forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Poskupljenje stripova do cca. 30%
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 16:37:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Poll Question:
Čini mi se da ova tema još nije bila otvorena a svakako je vrijedna rasprave da se čuje i "glas naroda".

Samo za primjer... Libellus je povisio cijene na puno stripova a cijene su porasle do cca. 30 % a naklada je manja.
Zagor kolor biblioteka, prvih 6 brojeva, akcijska cijena je bila 125 kn da bi se prodavao po redovnoj cijeni za 145 kn u nakladi od 1200 komada, a sada je za brojeve 7 i 8 akcijska cijena 148 kn, redovna cijena 185 kn (poskupljenje oko 28%) a naklada je umanjena na 800 komada.

Poskupio je i Tex i ostali junaci i to sada kada se masa kolekcionara "navuklo" na HC izdanja i kada imaju u osobnoj kolekciji sve do sada izdane brojeve ili većinu toga u koje su uložili puno novaca.

Kako ste prihvatili nova poskupljenja stripova?
Hoće li to utjecati na vašu kupovinu, odnosno hoćete li zbog toga biti prisiljeni odreći se skupljanja nekih junaka da bi financijski mogli pratiti samo ono što Vam je najprioritetnije u kolekciji?

Također se postavlja pitanje, kada će opet dignuti cijenu i prelazi li to onda već svaku granicu ako već nije?

Slobodno izrazite svoje mišljenje.

Choices:

Nema veze, bez obzira na cijenu, skupljat cu i dalje sve junake za koje sam se odlucio
Nažalost, prisiljen sam eliminirati neke junake jer inace necu financijski izdržati
Poskupljenja su nužno potrebna i nemam ništa protiv toga
Zbog ovih poskupljenja, dode mi da iz principa više ne kupim niti jedan strip od njih
Ne kupujem nova izdanja, tako da mi je svejedno
Citat cu skenirane stripove, a oni neka poskupljuju koliko žele
Kupovat cu koliko budem financijski mogao a ostalo cu se pokušati nekako snaci
Skupljat cu polako novac pa pokušati kupiti stripove na CRŠ-u ili Interliberu po nekoj nižoj cijeni
Mislim da je cijena sasvim ok s obzirom na kvalitetu stripa
Ovo im je zadnja šansa, poskupe li još jednom, odustajem!

Žene gutaju tablete da muškarce ne bi boljela glava

Edited by - Barney on 08/02/2013 17:39:31

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13165 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 08/02/2013 : 16:41:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barney
i to sada kada se masa kolekcionara "navuklo" na HC izdanja i kada imaju u osobnoj kolekciji

treba ih sve oderati
ako su ih "navukli" nek ih oderu do kraja i to se onda zove uspjeh
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 08/02/2013 : 16:44:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
druga opcija

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/02/2013 : 16:53:50  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
Moram reći da sam razočaran ovolikm poskupljenjima. Da je za iznos PDV-a ok, ali kad je to i do 30% rezultirat će time da ću mnoge serijale prestati kupovati.

Kako je počelo na kraju će svi čekati CRŠ ili Interliber pa kupovati po nižim cijenama. A bude li tako izgledno je zatvaranje firme.
Go to Top of Page

Krscho
Junior Member

Croatia
380 Posts

Member since 19/06/2011

Posted - 08/02/2013 : 17:04:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Krscho a Private Message  Reply with Quote
Drzim se one iz principa, vrijeme je da kažemo dosta nerealnim poskupljenjima na našu štetu, mi nismo ovce
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/02/2013 : 17:08:03  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:

Samo za primjer... Libellus je povisio cijene na puno stripova a cijene su porasle do cca. 30 %

Nije samo za primjer... Libellus, nego samo Libellus.
Drugi izdavači nisu za sada uopće dizali cijene.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

night
Senior Member

Serbia
1615 Posts

Member since 07/07/2006

Posted - 08/02/2013 : 17:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send night a Private Message  Reply with Quote
Oprostio sam se od Libellusovog Texa.Imam prvih 50, ali mnogo je otišla cena za 51 i 52 broj.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2476 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 08/02/2013 : 17:16:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message  Reply with Quote
Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Carpe diem
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 08/02/2013 : 17:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Opcija 4.
Novac mi zaista nije problem, ali ovakvo ponašanje pojedinih izdavača je u najmanju ruku pokvareno.
Kad su videli da da više ne mogu da naplaćuju tvrde korice 10 evra, gospoda umesto da malo snize cene, čine po meni vrlo glupu grešku.
Još više podižu cenu, smanjuju tiraž, i oslanjajući se na nas par stotina "fanatika" računaju da će ostati u igri, i ubirati kajmak.
Samo nisu računali na konkurenciju, kao što je Darkwood npr. koji uz korektne cene, pretplatu i naravno odličan kvalitet izdanja polako preuzimaju primat na tržištu...

Ovo ti nema smisla kad je Libellus u pitanju, budući da ne izdaju iste stvari.
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 17:21:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Samo za primjer... Libellus je povisio cijene na puno stripova a cijene su porasle do cca. 30 %

Slažem se. Osim par kuna zbog PDV-a.
Fibra je izdala reprint From Hell i cijena je viša nego prvo izdanje ali opet je u pitanju reprint pa nećemo reći da su digli cijenu nego je to nova cijena, samo ne bi bilo ni loše da je ostala ista kao prvo izdanje.
Svi reprinti su skuplji nego prva izdanja, samo opet nije to isto kao ovo što je sada napravio Libellus gdje je cijena porasla i do 30 %.

Edited by - Barney on 08/02/2013 17:31:11
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 08/02/2013 : 17:27:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by NESVRSTANI

quote:

Osim na nekim izdanjima 5% zbog novog poreza.
A Libellus ih je stvarno nabija.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

split85
Advanced Member

Croatia
8255 Posts

Member since 25/01/2010

Posted - 08/02/2013 : 17:28:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit split85's Homepage  Send split85 a Private Message  Reply with Quote
Za mene opcija 7, a onda slijedi zadnja.

Sorare pozivnica: https://sorare.com/r/sreja1985
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 17:29:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by night

Oprostio sam se od Libellusovog Texa.Imam prvih 50, ali mnogo je otišla cena za 51 i 52 broj.

Ima i onih koji su bili spremni kupiti komplet prvih 50 brojeva a sada kada su vidjeli nove cijene, uplašili su se da to neće moći financijski pratiti pa su odustali od nabave prvih 50 brojeva pa samim time neće ni kupovati brojeve od 51 na dalje.
Loše za izdavača u svakom slučaju.

Edited by - Barney on 08/02/2013 17:34:04
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 08/02/2013 : 17:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Možemo li, molim vas sve, otvroiti neki novi podforum za jurganja o novcu, skupoći i sličnome, pa da ovaj ostane samo za stripove, ako ikoga još uopće zanimaju?

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 08/02/2013 : 17:37:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message  Reply with Quote
Pogresan naziv teme.
Jer ispade jednina umesto mnozine.
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 17:39:11  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Kako mi 90% kolekcije cine americka izdanja ovo sta uzmen od Fibre je neznatno tako da poskupljenje toliko ne osjetim..iskreno neman pojma jeli Fibra digla cijene ili ce dignit..Fibrini stripovi s obzirom na pristupacnost, kvalitetu i odlican izbor imaju vise nego povoljne cijene..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 08/02/2013 17:41:27
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10233 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 08/02/2013 : 17:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Možemo li, molim vas sve, otvroiti neki novi podforum za jurganja o novcu, skupoći i sličnome, pa da ovaj ostane samo za stripove, ako ikoga još uopće zanimaju?

mcn

Nisan primjetija njurganje o skupoći kruva, struje i mlika.
Priča se o cijeni stripova. Di ćemo o tome pričat?
Očito je da nas zanimaju ako njurgamo kako ih više nemožemo kupovat.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2013 : 18:04:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Fibra je izdala reprint From Hell i cijena je viša nego prvo izdanje ali opet je u pitanju reprint pa nećemo reći da su digli cijenu nego je to nova cijena, samo ne bi bilo ni loše da je ostala ista kao prvo izdanje.
Svi reprinti su skuplji nego prva izdanja, samo opet nije to isto kao ovo što je sada napravio Libellus gdje je cijena porasla i do 30 %.

Cijena From Hella je porasla sa 280 na 300. Taman za iznos PDV-a.

Trouble will find me
Go to Top of Page

mpavin
Advanced Member

Niue
7828 Posts

Member since 02/09/2005

Posted - 08/02/2013 : 18:17:04  Show Profile Show Extended Profile  Send mpavin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

mcn

Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 18:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Cijena From Hella je porasla sa 280 na 300. Taman za iznos PDV-a.

Koliko je bio PDV kada je izdano prvo izdanje po cijeni 280 kn (mislio sam da je prvom izdanju bila cijena 270 kn) a koliki je PDV sada?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47177 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 08/02/2013 : 18:39:04  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
drugo,iako ne pratin ove navedene.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu

Edited by - lwood on 08/02/2013 18:39:22
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38106 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 08/02/2013 : 18:39:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote

Hm, koliko vidim na Fibrinom sajtu, sva stara izdanja (vise godina) koja su primjerice prije bila 250 su sada 270.

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29384 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/02/2013 : 18:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Opcija 4.

Ovakvi su mi najdraži. Novac ti nije problem, ali svejedno "Skidam, postavljam, razmenjujem (skenove)...".
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=43451&REPLY_ID=1592598

I onda je izdavač pokvaren? Svatko tko ima imalo mozga vidi da je Libellus napravio jedino što može u situaciji kad prodaja značajno padne. Mogu se ili ugasiti ili smanjiti tiraž i dignuti cijene. Počeli su sa Zagorom u boji u velikom tiražu i primjerenoj cijeni, ali ne ide. Što da rade? Da ga ugase? I još jedna stvar: od njihovog izdavaštva korist imaju svi koji su uključeni u njega: vlasnici prava, autori, tiskare, prevoditelji, lektori, čitatelji - osim njih samih, koji su sigurno ostali kratkih rukava. Ubiranje kajmaka, kako da ne. Nemate vi pojma.

Evo jedan dobar tekst na koji sam naletio, intervju s jednim organizatorom koncerata, mojim frendom, ono što on priča se točno može preslikati i na izdavaštvo:

http://www.potlista.com/dnevniboravak/razgovori/2534-interview-mate-skugor-zgodnim-mi-se-ucinila-prica-otvoriti-klub-pa-sam-to-napravio.html

Ljudi često ne znaju kako ide stvar s menadžerima i misle da je koncerte dosta lako organizirati.
Stvarno je sve dosta komplicirano. Ima tu dosta otimačine između raznih promotora ne samo u Hrvatskoj, nego u regiji. Zna se licitirati, ići s ciframa gore i ako uđete u taj začarani krug iz kojeg teško ima izlaza, to je gotova priča. Jednom kada na taj način kreneš funkcionirati, tu se sve raspada. Počneš ovom poslu pristupati hazarderski, postaneš ovisnik. Ne baš potpuno identično, ali strašno je slično ovisnosti o kocki. Ideš s mišlju 'evo još ovo, još ovo, sad će mi se sve vratiti, sad ću uložiti, vratit će mi se sve ono od prije, platit ću sve dugove', a samo sve dublje i dublje propadaš. Takve stvari se najčešće događaju ljudima i to ne samo u Hrvatskoj. Znam nekoliko ljudi u široj regiji koji su radili megavelike koncerte - svi su prije ili kasnije propadali zbog takvog načina poslovanja. Jednostavno, to te ponese. Počinješ živjeti nekakav život van bilo kakvih normalnih poimanja, u nekoj drugoj sferi i kad te to sasiječe - gotov si. Čak i ako si uspješan u tom načinu funkcioniranju jednog dana se brutalno prizemljiš.

I da, što se Darkwooda tiče, mislim da ipak treba pričekati par godina da dajemo ocjene.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Barney
Average Member

Croatia
685 Posts

Member since 20/03/2011

Posted - 08/02/2013 : 19:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Barney a Private Message  Reply with Quote
Ok, ne ide im prodaja onako kako su zamišljali, propao im "Plan A" i sada idu na "Plan B" odnosno poskupljenje pa šta bude.
Očito im prodaja do sada nije išla kako su zamišljali u početku jer sa današnjim standardom i skromnim plačama, puno kolekcionara si jednostavno uz najbolju volju ne može priuštiti izdvojiti 150 kn za strip tako da i prodaja naklade ide puno sporije što je i logično a samim time i prodavač je osuđen da "diše na škrge".
Sami su sebe doveli u nezgodnu situaciju sa prevelikim apetitima ili lošom procjenom a sada trebaju spašavati živu glavu.
Sada kada su prešli na "Plan B" i povisili cijenu, vrlo vjerojatno je ispao ili će ispasti iz igre još jedan dio kupaca koji će sada kupovati samo određene junake ili uopšte više neće kupovati jer su nove cijene za njih luksuz koji si ne mogu priuštiti.
Šta ako i "Plan B" ne prođe? Kakav je "Plan C"?
Očito je da onda više nema smisla dizati cijene a nešto se podhitno treba napraviti da se na kraju izvuće dobit ili barem povrat novca. Šta napraviti?
Da li prestati izdavati određenog junaka, da li opet vratiti "stare cijene" pa bolje prodati barem nešto nego ništa?
Da li vratiti "stare cijene a smanjiti nakladu, ili još više smanjiti cijene a povećati nakladu? Ima tu onda nekoliko kombinacija a odluka treba biti mudra.
Ima li na kraju neko rješenje da ipak vuk bude sit a koza čitava?

Nitko ne bi želio da Libellus propadne, čak što više, ja im prvi želim puno uspjeha jer izdanja su zaista fantastićna i bilo bi šteta da se ugasi određeni junak ili izdavač, ali ne možemo zbog toga mi kupci glavom kroz zid, pa ajmo rađe mi propasti plačajući njihove cijene nego da oni propadnu.

Moja procjena je da će im ova poskupljenja znatno pogoršati ionako tešku situaciju i donjeti im više štete nego koristi. Vrijeme će pokazati svoje. Nastave li sa poskupljenjima, ja sam out a mnogi su već sada.

Edited by - Barney on 08/02/2013 19:16:13
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 08/02/2013 : 19:16:49  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Kupovat cu koliko budem financijski mogao a ostalo cu se pokušati nekako snaci...

Iskreno volim Bonelli stripove,ali unedogled kupovati stalno epizode koje se nastavljaju ide laganica na nerve..ljepse mi uzeti sada za istu lovu neki album koji ima pricu od pocetka do kraja bez beskrajnih nastavaka...
Od Libellusa samo jos NN(redovni) i Zagor u boji(do nekog broja onda bye-bye),mozda kad Strip agent izbaci Tex u boji koji par kupim i to je to... ostalo "Antares","Dzinn"(ako ih bude jos ove godine u prodaji...

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 08/02/2013 : 19:32:28  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam glasa za nijednu opciju jer ne ovisim o nasim izdanjima tj. ono sta me zanima niti nema u nasim izdanjima izuzev par stripova..iman americka i tu mogu birat izmedu obicnog paperbacka, klasican HC, deluxe edition, absolute edition..da ne govorim kako stripovi dobivaju nova izdanja i reprinte sa novim kolorom itd..milina..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 08/02/2013 19:35:14
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.25 seconds. Snitz Forums 2000