Ako hoćeš mogu ja pitati neke svoje poznanike koji skupljaju i prodaju serije da li imaju (i to eng ili naški) i koliko bi to koštalo.
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Sta ce ti sinkronizirano kad je pripovjedac JOHN HURT? Ima fenomenalan glas za takve bajke! A sjecam se kako je bilo prije 10,15 godina i kod nas to, al nije bilo sinkronizacije. Bas mi onaj njegov glas najvise ostao u sjecanju.
Pored Johna Hurta, najbolji narrator mi je James Earl Jones, a i Vincent Price je imao bas jeziv glas.
nitko nema glas kao vincent - on je the voice - kakav sinatra
Vincent je strava, jedan i jedini. U kojem filmu ti je najbolje odglumio? Witchfinder general bio je smisljen za njega, u Theatre of blood sjajno recitira Shakespeara, House of Usher - odlican kao bolestan i osjetljiv Roderick Usher, Pa Dragonwyck, The Masque of the Red Death... Cak i u Dr.Phibesu nije los, a citav film ne progovori ni jedne rijeci:) Ma ima dobrih gluma, a nisam jos puno njegovih filmova gledao. Imam one u ediciji MGM midnite movies, a ne da mi se trenutno, jos me cekaju: Tales of terror, Twice told tales, the last man on earth i war gods of the deep.
Pored Johna Hurta, najbolji narrator mi je James Earl Jones, a i Vincent Price je imao bas jeziv glas.
nitko nema glas kao vincent - on je the voice - kakav sinatra
Vincent je strava, jedan i jedini. U kojem filmu ti je najbolje odglumio? Witchfinder general bio je smisljen za njega, u Theatre of blood sjajno recitira Shakespeara, House of Usher - odlican kao bolestan i osjetljiv Roderick Usher, Pa Dragonwyck, The Masque of the Red Death... Cak i u Dr.Phibesu nije los, a citav film ne progovori ni jedne rijeci:) Ma ima dobrih gluma, a nisam jos puno njegovih filmova gledao. Imam one u ediciji MGM midnite movies, a ne da mi se trenutno, jos me cekaju: Tales of terror, Twice told tales, the last man on earth i war gods of the deep.
vincent je nezamjenjiv čak i u crtiću tima burtona :) teško je reći di on nije -prije će biti da je svaki film bolji radi njega ali pomenimo još i noir his kind of woman - dje se nisu mogli odluciti rade li komediju ili ne ali je ispalo super - cormanove filmove si nabrojao pa necu ponavljati - ali recimo bio je genijalni ratigan u basilu - u thrilleru michaela jacksona - u last man on earth - vincent je legenda (gotovo da je preoteo naslov knjizi) - i to samo takva
Sta ce ti sinkronizirano kad je pripovjedac JOHN HURT? Ima fenomenalan glas za takve bajke! A sjecam se kako je bilo prije 10,15 godina i kod nas to, al nije bilo sinkronizacije. Bas mi onaj njegov glas najvise ostao u sjecanju.
ali pomenimo još i noir his kind of woman - dje se nisu mogli odluciti rade li komediju ili ne ali je ispalo super - cormanove filmove si nabrojao pa necu ponavljati - ali recimo bio je genijalni ratigan u basilu - u thrilleru michaela jacksona - u last man on earth - vincent je legenda (gotovo da je preoteo naslov knjizi) - i to samo takva
Kad vec pricamo o noir, onda si vjerovatno gledao i Lauru sa Gene Tierney? Dobar! A ne znam zasto je kasnije vise-manje dobivao uloge samo u b-horrorima, nikad nije odigrao u nekom velikom filmu (izuzev 10 zapovjedi, mada je tu sporedni lik). Meni je on briljantan u svim ovim adaptacijama Edgar A.Poa, al svejedno se pitam sto mu nisu pruzili neke velike uloge. Mozda se i nije smatrao kao neki dobar glumac, ili su vec tad svi uocili da je rodjen "master of horror and suspense":)
Evo, mene već dugo muči jedna (američka?) komedija (za tinejdžere?), mislim da je snimljena negdje u kasnim sedamdesetima (ili ranim osamdesetima?). Ima jedna scena koja mi se posebno usjekla u pamćenje. Dva prijatelja - mršavi i debeli - ulaze u trgovinu dati boce za pare. Dok prodavač nosi boce iza trgovine, debeli trpa slatkiše pod majicu. Prodavač shvati da mu nedostaju boce, odnosno da mu ovi kradu boce i onda mu te iste boce donose za kauciju. Vraća se u trgovinu, uzima remen i mlati debelog. Slatkiši (bomboni?) padaju...
Sjetio sam se neki dan jednog fantasy filma kojeg sam gledao na televiziji u drugoj polovici 80-tih. Ne sjećam se zapleta, ali znam da je u toj družbi bio neki vilenjak (ili tako neštko) koji je nekom ludom brzinom frkao strijele na protivnike. Taj sam dio zapamtio jer smo drugi dan u školi samo o tome pričali :).
Jest da je informacija minimum, ali tih fantasy filmova naš i nema ko salate. Ovaj je vjerovatno bio neki derivat nakon Willowa.
Sjetio sam se neki dan jednog fantasy filma kojeg sam gledao na televiziji u drugoj polovici 80-tih. Ne sjećam se zapleta, ali znam da je u toj družbi bio neki vilenjak (ili tako neštko) koji je nekom ludom brzinom frkao strijele na protivnike. Taj sam dio zapamtio jer smo drugi dan u školi samo o tome pričali :).
Jest da je informacija minimum, ali tih fantasy filmova naš i nema ko salate. Ovaj je vjerovatno bio neki derivat nakon Willowa.
Originally posted by ordell Vincent je strava, jedan i jedini. U kojem filmu ti je najbolje odglumio? Witchfinder general bio je smisljen za njega, u Theatre of blood sjajno recitira Shakespeara, House of Usher - odlican kao bolestan i osjetljiv Roderick Usher, Pa Dragonwyck, The Masque of the Red Death... Cak i u Dr.Phibesu nije los, a citav film ne progovori ni jedne rijeci:) Ma ima dobrih gluma, a nisam jos puno njegovih filmova gledao. Imam one u ediciji MGM midnite movies, a ne da mi se trenutno, jos me cekaju: Tales of terror, Twice told tales, the last man on earth i war gods of the deep.
Pad kuće Usher sam pogledao kao klinac i toliko mi se urezao u memoriju da ga neću do kraja života zaboraviti.
Mene još uvijek () muči jedna (američka?) komedija (za tinejdžere?), mislim da je snimljena negdje u kasnim sedamdesetima (ili ranim osamdesetima?). Ima jedna scena koja mi se posebno usjekla u pamćenje. Dva prijatelja - mršavi i debeli - ulaze u trgovinu dati boce za pare. Dok prodavač nosi boce iza trgovine, debeli trpa slatkiše pod majicu. Prodavač shvati da mu nedostaju boce, odnosno da mu ovi kradu boce i onda mu te iste boce donose za kauciju. Vraća se u trgovinu, uzima remen i mlati debelog. Slatkiši (bomboni?) padaju...
Mene još uvijek () muči jedna (američka?) komedija (za tinejdžere?), mislim da je snimljena negdje u kasnim sedamdesetima (ili ranim osamdesetima?). Ima jedna scena koja mi se posebno usjekla u pamćenje. Dva prijatelja - mršavi i debeli - ulaze u trgovinu dati boce za pare. Dok prodavač nosi boce iza trgovine, debeli trpa slatkiše pod majicu. Prodavač shvati da mu nedostaju boce, odnosno da mu ovi kradu boce i onda mu te iste boce donose za kauciju. Vraća se u trgovinu, uzima remen i mlati debelog. Slatkiši (bomboni?) padaju...
Jesi siguran da je americka produkcija?
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
to ti je iz serijala vruća žvaka - izraelska produkcija ako se ne varam (sinkro na engleski) Lemon Popsicle 1-6
to ti je iz serijala vruća žvaka - izraelska produkcija ako se ne varam (sinkro na engleski) Lemon Popsicle 1-6
Yeep ..
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde