forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Stripovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Author Previous Topic Topic Next Topic  

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 03/02/2013 : 13:38:30  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Po cemu se sjecate stripova?
Kako ste iz zavoljeli?

Kad sam bio klinac volio sam i ajmo reci, odrastao na ovim stripovima, Zagor, Blek, Mark, Kit Teler, Miki, Alan Ford, pa i poneki Princ Valiant.
Volio sam ih i vjerovao da i sam mogu biti jedan od njih:))
A kako sam zavolio stripove, bilo je to sasvim slucajno, posto sam najmladji u mojoj obitelji, brat je starji od mene 9godina, sestra6, druga 10, tako da sam bio uvijek u starijem drustvu koji su u to vrijeme voljeli kartati.
Te su i mene naucili od Sedmica, Poklape, Bele, Pokera a kasnije i Remia, ali da, Poker je bio glavni krivac.
Tako da sam ja svoje ljetne praznike provodio igrajuci poker po stripove, u napustenim kucama, na krovu garaza, po igralistima, kod ekipe kojoj su starci radili ili nisu nili doma. Ako bi imao srece kad bi igra zavrsila dosao bi kuci s gomilom stripova i citao ih.
A vjerujte mi, bilo je srece, iako sam imao mozda tek nekih 10, 11 godina poker sam jako dobro igrao i to sa dosta starijim igracima od sebe.
I nakon nekoliko ljetnih praznika koji su ostavili sad neizbrisiv trag u mom djetinstvu, to sad pisem a da vise nisam siguran dali sam se uistinu prisjecao tih stvari do mog ponovnog susreta s stripom.
Jer rat me je pogodio, i to jako.
Preko noci je promjenio sve sto sam kao dijete volio.
Vise stipovi nisu bili u modi.
Proslo je od toga dosta godina, rekao bih 15god kada sam se ponovno susreo s stripom i koji je u meni probudio davno zaboravljnu ljubav, ali jos vaznije od toga, moje djetinstvo.
Stripove koje sam tada citao izeuzev povremeno Alan Forda uopce ne citam.
Iako jos uvjek volim vidjet Zagora, Bleka, Marka jer me odmah vracaju u djetinstvo i krovove garaza na kojima sam igrao poker.
Danasnji stripovi nemaju tako jak utjecaj na mene, mislim u nekom nostalgicnom, emotivnom smislu, koji ce naravno s vremenom doci.
Danas me oni ispunjuju na jedan drugi nacin, koji je gotovo jednako dobar!
Sada su ostriji i ulaze odmah pod kozu.

ZoranC
Senior Member

Germany
1917 Posts

Member since 20/09/2010

Posted - 03/02/2013 : 15:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send ZoranC a Private Message  Reply with Quote
Lijepa prica. Imas za ovo topic "Secanja i stripovi"(ili sl.).
Go to Top of Page

no1
Senior Member

Croatia
1322 Posts

Member since 16/06/2005

Posted - 03/02/2013 : 16:26:13  Show Profile Show Extended Profile  Send no1 a Private Message  Reply with Quote
Hvala, nisam znao.
Moze se prebacit.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.08 seconds. Snitz Forums 2000