Author |
Topic |
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 14/01/2013 : 01:17:05
|
quote: Originally posted by acestroke
Tex Willer. Jedna te ista epizoda, ponavljena 615 puta. Naprecjenjiji strip ne samo Bonelija, nego u citavom strip univerzumu.
Sreca pa ne mislimo svi isto Zavisi sve kakve zanrove volis,recimo ja volim sve western stripove i nijedna tex epizoda mi nije losa dok s druge strane dao sam sansu nathan never ali jednostavno ne ide,ne volim fantaziju,svemir i slicno |
Nemam potpis... |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
Magico_Vento
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1181 Posts
Member since 10/01/2010 |
Posted - 14/01/2013 : 03:42:09
|
@Magico_Vento: Volim sve zanre stripa, dokle god su kvalitetne. Magicni Vjetar i Ken Parker su odlicni Westerni, dok je Tex slab do bola.
:)
Kazem opet meni je tex vrh dok mi je recimo nathan slab do bola |
Nemam potpis... |
|
|
maddox031
Senior Member
Croatia
1941 Posts
Member since 23/09/2011 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
Member since 21/12/2008 |
Posted - 14/01/2013 : 09:22:22
|
@Magico_Vento: Volim sve zanre stripa, dokle god su kvalitetne. Magicni Vjetar i Ken Parker su odlicni Westerni, dok je Tex slab do bola.
:)
Pogresno! Pa koji kurac je u Italiji na prvom mestu,ako je slab do bola! Ako nevolis Texa,nemoras ni citati. I ja nisam procitao nijednog Kena,ali nekazem nista lose! Zavrsena prica,nije mi do svadje! |
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10232 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 14/01/2013 : 09:28:22
|
MrNo-Bilo jednom u NY. To čak i nije toliko loše al brate o ovome pričat ka o jednoj od najboljih epizoda je smiješno. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 14/01/2013 : 09:40:24
|
@Kojot: Znaci sve sto je popularno je automatski kvalitetno? Ovo nisam znao. U ovom slicaju moram obavezno pogledat one 'Twilight' filmove, njihova popularnost garantira kvalitet, po tvojoj filozofiji.
Za razliku od tebe, procitao sam gomile Kena i gomile Texa, pa zato imam pravo komentirat na oba serijala. Slobodno procitaj Kena, pa bujrum ti komentiraj onda koliko ti volje. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
Edited by - acestroke on 14/01/2013 09:41:18 |
|
|
dante
Senior Member
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 14/01/2013 : 09:51:56
|
Kad bih bas morao izabrati, mislim da bih izabrao Dylana. Od uvjerljivo najomiljenijeg junaka (jos iz doba prvih 50 brojeva) pretvorio se u nesto sto sustavno izbjegavam vec neko vrijeme. Nisam siguran da je i jedan drugi junak imao toliko nesuvislog smeca u svojoj kronologiji kao DD. Pretpostavljam da mu se kasniji Mister No i Marti mogu pribliziti po toj "kvaliteti". Posljednjeg Zagora sam procitao negdje '92 pa o njemu ne mogu suditi. |
These pretzels are making me thirsty... |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 14/01/2013 : 10:43:24
|
Zagor i Tex definitivno. Ako je Zagor nekoć i bio na mahove interesantan, potrošio se. A i Dylan se odavno ofucao ... Za Texa je dosta reći da je Vucin omiljeni strip junak |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
selanne
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
7655 Posts
Member since 11/09/2009 |
Posted - 14/01/2013 : 11:11:41
|
@Kojot: Znaci sve sto je popularno je automatski kvalitetno? Ovo nisam znao. U ovom slicaju moram obavezno pogledat one 'Twilight' filmove, njihova popularnost garantira kvalitet, po tvojoj filozofiji.
Za razliku od tebe, procitao sam gomile Kena i gomile Texa, pa zato imam pravo komentirat na oba serijala. Slobodno procitaj Kena, pa bujrum ti komentiraj onda koliko ti volje.
Pročitao sam i ja dosta MV-a i Kena, pa opet biram Texa. Mislim da je važno i koliko čovjek traži od stripa. Meni nakon svih obaveza strip dođe kao opuštanje i odmor, a MV i Ken su "teže" štivo. Istina je da je Tex dosta površniji, ali mi je baš zato i draži. Da imam vremena napretek i da ne znam što ću od sebe, onda bih vjerojatno više uživao u ovom "ozbiljnijem" dvojcu i udubljivao se u čitanje njihovih epizoda, ali ovako mi Tex sa svojom akcijom i bez pretjeranog filozofiranja baš odlično sjedne. |
Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted. |
|
|
kasper
Advanced Member
10882 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
Posted - 14/01/2013 : 12:22:21
|
Za razliku od tebe, procitao sam gomile Kena i gomile Texa, pa zato imam pravo komentirat na oba serijala. Slobodno procitaj Kena, pa bujrum ti komentiraj onda koliko ti volje.
Nisam tako mislio Ace,ali nema veze. Nego daj neki naslov od Kena,da nabavim pa da procitam,mozda mi se svidi,imam ja 15-ak Kena,ali samo 2 kom.Lms. Dampira sam procito nedavno,sada sakupljam,dopao mi se! Cekam preporuku Ace! |
|
|
DKoor
Senior Member
Croatia
1592 Posts
Member since 18/12/2006 |
Posted - 14/01/2013 : 13:55:01
|
Magicni Vjetar i Ken Parker su odlicni Westerni, :)
Dijelim to mišljenje, ok imam svoje favorit žanrove ali generalno mogu pogledati svaki dok god se radi o kvalitetu. Western nije mrtav. Ili jest u istom onom smislu u kojem je i Diabolik (akcija/thriller), Uranella (SF) itd. mrtvi. Nisu oni mrtvi, oni su zastarjeli.
KP & MV da, to su primjeri finog westerna (u slučaju MV-a i primjese koječega drugoga). |
Moje aukcije u prodaji |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
Posted - 14/01/2013 : 14:27:57
|
quote: Originally posted by Tutta
Da,ko vise gleda stare filmove kao npr.Django Unchained.
Rekao sam u žanr STRIPOVA, a ne filmova, iako je Django ionako jednim dijelom remake. Ono što bi možda funkcioniralo i bilo originalno jest da se radnja stripa vrti u ranom 20. st. negdje na jugu SAD-a, ako već želimo imati nekakav western štih. Ali i kad bi se sličan serijal napravio, opet ga ne bi imalo smisla forsirati 600+ brojeva. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
aved
Average Member
Bosnia and Herzegovina
633 Posts
Member since 25/12/2012 |
Posted - 14/01/2013 : 14:41:52
|
quote: Nego daj neki naslov od Kena,da nabavim pa da procitam,mozda mi se svidi
Osudjenici, Vrelo zivota, Dah i san, Strajk, Dasak slobode itd.
Problem kod Texa i Kena je u tome sto je Tex Western koji mi zelimo, a Ken je Western onakav kakav je bio- realistican.
I jedan i drugi su meni odlicni. Sve je stvar pristupa i raspolozenja kad je citanje u pitanju. |
Mornie utúlië, mornie alantië |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 14/01/2013 : 14:46:06
|
quote: Originally posted by Zagor12
iako je Django ionako jednim dijelom remake.
Django Unchained nije remake.
Vidim da ljudi često navode taj podatak, ali to nije točno.
Odakle ti podatak da je riječ o remakeu? |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 14/01/2013 : 15:04:41
|
quote: Originally posted by Mr. Bushido
Inspiriran je spaghetti westernom Django iz 1966., vuče s njim neke reference a u filmu se pojavljuje Franco Nero, glumac koji je igrao u tom Djangu. |
Z12 je sada Golub, ali sajt je ostao isti: http://superheroji.com.hr/ - Najnovije iz svijeta superheroja
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 14/01/2013 : 15:09:20
|
Inspiriran je spaghetti westernom Django iz 1966., vuče s njim neke reference a u filmu se pojavljuje Franco Nero, glumac koji je igrao u tom Djangu.
Nekoliko referenci ne čine film remakeom.
Tarantino je film snimio prema vlastitom scenariju. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Posted - 14/01/2013 : 15:22:12
|
quote: Originally posted by Kojot
Nego daj neki naslov od Kena,da nabavim pa da procitam,mozda mi se svidi,imam ja 15-ak Kena,ali samo 2 kom.Lms. Cekam preporuku Ace!
Ja sam Kena uglavnom citao u Libellus/Fibra izdanju, a naslovi tih epizoda se razlikuju od LMS izdanja. U Libellus/Fibra izdanju, probaj prvih 15 epizoda, ako je ikako moguce; Ken Parker je serijal u kojem je neprekidnost vazna, tako da su ti prvih 15 prica dosta povezane. Posle toge ces i sam odlucit jel ti se svidja dovoljno da nastavis sa iducim epizodama. |
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
Zagor12
Advanced Member
Croatia
6763 Posts
Posted - 14/01/2013 : 15:34:17
|
Inspiriran je spaghetti westernom Django iz 1966., vuče s njim neke reference a u filmu se pojavljuje Franco Nero, glumac koji je igrao u tom Djangu.
Nekoliko referenci ne čine film remakeom.
Napisao sam dijelom remake. |
|
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12921 Posts
Posted - 14/01/2013 : 15:41:53
|
Napisao sam dijelom remake.
Ili je ili nije remake. Treća opcija ne postoji. |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
|
going going
Advanced Member
Serbia
11867 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/01/2013 : 15:51:16
|
A mozete i u topiku Filmovi Quentina Tarantina{malo reklame posto je moj topik} |
Edited by - going going on 14/01/2013 15:51:50 |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
Posted - 14/01/2013 : 20:13:08
|
quote: Originally posted by Kojot
Nego daj neki naslov od Kena,da nabavim pa da procitam,mozda mi se svidi,imam ja 15-ak Kena,ali samo 2 kom.Lms. Cekam preporuku Ace!
Ja sam Kena uglavnom citao u Libellus/Fibra izdanju, a naslovi tih epizoda se razlikuju od LMS izdanja. U Libellus/Fibra izdanju, probaj prvih 15 epizoda, ako je ikako moguce; Ken Parker je serijal u kojem je neprekidnost vazna, tako da su ti prvih 15 prica dosta povezane. Posle toge ces i sam odlucit jel ti se svidja dovoljno da nastavis sa iducim epizodama.
Hvala Ace! |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4100 Posts
Posted - 14/01/2013 : 20:14:32
|
quote: Originally posted by aved
quote: Nego daj neki naslov od Kena,da nabavim pa da procitam,mozda mi se svidi
Osudjenici, Vrelo zivota, Dah i san, Strajk, Dasak slobode itd.
Problem kod Texa i Kena je u tome sto je Tex Western koji mi zelimo, a Ken je Western onakav kakav je bio- realistican.
I jedan i drugi su meni odlicni. Sve je stvar pristupa i raspolozenja kad je citanje u pitanju.
Hvala najlepse na preporuci! |
|
|
Topic |
|