Snijega ima, brije me orkanska bura, u Gradu Koji Tece danas je "Antonja", dan podizanja Karnevalskih zastava, i sluzbeno pocetak Karnevalskih obicaja i uzanci. Ja idem praviti fritule, i moje vrijeme za surfanje je isteklo..
Eh da, Days of the New. Odličan prvi album, ostala dva skoro pa nisam ni slušao. Evo nekih mojih favorita koji nisu grunge, ali su malo jahali na tom valu popularnosti grungea u devedestima.
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Neko je spomenuo legendarne Melvinse koji su mi jedan od naj-kul bendova uopće. Što se tiće njihove muzike, moram priznati da ono što se meni sviđa varira od albuma do albuma. Sva sreća, pa se ima od čega izabrati. Samo 21 studijski album, a gdje je još i ostalo... A definitivno su imali dosta utjecaja na sav taj grunge pokret.
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Obozavam ovu stvar..ona me definira kada mi je najteze..i podigne me kada na koljenima sam.. Ona me vozi i gura dalje, i dalje..do krajnjih granica..i dalje..heh
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
grunge je za mene zadnja glazbena revolucija.. poslije je došao samo nu metal i ovaj današnji smrdljivi indie od kojeg mi se kenja jer ne da nema veze s rnrolom nego mi se kenja od količine ponavljanja i srcedrapajućih pizdarija... nirvanu i pj slušam od osnovne, chainse sam zavolio kasnije, screeming trees su najs, soundgarden nikada nisam volio... otkrio sam prije par mjeseci Mad season ( Chainsi/PJ ( brijem??) ) tko nije poslušao nek posluša, imaju jedan album koji su snimili sa Layneom tamo negdje 95' ja mislim, vrhunska ploča
Krenuo sam u prvi srednje kad je grunge eksplodirao, do tog trenutka sam visio na Maidenima, Metallici, Anthraxima i sl...Naravno, nepotrebno je i reci da mi je Seattle sound prakticki definirao srednjoskolske godine. Sjecam se da sam od nekoga te '91 dobio kasetu Temple of the Dog i to sam preslusavao do besvjesti. '94 sam otisao u Ljubljanu na Nirvanu, predgrupa Melvinsi...to mi je jos uvijek jedan od najdrazih koncerata. Nesto vise od mjesec dana kasnije Kurt je bio mrtav.