazes,stvar ukusa,citam i ja Zagora,i sakupljam naravno,ali za prosjecnu Zagorovu epizodu,ne bih dao ni jedan list Texa! Eto toliko....sada zakopajmo ratne sjekire,dosta je bilo.... |
|
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 13/01/2013 : 12:46:04
|
Meni je Dilan Dog precenjen. Ima stvarno dobrih prica, i citam ja Dilana ali prosto mi se cini da je precenjen...
Zagor uopste nije precenjen, nego su mozda neki ljudi sa ovih prostora prezasiceni Zagorom pa ga nazivaju precenjenim.
Tex mi je isto dobar, naravno ne kao Zagor, ali je odlican serijal isto kao i Mister No on je mozda i najbolji lik koji je prosao kroz Bonelli univerzum {pored Zagora i Cika, naravno} |
Edited by - going going on 13/01/2013 12:46:36 |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 13/01/2013 : 12:51:41
|
Eto opet... Topic nije za poređivanje junaka (takvih diskusija imamo dosta) |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 13/01/2013 : 13:14:50
|
Zagor je općenito vrlo precijenjen, a moj osobni favorit u nezasluženim hvalospjevima je priča Horde zla!, naivan i nemaštovit derivat Gospodara prstenova.
+1
Grozna epizoda. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
Posted - 13/01/2013 : 14:22:49
|
Slažem se da su oba serijala formulaična i repetitivna, ali Texove su (beskrajne) varijacije zanimljivije, uspjelije i bolje. Uostalom, o tome govori i to što Bonellija iznad vode danas drži Tex, a ne Zagor.
Svete rijeci!!! |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21120 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 13/01/2013 : 14:28:22
|
Po meni, najprecenjeniji Boneli su Dilan Dog i Zagor. To su jedini Boneliji koje sam definitivno prestao da kupujem. Dilan Dog ima i ponekih odličnih epizoda;ali većina su žešći kvaziintelektualni krševi. Zagor je štivo za osnovnu školu.
Vidim da je Opti pomenuo Mister Noovu epizodu Bilo jednom ... kao najprecenjeniju, ali definitivno je nešto pobrkao, jer ova epizoda je jedna od najboljih Bonelija ikad, i to je mišljenje apsolutno svakog stripofila sa kojim sam pričao o ovom stripu. Demoni ludila - vidim da i njega mnogi ubrajaju kao najprecenjenije - to je stoga što neki Zagorovci očekuju od svog junaka da sve epizode budu na isti kalup, pa svako odstupanje ih nervira.
Vidim da se pominje i Tex kao precenjen - pa dobro, ako niste ljubitelj klasičnog vesterna, onda Tex i nije pravi strip za vas. A za nas koji volimo ovaj žanr - TEX JE "KEVA"!!! |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19694 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 13/01/2013 : 14:51:16
|
quote: Originally posted by Tutta
quote: Originally posted by anto
Po meni, najprecenjeniji Boneli su Dilan Dog i Zagor. To su jedini Boneliji koje sam definitivno prestao da kupujem. Dilan Dog ima i ponekih odličnih epizoda;ali većina su žešći kvaziintelektualni krševi. Zagor je štivo za osnovnu školu.
Vidim da je Opti pomenuo Mister Noovu epizodu Bilo jednom ... kao najprecenjeniju, ali definitivno je nešto pobrkao, jer ova epizoda je jedna od najboljih Bonelija ikad, i to je mišljenje apsolutno svakog stripofila sa kojim sam pričao o ovom stripu. Demoni ludila - vidim da i njega mnogi ubrajaju kao najprecenjenije - to je stoga što neki Zagorovci očekuju od svog junaka da sve epizode budu na isti kalup, pa svako odstupanje ih nervira.
Vidim da se pominje i Tex kao precenjen - pa dobro, ako niste ljubitelj klasičnog vesterna, onda Tex i nije pravi strip za vas. A za nas koji volimo ovaj žanr - TEX JE "KEVA"!!!
+1 |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38071 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 13/01/2013 : 15:47:39
|
Najprecijenjeniji je ipak Dylan Dog, barem kada je o Balkanu riječ... Iako to ne znači da ga ne volim i ne čitam. Ako bi me pitali koji je najpodcjenjeniji to bi bio Mister No, jer mi je nevjerojatno da se tako nešto moglo ugasiti zbog neisplativosti (slabe prodaje), baš šteta. |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Posted - 13/01/2013 : 20:36:04
|
quote: Originally posted by anto
Vidim da je Opti pomenuo Mister Noovu epizodu Bilo jednom ... kao najprecenjeniju, ali definitivno je nešto pobrkao, jer ova epizoda je jedna od najboljih Bonelija ikad, i to je mišljenje apsolutno svakog stripofila sa kojim sam pričao o ovom stripu.
To ne znač da je to nekakva Apsolutna Istina i da se svatko tko pročita tu epizodu mora pokloniti njenom genijalnošću. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17014 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
izivko
Advanced Member
Germany
12515 Posts
Member since 25/07/2003 |
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 13/01/2013 : 23:40:05
|
Tex spada u žanr stripova koji je davno izumro i postao nezanimljiv. Sve je već rečeno što se westerna tiče. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
Edited by - Zagor12 on 13/01/2013 23:40:42 |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 14/01/2013 : 00:25:37
|
Tex zaslužuje respekt, ipak je institucija u Italiji i odličan western, ali kod nas Tex može Zagoru samo svijeću držati... baš onako kako mora biti... : ) |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Topic |
|