Ruku na srce Grunge je spasio glazbenu scenu 90-tih , a vjerovatno i buducnost glazbe.. Postoji puno bendova koji su sudjelovali u ovom pokretu ismijavanja komercijale i povratku korjenima, no za neke od njih vjerovatno nikad niste culi..a mozda ni ja.. Zato otvaram ovaj topic u cast jednoj glazbenoj revoluciji..koja je to uistinu i bila.
Pocinjem sa bendom vjerovatno specijaliziranim za "downer rock" , i njihovim genijalnim vodom..Layne Staley ..R.I.P Care..
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Fascinantno mi je to sto jedan mali "pokret" iz Sijetla uspe da dotakne ceo svet,da underground izadje na povrsinu(da se slikovito izrazim)
Ako se dobro secam Stone Temple Pilots nisu iz Sijetla? Vredi pomenuti i Melvinse-omiljenu Kobejnovu grupu(koja mi je iskreno neslusljiva),Pearl Jam,Mudphone...i naravno Nirvanu i .. Soungarden
Inace celo to komercijalizovanje underground scene mi uopste ne smeta.Da nije bilo toga svet ne bi ni cuo za ove bendove.
Da nije bilo Nirvane i Neverminda,kao i Pearl Jam-a i Ten-a niko ne bi ni cuo za Melvinse,Flipper,Tad... Jeste se i Nirvana sa zadnja par albuma udaljila od pocetnog pravca,ali koji bend to nije?
Da, bilo je to jedno renesansno glazbeno doba. Nekako su se ovakve stvari radale sa jednom razumljivom lakocom, i samo se cekalo na sljedecu i bolju...heh..
Hunger Strike - Temple of the Dog
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
I got up feeling so down I got off being sold out I've kept the movie rolling But the story's getting old now I just looked in the mirror Things aren't looking so good I'm looking California And feeling Minnesota So now you know, who gets mystified Show me the power child I'd like to say That I'm down on my knees today It gives me the butterflies Gives me away Till I'm up on my feet again I'm feeling outshined Someone let the dogs out They'll show you where the truth is The grass is always greener Where the dogs are shedding I'm feeling that I'm sober Even though I'm drinking I can't get any lower Still I feel I'm sinking So now you know who gets mystified Show me the power child I'd like to say That I'm down on my knees today It gives me the butterflies Gives me away Till I'm up on my feet again I'm feeling outshined
Sjecam se jutara u kojima sam se budio sa stihovima ispisanim na rukama,sa zguzvanim papirima skica nekih novih prica..sjecam se jutara u kojima je postojala glazba i magija budenja je bila tako ziva... Danas jos uvijek ganjam takva jutra..no sve ih rijede nalazim...dovraga..
Smashing Pumpkins Drown
No matter where you are I can still hear you when you drown You've traveled very far Just to see you I'll come around When I'm down All of those yesterdays Coming around
No matter where you are I can still hear you when you dream You traveled very far You traveled far, like a star And you are All of those yesterdays Coming around
Is it something someone said? Was it something someone said?
Yesterday the sky was you And I still feel the same Nothing left for me to do And I still feel the same
I wish, I wish I could fly I wish, I wish I could lie I will, I will try I will, I will Goodbye
sinoc sam na krivom topicu napisala.. gypsies, tramps & thieves! It is about time for us to fire up the jukebox and crank up the volume
odoh sada odpickarati bol u nozi..smanjiti temperaturu sebi i procesoru, naganjati susjedovu macku, a ujutro se probuditi i sacmaricom koknuti susjedovog pijetla .. ostatak dana..vec mi nesto novo padne na pamet..
Bilo bi smijesno govoriti o perfekciji,ali bi isto tako bilo smijesno govoriti o njenoj nepostojanosti.. Nemam pojma zasto me je ovo tako zestoko pogodilo..i mislim da je bolje tako.
Znam da ce sa ovom stvari biti razilazenja u misljenjima, ali ja je svjesno guram pod Grunge.. Palila me i gasila i vjerovatno oblikovala u nesto sto ce prezivjeti sve i podnijeti sve ..ali nikad nece biti bez snova i bez dovoljne kolicine bola potrebne za postojanje...yeep.
Gdje je sad clan melkajk kad ga trebas? I ta njegova FF fan club stranica.. tri puta sam pomislila da mu je nekih od nas da ju nalozimo, zapalila bi internet i rasturila Biebera ko keksic Svi ce se sloziti samnom, da mi starci, matorci, ruzinavi brodovi, i olupine jos imamo dovoljno balasta da se ne damo potopiti