Bez obzira da li to neko vrednuje vise ili manje ili mu je bas svijedno sto je neki "Vuk Samotnjak" ili neki drugi strip u crnom ruhu ili nekoj drugoj boji ,ako nista drugo bar smo se malo ispricali oko te teme i vidjeli nekoliko neobicni stripova...
Netko je ranije uspoređivao ovo sa markama. To nije ista stvar, jer te marke bi se službeno povukle iz optjecaja, a one što ih nisu uspjeli povući na vrijeme prodavale bi se po aukcijama za lude iznose. Ovi stripovi nisu povlačeni nego su išli na kioske budući da Dnevnik nije imao nikakvu kontrolu kvalitete (mada nisu bili jedini po tom pitanju, a eto zalomi se i današnjim izdavačima). Na mojem ZS 655 meni osobno je važnije da je u dobrom stanju (recimo da je -5) i da su mu sve stranice na broju, a to crno mi je toliko bitno da nisam ni obraćao pozornost na to da je crn dok nije osvanuo ovaj topic.
Pa nebi li se takozvani "strip znalci" trebali baviti stripom, scenaristima, crtacima, pa i nekim zanimljivim događajima koji su se zbili prilikom nastanka stripa? Tako da prilikom spomena nekog stripa ili autora, znalac zna sve o tome, a i vise. Recimo, koji su bili utjecaji na samog autora prilikom stvaranja, kako je dosao do same ideje, idr. Po ovoj definiciji sam i sam znalac, jer vjerujem da nitko nezna, da imam Alan Forda br 8 bez 8 stranice. Pa eto jos jedan podatak za anale. Jesam ja to rekao anale, o boze!
Evo jos malo podataka(radi se o Zagoru ZS) ZS 30-475-568-577-830 "Zlatna" i "Serija" crni ........cijela naklada je takva ZS 474 "Serija" crna ..... cijela naklada je takva Zs 611 Nema "Serije" vec je spomenuto....cijela naklada je takva ZS 53 "Bomba prfesors Veribada" nedostaje 1. slovo "o" u rijeci "profesora" ali samo na naslovnoj. Na hrbatu pise "profesora" ZS 270 Kvadratic sa cijenom je zute boje. + svi ostali koje smo napomenuli ranije.
Imam Ludensov Zagor klasik 23, Pobunjenici iz Louisiane, koji je ukoso izrezan. Kad stoji u vitrini vidi se da se u gornjem dijelu naginje za oko 5 mm. Strip je necitan, besprijekoran glanc. Mijenjam za isti strip bez greske(glanc) ili sljedeci klasik koji izadje.
Imam Ludensov Zagor klasik 23, Pobunjenici iz Louisiane, koji je ukoso izrezan. Kad stoji u vitrini vidi se da se u gornjem dijelu naginje za oko 5 mm. Strip je necitan, besprijekoran glanc. Mijenjam za isti strip bez greske(glanc) ili sljedeci klasik koji izadje.
Pričekaj nekih 30-ak godina pa s njim na aukcije. Zarada zajamčena
Pa nebi li se takozvani "strip znalci" trebali baviti stripom, scenaristima, crtacima, pa i nekim zanimljivim događajima koji su se zbili prilikom nastanka stripa? Tako da prilikom spomena nekog stripa ili autora, znalac zna sve o tome, a i vise. Recimo, koji su bili utjecaji na samog autora prilikom stvaranja, kako je dosao do same ideje, idr. Po ovoj definiciji sam i sam znalac, jer vjerujem da nitko nezna, da imam Alan Forda br 8 bez 8 stranice. Pa eto jos jedan podatak za anale. Jesam ja to rekao anale, o boze!
u nik raider stripu NR LMS 19-Otmica, u pola grada, (čini mi se negdje na nekom semaforu ili slično) pojavljuju se Zagor i Čiko. tada sam bio siguran da je posrijedi greška, a da je tako, to bi bilo korisno spomenuti u ovom topicu. međutim, trebalo mi je skoro dvije decenije da mi jedan forumaš ljubazno pojasni da se radi o tkz. cameo pojavljivanju.
kada bi neko bio ljubazan da odnekud ''isječe'' tu stranicu i postavi je ovdje...