pa to je bar lako izračunat.... sada su na 44,.taj original je 117...ako dodamo one Blek specijale koje verovatno neće ponovit,ostaje približno 66 brojeva...dvomjesečnim tempom taj prvi Muminovičev bi trebao za nekih 11 godina... javite mi za 11 godina ako sam točno izračunao... ja se nadam još uvijek kojem specijalu pa bi možda to i prije.... ali kako je sve nesigurno nadam se da bar Veliki Blek opravda svoju snagu i preživi sve stripnevolje naših izdavaća.... kad odu Zagor i Blek to je kraj svega (sveta)...
Uh tako daleko?! Ja sam kont'o da će brzo. Da hoće neko ovog Kerčevog Bleka izbaciti.
danas Tex i Blek zajedno pohodili Slo kioske...dobar par... i pohvale Ludensu(tiskari Slobodna Dalmacija), odlično odrađena izdanja....otisak super.... pogotovo Montijev crtež na Texu je perfektan, usporedio sam sa original Texom i na Ludens papiru to izgleda bolje... Ludens upotrebljava tanji ali svetliji papir pa čist Montijev crtež dođe do izraza u potpunosti.... zna Ludens usr...at motku ali tu su odradili sve perfektno... sad nas čeka dvobroj Leterija(nije mi baš na srcu) kod Texa i još jedan Cedroni kod Bleka...onda stiže več prvi Mitton...a za 5 brojeva več i Mitton na naslovnicama.... prva je ona sa BEZSMRTNOG BIZONA!legendarna.
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Moji podaci su sledeci 30. 3 neobjavljene epizode u LMS – IF 51 31. – IF 52 32. – IF 53 33. - , PO 7 – IF 54 34. – IF 55 35. – IF 56 36. VBSZ 5, -,-, - - IF 57 37. LMS 639, LMS 666 , LMS 667 (str 1-48) - IF 58 38. -, - ,- - IF 59 39. LMS 657, LMS 653 - IF 60
Ali nisam siguran da su tacni i ne bih ih objavljivao
Prema popisu koji sam dobio (a i sam sam onda uporedio), nisu baš svi ovi podaci tačni:
Ludens 35 - Putovanje u tamu je LMS 660 Prokleto srebro (ali u LMS 660 izbačeno je desetak stranica); dok je druga priča Kožnata maska (ali samo 155-201 str.) prvi dio LMS 695 Crna magija (3-49 str.).
Originally posted by duck
Procitao sam danas Ludensov Blek 41. U trecoj (najduzoj) prici pojavljuej se Blekov neprijatelj koji se u Ludensovom izdanju zove Bijesni Bjesnilo. Siguran sam da sam vec u LMS-u citao ovu pricu, odnosnu pricu u kojoj se pojavljuje isti neprijatelj. Zna li neko o kojoj se prici radi?
Taj lik se javlja u više priča, u LMS 561 Nahoče, ali ne čini mi se da je ta priča objavljena u brojevima 41 ili 42.
Mislim da se Bijesni Bjesnilo samo u Nahočetu pojavljuje u LMSu, a to nije još objavljeno. Poslednja dva broja koja sam imao u rukama (Ludens 42 i 43) nisam još stigao da uporedim sa LMSom, ali mislim da tu sigurno ima nešto što je objavljeno ranije - proveriću. Broj 40 (Ludens): prva priča(Život za Život) je LMS 667 Vapasov Tomahavk (str. 49 do 94) druga (U znaku katastrofe) je LMS 683 Trba Fon Grba (str. 49 do 94) treća, mislim da nije išla u LMS Broj 41 (Ludens): prva priča(Zarobljenik Plemena Seneka) je LMS 683 Trba Fon Grba (str. 3 do 48) druga priča, mislim da nije objavljena u LMS treća priča (Žig Pohlepe) su Strip Zabavnik 51/52/53 - Izdaja/Bekstvo/Istina o Bleku
Delboj (ili ako neko zna odgovor)... da li je ova epizoda Bleka bila objavljena kod nas? Zove se "La vengance de Montezuma". To je prvi deo price koja je kod nas bilo objavljena u LMS 882 "Skriveno blago".
Ja nemam 38 i 39, sa ostalim se podacima potpuno slažem. Ono gde su crtice, to nije objavljeno ranije. Koliko je tačno ovo za 39? I kako se zovu epizode iz 38 (kod Ludensa)?
Za 39 je tacno 100% U LUdens 38 su epizode: Kula duhova (1-138 str) Vratoloman lov (139 - 184) 98% sam siguran da ove epizode nisu nigdje ranije objavljene
Vratoloman lov je ranije objavljen u Strip zabavniku 61, pod naslovom Ljubomorni kapetan.
Da li neko zna zašto je IF Edizioni počeo sa reizdavanjem Bleka sa epizodama koje nisu bile po hronološkom redu Prva epizoda od Essegesse je objavljena tek u broju 20. Mikija a Marka su počeli izdavati po hronologiji. [/quote]
Tih 20 brojeva su price koje nikada nijesu objavljene u Italiji ranije!(Objavljene su u Francuskoj,kao i u YU) Zato je If Edizione to prvo izdavao pa tek onda krenuo sa reprintom onoga sto je vec izaslo ranije u Italiji od pocetka.
Ja imam samo 43 i nisam uspeo da pronađem te epizode ni u SZ ni u LMS... Videh jednu zanimljivost... U broju 116 kod IF edizioni izašla je epizoda Divlja Mačka koju su radili Toza i Bane... Čini mi se da je ranije bilo priče da niko nije kupio tu epizodu od stranaca... U broju 117: LMS 572 - Lažni Rodoljubi (Aladžić/Muminović) i LMS 617 - Pakleno Ostrvo (Aladžić/Pejak) U broju 118: LMS 296 - Gužva u Bostonu (Obradović/Plavšić) i LMS 512 - Gvozdeno Lice (Obradović/Žunjević)