forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Lazarus Ledd
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 33

selanne
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
7652 Posts

Member since 11/09/2009

Posted - 20/11/2012 : 11:46:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit selanne's Homepage  Send selanne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Krscho

Vidim da i ovdje provociraš a najgore je kaj je ovo totalno offtopic. Kakve zive veze ovo ima s Lazarusom? Moderatori počnite raditi svoj posao

Ovo je epizoda Lazarusa. Deers, neki nemaju smisao za humor.

Where other men blindly follow the truth, remember - nothing is true. Where other men are limited by morality or law, remember - everything is permitted. We work in the dark to serve the light. We are assassins! Nothing is true, everything is permitted.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/11/2012 : 11:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
LL je samo imao tu gresku da smo mi ovde procitali prvih 50 epizoda(0d 151 redovne serije)koje su jedna do druge teski naivluk, sa desetak izuzetaka. Pravi Lazarus pocinje sa epizodom "Vatreno krstenje"

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9378 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 20/11/2012 : 12:09:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

Ne bih se složio, ča bih rekao da je u prvih 50 toliko dobrih koliko i u kasnijih 100. Ali nisam sve pročitao. Ima naivnih ali ima i jako dobrih što pričom što samom idejom (mutanti, vudu i virtualna stvarnost, UI, ...) LL je oduvijek bio jedan veliki amalgam žanrova tako da, iako je u korijenu jedan akcijski strip, uvijek je djelovao svježe. Kasnije se gubi ta svježina kod onih lošijih priča.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 20/11/2012 : 15:40:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

LL je samo imao tu gresku da smo mi ovde procitali prvih 50 epizoda(0d 151 redovne serije)koje su jedna do druge teski naivluk, sa desetak izuzetaka. Pravi Lazarus pocinje sa epizodom "Vatreno krstenje"

Malo me čudi ovakva izjava od obožavatelja Zagora.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/11/2012 : 01:36:05  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote

Misliš na deo o "naivluku"? Stvarno mislite da smo toliko "zatucani"?

@Deers
potpisujem šta si rekao, ali Larry je lik / čovek koji se iz epizode u epizodu razvija, sazreva, sa njim paralelno i priče koje se nižu. Možda ja imam takav osećaj zbog kontinuiteta serijala, jedna tematika se nikada ne završi a da nije započeta druga.

Istina, bude onih epizodnih avantura, ali mnogo češće se radi na obradi tema COBRA, Red Svetog Djordja/Jurja, povezanost reda sa tehnologijom starih civilizacija, Koresh i nova COBRA, projekat Genesis, virtuelene stvarnosti, Lazarusova borba sa dvostrukim životom koji vodi (ako si čitao poslednjih 50-ak epizoda, pogotovo poslednju regularne serije i ediciju extra koja se nastavlja na nju) itd. Zaista, mnogo više Ade ide naširoko i naduboko. To je ono što je meni lično više selo nego prvih pedeset epizoda gde se realno serijal tek zagrevao i tražio žicu po kojoj treba da hoda

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9378 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/11/2012 : 07:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao koliko i ti pa možda zato imamo različita mišljenja. Sjećam se da je Ade u jednom od posljdenjih Extra napisao da toliko poznaje lika da se priča sama napisala i meni je to zasmetalo jer sam smatrao da nije dovoljno dobra za takvu priču.

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18814 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 21/11/2012 : 08:24:31  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
meni je Laza dobar u prvih 50 brojeva....imam par kasnijih tal.originala i sve neki futuristično virtualni svjet....isto važi za njegove specijale neobjavljene kod nas....previše fantazije,kompjutera i nekih virtualnih svetova....
dosta mi je od Laze to što imam....uzimao bi ga i dalje ali nije mi da umirem od želje....
meni je Laza dobar dok je krimi-vojničko-avanturistički junak....ostalo mi ne leži kod njega.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/11/2012 : 13:16:38  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
svakako. Lik je toliko opširan da nekome može neki aspekt da valja ili ne valja. Tu se već priča o ukusima.

Ni meni nije selo baš saznanje da oklop Svetog Djordja/Jurja nema neke "božanske" moći već tehnološke. Napravljen je u vreme starih civilizacija, od nano-tehnologije, one vrste koju smo videli u br.50 "Nemoguća misija" (sećate se tehnologije koja je bila u biljkama zar ne?) i odatle ona parola "Onaj ko nosi oklop bi se spržio ako ne usmerava i kontroliše svoju vlastitu psihičku energiju". Mislim, Atlantida je spominjana i previše puta do sada u Bonelli svetu da bi te oduševljavala, ali srećom ta filozofija kratko traje i serijal ide dalje. S druge strane, sve je to vešto izvedeno od Caponea pa ti se i ne iskvari užitak pri čitanju

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/11/2012 : 14:03:29  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Ade je to se Atlantidom i drevnim civilizacijama još počeo kad je bio u Zagoru, ona epizoda s Dijablarom proročanstvom, pa i u svom scenariju u MM isto, dvodijelna "Užas među Sumerima". Pa je samo to i dalje prenio u Lazarusa... To rade Boselli, Castelli i Capone, gdje god idu, drevne civilizacije idu s njima.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 21/11/2012 : 14:28:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Istina...Tako se u Larryju Capone malo i zaigra. Kad god je reč o starim civilizacijama ubaci tzv.profesora Misteriju kao stvarnog lika iz tog sveta koji na tu temu napisao mnoge knjige. U jednoj epizodi se i fizički pojavljuje, samo se ne mogu setiti tačno koja je priča u pitanju

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/11/2012 : 14:31:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:

Istina...Tako se u Larryju Capone malo i zaigra. Kad god je reč o starim civilizacijama ubaci tzv.profesora Misteriju kao stvarnog lika iz tog sveta koji na tu temu napisao mnoge knjige. U jednoj epizodi se i fizički pojavljuje, samo se ne mogu setiti tačno koja je priča u pitanju

Mislim u specu, Tunguska.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/11/2012 : 22:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Jeste, Tunguska...Zaboravio sam. Citanje sa kompa ima svoje mane, preletanje preko price je jedna od njih
valjda sam zato krenuo u stamparske pohode Ova dva lepotana imaju u sebi po tri epizode, sa kolor naslovnicama unutra

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 26/11/2012 : 14:50:00  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
FrankenLazarus! Jesi li to posebno lijepio naslovnu na korice?

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 26/11/2012 : 15:31:35  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
obicno termalno stampanje gde sam u jedan pdf file stavio tri epizode zajedno. Korice sam morao malo korigovati zbog dimenzija pa sam se igrao u photoshopu

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 20/12/2012 : 12:55:50  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Zexxova ekipa sa Zone je prevela i obradila neke epizode

evo dizajna korica

LL 55 Krv sa meseca
LL 56 Vatreno krštenje
LL 57 O ženama,vitezovima,mačkama i ljubavi
LL 58 Kameni pakao
LL 59 Tetovirani čovek
LLEX 1 Hakeri skitnice

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2012 : 21:51:39  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Božićni darovi
Lazarus Ledd
LL SD 18 | 96 str.
Božićna recka by nekiTamoUrednik

Predbožićno je vrijeme, no mračne su se sjene nasilja nadvile nad New York. Netko šalje eksplozivne darove obitelji Maninno, a s druge strane tajanstveno nestaju beskućnici na području siromašnog dijela, Hell's Kitchena. Infiltrirajući se među beskućnike, Lazarus uspijeva doći na trag otmičarima, multinacionalnoj kompaniji Fantasy Toys na čijem čelu stoji sadistički, i emocionalno nezreli elektronički genije Max! Bit će to pakleno vruć Božić!

Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 24/12/2012 : 23:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Ohohooo! Broj recenzenata LL-a se povećao! Mašala

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 25/12/2012 : 01:05:07  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
TO je više onako, božićna iznimka...

Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10812 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 25/12/2012 : 01:23:24  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

obicno termalno stampanje gde sam u jedan pdf file stavio tri epizode zajedno.

Lijepo! Nego,quanto costa per livra? U eurima otprilike..to si negdje u BL ili vani uvezao stripove?

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/12/2012 : 02:04:13  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
cca 3 euri per un albo se mi ricordo bene

edit: da se ne mučiš sa google translaterom, evo sam se ja poslužio njime. Kaže:

cca 3 € za knjigu, ako se sjećam desno

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 25/12/2012 02:06:33
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 25/12/2012 : 02:07:52  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Koričenje naplaćuju 1 euro + broj strana x standardna cena u kopirnicama

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

masni
Senior Member

Serbia
2240 Posts

Member since 03/07/2008

Posted - 10/02/2013 : 21:10:19  Show Profile Show Extended Profile  Send masni a Private Message  Reply with Quote
mrsko mi citati ceo topik,. citao san sad hrvatsko izdanje Laze. Pa me interesuje sta je bilo sa lazarusom kako se ugasio, kao zavrsen serijal ili nije vise bilo kupovine , mislim na original italijane. Sta je bilo sa mackom kradljivicom? Sta je bilo sa ostalim devojkama?

Zelim Lone Vulf-a meke korice. Pristupacna cena kao ,blek i mark ludens
Go to Top of Page

Hajo
Senior Member

1870 Posts

Member since 26/12/2008

Posted - 11/02/2013 : 00:41:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Hajo's Homepage  Send Hajo a Private Message  Reply with Quote
quote:

edit: da se ne mučiš sa google translaterom, evo sam se ja poslužio njime. Kaže:

Ček, ček! Govoriš o stripu od cca 300 stranica?!

''Prijatelji postoje da bi cinili uzaludne stvari'' -Groucho
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/02/2013 : 12:02:38  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hajo

quote:

Ček, ček! Govoriš o stripu od cca 300 stranica?!

Da, tri cele sveske (sa kompletnim sadržajem:tekstovi + epizode, i naslovnice u boji). Ako ti nije dovoljna slika gore, mogu jos da okacim

Može biti da je posredi bio i popust pošto sam uz te dve kopirao još 5-6 knjiga za faks. No ne verujem da je popust neki veliki pa da sada govorimo o razlikama: da kopiram samo jednu knjigu ne bih morao dati za nju više od 4 eura

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 11/02/2013 : 12:30:24  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
naslovne

rikne

naslovna na početku sveske

sredina sveske (naslovnica)

sredina sveske (strip)

ilustracije na poslednjoj strani, tek tako da list nije prazan

korice sa đale

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page
Page: of 33 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page