forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Najbolji Batman film
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/01/2013 : 12:35:19  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Kada sam otvorio topic glasao sam za Burtonovog Batman jer sam bio uvjeren da je njegova verzija najbolja.
Nakon što sam pročitao dosadine postove nisam više tako siguran.

svatko je uvijek u skladu sa svojim sposobnostima, nikaj čudno. I ace je moje upise shvatil kao napad, pa da je negdje nekog držim za maloumnika i sl. Iako o tome nema govora, ali kak velim, svatko shvaća napisano u skladu sa svojim predznanjem i sposobnostima...

razmjena filmova za stripove!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/01/2013 : 12:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by Smomo8

Čemu takav hejt za Dark Knight Rises ? Definitivno se slažem s onima koji kažu da je kraj sranje,ali ostatak filma je "top-notch",barem po meni.

Jednostavno ima nepodnošljivo mnogo propusta u zapletu, likovima, motivima, glumi, logičnosti,... Mislim, ja sam se u kinu izgotivio, ali ja sam veliki fan ovog junaka i, kao što rekoh, pokušavao sam da ga opravdam na sve moguće načine. Nisam uspio Pokušaj stvaranja nečeg monumentalnog, ali realizovano traljavo do bola...

eto spominješ to ti, spomenul je brni ali jedino je problem kad to isto spominjem ja

kaj su ti predrasude

Edited by - dosada on 30/01/2013 12:36:52
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 30/01/2013 : 12:36:41  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dosada

quote:
Originally posted by brni

Sad tek vidim da je Bushido bija u pravu i da je tribalo stavit i animirane filmove..u tom slucaju sigurno bi glasa za Batman: Under the Red Hood pa se ne bi ni zamara s ovim promasenim filmovima..

itekako, vec sam odmah rekel da puno toga fali u anketi i zbog toga se ni ne osvrcem na nju....pogledaj sve dugometražne animarne filmove o Batmanu, jedan bolji od drugog!

Da svakako..animirani su svijet za sebe..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 12:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Prije par dana sam odgledao animirani TDKReturns, ko nije pogledao, hvatajte se torrenta ;) Dobro odrađen posao, ložiona na kub... Najjače je to što su se držali stripovskog izgleda lika, Bets tačno izgleda k'o neki zgovnani stari kečer :D
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 12:40:57  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Čemu takav hejt za Dark Knight Rises ? Definitivno se slažem s onima koji kažu da je kraj sranje,ali ostatak filma je "top-notch",barem po meni.

Jednostavno ima nepodnošljivo mnogo propusta u zapletu, likovima, motivima, glumi, logičnosti,... Mislim, ja sam se u kinu izgotivio, ali ja sam veliki fan ovog junaka i, kao što rekoh, pokušavao sam da ga opravdam na sve moguće načine. Nisam uspio Pokušaj stvaranja nečeg monumentalnog, ali realizovano traljavo do bola...

eto spominješ to ti, spomenul je brni ali jedino je problem kad to isto spominjem ja

kaj su ti predrasude

Nema to veze s predrasudama, to ima veze sa tvojim nastupom. Tvoj nastup većina ljudi na ovom forumu ne podnosi, da ne pominjem stalne zakukuljene provokacije. Zbog toga stalno pokušavaju da te diskredituju, postavljaš se s visoka i nipodaštavaš tuđe mišljenje rečenicama ''ma ti ti nikaj ne razumiješ'', ''kad porasteš buš shvatil'', itd.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 30/01/2013 : 12:47:44  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prije par dana sam odgledao animirani TDKReturns, ko nije pogledao, hvatajte se torrenta ;) Dobro odrađen posao, ložiona na kub... Najjače je to što su se držali stripovskog izgleda lika, Bets tačno izgleda k'o neki zgovnani stari kečer :D

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2013 : 12:48:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Da se nadovežem.
Obožavam Batmana kao strip i kao film (Nolanov mi je malo bolji od ostalih).
I onda sam pogledao The dark knight rises. Zabavno je to (ali ne koliko sam očakivao), tehnički lijepo odrađeno. No, upale su mi u oči (i to baš jako) nelogičnosti i traljavosti. Onda sam malo pogledao po netu i otkrio da je to primjetilo jako puno ljudi. Čisto da potvrdim da nisam lud. Film je urađen nevjerovatno traljavo (u poredbi sa prva dva dijela). Jako površnom gledatelju to ne mora zasmetati, ali ako obratiš pažnju, vidjet ćeš nervirajuće detalje na svakom koraku, što može upropastiti doživljaj filma. Nema tu nikakvog hetja. Volim Nolanovog Batmana, ali treći dio je urađen šabanski. Prva dva su mi zakon...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 30/01/2013 12:51:43
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 30/01/2013 : 12:59:25  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Nisam nikakav ljubitelj Nolana(a ni Betmena) ali sva tri(da,i treći!) su mu više nego pristojna,fina trilogija.
Naravno,Bartonov dvojac mi je najbolji Betmen ikad!
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 30/01/2013 : 13:03:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
aj ako ti nije problem,jel mi možeš navesti par propusta ?

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

Nisam nikakav ljubitelj Nolana(a ni Betmena) ali sva tri(da,i treći!) su mu više nego pristojna,fina trilogija.

Najvažnije je da imamo raznolik i dobar izbor što se tiče filmova o Betmenu, pa ko šta voli
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2013 : 13:10:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dugo me film nije razočarao kao ovaj.
Moj Crap detector se palio cijelo vrijeme, a film nije ni pretjerano zabavan.
Prva dva dijela obožavam i ocjenjujem ih ocjenom 9/10. Inače volim takve filmove i nisam previše kritičan niti zahtjevan.
No, ovaj film je uvreda za inteligenciju gledatelja.
Prvi dio je imao faktor novosti, drugi upečatljivog negativca, treći na žalost ništa osim debilizma bez granica.
Ovako iz glave bez dubljeg razmišljanja:
Mala curica je preskočila. Betmen iz zaleta nije mogao. Na kraju je preskočio iz mjesta. Gomila priglupih zombija koja je navijala je potpuno poražena jednim skokom od neka 2-3 metra (mala curica bi preskočila) i bira vječno ropstvo u rupi.
Kada nekom slome kičmu i vire kosti iz leđa, dovoljno je pritisnuti te kosti malo jače nazad i taj je ko novi.
Negativac uživa nositi vrlo zajeban sistem cjevi preko usta iz nekog neobjašnjivog razloga (izgleda kul, a i glas podrhtava).
Bio je previše ekstreman za Ligu sjena (moš mislit).
Dragi Alfrede, ti si mi bio drugi otac sve ovo vrijeme, ali sada zbogom (tek tako i bez posebno važnog razloga).
Evo me tu sam. Šepam jer sam 8 godina stariji (imam već preko 30 pa sam se eto skroz raspao). No, par sklekova i proteza će to sve ispraviti.
Ja sam Žena Mačka i nisam ni najmanje važna za ovaj film. Zamislite da se nisam ni pojavila i film bi bio manje-više isti.
Ima da vam pripretim atomskom bombom pa ću držati cjelu policiju pod zemljom i nemoj da je netko pisnuo. Ma dobro...Ostavit ću vam šansu u vidu Betmena koji treba savladati jedan ne pretjerano težak uspon ako skupi hrabrost.
Srednje ime mi je Robin i JA sam natrčao na tajnu Betmenovu pećinu. Znači li vam to nešto???? Ne baš...

Sve u svemu, papazjanija u kojoj nije baš najjasnije šta tko želi, radi i sa kojim ciljem. Ponajmanje režiser.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

Već sam pisao na onom tvojem topicu pa neću opet.
Evo, ovaj lik si je dao truda pa našao 99 velikih propusta:
http://www.comicbookmovie.com/news/?a=64971#Qk0jxhDZZswVjOcb.99

Obi, nemoj mu ubijati doživljaj
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2013 : 13:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Evo ovaj tip si je dao truda:

Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 30/01/2013 : 13:12:17  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by d.r.p

Najvažnije je da imamo raznolik i dobar izbor što se tiče filmova o Betmenu, pa ko šta voli

ma naravno
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/01/2013 : 13:15:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Nema šanse. Ako se nekome film svidio (takav kakav je), nikakva slova mu neće ubiti doživljaj. Meni jedino nije jasno kako je moguće gledati film, a da ti gomila gluposti ne upadne u oči. Ja kao prvi nisam zahtjevan (od filma tražim samo zabavu) i nisam neki kritičar koji sve ima u malom prstu. No, ovdje ne nemoguće isključiti loše trenutke (koji ustvari čine cijeli film). Dovraga, čak ni scenama tuče nisam nešto impresioniran...

Edited by - Obi-wan on 30/01/2013 13:16:33
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:18:54  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

Nema šanse. Ako se nekome film svidio (takav kakav je), nikakva slova mu neće ubiti doživljaj. Meni jedino nije jasno kako je moguće gledati film, a da ti gomila gluposti ne upadne u oči. Ja kao prvi nisam zahtjevan (od filma tražim samo zabavu) i nisam neki kritičar koji sve ima u malom prstu. No, ovdje ne nemoguće isključiti loše trenutke (koji ustvari čine cijeli film). Dovraga, čak ni scenama tuče nisam nešto impresioniran...

Ja sam mu nakon gledanja u kinu dao 7/10, još uvijek pod osjećajem hajpa oko svega i sumiranja utisaka. TDK sam gledao i mogu ga gledati uvijek, TDKR sam gledao dva puta i taj drugi put sam ga jedva dogledao do kraja. Ne kažem da je nedopustivo loš film, nije ni loš film, ali je nedopustivo loš film za završetak jedne dobre sage...
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:30:30  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Nema to veze s predrasudama, to ima veze sa tvojim nastupom. Tvoj nastup većina ljudi na ovom forumu ne podnosi, da ne pominjem stalne zakukuljene provokacije. Zbog toga stalno pokušavaju da te diskredituju, postavljaš se s visoka i nipodaštavaš tuđe mišljenje rečenicama ''ma ti ti nikaj ne razumiješ'', ''kad porasteš buš shvatil'', itd.

slažem se....osim za ovo da se postavljam s visoka, iako možda stil pisanja (moj nastup) tak djeluje na ljude.
samo , to baš i je predrasude jer se ne gleda sadržaj napisanog vec tko je autor i na koji nacin. A meni je jedino bitan sadržaj napisanog!

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:33:54  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

slažem se....osim za ovo da se postavljam s visoka, iako možda stil pisanja (moj nastup) tak djeluje na ljude.
samo , to baš i je predrasude jer se ne gleda sadržaj napisanog vec tko je autor i na koji nacin. A meni je jedino bitan sadržaj napisanog!

Pa ti bi kao prosvetar trebalo da znaš koliko je važan način prenošenja informacije od izvora prenošenja za onog koji prima informaciju. Bio u pitanju forum ili ne.
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 30/01/2013 : 13:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
Meni osobno najbolji je Burtonov iz 1989 (odmah uz bok mu je returns iz 1992), film koji me trajno obilježia u mladim danima (prvi put ga pogleda sa 3-4 godine, a onda još bar 200tinjak puta na vhsu/dvdu i još ga gledan bar 2-3 puta godišnje) i radi kojeg san posta "bat-fan". Jednostavno mi je Keaton ka Batman puno više sija od Balea, psihopatski pogled, cinični osmijeh kod ubijanja protivnika, vidi se na njemu da je poremećen, ma nenadjebiv je šta se mene tiče. Bale je klasični blockbuster heroj mučenik, a to me malo živcira. Da se razumimo, gušta san i u Nolanovim filmovima, ali mi nisu ni blizu atmosferi i kemiji među protagonistima Burtonovih uradaka.

Šta se tiče uspoređivanja stripa i filma, to mi je isto bzvz, mislim da su animirani filmovi idealni za strip adaptacije, a skeptičan sam kako bi izgledalo doslovno prenošenje stripa u igrani film, draže mi je kad redatelj ima određenu slobodu pa da vidim kako izgleda njegova verzija grubog predloška nekog superjunaka.
Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:45:09  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Pa ti bi kao prosvetar trebalo da znaš koliko je važan način prenošenja informacije od izvora prenošenja za onog koji prima informaciju. Bio u pitanju forum ili ne.

je kad su djeca u pitanju, ali ja ovdje polazim od pretpostavke da diskutiram sa sebi ravnima. Kad vidim da su ispod te razine, pokušam objasniti stvari (na grub i direktan nacin tj. bez foliranja i skrivenih namjera, iako to onda neki tumace kao podbadanje jer banaliziram stvari) a kad vidi da ni to nejde, e onda ti jednostavno direktno velim kaj mislim o tebi...svidlo se to nekom ili ne.
Nema ti kod mene proračunatosti i kalkulacija kak mnogi misle, kaj mislim to i velim!

Go to Top of Page

dosada
Advanced Member

Croatia
9033 Posts

Member since 13/05/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:47:57  Show Profile Show Extended Profile  Send dosada a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rada13
a skeptičan sam kako bi izgledalo doslovno prenošenje stripa u igrani film....

pa ne moraš biti sin city, 300 i još neki naslovi su to pokazali ;)

nisam čital watchmene pa ne znam kak tu stoje stvari, ali film je odličan i baš ispričan filmskim jezikom!

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 30/01/2013 : 13:52:05  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

je kad su djeca u pitanju, ali ja ovdje polazim od pretpostavke da diskutiram sa sebi ravnima. Kad vidim da su ispod te razine, pokušam objasniti stvari (na grub i direktan nacin tj. bez foliranja i skrivenih namjera, iako to onda neki tumace kao podbadanje jer banaliziram stvari) a kad vidi da ni to nejde, e onda ti jednostavno direktno velim kaj mislim o tebi...svidlo se to nekom ili ne.
Nema ti kod mene proračunatosti i kalkulacija kak mnogi misle, kaj mislim to i velim!

Upravo si ovim postom potvrdio ono što sam naveo ranije. ''Ispod razine''. To je to omalovažavanje. Još je veći problem što ti izrazito paušalno određuješ ko je ''ispod nivoa'', odnosno svodi se na to da se neko ne slaže s tobom.
Ali ok, to je tvoj način komunikacije (koji je po meni promašen), ovo je forum, neka svako baljezga kako on misli da treba Da ne idemo više u offtopičarenje
Go to Top of Page

Rada13
New Member

Croatia
259 Posts

Member since 28/03/2010

Posted - 30/01/2013 : 13:58:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Rada13 a Private Message  Reply with Quote
quote:
nisam čital watchmene pa ne znam kak tu stoje stvari, ali film je odličan i baš ispričan filmskim jezikom!

meni je bolji strip . možda san se krivo izrazija u prethodnom postu, više volim nešto drukčije na filmskom platnu od već (meni) poznatog scenarija, pogotovo kod superheroja sa stažem od 70+ godina koji imaju mali milijun pričica iza sebe
Go to Top of Page

Smomo8
Average Member

Croatia
666 Posts

Member since 17/03/2012

Posted - 30/01/2013 : 14:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Smomo8 a Private Message  Reply with Quote
Watchmen strip je 3 puta bolji od filma,iako i film smatram veoma dobrim.

"There are no men like me. Only me"

Tražim/nudim stripove za razmjenu : http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=47082
Go to Top of Page

stripofil
Senior Member

Croatia
1687 Posts

Member since 15/10/2010

Posted - 30/01/2013 : 14:55:15  Show Profile Show Extended Profile  Send stripofil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by acestroke

Jedina prednost Burtonovog je to sto izgleda vise kao ona stripovski Alfred.
Ali sto se tice karaktera i utiska jednog i drugog lika kao Brucovog 'father figure', ovako bi ih ocjenio:

Burtonov Alfred: 2/10
Nolanov Alfred: 9/10

Nolanov Alfred mi je prepatetičan, posebno u zadnjem filmu, samo cmuri.
Burtonov ima sporednu ulogu, ali mi je tu ulogu odradio puno bolje od Caina.
Cain mi je inače drag glumac, ali odavno je njegov vrhunac prošao. Uloga u Batmanu mu je ista kao i ona u Miss Congeniality gdje glumi plačkavog peškića.

Burtonov Alfred: 7/10
Nolanov Alfred: 5/10
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.18 seconds. Snitz Forums 2000